X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a do kiedy trzeba wyparzac/ sterylizowac butelki itd? Bo tak sobie mysle czy jak mala ma miesiac to moze juz wystarczy samo mycie? I tak samo z prasowaniem... Dla noworodka wiadomo ale dla miesiecznego tez przed zalozeniem trzeba prasowac ?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 01:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue jakby co ja mam nakladki medeli i sa calkiem fajne w sumie uzylam moze ze 3 razy ale sa cienkie calkiem wiec chyba ok :)
    Za to na poranione brodawki napewno moge polecic muszle medeli bo super wietrza do tegomsmarowalam je purelanem na zmiane z bephanten plus krem na podraznienia inw mig sie goilo :)

Sue lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Karmimy się. wiecie, moja córka nie chce pić mm! Od trzech dni pluje nim na odległość i płacze kiedy chce wieczorem jej dac butle z mm. Moje wypije nawet z butli, ale mm nie.

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 02:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis a moze zmien mm? A czemu w sumie dajesz mm jak masz swoje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 02:26

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 02:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra co do kolki probowalas metody 5s? Spowijanie-stabilna pozycja na boku lub brzuszku- wyciszanie- skolysanie-ssanie?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 03:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wszystko ok z małym. Pytalam o kropelki, zdanie lekarza podobne jak tej u Gosiak. Naradzie cierpliwie czekać, bo to co jest to nie kolki i lepiej ukl. Pokarmowego nie rozleniwiac bo potem mogą krople nie dzialac. Trzymać dietę i ja mogę pić herbatki. Tez lek. Jest zdania aby nie dokarmiac i nie dopajac.

asia888 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 03:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody był nawet grzeczny w dzien!, ale pod wieczór nagle krzyk i to straszny, ale naprawdę nie wiem co to strasznie łączy się chciał cyca i aż mnie bolal po godz prawie, wiec zabralam to histeria ale tak straszna, dopiero m go wyciszyl.

Fedra bardzo ci współczucie.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 03:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, ja prasowalam wszystko tylko przed porodem, cała wyprawkę. Potem już żelazka w ręku nie miałam. Piore, suszę I od razu ubieram mlodemu. U nas nic się nie dzieje.
    bella84 wrote:
    Dziewczyny a do kiedy trzeba wyparzac/ sterylizowac butelki itd? Bo tak sobie mysle czy jak mala ma miesiac to moze juz wystarczy samo mycie? I tak samo z prasowaniem... Dla noworodka wiadomo ale dla miesiecznego tez przed zalozeniem trzeba prasowac ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 03:47

Gosiak lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 04:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu nie śpię :/ bo mały nie śpi...

relg9vvjrtqik460.png

• Katiś Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daje mm na dobranoc, wtedy dłużej śpi. Nie będę zmieniać mm bo w sumie możemy się bez niego obejść, ale dziwne było jak upodobania dziecka się zmieniają.

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mialam sen. Gosiak snilo mi sie, ze się opiekowałam Twoja Janeczka i zdradzilam swojego W z Twoim M. Przepraszam!

Masakra, ja to mam sny...

Gosiak, Sue lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ka tak samo jak Penelope prasowalam tylko przed porodem. Teraz nie miałabym kiedy.

LadyDi Twoje ja też mam tragiczne sny! Po porodzie chyba jeszcze gorsze niż w ciąży. Na szczęście szybko o nich zapominam.

Ja mam męża w domu jeszcze do końca nast tyg. Już widzę, że jego tak długi pobyt za mna jest mega odciążenie! Na szczęście pracuje on zazwyczajcto 15:30, więc po 16 jest już w domu. Aczkolwiek będą dni, kiedy nie będzie go ponad 24 h.

c7hyim7.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie mysle by odpuscic prasowanie bo teraz maz jak byl 8 tygodni no i tez od porodu ciagle mi pomagal w domu to mega odciazenie, on sprzatal kiedy ja dawalam cyca lub bawilam sie laktatorem, prasowanie on robil, zakupy on no i kiedy mo ja konczylam cyca w nocy w mala byla glodna to on dawal butelke mm i czekal te 30 min az ona odbila a ja juz wtedy po cycu spalam.. Wiec bez mojego zlotego meza to bedzie niezly strzal :pna szczescie ka przyjechac tesciowa... Mam nadzieje ze sie dogadamy bo wtedy to bedzie tez mega odciazenie dla mnie :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi, niezły sen :) Nie gniewam się :P

LadyDi lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak zapowiadałam - nie prasuję już i mamy się doskonale ;)

asia888, Penelope lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz nie mowiac o tym ze w ciagu dnia kiedy mala praktycznie wogole nie spi to sie zmienialismy i raz ja z nia siedzialam on odsypial raz on :) kurcze teraz to ja nawet nie wiem czy sobie poradze bez meza jak tak wszystko razem robilismy :/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja prasuje! Takie zboczenie. :) ni lubię pomiętych ciuchów a jeszcze jak maja w szafie leżeć to juz wg cos mnie strzela jak sa pogniecione! :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje ciuszki nie są pogniecione wcale. W pralce mam program bez zagniecen a potem wystarczy dobrze rozwiesic i juz ;)

mala_mi1982, Penelope lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie (wstyd przyznać) ostatnio wszystko wyprasowala mama.. Miałam wielka kupę ubrań do prasowania, pościel, no a po porodzie nie miałam za bardzo siły, zeby stać nad deska do prasowania. I moja kochana mama wszystko wyprasowala.
    Teraz tez przyjedzie do mnie na weekend, juz nawet nie pomoc, tylko do towarzystwa :)
    Przed porodem pisałam, ze wolałabym sama spbie dac rade, ale nie bede sie zapierac i niepotrzebnie robic z siebie bohaterki. Mojej mamie po pierwszym porodzie tez pomagała moja babcia, tym bardziej, ze mama miała ciezki porod.
    Jestem jej mega wdzięczna i dostanie ode mnie prezent.
    Znalazłam bransoletkę ułożona w napis "dziekuje".

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja.

Jeju ja prasuje tylko pieluszki tetrowe a reszty nie. Wieszam tak aby byly ladnie nie pogniecione :)

U nas w nocy maly co 2h jak z zegaekiem w reku :-/ 1, 3, 5 i teraz spi jeszcze. Od 5 jojczal w lozku juz ktoras noc z kolei o tej godzinie brzuszek mu dokucza. Mam nadzieje ze to przejsciowe.

Ja jestem calymi dniami sama w domu. Moj M wychodzi 7.15 do pracy i wraca o 19. Łał godzine szybciej niz zazwyczaj. Spodziewalam sie jeszcze szybszego powrotu ale widze ze marne szanse :-( wiec co zrobic.

Katiś gratuluje :-) <3 <3 <3

Gosiak, Katiś lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
‹‹ 2513 2514 2515 2516 2517 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ