X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tutaj zdjęcia dla e- Cioć z okazji ukończenia miesiąca

e4d24da30cc89da5m.jpg

ee63b7e1132e91b2m.jpg

mala_mi1982, Lara 82, słoneczna 85, Katiś, asia888, dorocia2324, Suri97, megg, MistrzyniWKochamCieMisiu, Patrycja20, derii84 lubią tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Kirde a gdzie trzymacie wozki. Moj M mial posprzatac w garazu i oczywiscie nie bylo czasu i teraz wozek stoi w wozkarni i pusze go pol pietra wtelepac do gory. Nie dzwigne go bo brzuch bedzie bolal a po schodkach suoer wygoda dla Ignasia. I jak pomysle o tym szarpaniu sie z nim to mi sie odechciawa :(
    Od jutra spacery. Obiecuje poprawe
    Ja trzymam na klatce na parterze. Janeczka dalej śpi, spacery to błogosławieństwo. Moja mama mi mówiła, że zobaczę jak mi będzie spała jak zacznę chodzić na spacery. Oby to była reguła.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:

Dziewczyny wasze dzieci miały robione badania przesiewowe w szpitalu?

Mój miał, wydaje mi się, ze wszędzie powinni robić te badania. Jak jest ok to nic do nas nie przysyłając, jeśli cos nie tak lub wynik wątpliwy to przysyłają list lub dzwonią.

relge6yd3cl8y0me.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padam na pysk... Od 2.30 nie spie :((( wladowalam w moje dxiecko na raty 110 ml + cyc 40 min wiec dla bezpieczenstwa trzymam ja z 40 min by nie trysnela i klade ja spac.. I mam nadzieje spze sie uda bo inaczej nie wiem jak dotrwam do jutrzejszego przyjazdu tesciowej.. Patrzec na siebie w lustrze nie moge juz tak fatalnie wygladam.. Oczy czerwonepodkrazone nawet z koszuli nie przebieram sie w domu chyba ze ide na spacer ... Masakra :( ja nie wiem jak te samotne matki daja rade...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jezu dziewczyny! Ja mięsa nie jem. A mój mąż wlasnie smażył sobie kiełbaskę i aż mi żołądek do kręgosłupa sie przykleił! Musialam spróbować! O jezu jakie to pyszne <3
    I moje przekonanie w ch*j bombki strzelił!

słoneczna 85, asia888 lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my w niedziele dostaniemy swojska kurke i krolika;) moze uda mi sie cos ugotowac noca:))

Ja juz mam dosc. Placze, potem sie smieje. Nawet juz zmeczenia nie czuje. Glowa boli i tak sie krece ;)
    Trzeba przetrwac chyba

atdcqtkf2affvuei.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś pojechałam do lekarza bo miałam podejrzenie że synek nie przybiera na wadze. I miałam rację, w 15 dni przytyl 50 g TAK TAK, JEDYNE 50 g. Przecież jedno karmienie to to więcej niż to!!!! Mamy monitorować wagę, wizyta za tydzień, jak przez dwa tygodnie nic się nie zmieni to do szpitala. Poza tym nie dała mi ŻADNEJ rady. Popłakałam się jak wyszłam. I jeszcze kupy na na zielono wali po kazd

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po każdym karmieniu. W każdej pielusze kupa. Nie wiem już co robić

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope u nas tez kupy bardzo często i tez bywają zielone. To normalne raczej, przynajmniej tak mówił pediatra w środę!
    Tylko ze Tymek przybiera i to sporo, po 2 tygodniach od wyjścia ze szpitala przybrał 510g.

Penelope lubi tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie mamy karmiące piersią....czy pijecie zwykłą kawę ? Ja jade tylko na ince no ale to nie kawa. Strasznie tęskni mi się za poranną kawusią no i nie ukrywam czasem po ciężkiej nocy przydał by się strzał kofeinowy. Jak u Was w tym temacie ?

1usajw4zbiudzgxg.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki czy jecie i czy mozna jesc galaretke przy kp? Dzis sie wazylam. Do wagi sprzed ciazy pozostalo mi do zrzucenia 4kg. Zrzucilam juz 13kg. Nawet nie wiem jak i kiedy. Bardzo sie ciesze. Jeszcze brzuszek wystajacy ale ladnie sie chowa :)

Dzis noc ciezka, maly dawal popalic. Juz nie mialam sily go tulic, nosic, itd. Mam nadzieje, ze ta noc bedzie lepsza bo jestem padnieta.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Po każdym karmieniu. W każdej pielusze kupa. Nie wiem już co robić
    Penelope, kiedyś znalazłam taki art. o tym, że dziecko karmione piersią może jednego tygodnia przybrać 50gr a drugiego 500, szukam... na razie poczytaj to:
    http://www.hafija.pl/2012/05/karmienie-piersia-niemowle-malo-przybierajace-na-wadzeskrot-artykulu-z-kellymom-com.html

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    A ja dziś pojechałam do lekarza bo miałam podejrzenie że synek nie przybiera na wadze. I miałam rację, w 15 dni przytyl 50 g TAK TAK, JEDYNE 50 g. Przecież jedno karmienie to to więcej niż to!!!! Mamy monitorować wagę, wizyta za tydzień, jak przez dwa tygodnie nic się nie zmieni to do szpitala. Poza tym nie dała mi ŻADNEJ rady. Popłakałam się jak wyszłam. I jeszcze kupy na na zielono wali po kazd
    Kurcze faktycznie niewiele...dobrze, że mamy coś takiego jak instynkt. Trochę słabo , że babka nic Ci nie poradziła, nie podpowiedziała.Trzymam kciuki, żeby się unormowało szybko tak jak u Sue :)

1usajw4zbiudzgxg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Suri ja jeszcze mam pytanko dot tego podgrzewacza nuk- jak szybko podgrzewa, czy trzyma cieplo podgrzanej wody i jak dlugo? I czy masz moze butle medela calma bo interesuje mnie czy pasuje do niej :)

2 minuty i gotowe. Nie mam tej butli akurat ale powinno pasowac bo pisalo jak czytalam na instrukcji ze pasuja do tego wszystkie rodzaje butelek.
    Przyznam ze nie sprawdzalam jak dlugo trzyma cieplo woda . Ale jak mala spi a juz podgrzane mleko to czasami po 10minutach sie zdarzalo ze wyciagalam i byla prawie tak samo ciepla.

• MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_mi1982 wrote:
    My po wizycie u pediatry. Tymek wazy 4630 g, od wyjścia ze szpitala w 4 tygodnie przytyl 1200 g. Czyli 300 g tygodniowo! Kochany zarloczek :)

Zbadalismy bilirubinę i tsh oraz morfologię.
    Ale super ze tak ładnie przybiera! Moje jedna 1500 a druga 1200 ale w dwa miesiące. Chyba w takim razie trochę za mało, ale pediatra nic nie mówi.hmmm... Ola nadal nie mieści się w siatkach centylowych, jest niestety dużo poniżej 3go centyla.

A jeśli chodzi o uśmiechy to jak najbardziej są już świadome, odpowiadają na moje zaczepki :-)

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Dopiero doczytałam. Penelope - kupy zielone to trudna sprawa, ileż ja się przeszłam z Frankiem, jeździłam po lekarzach, alergologach, badania robiliśmy już nawet nie pamiętam na co, tyle tego było... I nic. Jak były, tak były kilka dobrych miesięcy, jak zaczął jeść wszystko to i kupki barwę zmieniły, także nie zawsze oznacza to jakaś chorobę, czy uczulenie. Na piersi tak moze być, na mm raczej nie powinno.
    Ale wiem jak się martwisz, bo sama przez to przechodziłilam. Trzymam kciuki!

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope a czy Ty przyjmuje sz jakieś żelazo? Ono może wpływać na kolor kulek dzidzi jeśli karmisz piersią.

Sproboj mocna dietę przytrzymać kilka dni.

Poza tym może z raz dziennie na noc dokarm małego mm tak aby za bardzo nie zaburzyć laktacji.

Ja sama pisalam, żeby nie dac sobie wmówić, ze nie jesteśmy w stanie wykarmic naszych dzieci, no ale po wczorajszym dniu widzę co się dzieje z moja laktacja.

U mnie stres robi swoje.

relge6yd3cl8y0me.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MistrzyniWKochamCieMisiu wrote:
    Ale super ze tak ładnie przybiera! Moje jedna 1500 a druga 1200 ale w dwa miesiące. Chyba w takim razie trochę za mało, ale pediatra nic nie mówi.hmmm... Ola nadal nie mieści się w siatkach centylowych, jest niestety dużo poniżej 3go centyla.

Mnie się wydaje (co też potwierdziła moja położna), że przybieranie zależy również od masy dziecka. Inaczej przybiera dziecko urodzone z masą 2 kg, a inaczej z masą 3,5 kg. Poza tym mój przytył więcej niż mówią statystyki. Myślę, że nie masz się co obawiać, jest w porządku, szczególnie że lekarz nic nie powiedział.

MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość

• bella84 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam pediatra mowila ze kupka powinna martwic jak jest biala czerwona lub czarna... Jak duuzo sluzu lub krew.. Reszta jest ok..

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni cieszę się ze się odezwalas, wczoraj o tobie myslalam, czy juz całkiem zrezygnowałas z forum, a tu proszę zciagnelam cie myślami.

Masz wejście na prywatne forum? Tam możesz popatrzeć na nas i nasze dzieciaczki. Wczuć jakąś flotę dziewczynek zobaczymy jak się zmieniły

MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 2525 2526 2527 2528 2529 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ