Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Sue moj tez. Ciagle chce jesc. Jak zje to sie odkleja, ma zamkniete oczy i lezy tak sobie z 10 min.
Dzismpo spacerku pospal chwile no i potem w wozku z godzinke moze niecala. Wlasnie sie najadl. Dobrze miec internet w tel to mozna pisac jedna reka nawet jak je:)) -
nick nieaktualny
-
Suri ja mam lezaczko bujaczek tiny love 3w1 polecam bo jest plaska podstawa i sztywna wiec dobrze dla kregoslupa ale poki co mala nie chce tam lezec bo za malo widzi lepiej jej sie lezy na kanapie obok nas w dzien a jeszcze lepiej na klacie
Co do pieluszek ja mam pampers premium care narazie ciagle 1 i jestem zadowolona nic nie przeciekaa na odparzenia mam bephanten masc ochronna i tez super
XxMoniaxx ja mam butelke medela calma poniewaz chcialam karmic piersi i butelke kupilam w razieczego no i sie przydala bo z piersia karmie pol na pol z mm i mala nie zniechecila sie do cycajedynie wieczorem ma faze ze po ilus minutach ssania sie denerwuje ale moze dlatego ze juz jej tam z cyca nic nie leci tak jakby chciala
suri a jakie masz mm? My zmienilismy z nan pro 1 na enfamil premium lipil i zdecydowanie na plusdziecko spokojne po nim jest
w sumie poplaczy tylko jak glodne/ kupka za dlugo lezy/ ew chce byc pobujana i ponoszona na raczkach - taki przytulaczek z niej
To ja chyba przestane wyparzac butelkeprzeciez. Musi sie udodparniac dziecko a nie zyc w sterylnych warunkach
AsiaSzw a to ta wizyta domowa to tez Toczyska? Co do przychodni to nas zapytali o imie nazwisko dziecka bo pesela nie miala i nie pytali czy byla szczepionachoc byla.. A nie mieliinfo bo szpital na zaspie im nie wyslal i nie mieli nas wogole w bazie w gdyni wbprzychodni u zrodla marii..
-
Suri97 wrote:My dzisiaj juz chyba skonczymy pampersy 1 i od jutra beda w uzyciu 2.
Gosiak w ogole zamowilam te pieluszki co uzywasz te ekologiczne. Z ciekawosci) Bo przyznam ze pierwszy raz o nich uslyszalam
Suri97 lubi tę wiadomość
Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
nick nieaktualny
-
Bella nie u mnie byla inna pediatra taka ktora tu u nas na osiedlu tez mieszka. Ma dobre opinie a zawsze blizej niz z gdyni.
Chcialam malego zapisac tu kolo nas do przychodni ale jak tak nas spuscili na drzewo tk zastanawiam sie czy juz nie zapisac sie do tej Toczyskiej w gdyni na Sokolce. Wlasciwie wyjade na obwodnice i tam tez blisko to jest bo znam to osiedle. No nie wiem co robic.
My jestesmy zapisani juz na usg bioderek i do laryngologa. Wczoraj pediatra powiedziala ze wedzidelko jest jeszcze do podciecia. Wiec zalamalam sie.
Ja nie wiem co mam zrobic z tym karmieniem moim. Czasem nie mam czasu odciagnac pokarmu tak jak teraz czuje ze cycki mam full a nie mam jak usiasc do laktatorapotem sie denerwuje bo mam wrazenie ze nie nadazam z produkcja mleka i mam stresa ze mam tylko 2 porcje w lodowce a jak nie odciagne i on zje to nic mi nie zostanie. Czasem mam juz dosc i chetnie przeszlabym na mm dla spokoju.
-
Ciezka sprawa z tym karmieniem... No ja mialam konczyc z cycem na hura ale zdecydowalam ze odpuszczam laktator i tylko daje ssac malej a ew jak nie dossa i mam uczucie pelnego cyca to odciagam (szalone 20 ml )
intak do 3 m pociagne a potem tylko mm
mam nadzieje ze konczenie z cycem jako ze malo i tak mam mleka obejdzie sie bez problemow zastojow i pojdzie sprawnie
dzis bylam w intimmissimi i zalamka mnie wziela... Sliczna ta nowa kolekcja i wiecie co? Przed ciaza mialam 70 b a teraz 75 d jest " w miare ok" ale np e tez w miare ok!!! Masakra.. I kurde kazdy stanik co mi sie podobal nie bylo na te moje cyce rozmiaru
(((( mam nadzieje ze one szybko maleja jak sie konczy z kp... Nawet kurtka zimowa jest zaciasna wkasnie w biuscie
i finalnie z tego co mi sie w miare widzialo wybralam jeden stanik bezszwowy gladki .. Jest ok ale te koronkowe byly cudne
maz mnie pociesza ze kupie pozniej bo cycki zmaleja ... Tylko kieeedy
-
Bella no ja tez wczoraj probowalam sie w plaszcz zapiac i ups niestety..
Piersi maleja z czasem ja juz nie pamietam ile czasu to trwa.
Wiesz gdyny moj tego cyca chcial jesc to nie byloby problemu bo teraz byl glodny i moglabym mu dac. Ale jak afere robi albo wiecej powietrza sie nalyka zamiast ssac jak wypada to gdzie sens ?? -
Doświadczone mamy powiedzcie mi ppiersi przez caly okres karmienia będą takie jak teraz? I ddopiero jak przestanę to wrócą do swojego rozmiaru? Jak tak to dokupie stanik, bo mam tylko jeden dobry do karmienia... U mnie to chyba rozmiarów miseczek niedługo zabraknie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 18:28
-
Część mamusie
moje panny kończą dziś 2 miesiące, ale są rozdzielone... Oleńka zarazila się od Franka i ma zapalenie oskrzeli, jestem z nią w szpitalu. Maja pokasluje dziś pierwszy dzień ale jest w domu, oby do nas nie dołączyła.
Dziewczyny nie wpuszczajcie do domu nikogo nawet z katarem! Takie maleństwa łapią wszystkoa w Lublinie W ogóle panuje jakiś paskudny wirus
także wszystkie dzieci chore a serce matki pękniete na pół, między domem a szpitalem.
megg lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
*Sylwia wrote:Dziewczyny mam intymne pytanie. Chyba dopadły mnie hemoroidy. Powiedzcie czy tez tak miałyście że odbyt był lekko zaczerwieniony, czasami swędzący i taka czerwona kreska między posladkami?
co mozna na to brać?
posterisan - maść lub czopki. -
nick nieaktualny