X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy! Mój maluszek od wczoraj ciągle się pręży przy tym stęka! Nic nie pomaga żadne krople żadne masaże NIC!!! Jest mi go okropnie szkoda bo wydaje mi się że bardzo się męczy co zaśnie to po chwili się budzi masakra. Myślicie że powinnam jechacć do lekarza ?

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ewidentnie ma coś z brzuszkiem, Kurcze u mnie od czasu do czasu tez tak ma ale u nas espumisan działa. zaraz idzie kupa i pierdy i pojawia sie uśmiech. Myśle, ze jak nic nie działa to jedź albo zadzwoń chociaż, moze CI cos doradzi. Pati może do połoznej zadzwon..

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko spija wszystkie moje emocje - wczoraj sie na maksa stresowalam dzisiejszym badaniem i on przez to był taki niespokojny i ciagle chciał cycka.
    Ale waga Tomka to 3120:) wiec od piątku przybrał 120g:) niedaleko pada jabłko od jabłoni - dba o linie:)
    Pani pediatra bardzo fajna, powiedziała, zeby kłaść dziscko na boczkach i pleckach - zmieniac. Dokładnie powiedziała, "prosze go kłaść tak, jal mu wygodnie":)
    Dostaliśmy skierowanie na usg bioderek i 2.04 mamy szczepienie.
    Pani doktor była zaskoczona, ze Tomek taki spokojny na badaniu, ze nie płakał ani nic:)
    No i stwierdziła, ze jest długi jak na swoją wage urodzeniowa. I ja mam wrazenie, ze urosl mi na długość, bo piżamki sa juz dobre, a sie chłopak topił :)

Słoneczna, odpowiadając na Twoje pytanie o cięcie - mnie czasami jal za długo siedze to jeszcze troche boli, ale to bardziej taki dyskomfort. Po całym dniu, jak przegne z łażeniem po domu i wysiłkiem to tez czuje jeszcze. Mysle, ze to normalne, że ból może dokuczać. Zalezy pewnie jak duże było nacięcie. Ja staram sie siadać na jednym albo drugim pośladku. Czytałam, ze bol moze nawet do miesiaca dokuczać!! Nie przejmuj sie :*

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde już sama nie wiem chyba umówię nas do pediatry ... ;/

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zero problemów z brzuszkiem. To mleko widocznie idealnie podpasowało małej.

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko moje zasneło...wiec lece na drzemke:)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna u mnie tak jak u Sue, szwy mi się jeszcze do końca nie rozpuściły.

relg9vvjrtqik460.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ale jaja. Chcialam malego zapisac do przychodni i nie zapisali nas bo jestesmy nie szczepieni.

Sylwia a ty w szpitalu szczepilas? Bo teraz zastanawiam sie gdzie mam zapisac mlodego jak taki cyrk. :-/

Gosiak ciekawe jak u was bedzie z przychodnia.
    Powiem szczerze ze kooara mi opadla

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw, w szoku jestem. Nas normalnie zapisali.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 11:56

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dubel

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 11:56

relg9vvjrtqik460.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia a wy tez w szpitalu nie szczepiliscie?

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Pia a wy tez w szpitalu nie szczepiliscie?

Tak nie mamy jeszcze zaszczepionego dziecka. Dopiero pod koniec przyszłego tygodnia lub jeszcze tydzień później będziemy szczepić. Ale tylko na gruźlicę. Za kolejny miesiąc na żółtaczkę.

relg9vvjrtqik460.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra. Dziekuje.
    Ale mnie wkurzyla baba z tej przychodni :-/

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia a gadalas z ta dr. Toczyska o szczepieniach? Chyba sie zapisze do tej Gdyni. Cholera tylko troche daleko :-/

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis sukces - odciagnelam 70 ml laktatorem :)
    musze jutro zostawic malego bo mam ortodonte i ciesze sie bo nie bedzie trzeba moze mm

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj maly nie ma dzis poki co problemow z brzuszkiem, ale za to od rana kupa jak woda zolta... niewiem czy to normalne....

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Bylas z tym u lekarza? Bo nasza nie miala nic na brzusiu tylko na szyjce. I sie nas pytal czy bylo na brzusiu mowie ze nie a on to dobrze bo tak to wiadomo ze trądzik a nie skaza bialkowa!!

Cath, bylam, ale tu w Danii wszystko jest normalne. To podobno tez, powiedzieli ze hormony. Miala kilka pryszczykow na klatce przy sutkach i troszke przy szyi, brzuszek czysty, ale zginely i się nie powtorzylo. Na buzce tez juz nie ma nic praktycznie. A kalli wysusza faktycznie, ale kremuje buzie i wszystko jest ok :)

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, sądzę że normalne, u nas takie były i są i położna mówi że ok.
    asia888 wrote:
    A moj maly nie ma dzis poki co problemow z brzuszkiem, ale za to od rana kupa jak woda zolta... niewiem czy to normalne....

asia888 lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ruszamy na spacerek bo zrobilo sie cieplej i sloneczko wyszlo :)
    Ja w przyszlym tygodniu bede miec Holtera zakladanego :/ Teraz sobie przypomnialam o tym.

• Fedra Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Fedra co do kolki probowalas metody 5s? Spowijanie-stabilna pozycja na boku lub brzuszku- wyciszanie- skolysanie-ssanie?
    Bela próbowałam wszystkiego niestety po rozmowie z lekarzem wiem ze poprostu musimy to przetrwać do jakiegoś 3 miesiąca możemy tylko troszkę zmniejszyć dolegliwości...
    Na ta chwile krople rano krople wieczorem pilnowanie jedzenia i masę innych rzeczy powoduje ze przynajmniej z gazami nie mamy już takiego wielkiego problemu...

Przy kolkach tak na przyszłość jakby któraś miała ten problem Z kołkami to lekarz zwrócił uwagę by pilnować jedzenia bo dzieci kolkowe chcą jeść i jeść bo chwilowo przynosi im to ulgę dlatego ważne jest by nie przekarmiac...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
‹‹ 2516 2517 2518 2519 2520 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ