Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, Bella, stuację z mężem miałaś mega komfortową. Ja czasem w ciągu dnia nie mam jak się wysikać.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam dzis głupie sny!! Stresuje się tą wizytą cholernie, raz przez wage, dwa bioderka i te wszystkie inne atrakcje, a trzy - boje sie tej cholernej odry! Wiadomo, idziemy do przychodni dzieci zdrowych, ale cholera ich tam wie...:(
    A co do snów- snilo mi sie dzis, ze Tomek miał zajęczą wargę i miał zabieg ostrzykiwania tego kwasem hialuronowym :)
    A w drugim śnie go karmiłam na leżąco, obudzilam sie, patrzę "jezu, nie ma dziecka, pewnie mi z łóżka spadł!" I zaraz zagladalam w dół czy na podłodze nie lezy. A on sobie smacznie spał obok.
    Ale cała noc moje sny kręciły sie wokol jedzenia. I to nie dla mnie.

• asia888 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja u nas wczoraj caly dzien bole brzuszka a dzis noc spokojna na szczescie, dziewczyny dzieki za podzielenie sie opinia pediatrow, teraz rozumiem ze to nie kolki i postaram sie nie dawac kropli:)

Katis gratulacje !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 08:23

Katiś lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My teraz wstalismy dopiero :)
    Strasznie u nas zimno.
    powiedzcie czy bierzecie codziennie waszemaluszki na spacer niezaleznie od. pogody? Bo jamialam taki zamiar ale jak widze ze tak zimno to sie troche boje

• bella84 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri my nie bierzemy jak jest brzydka pogoda... Np ostatnie 2 dni nie bylismy dopiero dzis ide... Sezon chorobowy jest pogoda na chorobe wiec nie ma co..

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak u nas sie nie zrobi sie po poludniu cieplej to tez nie pojdziemy. Bo 0° :/

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri, my nie wychodzimy codziennie.

Tez uważam, ze można korzystać po porodzie z pomocy i nie ma co odmawiać. Każdy czuje sie inaczej, sa różne porody, pologi, komplikacje i różne dzieci. Mi przy pierwszym dziecku bylo bardzo ciężko, teraz jest łatwiej. Ale jak mama czy tesciowa chca pomoc to korzystajcie. One sie cieszą, jak są potrzebne :)

bella84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ty poruszalas temat sterylizowani butelek Sama jestem ciekawa jak dlugo to konieczne.
    Ide wlasnie robic mleczko dla Nelci.

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do prasowania, to ja w domu prasuje tylko koszule męża :) Tymkowi miałam nie prasować, ale po praniu te jego ciuszki są jakieś sztywne i niemile, a jak na szybko przelecę żelazkiem to są dużo bardziej miękkie.

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciocie..dziś skończyłem miesiąc :)

http://wrzucaj.net/images/2015/03/05/stas1.jpg

nick nieaktualny, mala_mi1982, Lara 82, megg, Penelope, Katiś, LadyDi, Bietka, Aagnieszkaa, Sue, asia888, Fedra, justta lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek ale twoj Staś juz duzy albo na tym zdjeciu tak wyszedl :) Ale slodziak z niego <3

Ja raz prasuje raz nie. Zalezy co i zalezy od czasu jakim dysponuje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 09:09

• Katiś Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bylo piękne słoneczko ale ktoś je zabrał :(
    DZiekuje za gratulacje :)

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis to ciekawe ktora z nas szybciej bedzie miala slub :) Macie jakies plany juz? My wstepnie na lato 2016

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath i Lady Di co stosujecie na trądzik niemowlęcym, szczególnie na budzi?

Proszę doradzcie.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri97 wrote:
    Rudasek ale twoj Staś juz duzy albo na tym zdjeciu tak wyszedl :) Ale slodziak z niego <3

Ja raz prasuje raz nie. Zalezy co i zalezy od czasu jakim dysponuje ;)

Suri chyba na zdjęciu :) w piątek tydzien temu miał 57cm i 3600gr :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponawiam pytanie o szwy!
    Mnie wieczorami boli pol tylka. Minelo 2 tyg. Wisze ze sue zagoilo ladnie ale czemu boli? Czy to normalne?? Powiedzcie ze tak.

My znowu jemy

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wisimy na cycku od 7, z przerwami na przewijanie i wstawienie prania... Aktywność +100

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze prasuję, w szczególności pieluchy tetrowe - są bardziej miękkie po wyprasowaniu

wczoraj pozowliłam sobie na rozszerzenie diety i wypiłam sok z buraków, żeby podnieść sobie żelazo i niestety mały ma teraz zielone kupki i gazy :-/ to chyba od tego..... tak sie malutki znowu męczył że odgazowałam do rurkami windi i teraz śpi spokojnie.
    Juz myslała, że będę mogła jeść w miare normalnie a tu znowu dieta (ryż, gotowany kurczak, marchewka i pieczone jabłko) - dramat!

• megg Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myslalam ze barszcz mozna jesc karmiac piersia

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • megg Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katis gratulacje

Katiś lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
‹‹ ‹ 2514 2515 2516 2517 2518 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ