Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już po wizycie pediatry, świetna babka. Zbadała Janeczkę wszerz i wzdłuż i wszystko jest ok. Rozmawiałyśmy o ulewaniu i o kolkach, prężeniu się przy bączkach. Ulewanie jest jak najbardziej normalne, moze sie jeszcze nasilić. Prężenie przy bączkach nawet 30 minutowe i płacz to nie kolki i na to nie powinno się brać żadnych kropelek. Tłumaczyła jak działa niewykształcony jeszcze układ trawienny i wydalniczy u takich maluszków.
Przy tendencjach do ulewanie najlepiej klin ale wyższy niż te nasze - nawet taki do 45 stopni. Najlepsza pozycja półsiedząca, taka jak w foteliku samochodowym. Kłaść na boku - raz na jednym raz na drugim. Nie wpływa to negatywnie na bioderka.bella84, Aagnieszkaa, Lara 82, Sue, asia888 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyszczepienia można owdlekac nawet o kilka miesięcy, sa zalecenia do niektrych szczepionek że nie mozna szczepić tylko do któregoś miesiąca, ale chodzi o miesiąc powyżej roku.
Ja odsuwam szczepienia dopóki morfologia i kupki sie nie unormują
Gosiak - jaka masz pediatrę? -
Gosiak wrote:Ja już po wizycie pediatry, świetna babka. Zbadała Janeczkę wszerz i wzdłuż i wszystko jest ok. Rozmawiałyśmy o ulewaniu i o kolkach, prężeniu się przy bączkach. Ulewanie jest jak najbardziej normalne, moze sie jeszcze nasilić. Prężenie przy bączkach nawet 30 minutowe i płacz to nie kolki i na to nie powinno się brać żadnych kropelek. Tłumaczyła jak działa niewykształcony jeszcze układ trawienny i wydalniczy u takich maluszków.
Przy tendencjach do ulewanie najlepiej klin ale wyższy niż te nasze - nawet taki do 45 stopni. Najlepsza pozycja półsiedząca, taka jak w foteliku samochodowym. Kłaść na boku - raz na jednym raz na drugim. Nie wpływa to negatywnie na bioderka. -
*Sylwia wrote:szczepienia można owdlekac nawet o kilka miesięcy, sa zalecenia do niektrych szczepionek że nie mozna szczepić tylko do któregoś miesiąca, ale chodzi o miesiąc powyżej roku.
Ja odsuwam szczepienia dopóki morfologia i kupki sie nie unormują
Gosiak - jaka masz pediatrę?
Wrzuc fotę heheheWiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 14:21
-
Stokrota tylko ze moja sie mlekiem moim nie najada bo po 40 min na cycu sie drze i dopiero spokoj jak butle dostanie do ktorej jak dzika sie dorywa wiecjade poki co na trybie mieszanym i walczylam o ta laktacje ale nie wyszlo.. Wiec mialam zamiar przejsc na 100% na mm juz teraz ale moze odwleke to do 3 msca
mysle nad tym
-
Dziewczyny jak będziecie teraz chodzic na to USG bioderek to podpytajcie jak układac malucha. Mi powiedziala, że Michalina ma jeszcze do końca niewykształcone bioderka ale może to dlatego , że wczesniak i dlatego też mam ją układać na plecach...Mozliwe,że w takim razie u dzieci urodzonych w terminie nie ma tego problemu i bioderka są już wykształcone...nie wiem....yyyyhhhhh
-
nick nieaktualnyGosiak wrote:Chyba ta co Ty
Toczynska
ja jestem z niej zadowolona. Przepisałam sie do nie do przychodzni na sokółce w gdyni.
Stokrota - przy infekcji wirusowej to był moment że kupki były rzadkie tj w zasadzie woda z farfoclami. Zauważyłam to dopiero jak przewijałam - poszło na przewijak. Teraz są mniej wodniste ale za to sluzowe. Tj jest całkiem sporo sluzu i troche farfocli. Sluz rozpoznasz po tym że jak skleisz pampersa i odkleisz to widać ciągnące sie nitki.
Jeżeli twój maluch nie miał takich na początku a teraz takie ma to zrób morfologie i zobacz co i jak. Bo wg mnie jak nie zmieniłaś diety to nie ma prawa sie tak zmienic kupka. A jak miał takie od początku to m0zliwe że wszytsko jest ok. -
My staramy się wychodzić codziennie, ale nie zawsze się udaje. Dzisiaj byliśmy i jak wracaliśmy to złapał nas deszcz ze śniegiem.
Stokrota zgadzam się z Toba. Nie wiadomo komu wierzyć. nam ostatnio pediatra mówił żeby przepajac woda przygotowana lub koprem włoskim dziecko karmione piersią, a wszbędzie słyszę, żeby tego nie robić. -
Wczoraj obejrzałam na YouTube dwa filmiki jak zrobić masaż na kolke. Nie mamy jeszcze. Wczoraj zrobiłam taki taki masaż młodemu i był strasznie zrelaksowany
nie wiem czy to od tego ale wczoraj w nocy gdy go kladlam spać pierwszy raz się nie prężył i nie podkurczał nóżek i nie stękał
dziś powtórka z rozrywki
-
Pia Gizela, ja się sugerowałam tymi dwoma filmami
https://www.youtube.com/watch?v=9QASBHDmn84
https://www.youtube.com/watch?v=SCErOsrvY0g
Pia Gizela wrote:Penelope a podzielisz się linkem do masażyków ;>Gosiak, Pia Gizela, ash, Sue, megg, asia888 lubią tę wiadomość