X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nie wysusza za bardzo? nie będzie swędziało bardziej? Czy między pośladkami masz taką czerwona linię?

• Sue Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zauwazylam czerwonej lini, nie mam żadnych dolegliwości z
    Tego tytułu. U mnie to przez parcie niestety:/ pewnie nie wylecze i bede musiała kupic ten posterisan.
    Poki co pije tez duzo wody i jem jabłka, zeby zaparć nie było.

A wlasnie - jakie macie sposoby na zaparcia?

• NASTA Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przestało swędzieć. Nie przyglądałam się, czy mam czerwoną linię :)
    Może, tak jak pisała Sue zastosuj najpierw maść cynkową.

atdc20mmmoziyqnb.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i olej kokosowy ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • NASTA Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaparć już nie mam. Jem codziennie ogromne ilości zup, wszystko gotowane, nawet jabłka. Dodatkowo piję dużo wody.

atdc20mmmoziyqnb.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni,bardzo wsolczuje choroby maluszka.

U mnie tez Armagedon. Mój starszy syn dziś przeziebiony siedział ze mna w domu cały dzień, wiec łatwo nie było. Ale jest jeszcze gorzej bo popołudniu zaczął wymiotowac i wymiotuje do tej pory. Serce mi pęka. Teraz tata się nim zajmuje, a ja siedze w innym pokoju z Tymkiem. Modle się żeby mały się nie zaraził, bo to na bank wirusowka :-( Ale jak się ma przedszkolaka w domu to przyniesie wszystkie najgorsze choroby od dzieci :-( Nie da się ustrzec. Trzymajcie kciuki, żeby małego nie złapało :-(

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam hemoroidy od porodu. Nic przyjemnego, czasem swedzi, czasem boli przy 2, ale nie bardzo. Ja tam nie zagladam, wiec nie wiem jak to dokładne wygląda. Chyba zaczne stosować olej kokosowy.

Na zaparcia wcinam jabłka ze skórka. Na mnie to działa.

Wczoraj jak mnie zaczęło brać przeziębienie, to dwa razy lyknelam tego oleju i mi przeszło. Może po nim.

Gosiak lubi tę wiadomość

• Katiś Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc dnia 27 czerwca o 13:00 chrzciny Polkę i mamy ślub kościelny :) bez problemów proboszcz się zgodził. Nawet nie musimy chodzić na nauki i żadne takie :)

Gosiak, NASTA, asia888, Bietka, MistrzyniWKochamCieMisiu, Sue, LadyDi, dorocia2324, słoneczna 85, ash, Penelope, megg lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się zaczynały pod koniec ciąży, olej skutecznie je powstrzymał.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni dużo zdrówka dla dzieciaczków!

Katiś gratulacje! Udanego i przyjemnego przygotowania do tego dnia!

MistrzyniWKochamCieMisiu, Katiś lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni, strasznie mi przykro! Trzymam kciuki z całych sił!!!!

MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Katis super wiesci :)

Do mnie o 19 zawital kurier. Cos pozno troche. Myslalam ze bedzie jutro. Przywiozl mi pieluszki. Zamowilam te Bambo Nature i jeszcze paczke Beaming Baby. Wiec teraz mam zapasy :D Jak bede bardzo zadowolona z Beaming to jak sie skoncza zamowie osmiopak to wyjdzie taniej:) Zalozylam teraz pierwsza pieluszke bo 1 pampersy sie juz skonczyly

Katiś lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zamówiłam 2 paczki Baby Beaming - babeczka z krainy pieluszek powiedziała, że będę bardziej zadowolona niż z Bambo. Jutro ma być paczka.

Suri97, niki640 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis gratuluje:)
    Mistrzyni duzo zdrowka dla maluchow:)

Moj malutki od 13 chc3 cyca co 30min-1godz przysypia przy cycu i zaraz sie budzi jak go odkladam do lozeczkw, badz kupa eh a marzylam o drzemce... tez tak ktos ma? Bo jak czytam ze wasze maluchy spia po 3-4godz po karmieniu to brzmi jak raj jakis

Katiś lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po kąpieli, znów był ryk...

relg9vvjrtqik460.png

• bella84 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja musialam moim rodzicom tlumaczyc czemu nie moga odwiedzic nas w ten weeken.. Tata od poniedzialku cos zlapam .. 2 dni potem czul sie lepiej i juz chcieliby wpasc bo dawno malej nie widzieli a ja im mowie ze tydzien kwarantanny.. A oni ze juz tata lepiej sie czuje.. I co? Po 2 dniach rozlozylo go na maxa... To mama ze ona moze sama wpasc bo ona zdrowa i musialam jej tlumaczyc ze ona moze sie czuc dobrze a zaraz ja wylozy bo z opoznieniem przyjdzie ale przychodzac do nas moze juz miec zalazek infekcji... Wiec lepiej wg mnie mocno ograniczyc kontakt nawet jesli komus sie wydaje ze juz jest ok to jeszcze tydzien dac min by sie upewniv ze ok... Nawet jak teraz do dziecka sie nie zbliza blisko i go nie zaraza to my przeciez z tego niwyspania i przemeczenia jestesmy oslabione a wtedy my mozemy cos zlapac....
    Mistrzyni trzymam kciuki za zdrowko maluchow!

MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • NASTA Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:

Moj malutki od 13 chc3 cyca co 30min-1godz przysypia przy cycu i zaraz sie budzi jak go odkladam do lozeczkw, badz kupa eh a marzylam o drzemce... tez tak ktos ma?

Ja mam dokładnie to samo i mam już dość.

atdc20mmmoziyqnb.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam tak od 11 do 17, wczoraj to samo. Zasypiał na troszkę na rękach, łóżeczko parzy. Jak położyliśmy go na kanapie w salonie to spał ponad 1,5h. Chyba po prostu potrzeba bliskości.

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    Moj malutki od 13 chc3 cyca co 30min-1godz przysypia przy cycu i zaraz sie budzi jak go odkladam do lozeczkw, badz kupa eh a marzylam o drzemce... tez tak ktos ma? Bo jak czytam ze wasze maluchy spia po 3-4godz po karmieniu to brzmi jak raj jakis
    Asia, u nas jest to samo. I to właściwie od rana, przytulanie albo cycek. Myślę, że już w przyszłym tygodniu jakoś umówię się na naukę wiązania chusty. To mnie jakoś odciąży w domu i będę mogła coś porobić chociaż.

asia888 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Ja miałam tak od 11 do 17, wczoraj to samo. Zasypiał na troszkę na rękach, łóżeczko parzy. Jak położyliśmy go na kanapie w salonie to spał ponad 1,5h. Chyba po prostu potrzeba bliskości.
    Tak, na pewno potrzeba bliskości, dlatego ja nawet jak mi jest ciężko, staram się nie narzekać, bo wystarczy, że przypomnę sobie te 10 dni kiedy płakałam za maleńką a ona pewnie za mną. Teraz na pewno jej tej bliskości ograniczać nie będę. Ale jest ciężko, nie powiem.

asia888 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 2520 2521 2522 2523 2524 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ