X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Penelope, zdziwilam sie bo zwykle byly grudki w kupce a tu sama woda....
    Fedra a probowaliscie tych wychwalanych Sab simplex?

Penelope lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Suri my będziemy szybciej brać ślub, bo chcemy ze chrzcinami i uwaga uwaga będzie ślub kościelny :)
    Katis serdecznie gratuluje :)

Katiś lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Kurde ale jaja. Chcialam malego zapisac do przychodni i nie zapisali nas bo jestesmy nie szczepieni.

Sylwia a ty w szpitalu szczepilas? Bo teraz zastanawiam sie gdzie mam zapisac mlodego jak taki cyrk. :-/

Gosiak ciekawe jak u was bedzie z przychodnia.
    Powiem szczerze ze kooara mi opadla

Zadzwoń do przychodni i powiedz ze potrzebujesz konsultacji ale dziecko jest zdrowe wtedy powinni Cie przyjąć na dzieciach zdrowych ewentualnie zamów wizytę do domu...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    Dzieki Penelope, zdziwilam sie bo zwykle byly grudki w kupce a tu sama woda....
    Fedra a probowaliscie tych wychwalanych Sab simplex?

Jeszcze nie bo nie powinno się tak zmieniać co chwile kropli jesli do tygodnia się nic nie poprawi to wtedy pójdą w ruch te krople ale lekarz mówił ze jesli jest jakaś poprawa a jest bo już z gazami jest lepiej to trzeba kontynuować to co jest...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra pani powiedziala ze dzieci nie szczepionych nie zapisuja do przychodni i ze mam szukac dalej. A wizyte domowa mialam wczoraj :-)
    Spoko ogarne temat. Tylko bede jezdzic daleko a mam prawie pod samym nosem fajna przychodnie.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia - my szczepiliśmy w szpitalu

Cath - jak są pojedyncze krosteczki na tłowiu to to mogą być zwykłe potówki. Skaza białkowa

• Fedra Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem cały dzień sama ale mogę liczyć na męża robi zakupy sprząta i gotuje nawet w nocy jak już nie mam siły to nosi Mała :) śpię po 3 godziny na dobę ale daje radę...

Ja nie prasuje rzeczy Małej prasowałam tylko raz przed porodem ;) chyba bym się zajechała prasowaniem zważywszy ze Młoda przebierana jest 2-3 razy dziennie bo ulewa wiec nie ma sensu bawić się w prasowanie choć dużo daje suszenie w suszarce :)

Co do sterylizowana butelek my sterylizujemy choć położna mówiła zeby się w sterylizacje nie bawić bo to uwrażliwia dziecko i jesli kiedyś bedzie jadła czy Piła z innych rzeczy niż jejlub nie bedzie możliwości sterylizacji mogą wyskoczyć jej syfy...
    Ale zamierzam sterylizować do 3 miesiąca bo zajmuje to 6 min w mikrofali ;)

Jesli mogę polecić chusteczki nawilżające to polecam Cleanic Kindii Skin Balace ostatnio były na promocji w rossmanie mięsa takie zimne są miękkie ładnie czysta a nie są tak mega mokre...
    U Nas nie sprawdziły się chusteczki z Dady te niebieskie mega nawilżone przez co Młoda nabawiła się chrostek na pupie, różowe mnie dobiły bo jak wyciągałam jedna wychodziło 10...

Przetestowałem tez kosmetyki z musteli super jest kremik do pupy chrostki znikły ekspresem :) krem do buzi tez jest super, żel do mycia tez nie najgorszy fajny jest tez płyn do przecierania twarzy nie wymagający spłukiwania sprawdza się na wyjściach by dziecku chusteczkami po buzi nie jeździć...

Co do pieluch Dady nawet ok, pampersy białe sprawdziły się pod kontem chłonności... Obecnie testujemy Dady 3 i pieluchy bambino 3 i powiem ze różnicy miedzy nimi nie widzę są ok są chłonne i nic się z pupa nie dzieje...

No to tyle było z mojego czasu wolnego :/

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Sue Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dwoje dzieci. Jedno - anioł od 20 do 10 rano, a od 10 do 19:30 jakby diabeł w niego wstąpił. Nie płacze tylko jak lezy u mnie na piersi. Zjadłam dzis biszkopty. Próbowałam go uśpić odkurzaczem, rozebrać,
    Bo moze mu za gorąco, to sie rozdarł jeszcze bardziej :( juz nie wiem o co mu chodzi. To nie brzuch, bo normalnie pierdzi i kupki robi.

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJ :)

przepraszam , że zawracam Wam głowę , ale gdzie się zgłosić po poradę jak nie do doświadczonych mamusiek .

Stoję przed wyborem zakupu pierwszej butelki , planuje karmić piersią ale plany planami a życie życiem ...
    Jakąś flasie muszę mieć :)
    interesuje mnie koniecznie ANTYKOLKOWA. Na oku mam antykolkową z Tommee Tippe z czujnikiem ciepła , ale jakoś średnio jestem nastawiona do tego czujnika. Co macie, co polecacie ? proszę o radę i zrozumienie :)

aha czy 20 pieluszek tetrowych wystarcza ? oczywiście będę używać pampersów ale tetra też sie przydaje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 13:37

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 - jak to jednorazowy incydent to nie ma sie co przejmować.Pomysl może cos zjadłas nietypowego. A jak będzie sie powtarzało i będzie jeszcze śluz to obstawiam infekcje wirusową. Przechodze to z małym już 2 raz i nikt mi nie wmówi że takie kupki moga byc przy karmieniu piersią. A niestety wszyscy tak gadają. Jak jest dużo sluzu to to nie jest normalne.
    Także obserwuj. Ale jak to infekcja wirusowa, a nie ma temperatury i je normalnie to sie nie przejmuj. Trzeba przeczekać

asia888 lubi tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zawierucha, a mieliśmy się chociaż powerandować :/

Mam chwilę wolnego, nie wiem co z nią zrobić :P

relg9vvjrtqik460.png

• Fedra Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:

przepraszam , że zawracam Wam głowę , ale gdzie się zgłosić po poradę jak nie do doświadczonych mamusiek .

Stoję przed wyborem zakupu pierwszej butelki , planuje karmić piersią ale plany planami a życie życiem ...
    interesuje mnie koniecznie ANTYKOLKOWA. Na oku mam antykolkową z Tommee Tippe z czujnikiem ciepła , ale jakoś średnio jestem nastawiona do tego czujnika. Co macie, co polecacie ? proszę o radę i zrozumienie :)

aha czy 20 pieluszek tetrowych wystarcza ? oczywiście będę używać pampersów ale tetra też sie przydaje.

Ja mam około tyle pieluch tetrowych i jeszcze nie udało mi się wszystkich użyć :)

U Nas jest kolka ale nie ma butelek antykolkowych mamy jedynie z TT butelki z systemem odpowietrzania, podobne butle mamy z Nuby...

Ale jaki mi powiedziała doświadczona mama jesli dziecko bedzie miało miec kolki to je bedzie miec i żadne butelki antykolkowe tego nie zmienia...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Fedra pani powiedziala ze dzieci nie szczepionych nie zapisuja do przychodni i ze mam szukac dalej. A wizyte domowa mialam wczoraj :-)
    Spoko ogarne temat. Tylko bede jezdzic daleko a mam prawie pod samym nosem fajna przychodnie.

Ehh co przychodnia to inna gadka u Nas nawet nie pytali czy dziecko szczepione...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia 20 tetr starczy. Ja podkladam na przewijsk, na ramie, wycieram jak uleje. Nawet pod glowke na kocyk klade. Kup sobie pare flanelek tez.

Co do butelki to ja mam Tt ale bez czujnika. Karmilam tylko raz ale jadl a z aventu nie chcial.

Asiasz widzialam taki list peduatry ktora pisala ze nie bedzie przyjmowac juz dzieci nieszczepionych.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie łaski nie robią. Mam abonament w Medicover i Luxmedzie, muszą zapisać. Do NFZ nie zapisuję

Fedra lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy kladziecie juz wasze maluszki na matach? Albo korzystacie z hustawek,lezaczkow? Mi sie wydaje ze jeszcze troszke za wczesnie na maty. Mala lubi sobie troszke polezec i poobserwowac ale u nas narazie najlepiej sprawdza sie hustawka albo lezaczek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 13:54

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie czytałam opinie że z aventu dzieci nie chciały jeść.

Mam też 3 pieluszki flanelowe :)

dzięki Wam dziewczyny :)

czyli jednak zostane chyba przy tych TT .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri97 wrote:
    Czy kladziecie juz wasze maluszki na matach? Albo korzystacie z hustawek,lezaczkow? Mi sie wydaje ze jeszcze troszke za wczesnie na maty. Mala lubi sobie troszke polezec i poobserwowac ale u nas narazie najlepiej sprawdza sie hustawka albo lezaczek.
    My mamy taka matę od dnia narodzin Natka chwile poleży popatrzy i usypia ;) co do leżaczka kładę ja bardzo zadko chyba w sumie dwa razy jakoś mam obawę o jej kręgosłup :/

kasiulk lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zapisałam pomimo braku szczepień. Do przychodni nie zanioslam nawet karty szczepień. Zobaczymy co będzie po 6 tyg...

Ja nam 10 tetr i spokojnie wystarcza.

U nas też są rzadkie kupy, zdarzają się nawet zielone a jem właściwie ciągle to samo, więc też utwuerdzam się w przekonaniu, że to nie ona powoduje problemy brzuszkowe.

Od dzisiaj testuje babydream 2, ciekawe czy się sprawdzą.

c7hyim7.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:

My mamy butelke Tt i nie polecam, maly tak powietrze wciaga ze szok. Mamy tez Avent nowy typ - do kitu i stary typ - lepsza. Od wczoraj mamy butelke firmy MAM BABY z odpowietrznikiem w dnie i tfu tfu w koncu mniej powietrza lyka. Wczoraj byla pediatra i to wlasnie ona kazala zmienic butelke bo od tego moze miec te gazy. Puki co MAM to moj typ i naprawde godny polecenia.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
‹‹ 2517 2518 2519 2520 2521 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ