X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa28 ja mam z tr iumpha bez fiszbin i jest ok... Kurcze tak mysle czy te moje zastoje to nie od stanika z fiszbinami:/ bo dziwnym przypadkiem mialam po wlozeniu go i wyjsciu na 2-3 h :/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wyobrażam sobie ani minuty bez stanika. Często przesiakają mi nawet wkładki laktacyjne, wiec u mnie mus!
    Ja mam z Lupoline i bardzo polecam!!!!

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa28 wrote:
    Dziewczyny, czy zakładacie na noc biustonosz? Czy któraś mogłaby polecić jakiś miękki bez fiszbin? Najlepiej z linkiem
    http://www.sklep.naturana.pl/pl,prod,biustonosz_100_bawelna_5089_-_bialy,1,22,22.html

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po badaniach, dziś bilirubina 3,4, norma do 1,2. Ale tydzień temu było 12, więc sukces, zresztą położna wczoraj mówiła, że już nie jest żółty.

Dziś byli rodzice męża. Mały znów dostał prezenty ;) Za chwilę nie będziemy mieli miejsca :D

Ja też śpię w staniku, chociaż nie lubię, inaczej mam pół koszuli mokrej, nawet jak mam stanik i wkłądki latacyjne, to zdarza się, że coś mi i tak przemoknie, bo się wkładka przesunie :/

Moje dziecko od 13.30 śpi, a jak się budzi to na krótko i zje, chwilkę popłacze i dalej śpi :)

A teraz szykujemy się do kąpania :)

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Dziewczyny a po ile mg DHa teraz przyjmujecie?
    Ja teraz 450

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy sa tu jakies samotne mamusie ale powiem wam ze jest strasznie ciezko samej wszystko poogarniac i znalezc jakas chwilke dla siebie :/
    Niech moj P. juz wraca!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 19:41

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri97 wrote:
    Nie wiem czy sa tu jakies samotne mamusie ale powiem wam ze jest strasznie ciezko samej wszystko poogarniac i znalezc jakas chwilke dla siebie :/
    Niech moj P. juz wraca!
    Suri, a na ile wyjechał?
    Ja powiem Ci, że mój M. nigdzie nie wyjechał, ale też właściwie większość czasu jesteśmy same.
    Jako, że ja praktycznie cały czas jestem z małą ( w sensie, że ona śpi na rękach albo przy cycku), M. doszło sporo obowiązków - rano szykuje nam śniadanie, dla mnie przygotowuje jakiś obiad, ogarnia mieszkanie, potem jedzie do pracy, ale już na późniejszą godzinę, więc później wraca.
    Po drodze robi zakupy, potem znowu ogarnia, wstawia pranie/zmywanie, robi nam kolację i właściwie kąpiel i już można spać. Dzisiaj pediatra powiedziała, że jak mała będzie miała 3 miesiące, to się ogarnę, bo tak zwykle jest.
    Ja liczę, że jak zaczniemy spacery - w weekend, to chociaż zakupy zacznę robić. Ale łatwo nie jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 19:58

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie na 4 tygodnie. Na dluzej mu i tak nie pozwole ;)
    Pozniej moja mama albo jego bedzie nam pomagac ale na razie tez nie moga.

• Bietka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope to link do zamknietego forum: luty2015.fora.pl

Penelope lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mąż jeździ codziennie na nocki taka ma prace i jak idzie spac o 20 to donpracy jedzie o 1 w nocy wraca o 10. No i do 15 znów śpi. Wiec czuje jakby go nie bylo. Daje rade. I to nawet dosyć dobrze. Tylko od 10 do 15 musze pilnować aby malutka nie plakala. Chciałabym aby zmienił prace ale cos za cos. Wiem ze mu ciezko jest z takimi godzinami pracy :( wiec robię wszystko abyś oe chłop mogl wyspać :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri to ja w piatek podziele Twoj bol bo moj maz wyplywa na rejs na 5 tygodni jako ze jest marynarzem :) bedzie rzez :) wiem jak tomkest jak wychodzi pozalatwiac cos i nie ma go 3 h nieraz ciezko cos zjesc czy do wc a co dopiero na cale 5 tygodni :)
    A powiedz mi bo pisalas ze masz ten nuk ktory tez mozna w aucie, polecasz go ogolnie? Bo w sumie interesuje mnie podgrzewacz ktory mozna by tez w samochodzie stosowac :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jasne ze moge polecic. Tylko mam akurat porownanie dwoch podgrzewaczy i calkowicie zadowala mnie ten drugi akusbaby.
    A w NUK jest wlasnie adapter do stosowania w samochodzie. Jeszcze nie mialam w sumie okazji skorzystac z niego w podrozy als mysle ze sie fajnie sprawdzi u nas. Bo mamy sporo planow na wakacje.
    Szybko podgrzewa pokarm. Zmiesci sie w niego cgyba kazdy rodzaj butelki czy sloiczkow.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak - co przyjmujesz z dha?

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ash ja zapisywalam sie wczraj. Chciala nawet koniec marca ale to nie bylo 6 tyg i wybralam poczatek kwietnia.
    Do neurologa tez tam idziemy

Dziewczyny czy to normalne ze 2 tyg po porodzie boli mnie tylek?? Wieczorami. Nie moge chodzic;((
    Boje sie!!! Po tej stronie gdzie naciecie

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole moja wczoraj po karmieniu o 22 jak zasnela to obudzila sie po 4! :O Najadla sie i znowu do 8:30 :) No to sie pochwalilam i pewnie dzisiaj mi da popalic ;) Ale w dzien spi mniej.

megg lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też przewaznie sama siedze w domu. Teraz sobie załatwiłam że albo teściowa wpada, później przyjeżdża moja mama - ja juz mam dość siedzenia samej w domu do 19. W głowe dostaję.
    Co do obiadów to czasami gotuję sama a czasami mąż. Pranie i sprzatanie takie z grubsza robię jak mały zaśnie - czasami mam na to pół godziny ;.
    Niedługo zamierzam wziąć ekipę do sprzatania domu - chcę żeby wszytsko dokładnie wyszorowali. Koszt to niecałe 200zł. Łącznie z myciem lodówki, okien i wnetrz szaf

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze Patrycja da znac i bedzie mozna chyba powoli zamykac liste. Bo jakos nikt inny nie daje.znac z listy oczekujacych :(

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Gosiak - co przyjmujesz z dha?
    Biorę ladeevit - ma 200mg i jedną tebletkę omega med pregna DHA - samo DHA - 250mg

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zareczylam się :D

Sue, Suri97, Gosiak, Patrycja20, LadyDi, mala_mi1982, Lara 82, Laurka, bella84, Penelope, słoneczna 85, asia888, angelcia, Topola lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja biore tylko omegamed z dha może też cos dołączę jeszcze

‹‹ 2511 2512 2513 2514 2515 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ