X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra.. Ch... Strzelil moj sen.. Od 2.30 mala cyc lub butla o 630 polozylam ja do lozeczka i podzly baki i kupka i ryk.. Przebrala, by mie lezala w tym i potem oczy jak 5 zl :/ maly terrorysta.. Czy ktoras z mam tez tak ma?:/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my znowu się karmimy, było o 3, 4 i teraz nadal od 6.30

bella mój je z obu piersi i potem 3, czasem kolejne 30, a czasem ani jednej 30 nie zje :/ a po 60 zawsze uleje

my chrzcimy w Wielkanoc :) ja też byłam chrzczona w Wielkanoc :)
    jedno mi się tylko nie podoba, że chrzty są u nas dopiero o 16! i nie wiemy jak ugryźć kwestię imprezki ;)

na 9 mam wizytę u pediatry, już mnie skręca ze stresu....

relg9vvjrtqik460.png

• Bietka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My to nawet jeszcze nie ustalalismy jest będziemy chrzcic młodego. Pewnie jakoś w wakacje.

Mój sub po ciężkim dniu chociaż w nocy dał mi pospać :)

c7hyim7.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie wczoraj zaczelo krecic w brzuchu. Pobieglam do wc i zaczelam wymiotowac. Biegunka tez.
    Wzielam 2 wegle i odpukac ok. Balam sie ze cos zlapalam.
    Malemu nic poki co nie jest ale niezbyt dobrze spal w nocy. Ja tez.. Moze w dzien sie uda.
    A z tymi hemoroidami wykrakalyscie. ;(
    Ale moze to jednorazowa akcja

atdcqtkf2affvuei.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas na szczescie Mały od tygodnia bardzo ładnie śpi. Wyrzucilam mojego P. na kanapę, śpimy z Fryderkiem sami. Tata niestety się kokosil i chrapal w nocy. Budził i mnie i małego...a sam spał w najlepsze jak zabity, jak ja karmilam, czy przewijalam. Zwiekszylam też porcję kolacji. O 22 karmię go z dwóch piersi, i tak przesypia cztery godziny. Budzi się o 2, a potem o 6. Wcześniej budził się co 2 godziny bo wcześniej był głodny.
    Rany, ale dobrze jest być wyspana...no w miarę :-)
    Zobaczymy jaki będzie dzień...bo z tym jeszcze różnie bywa. Mam nadzieję że będzie dziś wreszcie ładnie i wyjdziemy na spacer. Od dwóch dni siedzimy w domu, bo na ostatnim spacerze przewialam sobie ucho, i boli mnie gardło.

Czy wy też karmicie z dwóch piersi, czy ja mam tylko takiego zarloka? Kiedy wiecie że pierś jest już pusta?

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my planujemy chrzcic w rocznicę naszego ślubu czyli 31 maja, akurat ten dzień wypada w niedzielę :-) zobaczymy co na to nasz ksiądz. Może jeszcze dziś do niego napisze. Tak mnie natchnelyscie fajnie żeby się za to zabrać. Dzięki!

megg lubi tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie i my :)
    Aguś moj w dzien je i je :) czasem nawet 40 min :) i pozniej spi 3,5-4h tak jak wczoraj :)
    w Nocy natomist ciezko mu pić nawet 10 min wiec budzi sie z krzykiem co godzine, a ja ledwo zyje :(:(

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A terax lezymy sobie jeszcze w łóżeczku. Jesteśmy po sniadanku, poszła właśnie wielka kupa. A my trenujemy usmiechanie się, póki co na mój uśmiech, mały pokazuje mi język ;-)
    Ale że mnie nauczycielka...chciałabym zobaczyć jego uśmiech. Nie mogę się go doczekać.

Mąż i Żona od 31 maja
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś jeszcze kilka dni i bedziesz widzieć :) ja tez na to czekałam a wczoraj mu minął miesiac i jakby przeszedł jakas granice, non stop sie smieje :) nie wiem czy swiadomie czy nie ale sie smieje:)

Aagnieszkaa, asia888, megg lubią tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Aguś jeszcze kilka dni i bedziesz widzieć :) ja tez na to czekałam a wczoraj mu minął miesiac i jakby przeszedł jakas granice, non stop sie smieje :) nie wiem czy swiadomie czy nie ale sie smieje:)
    Oooo...to wspaniałe. Nie mogę się doczekać!!

Mąż i Żona od 31 maja
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czekam na usmiechy :)
    Bella u mnie to samo chodze do tylu juz z niewyspania

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki pytanie mam..obiło mi sie o oczy tutaj, ze ktoras juz dostałam wynagrodzenie macierzyńskie:)

Mozecie mi napisać kiedy sie dostaje..po miesiacu od narodzin, czy od złozenia dokuemntów, czy po praostu 10 go jak wypłate????

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos świadomych uśmiechów....Chyba doświadczyłam już paru :) Ale to fajne mówię Wam...zazwyczaj jak wstanie taka wyspana, kładę ją na przewijak , mówię cos do niej a ona patrzy z takim zaciekawieniem na mnie i bach! uśmiech! :) Cudny szczerbaty uśmiech :):):)

1usajw4zbiudzgxg.png

Wysłany: 6 marca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Dziewczynki pytanie mam..obiło mi sie o oczy tutaj, ze ktoras juz dostałam wynagrodzenie macierzyńskie:)

Mozecie mi napisać kiedy sie dostaje..po miesiacu od narodzin, czy od złozenia dokuemntów, czy po praostu 10 go jak wypłate????
    To zależy jak u Ciebie wypacają. Mi nie wypłaca ZUS tylko firma a firma rozlicza się z ZUS-em więc ja dostaje w takim terminie jak wypłatę. To chyba zależy od wielkości firmy kto wypłaca. Dziecię urodzilo mi się 16.01 ale za styczeń dostałam całą wyplatę. Za luty już 80%.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam już pierwszą z Zusu. Pola urodziła się 2,02 a kase dostałam 27.02- więc myślę ze tak będę dostawać.

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Katiś Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze dodam, że na L4 dostawałam od pracodawcy kasę. Teraz z Zus

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • bella84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczescie max mi obiadek ugotowal na 3 dni :) a w zamrazarce mam pierogi leniwe na 2 dni wiec przez 5 dni bede zyc :p :p
    A jutro ok 16 bedzie tesciowa!! Yeaah to przejmie troche, lubi gotowac i sprzatac :) super :) obysmy sie dogadaly wtedy zostanie do konca marca.. Maz wraca jakos 7 kwietnia :) a moja mama tez moze 4 dni wziasc w razie czego w kwietniu wiec jestem uratowana :D

megg lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png

Wysłany: 6 marca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Moja corcia jest na samym cycu narazie i przesypia 4 godziny, ale tylko miedzy 4:00 rano a 8:00. I to sa tez godziny w ktorych ja spie.

A tak w ogole to nie wiem czemu, ale jak ja ja przewijam to jest zawsze placz, czasem ryk, a jak tatus to nigdy! I ja mam jakis fatalny timing, bo czasem 3 pieluszki ida, bo zaraz jak nowa zaloze, to leci kolejna kupa, a potem jeszcze siusia w trakcie zmieniania LOL

Mamusie, ktore odciagaja pokarm - czy ktoras juz spozyla jakies %? Bo mi sie naprawde jakies piwko marzy, ale nie wiem po jakim czasie od spozycia mozna bezpiecznie do piersi przystawic.
    Ja uraczam się Bavarią 0,0% alku i nawet smakuje jak piwo ;) W Stanach takie sprzedają ?

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za odpowiedzi :)
    Na L4 wypłacał mi pracodawca, a kto teraz to nie mam pojecia:) no nic, czekam do 10..zobaczymy czy cos wpłynie czy nie :(

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie u pediatry. Jest ok. Mały przez tydzień przybrał 250 g. Niestety pediatra kazała utrzymać dokarmianie przez następne 2 tygodnie :/ Żółtaczka w normie. Pępek "może być".

Teraz mi dziecko przysypia w foteliku, to go tak zostawiłam i wstawiłam do sypialni i otworzyłam mu okno :P

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 2523 2524 2525 2526 2527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ