X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra.. Ch... Strzelil moj sen.. Od 2.30 mala cyc lub butla o 630 polozylam ja do lozeczka i podzly baki i kupka i ryk.. Przebrala, by mie lezala w tym i potem oczy jak 5 zl :/ maly terrorysta.. Czy ktoras z mam tez tak ma?:/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my znowu się karmimy, było o 3, 4 i teraz nadal od 6.30

bella mój je z obu piersi i potem 3, czasem kolejne 30, a czasem ani jednej 30 nie zje :/ a po 60 zawsze uleje

my chrzcimy w Wielkanoc :) ja też byłam chrzczona w Wielkanoc :)
    jedno mi się tylko nie podoba, że chrzty są u nas dopiero o 16! i nie wiemy jak ugryźć kwestię imprezki ;)

na 9 mam wizytę u pediatry, już mnie skręca ze stresu....

relg9vvjrtqik460.png

• Bietka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My to nawet jeszcze nie ustalalismy jest będziemy chrzcic młodego. Pewnie jakoś w wakacje.

Mój sub po ciężkim dniu chociaż w nocy dał mi pospać :)

c7hyim7.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie wczoraj zaczelo krecic w brzuchu. Pobieglam do wc i zaczelam wymiotowac. Biegunka tez.
    Wzielam 2 wegle i odpukac ok. Balam sie ze cos zlapalam.
    Malemu nic poki co nie jest ale niezbyt dobrze spal w nocy. Ja tez.. Moze w dzien sie uda.
    A z tymi hemoroidami wykrakalyscie. ;(
    Ale moze to jednorazowa akcja

atdcqtkf2affvuei.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas na szczescie Mały od tygodnia bardzo ładnie śpi. Wyrzucilam mojego P. na kanapę, śpimy z Fryderkiem sami. Tata niestety się kokosil i chrapal w nocy. Budził i mnie i małego...a sam spał w najlepsze jak zabity, jak ja karmilam, czy przewijalam. Zwiekszylam też porcję kolacji. O 22 karmię go z dwóch piersi, i tak przesypia cztery godziny. Budzi się o 2, a potem o 6. Wcześniej budził się co 2 godziny bo wcześniej był głodny.
    Rany, ale dobrze jest być wyspana...no w miarę :-)
    Zobaczymy jaki będzie dzień...bo z tym jeszcze różnie bywa. Mam nadzieję że będzie dziś wreszcie ładnie i wyjdziemy na spacer. Od dwóch dni siedzimy w domu, bo na ostatnim spacerze przewialam sobie ucho, i boli mnie gardło.

Czy wy też karmicie z dwóch piersi, czy ja mam tylko takiego zarloka? Kiedy wiecie że pierś jest już pusta?

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my planujemy chrzcic w rocznicę naszego ślubu czyli 31 maja, akurat ten dzień wypada w niedzielę :-) zobaczymy co na to nasz ksiądz. Może jeszcze dziś do niego napisze. Tak mnie natchnelyscie fajnie żeby się za to zabrać. Dzięki!

megg lubi tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie i my :)
    Aguś moj w dzien je i je :) czasem nawet 40 min :) i pozniej spi 3,5-4h tak jak wczoraj :)
    w Nocy natomist ciezko mu pić nawet 10 min wiec budzi sie z krzykiem co godzine, a ja ledwo zyje :(:(

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A terax lezymy sobie jeszcze w łóżeczku. Jesteśmy po sniadanku, poszła właśnie wielka kupa. A my trenujemy usmiechanie się, póki co na mój uśmiech, mały pokazuje mi język ;-)
    Ale że mnie nauczycielka...chciałabym zobaczyć jego uśmiech. Nie mogę się go doczekać.

Mąż i Żona od 31 maja
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś jeszcze kilka dni i bedziesz widzieć :) ja tez na to czekałam a wczoraj mu minął miesiac i jakby przeszedł jakas granice, non stop sie smieje :) nie wiem czy swiadomie czy nie ale sie smieje:)

Aagnieszkaa, asia888, megg lubią tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Aguś jeszcze kilka dni i bedziesz widzieć :) ja tez na to czekałam a wczoraj mu minął miesiac i jakby przeszedł jakas granice, non stop sie smieje :) nie wiem czy swiadomie czy nie ale sie smieje:)
    Oooo...to wspaniałe. Nie mogę się doczekać!!

Mąż i Żona od 31 maja
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czekam na usmiechy :)
    Bella u mnie to samo chodze do tylu juz z niewyspania

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki pytanie mam..obiło mi sie o oczy tutaj, ze ktoras juz dostałam wynagrodzenie macierzyńskie:)

Mozecie mi napisać kiedy sie dostaje..po miesiacu od narodzin, czy od złozenia dokuemntów, czy po praostu 10 go jak wypłate????

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos świadomych uśmiechów....Chyba doświadczyłam już paru :) Ale to fajne mówię Wam...zazwyczaj jak wstanie taka wyspana, kładę ją na przewijak , mówię cos do niej a ona patrzy z takim zaciekawieniem na mnie i bach! uśmiech! :) Cudny szczerbaty uśmiech :):):)

1usajw4zbiudzgxg.png

Wysłany: 6 marca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Dziewczynki pytanie mam..obiło mi sie o oczy tutaj, ze ktoras juz dostałam wynagrodzenie macierzyńskie:)

Mozecie mi napisać kiedy sie dostaje..po miesiacu od narodzin, czy od złozenia dokuemntów, czy po praostu 10 go jak wypłate????
    To zależy jak u Ciebie wypacają. Mi nie wypłaca ZUS tylko firma a firma rozlicza się z ZUS-em więc ja dostaje w takim terminie jak wypłatę. To chyba zależy od wielkości firmy kto wypłaca. Dziecię urodzilo mi się 16.01 ale za styczeń dostałam całą wyplatę. Za luty już 80%.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam już pierwszą z Zusu. Pola urodziła się 2,02 a kase dostałam 27.02- więc myślę ze tak będę dostawać.

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Katiś Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze dodam, że na L4 dostawałam od pracodawcy kasę. Teraz z Zus

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • bella84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczescie max mi obiadek ugotowal na 3 dni :) a w zamrazarce mam pierogi leniwe na 2 dni wiec przez 5 dni bede zyc :p :p
    A jutro ok 16 bedzie tesciowa!! Yeaah to przejmie troche, lubi gotowac i sprzatac :) super :) obysmy sie dogadaly wtedy zostanie do konca marca.. Maz wraca jakos 7 kwietnia :) a moja mama tez moze 4 dni wziasc w razie czego w kwietniu wiec jestem uratowana :D

megg lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png

Wysłany: 6 marca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Moja corcia jest na samym cycu narazie i przesypia 4 godziny, ale tylko miedzy 4:00 rano a 8:00. I to sa tez godziny w ktorych ja spie.

A tak w ogole to nie wiem czemu, ale jak ja ja przewijam to jest zawsze placz, czasem ryk, a jak tatus to nigdy! I ja mam jakis fatalny timing, bo czasem 3 pieluszki ida, bo zaraz jak nowa zaloze, to leci kolejna kupa, a potem jeszcze siusia w trakcie zmieniania LOL

Mamusie, ktore odciagaja pokarm - czy ktoras juz spozyla jakies %? Bo mi sie naprawde jakies piwko marzy, ale nie wiem po jakim czasie od spozycia mozna bezpiecznie do piersi przystawic.
    Ja uraczam się Bavarią 0,0% alku i nawet smakuje jak piwo ;) W Stanach takie sprzedają ?

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za odpowiedzi :)
    Na L4 wypłacał mi pracodawca, a kto teraz to nie mam pojecia:) no nic, czekam do 10..zobaczymy czy cos wpłynie czy nie :(

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie u pediatry. Jest ok. Mały przez tydzień przybrał 250 g. Niestety pediatra kazała utrzymać dokarmianie przez następne 2 tygodnie :/ Żółtaczka w normie. Pępek "może być".

Teraz mi dziecko przysypia w foteliku, to go tak zostawiłam i wstawiłam do sypialni i otworzyłam mu okno :P

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 2523 2524 2525 2526 2527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ