Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
my znowu się karmimy, było o 3, 4 i teraz nadal od 6.30
bella mój je z obu piersi i potem 3, czasem kolejne 30, a czasem ani jednej 30 nie zjea po 60 zawsze uleje
my chrzcimy w Wielkanocja też byłam chrzczona w Wielkanoc
jedno mi się tylko nie podoba, że chrzty są u nas dopiero o 16! i nie wiemy jak ugryźć kwestię imprezki
na 9 mam wizytę u pediatry, już mnie skręca ze stresu.... -
A mnie wczoraj zaczelo krecic w brzuchu. Pobieglam do wc i zaczelam wymiotowac. Biegunka tez.
Wzielam 2 wegle i odpukac ok. Balam sie ze cos zlapalam.
Malemu nic poki co nie jest ale niezbyt dobrze spal w nocy. Ja tez.. Moze w dzien sie uda.
A z tymi hemoroidami wykrakalyscie. ;(
Ale moze to jednorazowa akcja -
A u nas na szczescie Mały od tygodnia bardzo ładnie śpi. Wyrzucilam mojego P. na kanapę, śpimy z Fryderkiem sami. Tata niestety się kokosil i chrapal w nocy. Budził i mnie i małego...a sam spał w najlepsze jak zabity, jak ja karmilam, czy przewijalam. Zwiekszylam też porcję kolacji. O 22 karmię go z dwóch piersi, i tak przesypia cztery godziny. Budzi się o 2, a potem o 6. Wcześniej budził się co 2 godziny bo wcześniej był głodny.
Rany, ale dobrze jest być wyspana...no w miarę
Zobaczymy jaki będzie dzień...bo z tym jeszcze różnie bywa. Mam nadzieję że będzie dziś wreszcie ładnie i wyjdziemy na spacer. Od dwóch dni siedzimy w domu, bo na ostatnim spacerze przewialam sobie ucho, i boli mnie gardło.
Czy wy też karmicie z dwóch piersi, czy ja mam tylko takiego zarloka? Kiedy wiecie że pierś jest już pusta?Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
A my planujemy chrzcic w rocznicę naszego ślubu czyli 31 maja, akurat ten dzień wypada w niedzielę
zobaczymy co na to nasz ksiądz. Może jeszcze dziś do niego napisze. Tak mnie natchnelyscie fajnie żeby się za to zabrać. Dzięki!
megg lubi tę wiadomość
Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
Witamy sie i my
Aguś moj w dzien je i jeczasem nawet 40 min
i pozniej spi 3,5-4h tak jak wczoraj
w Nocy natomist ciezko mu pić nawet 10 min wiec budzi sie z krzykiem co godzine, a ja ledwo zyje -
A terax lezymy sobie jeszcze w łóżeczku. Jesteśmy po sniadanku, poszła właśnie wielka kupa. A my trenujemy usmiechanie się, póki co na mój uśmiech, mały pokazuje mi język
Ale że mnie nauczycielka...chciałabym zobaczyć jego uśmiech. Nie mogę się go doczekać.Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
Aguś jeszcze kilka dni i bedziesz widzieć
ja tez na to czekałam a wczoraj mu minął miesiac i jakby przeszedł jakas granice, non stop sie smieje
nie wiem czy swiadomie czy nie ale sie smieje:)
Aagnieszkaa, asia888, megg lubią tę wiadomość
-
Rudasek wrote:Aguś jeszcze kilka dni i bedziesz widzieć
ja tez na to czekałam a wczoraj mu minął miesiac i jakby przeszedł jakas granice, non stop sie smieje
nie wiem czy swiadomie czy nie ale sie smieje:)
Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
Dziewczynki pytanie mam..obiło mi sie o oczy tutaj, ze ktoras juz dostałam wynagrodzenie macierzyńskie:)
Mozecie mi napisać kiedy sie dostaje..po miesiacu od narodzin, czy od złozenia dokuemntów, czy po praostu 10 go jak wypłate???? -
A propos świadomych uśmiechów....Chyba doświadczyłam już paru
Ale to fajne mówię Wam...zazwyczaj jak wstanie taka wyspana, kładę ją na przewijak , mówię cos do niej a ona patrzy z takim zaciekawieniem na mnie i bach! uśmiech!
Cudny szczerbaty uśmiech
-
Rudasek wrote:Dziewczynki pytanie mam..obiło mi sie o oczy tutaj, ze ktoras juz dostałam wynagrodzenie macierzyńskie:)
Mozecie mi napisać kiedy sie dostaje..po miesiacu od narodzin, czy od złozenia dokuemntów, czy po praostu 10 go jak wypłate???? -
Na szczescie max mi obiadek ugotowal na 3 dni
a w zamrazarce mam pierogi leniwe na 2 dni wiec przez 5 dni bede zyc :p :p
A jutro ok 16 bedzie tesciowa!! Yeaah to przejmie troche, lubi gotowac i sprzatacsuper
obysmy sie dogadaly wtedy zostanie do konca marca.. Maz wraca jakos 7 kwietnia
a moja mama tez moze 4 dni wziasc w razie czego w kwietniu wiec jestem uratowana
megg lubi tę wiadomość
-
Laurka wrote:Moja corcia jest na samym cycu narazie i przesypia 4 godziny, ale tylko miedzy 4:00 rano a 8:00. I to sa tez godziny w ktorych ja spie.
A tak w ogole to nie wiem czemu, ale jak ja ja przewijam to jest zawsze placz, czasem ryk, a jak tatus to nigdy! I ja mam jakis fatalny timing, bo czasem 3 pieluszki ida, bo zaraz jak nowa zaloze, to leci kolejna kupa, a potem jeszcze siusia w trakcie zmieniania LOL
Mamusie, ktore odciagaja pokarm - czy ktoras juz spozyla jakies %? Bo mi sie naprawde jakies piwko marzy, ale nie wiem po jakim czasie od spozycia mozna bezpiecznie do piersi przystawic.W Stanach takie sprzedają ?
-
My po wizycie u pediatry. Jest ok. Mały przez tydzień przybrał 250 g. Niestety pediatra kazała utrzymać dokarmianie przez następne 2 tygodnie
Żółtaczka w normie. Pępek "może być".
Teraz mi dziecko przysypia w foteliku, to go tak zostawiłam i wstawiłam do sypialni i otworzyłam mu okno