Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
My po badaniach, dziś bilirubina 3,4, norma do 1,2. Ale tydzień temu było 12, więc sukces, zresztą położna wczoraj mówiła, że już nie jest żółty.
Dziś byli rodzice męża. Mały znów dostał prezentyZa chwilę nie będziemy mieli miejsca
Ja też śpię w staniku, chociaż nie lubię, inaczej mam pół koszuli mokrej, nawet jak mam stanik i wkłądki latacyjne, to zdarza się, że coś mi i tak przemoknie, bo się wkładka przesunie
Moje dziecko od 13.30 śpi, a jak się budzi to na krótko i zje, chwilkę popłacze i dalej śpi
A teraz szykujemy się do kąpania -
nick nieaktualny
-
Suri97 wrote:Nie wiem czy sa tu jakies samotne mamusie ale powiem wam ze jest strasznie ciezko samej wszystko poogarniac i znalezc jakas chwilke dla siebie
Niech moj P. juz wraca!
Ja powiem Ci, że mój M. nigdzie nie wyjechał, ale też właściwie większość czasu jesteśmy same.
Jako, że ja praktycznie cały czas jestem z małą ( w sensie, że ona śpi na rękach albo przy cycku), M. doszło sporo obowiązków - rano szykuje nam śniadanie, dla mnie przygotowuje jakiś obiad, ogarnia mieszkanie, potem jedzie do pracy, ale już na późniejszą godzinę, więc później wraca.
Po drodze robi zakupy, potem znowu ogarnia, wstawia pranie/zmywanie, robi nam kolację i właściwie kąpiel i już można spać. Dzisiaj pediatra powiedziała, że jak mała będzie miała 3 miesiące, to się ogarnę, bo tak zwykle jest.
Ja liczę, że jak zaczniemy spacery - w weekend, to chociaż zakupy zacznę robić. Ale łatwo nie jest.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 19:58
-
nick nieaktualny
-
Moj mąż jeździ codziennie na nocki taka ma prace i jak idzie spac o 20 to donpracy jedzie o 1 w nocy wraca o 10. No i do 15 znów śpi. Wiec czuje jakby go nie bylo. Daje rade. I to nawet dosyć dobrze. Tylko od 10 do 15 musze pilnować aby malutka nie plakala. Chciałabym aby zmienił prace ale cos za cos. Wiem ze mu ciezko jest z takimi godzinami pracy
wiec robię wszystko abyś oe chłop mogl wyspać
-
Suri to ja w piatek podziele Twoj bol bo moj maz wyplywa na rejs na 5 tygodni jako ze jest marynarzem
bedzie rzez
wiem jak tomkest jak wychodzi pozalatwiac cos i nie ma go 3 h nieraz ciezko cos zjesc czy do wc a co dopiero na cale 5 tygodni
A powiedz mi bo pisalas ze masz ten nuk ktory tez mozna w aucie, polecasz go ogolnie? Bo w sumie interesuje mnie podgrzewacz ktory mozna by tez w samochodzie stosowac -
nick nieaktualnyNo jasne ze moge polecic. Tylko mam akurat porownanie dwoch podgrzewaczy i calkowicie zadowala mnie ten drugi akusbaby.
A w NUK jest wlasnie adapter do stosowania w samochodzie. Jeszcze nie mialam w sumie okazji skorzystac z niego w podrozy als mysle ze sie fajnie sprawdzi u nas. Bo mamy sporo planow na wakacje.
Szybko podgrzewa pokarm. Zmiesci sie w niego cgyba kazdy rodzaj butelki czy sloiczkow. -
nick nieaktualny
-
Ash ja zapisywalam sie wczraj. Chciala nawet koniec marca ale to nie bylo 6 tyg i wybralam poczatek kwietnia.
Do neurologa tez tam idziemy
Dziewczyny czy to normalne ze 2 tyg po porodzie boli mnie tylek?? Wieczorami. Nie moge chodzic;((
Boje sie!!! Po tej stronie gdzie naciecie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa też przewaznie sama siedze w domu. Teraz sobie załatwiłam że albo teściowa wpada, później przyjeżdża moja mama - ja juz mam dość siedzenia samej w domu do 19. W głowe dostaję.
Co do obiadów to czasami gotuję sama a czasami mąż. Pranie i sprzatanie takie z grubsza robię jak mały zaśnie - czasami mam na to pół godziny ;.
Niedługo zamierzam wziąć ekipę do sprzatania domu - chcę żeby wszytsko dokładnie wyszorowali. Koszt to niecałe 200zł. Łącznie z myciem lodówki, okien i wnetrz szaf -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny