X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze mialam konczyc z laktacja a zwazylam mala przed i po cycu teraz i roznica 45 g ...po 2.5 h jak jej nie dostawialam... Laktatorem tyle nie sciagne.. Ale wiec moze kurcze nie konczyc tylko mieszanym poki co isc . Kurcze.. Teraz mam dylemat:/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym z cycem nie konczyła jesli mała przybiera. Mi pediatra mówiła, że prawidlowy przyrost masy to 150g na tydz. jesli sie mieści to ja bym cyca zostawiła ale to tylko taka porada na sucho. To Twoje dzieciątko i Ty czujesz co dla niego najlepsze :)

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie pediatry, świetna babka. Zbadała Janeczkę wszerz i wzdłuż i wszystko jest ok. Rozmawiałyśmy o ulewaniu i o kolkach, prężeniu się przy bączkach. Ulewanie jest jak najbardziej normalne, moze sie jeszcze nasilić. Prężenie przy bączkach nawet 30 minutowe i płacz to nie kolki i na to nie powinno się brać żadnych kropelek. Tłumaczyła jak działa niewykształcony jeszcze układ trawienny i wydalniczy u takich maluszków.
    Przy tendencjach do ulewanie najlepiej klin ale wyższy niż te nasze - nawet taki do 45 stopni. Najlepsza pozycja półsiedząca, taka jak w foteliku samochodowym. Kłaść na boku - raz na jednym raz na drugim. Nie wpływa to negatywnie na bioderka.

bella84, Aagnieszkaa, Lara 82, Sue, asia888 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczepienia można owdlekac nawet o kilka miesięcy, sa zalecenia do niektrych szczepionek że nie mozna szczepić tylko do któregoś miesiąca, ale chodzi o miesiąc powyżej roku.

Ja odsuwam szczepienia dopóki morfologia i kupki sie nie unormują

Gosiak - jaka masz pediatrę?

Wysłany: 4 marca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja już po wizycie pediatry, świetna babka. Zbadała Janeczkę wszerz i wzdłuż i wszystko jest ok. Rozmawiałyśmy o ulewaniu i o kolkach, prężeniu się przy bączkach. Ulewanie jest jak najbardziej normalne, moze sie jeszcze nasilić. Prężenie przy bączkach nawet 30 minutowe i płacz to nie kolki i na to nie powinno się brać żadnych kropelek. Tłumaczyła jak działa niewykształcony jeszcze układ trawienny i wydalniczy u takich maluszków.
    Przy tendencjach do ulewanie najlepiej klin ale wyższy niż te nasze - nawet taki do 45 stopni. Najlepsza pozycja półsiedząca, taka jak w foteliku samochodowym. Kłaść na boku - raz na jednym raz na drugim. Nie wpływa to negatywnie na bioderka.
    To Ci lekarze powinni sie w końcu zdecydować...teraz komu wierzyc ? Ortopedzie czy pediatrze ? Jezu zwariowac z nimi można...każdy co innego i teraz zgadujzgadula kto ma rację...

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też pogoda niespacerowa, jak nie pada deszcz lub śnieg to wieje. dziś mimo wszystko werandujemy się aktualnie, mam nadzieję, ze mi nie wywieje nic z pokoju :D

i głowa boli dziś znowu :/

relg9vvjrtqik460.png

Wysłany: 4 marca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    szczepienia można owdlekac nawet o kilka miesięcy, sa zalecenia do niektrych szczepionek że nie mozna szczepić tylko do któregoś miesiąca, ale chodzi o miesiąc powyżej roku.

Ja odsuwam szczepienia dopóki morfologia i kupki sie nie unormują

A możesz jeszcze raz opisac jak te kupki wyglądały ? Wiem, że pisalaś ale teraz juz nie znajde...

Wrzuc fotę hehehe ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 14:21

1usajw4zbiudzgxg.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia miala ta co Ty :-)

U nas tez dzis byla pediatra.
    mamy kupic kolejna butelke :-/
    malutek zdrowy i tak trzymac. Brzudzek to sprawka gazow wiec nic nie poradzimy.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie kolek - my idziemy dziś do osteopaty. Położna poleciła, mówiła, że wielu dzieciom pomagają takie wizyty. Jeśli u nas się sprawdzi, to będę polecać. Póki co wierzę w to tak samo jak w homeopatię - czyli prawie w ogóle :)

atdci09k89ytpjkc.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota tylko ze moja sie mlekiem moim nie najada bo po 40 min na cycu sie drze i dopiero spokoj jak butle dostanie do ktorej jak dzika sie dorywa wiecjade poki co na trybie mieszanym i walczylam o ta laktacje ale nie wyszlo.. Wiec mialam zamiar przejsc na 100% na mm juz teraz ale moze odwleke to do 3 msca :) mysle nad tym :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak a jaki pediatra? Ta Toczyska?:) my kladziemy wlasnie na boczkach raz 1 raz drugim a w ciagu dnia na pleckach z glowka na bo lub brzuszku na naszej klacie :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Gosiak a jaki pediatra? Ta Toczyska?:) my kladziemy wlasnie na boczkach raz 1 raz drugim a w ciagu dnia na pleckach z glowka na bo lub brzuszku na naszej klacie :)
    Tak, Toczynska.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Chyba ta co Ty ;) Toczynska

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png

Wysłany: 4 marca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak będziecie teraz chodzic na to USG bioderek to podpytajcie jak układac malucha. Mi powiedziala, że Michalina ma jeszcze do końca niewykształcone bioderka ale może to dlatego , że wczesniak i dlatego też mam ją układać na plecach...Mozliwe,że w takim razie u dzieci urodzonych w terminie nie ma tego problemu i bioderka są już wykształcone...nie wiem....yyyyhhhhh

1usajw4zbiudzgxg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Chyba ta co Ty ;) Toczynska

ja jestem z niej zadowolona. Przepisałam sie do nie do przychodzni na sokółce w gdyni.

Stokrota - przy infekcji wirusowej to był moment że kupki były rzadkie tj w zasadzie woda z farfoclami. Zauważyłam to dopiero jak przewijałam - poszło na przewijak. Teraz są mniej wodniste ale za to sluzowe. Tj jest całkiem sporo sluzu i troche farfocli. Sluz rozpoznasz po tym że jak skleisz pampersa i odkleisz to widać ciągnące sie nitki.
    Jeżeli twój maluch nie miał takich na początku a teraz takie ma to zrób morfologie i zobacz co i jak. Bo wg mnie jak nie zmieniłaś diety to nie ma prawa sie tak zmienic kupka. A jak miał takie od początku to m0zliwe że wszytsko jest ok.

• Bietka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My staramy się wychodzić codziennie, ale nie zawsze się udaje. Dzisiaj byliśmy i jak wracaliśmy to złapał nas deszcz ze śniegiem.

Stokrota zgadzam się z Toba. Nie wiadomo komu wierzyć. nam ostatnio pediatra mówił żeby przepajac woda przygotowana lub koprem włoskim dziecko karmione piersią, a wszbędzie słyszę, żeby tego nie robić.

c7hyim7.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka, też różnie słyszę o tym przepajaniu, ale ja nie podaję nic oprócz piersi :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj obejrzałam na YouTube dwa filmiki jak zrobić masaż na kolke. Nie mamy jeszcze. Wczoraj zrobiłam taki taki masaż młodemu i był strasznie zrelaksowany :) nie wiem czy to od tego ale wczoraj w nocy gdy go kladlam spać pierwszy raz się nie prężył i nie podkurczał nóżek i nie stękał :) dziś powtórka z rozrywki :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope a podzielisz się linkem do masażyków ;>

Penelope lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Penelope Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela, ja się sugerowałam tymi dwoma filmami :)

https://www.youtube.com/watch?v=9QASBHDmn84
    https://www.youtube.com/watch?v=SCErOsrvY0g
    Pia Gizela wrote:
    Penelope a podzielisz się linkem do masażyków ;>

Gosiak, Pia Gizela, ash, Sue, megg, asia888 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
‹‹ 2509 2510 2511 2512 2513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ