Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja sie dzis poddalam i dalismy smoka. Ona ma tak silna potrzebe ssania, ze caly czas by byla przy cycku, przejada sie, ulewa... Teraz chce troche chalupe ogarnac przed przyjsciem lekarki i dalam jej smoka, wypluwala, wypluwala az w koncu zasnela z nim. Ide do kuchni.
-
Sue wrote:A co to za muszle laktacyjne? Ja musze ograniczyć dostęp małego do prawej piersi, bo mam 3 rany jakby mi ktoś nożem pociął! Smaruje swoim mlekiem i kokosem, ale wlasnie musze zaczac wietrzyć - mam chodzić z gołym cyckiem po domu?
http://www.mlekolandia.pl/oslonki-nakladki-i-muszle-laktacyjne,medela-silikonowe-oslonki-ochronne-piersi-2-szt,27-k-267-319-p -
No to ja dzis sobie pochodzę po domu z gołym biustem, mysle, że mój mąż nie bedzie miał nic przeciwko:)
A bede w aptece, to sobie kupie te nakładki, bo musze wygoić te piers. A jak w piatek przyjdzie do mnie położna, to może mi poradzi jak go lepiej przystawic. W prawej piersi mam wieksza otoczkę i mały całej nie łapie, przez co maltretuje sutek
A jak próbowałam odciągać laktatorem to jeszcze gorzej było - dziecka ślina działa troche przeciwbólowo i po jakichś 5 minutach juz nie boli, a laktatorem bolało cały czas. No i mleko z krwią poleciało.
-
Cześć. My wczoraj miałyśmy dwie wizyty u lekarzy. Jedna u rodzinnego i Konstancja wczoraj kończyła miesiąc i ważyła 4100g! Bardzo mnie to cieszy.
Drugim lekarzem byla pani kardiolog. I malutka moja ma skierownie na badanie które bedzie monitorować prace serca przez 24 godzinyi dostalysmy od pani zaświadczenie dzieki któremu mojej córci przysługuje darmowa szczepionka przeciwko pneumokokom. Każdemu dziecku z problemami serca przysługuje darmowa szczepionka i wczesniakom tez.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 10:15
-
Lara ja kupilam te krople infacol i kompit z jablek pije i jest troche lepiej od wczoraj. Dzis rano nie podalam jropli przed karmieni i znowu sie prezyl. Dzis kupie biogaje jeszcze.
Tez sie tak pocicie w nocy? Wstaje do malego to mam mokro od pasa w gore.
Maly zasnal. Chyba pojdziemy dzis na pierwszy spacer wokol bloku -
Potwierdzam, na obolale, krwawiące sutki muszle są cudowne. Nic nie dotyka brodawki, sutek się wietrzny i nie trzeba latać z gołym biustem.
Sue, temperatury nie mam, łyknelam olej kokosowy. Gorzej bo mojego starszego synka tez cos bierze i Tymek kicha więcej niż zwykle
Słoneczna ja tez się tak pocilam po porodzie. Teraz juz mniej. -
Ja karmię na siedząco.
Co do nakładek silikonowych na brodawki to ja mam z medeli rozmiar M. Wczoraj pierwszy raz użyłam i po kilku minutach zdjęłam. Mały od razu złapał ale nie słyszałam zbyt często przełykania, nie miałam pewności czy on tylko ssie czy pije. Po kilku minutach zdjęłam. Po Po zdjęciu fajnie bezboleśnie Go przystawilam bo widocznie Russell je trochę naciagnal i tak robiłam w nocy, nakładka ssana kilka minut, potem bez i bez bólu. -
U nas masakra brzuszkowa! Od 5 rano pisk i prężenie sie, napinanie i płacz. Nie mam juz siły, nie wiem jak mu pomoc! Zasypia i za 5 minut budzi sie z płaczem. Esputicon działa trochę - baki idą trochę ale ból brzuszka jest nadal.
Idziemy do pediatry za chwile to zapytam co dalej -
Słoneczna, ja sie pocę strasznie! Wczoraj jeszcze bardziej przez te gorączkę.
Te krople biogaja stosowała moja koleżanka, dodatkowo powiedziała mi, ze i jej synka bóle brzuszka powodowała wit K.
Odstawiła na troszkę, az mały unormowal sie troszkę w jedzeniu i juz pozniej było ok.
Tomek tez dzis nie mógł kupki zrobic, męczylo go to. Jak go Przystawilam do prawej piersi to raz, ze mi ja cała opróżnił, a dwa, ze zaczal sadzić takie bąki, no i kupę zrobił. Od razu widac ulgę na buźce.
Współczuje Wam tych brzuszkowych problemów, bo mnie sie dzis serce łamało, jak on sie tak męczył.
Ale to na pewno przejdzie dzieciaczkom.Asiaa1201 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGosiak - namiary na ta babkę http://osrodek-blizej.pl/kontakt/
jestem zadowolona. Wizyta trwała jakieś 1,5h. babka opowiedziala o chustach, wadach i zaletach posczzególnych sposobów wiązania, powiedziala na co zwracac uwage podczas wiązania - ułożenie dziecka, kręgosłupa itp.....
Ja wybrałam wiazanie kangurka bo mój mały jeszcze szeroko nie rozkłada nóżek. Najpierw ćwiczyłam na lalce potem na małym. Mały niesttey ciagle prostował nóżki i było baaardzo cięzko. Dopiero dzisiaj udało mi sie zawiązać.
abka jest o tyle fajna, że mozna do niej pisac i dzwonic i ona pomaga tez zdalnie - nie trzeba zamawiac kolejnej wizyty. Wizyta kosztuje 120zł -
nick nieaktualnyMy wczoraj bylismy u pediatry bo mnie niepokoiły te kupki i sie okazało, że drobna infekcja wirusowa. Niesttey podejrzewam męża bo czasmai kaszle. On co prawda upiera sie, że się dobrze czuj, ale przecież tak może być a jedgo organizm walczy z wirusem. Poza biegunka i troche pogorszona morfologią nie widać u Grzesia oznak przeziebienia. Ale stąd te biegunki. No i niestety ciągle spada hemoglobina. Powtórke morfologii mam za 3 tyg i jak dalej będzie spadac to trzeba będzie podawac żelazo, a w najgorszym przypadku przetaczanie krwii...... mam nadzieję, że do tego nie dojdzie............
No i Grzes wczoraj ważył 4650g. Zastanawia mnie jedna rzecz. @ tygodnie temu ważył 3800, tydzień temu w przychodni wazył jakieć 4400 a teraz po tygodniu 4650 - gdzies musi byc błąd bo to niemozliwe żeby w 1 tyg przytył prawie 600g a w nastepnym 250g -
nick nieaktualnyaaaa i co najważniejsze - pediatra powiedziała, że nawet przy tak niewielkiej infekcji wirusowej (która wyszła w zasadzie tylko w morfologii - bo wszyscy uparcie twierdza że wodnista kupka to norma!) odradza szczepienie. Móiwła, że lepiej przesunąc tak, żeby całkowiecie był zdrowy tj kupki i morfologia prawidłowe