X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam kartę medicover dla Janeczki, jutro z rana jadę - przy okazji zrobię badanie krwi na CRP i zarejestruję ją na USG bioderek oraz wybiorę pediatrę.
    Jutro przychodzi też kurier z wielkim zapasem pieluszek i kurier z przesyłką z Gemini.
    A w sobotę idziemy na pierwszy spacer. Myślę, że spacery nam pomogą dojść do siebie w sensie nastroju. Melisa pomaga i w zasadzie jest ok, ale jeszcze raz dziennie mam takie 10-15 minut kiedy chce mi się płakać, czuję się złą matką, bo dziecko ulewa albo mam wizję, że nie dam rady dawać z siebie wszystkiego przez długi czas.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.

Moj starszy synek Kubus chory. Kaszel go meczy i katar, na szczescie nic powazniejszego nie ma. Natus na szczescie nie jest chory i mam nadzieje, ze nie bedzie. W nocy spi z nami i przesypia ladnie 4godz, dzis nawet 5godz spal. Karmimy sie cycusiem w dzien tak co 2 do 4 godz. Ogolnie jest bardzo spokojny. Czasami go brzuszek zaboli i wtedy trzeba ponosic go.

Mistrzyni wspolczuje choroby malenstwa i zycze duzo zdrowka dla calej rodzinki.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem na siebie zla, bo niby staram się wszystko robić ostroznie, ale nie zawsze mi się to udaje. Teraz sobie mala poprawialam przy cycu i aż jeknela biedna :( boje się ze cos kiedyś na prawdę jej zrobię, chociaż staram się jak mogę.
    Czy ktoś tez tak ma? Czy tylko ja jakaś taka jestem niezdarna?

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Ja miałam tak od 11 do 17, wczoraj to samo. Zasypiał na troszkę na rękach, łóżeczko parzy. Jak położyliśmy go na kanapie w salonie to spał ponad 1,5h. Chyba po prostu potrzeba bliskości.

A probowalas zamiast do lozeczka odkladac do czegos mniejszego? U nas sprawdzila sie gondola. Bo w lozeczku "tonela".

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu post mi sie skasowal;(

Asia ja tez tak mam. Maly w dzien nie cgce spac tylko drzemki krotkie.
    4 h nigdy nie przespal ale to chyba tylko na mm mozliwe

asia888 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie dzis uspilam w wozku;)) teraz tez wlozylam do wozka i spi poki co

Laurka lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Nelka tez szybciej zasypia w czyms mniejszym. Ulubila sobie lozeczko zrobione z TinyLove 3w1 i w dzien przewaznie w tym spi. :)
    W nocy z jednej strony chcialabym zeby spala w swoim lozeczku a z drugiej strony chce miec ja jak najblizej
    A wy spicie z dzieciaczkami czy spia w lozeczkach?

• Bietka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosuję olej kokosowy i powiem wam, że daje radę! :) dzisiaj zamówiłam zapas na kilka miesięcy :)

Mistrzyni trzymam kciuki za szybki powrót do domu!

Katis gratuluję! Teraz to dopiero się u Ciebie zacznie przygotowywanie ;)

c7hyim7.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukalam info o bolu tylka;) i natknelam sie na hemoroidy.

Sylwia napisane jest zeby robic nasiadowki z kory debu po 15 min
    Ja tez dzis mialam problem.

Ja sie martwie tym tylkiem. PowAznie:(( ale to 2 tyg po porodzie. Moz minie.
    Kore debu kupie i ja..

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierka a co z Twoim ponownym szyciem? Bylas? Tak mi sie przypomnialo

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri97 wrote:
    A wy spicie z dzieciaczkami czy spia w lozeczkach?
    Ja śpię z małą w łóżku, dzięki temu obie się wysypiamy, bo ma cycka non stop dostępnego, więc je kiedy chce i do tego jest spokojńiejsza i łatwiej jej się zasypia.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś mieliśmy straszny dżin, malybod rana płakał, jak zjadł chwila ciszy i znowu straszny wszask.

Dziewczyny on mi się dziś 2razy zaniósł. Cholera jak się wystraszylismy to szok.
    Fedra ja chyba podzieleni twój los. Jestem załamana dziś nawet przy cycku potrafił się rozplakac.

Ja sobie z tym naprawdę nie radze, emocjonalnie. Wbije się ze to początek depresji. Powinna być spokojna, bo on to czuje, a ja cały dzień przeplakalam, ze jestem zła matka.

Wykapalismy myslelismy ze będzie lepiej a tu nadal wrzask. Zrobilam mm i dokarmilam i śpi juz ponad godzinę. I znowu chce mi się płakać, ze jestem zła matka i chyba przez ten stres z jego płaczu, trace pokarm.

Ja nawet nie wiem ile powinnm go dokarmiac tym mm. Zrobilam 90ml, wypił 70.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak on tak płacze nie potrafię go uspokoić inaczej niż dając cycka. Maz potrafi ponosić i zaś nie, a ja nie.

Modłę się do Boga żeby nie miał kolek, ale niestety to tak wygląda. Choć u nas od rana

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u mnei tez byla krew:-/ dlatego sie zorientowała że cos jest nie tak.

Janiestety musze na razie zaprzestać noszenia w chuście bo mały dostał potówki. Mamy w domu jakie 21-22st C, ubrany był lekko a mimo wszytsko jak zdjęłam chuste to był lekko wilgotny........
    MOże chusta za gruba.

Małego mogę wiązać w chuście tylko wtedy jak przysypia sobie, jak ma fazę czuwania to nie ma szans....

• Laurka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Znowu post mi sie skasowal;(

Asia ja tez tak mam. Maly w dzien nie cgce spac tylko drzemki krotkie.
    4 h nigdy nie przespal ale to chyba tylko na mm mozliwe

Moja corcia jest na samym cycu narazie i przesypia 4 godziny, ale tylko miedzy 4:00 rano a 8:00. I to sa tez godziny w ktorych ja spie.

A tak w ogole to nie wiem czemu, ale jak ja ja przewijam to jest zawsze placz, czasem ryk, a jak tatus to nigdy! I ja mam jakis fatalny timing, bo czasem 3 pieluszki ida, bo zaraz jak nowa zaloze, to leci kolejna kupa, a potem jeszcze siusia w trakcie zmieniania LOL

Mamusie, ktore odciagaja pokarm - czy ktoras juz spozyla jakies %? Bo mi sie naprawde jakies piwko marzy, ale nie wiem po jakim czasie od spozycia mozna bezpiecznie do piersi przystawic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 22:02

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara tylko nie wmawiaj sobie ze jestes zla matka! Kazda z nas stata sie jak najlepiej robic wszystko dla maluszczka to ze czasami nie idzie cos po naszej mysli, musimy zmienic plany odnosnie czegos nie oznacza ze jestesmy gorsze.
    Co do mm to 70ml to ok. Moja w tym wieku pila ok 60-70ml na karmienie.
    Trzymam kciuki zeby sytuacja sie u was poprawila ! :*

• Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    U nas tez zazwyczaj bodziak + dresik i skarpetki, ale mamy mega ciepło i jak on spi pod kocykiem to lepiej mu w samym bodziaku :)

Kiedy mozna zaczac cwiczyc po porodzie sn? Pewnie po pologu dopiero? :( juz mnie wkurza ten farfocel zamiast brzucha.

Ja tez chcialabym juz zaczac jakies cwiczenia. Ale wciaz jestem taka zmeczona i niewyspana, ze jedynie mam sile na spacer w ciagu dnia. I to nie codziennie :-(. Najbardziej poki co obrywa moj kręgosłup , prawdopodobnie od noszenia i karmienia mojego brzdąca.
    Ale trzeba przyznać, że w tym systemie ciągłego karmienia, niewyspania, braku apetytu, kilogramy lecą same. Tyle dobrego...

Sue lubi tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ktorejs tez tak wypadaja wlosy? Mi wychodza normalnue garsciami...masakra :(

Czekam juz z mlekiem gotowym az sie corcia obudzi. Lada moment powinna sie obudzic na karmienie a potem obie zasypiamy. Kocham ja calym sercem <3 Ona tak slodko spi. Kocham na nia patrzec

• Laurka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    HEJ :)

przepraszam , że zawracam Wam głowę , ale gdzie się zgłosić po poradę jak nie do doświadczonych mamusiek .

Stoję przed wyborem zakupu pierwszej butelki , planuje karmić piersią ale plany planami a życie życiem ...
    Jakąś flasie muszę mieć :)
    interesuje mnie koniecznie ANTYKOLKOWA. Na oku mam antykolkową z Tommee Tippe z czujnikiem ciepła , ale jakoś średnio jestem nastawiona do tego czujnika. Co macie, co polecacie ? proszę o radę i zrozumienie :)

aha czy 20 pieluszek tetrowych wystarcza ? oczywiście będę używać pampersów ale tetra też sie przydaje.

My przedwczoraj dalismy pierwszy raz mleko odciagniete w butelce antykolkowej Dr Brown's Natural Flow i byla masakra. Lecialo tak szybko, ze polowa mleka poleciala jej po brodzie :[ A taka swietna miala byc! Wczoraj dalam mleko w butelce, ktora byla w zestawie z laktatorem i o niebo lepiej! Ale zamowilam jeszcze Medela Calma.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mysle ze to potrzeba bliskosci, na naszych brzuchach zasypia bez problemu i na cycu, a gdzie indziej to nie da rady

Lara tez takie momenty mam jak malego brzuszek boli a ja nic nie moge zrobic, i stresuje sie wszystkim

u malego ta ranka pepkowa chowa sie do srodka, to chyba nie powinno tak byc? Slabo sie goi przez to :| probuje od 2 dni dodzwonic sie do poloznych bezskutecznie, mial ktos przyjsc i cisza ;/

Gabrys tez spi z nami poki co

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
‹‹ 2521 2522 2523 2524 2525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ