Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
AsiaSzw wrote:Kirde a gdzie trzymacie wozki. Moj M mial posprzatac w garazu i oczywiscie nie bylo czasu i teraz wozek stoi w wozkarni i pusze go pol pietra wtelepac do gory. Nie dzwigne go bo brzuch bedzie bolal a po schodkach suoer wygoda dla Ignasia. I jak pomysle o tym szarpaniu sie z nim to mi sie odechciawa
Od jutra spacery. Obiecuje poprawe -
Bietka wrote:
Dziewczyny wasze dzieci miały robione badania przesiewowe w szpitalu?
Mój miał, wydaje mi się, ze wszędzie powinni robić te badania. Jak jest ok to nic do nas nie przysyłając, jeśli cos nie tak lub wynik wątpliwy to przysyłają list lub dzwonią. -
Padam na pysk... Od 2.30 nie spie
(( wladowalam w moje dxiecko na raty 110 ml + cyc 40 min wiec dla bezpieczenstwa trzymam ja z 40 min by nie trysnela i klade ja spac.. I mam nadzieje spze sie uda bo inaczej nie wiem jak dotrwam do jutrzejszego przyjazdu tesciowej.. Patrzec na siebie w lustrze nie moge juz tak fatalnie wygladam.. Oczy czerwonepodkrazone nawet z koszuli nie przebieram sie w domu chyba ze ide na spacer ... Masakra
ja nie wiem jak te samotne matki daja rade...
-
O jezu dziewczyny! Ja mięsa nie jem. A mój mąż wlasnie smażył sobie kiełbaskę i aż mi żołądek do kręgosłupa sie przykleił! Musialam spróbować! O jezu jakie to pyszne
I moje przekonanie w ch*j bombki strzelił!słoneczna 85, asia888 lubią tę wiadomość
-
A ja dziś pojechałam do lekarza bo miałam podejrzenie że synek nie przybiera na wadze. I miałam rację, w 15 dni przytyl 50 g TAK TAK, JEDYNE 50 g. Przecież jedno karmienie to to więcej niż to!!!! Mamy monitorować wagę, wizyta za tydzień, jak przez dwa tygodnie nic się nie zmieni to do szpitala. Poza tym nie dała mi ŻADNEJ rady. Popłakałam się jak wyszłam. I jeszcze kupy na na zielono wali po kazd
-
Kobietki czy jecie i czy mozna jesc galaretke przy kp? Dzis sie wazylam. Do wagi sprzed ciazy pozostalo mi do zrzucenia 4kg. Zrzucilam juz 13kg. Nawet nie wiem jak i kiedy. Bardzo sie ciesze. Jeszcze brzuszek wystajacy ale ladnie sie chowa
Dzis noc ciezka, maly dawal popalic. Juz nie mialam sily go tulic, nosic, itd. Mam nadzieje, ze ta noc bedzie lepsza bo jestem padnieta. -
Penelope wrote:Po każdym karmieniu. W każdej pielusze kupa. Nie wiem już co robić
http://www.hafija.pl/2012/05/karmienie-piersia-niemowle-malo-przybierajace-na-wadzeskrot-artykulu-z-kellymom-com.htmlPenelope lubi tę wiadomość
-
Penelope wrote:A ja dziś pojechałam do lekarza bo miałam podejrzenie że synek nie przybiera na wadze. I miałam rację, w 15 dni przytyl 50 g TAK TAK, JEDYNE 50 g. Przecież jedno karmienie to to więcej niż to!!!! Mamy monitorować wagę, wizyta za tydzień, jak przez dwa tygodnie nic się nie zmieni to do szpitala. Poza tym nie dała mi ŻADNEJ rady. Popłakałam się jak wyszłam. I jeszcze kupy na na zielono wali po kazd
Penelope lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnybella84 wrote:Suri ja jeszcze mam pytanko dot tego podgrzewacza nuk- jak szybko podgrzewa, czy trzyma cieplo podgrzanej wody i jak dlugo? I czy masz moze butle medela calma bo interesuje mnie czy pasuje do niej
2 minuty i gotowe. Nie mam tej butli akurat ale powinno pasowac bo pisalo jak czytalam na instrukcji ze pasuja do tego wszystkie rodzaje butelek.
Przyznam ze nie sprawdzalam jak dlugo trzyma cieplo woda . Ale jak mala spi a juz podgrzane mleko to czasami po 10minutach sie zdarzalo ze wyciagalam i byla prawie tak samo ciepla.
-
mala_mi1982 wrote:My po wizycie u pediatry. Tymek wazy 4630 g, od wyjścia ze szpitala w 4 tygodnie przytyl 1200 g. Czyli 300 g tygodniowo! Kochany zarloczek
Zbadalismy bilirubinę i tsh oraz morfologię.
A jeśli chodzi o uśmiechy to jak najbardziej są już świadome, odpowiadają na moje zaczepkiPenelope lubi tę wiadomość
-
Penelope wrote:A ja dziś pojechałam do lekarza bo miałam podejrzenie że synek nie przybiera na wadze. I miałam rację, w 15 dni przytyl 50 g TAK TAK, JEDYNE 50 g. Przecież jedno karmienie to to więcej niż to!!!! Mamy monitorować wagę, wizyta za tydzień, jak przez dwa tygodnie nic się nie zmieni to do szpitala. Poza tym nie dała mi ŻADNEJ rady. Popłakałam się jak wyszłam. I jeszcze kupy na na zielono wali po kazd
Ale wiem jak się martwisz, bo sama przez to przechodziłilam. Trzymam kciuki!Penelope lubi tę wiadomość
-
Penelope a czy Ty przyjmuje sz jakieś żelazo? Ono może wpływać na kolor kulek dzidzi jeśli karmisz piersią.
Sproboj mocna dietę przytrzymać kilka dni.
Poza tym może z raz dziennie na noc dokarm małego mm tak aby za bardzo nie zaburzyć laktacji.
Ja sama pisalam, żeby nie dac sobie wmówić, ze nie jesteśmy w stanie wykarmic naszych dzieci, no ale po wczorajszym dniu widzę co się dzieje z moja laktacja.
U mnie stres robi swoje.Penelope lubi tę wiadomość
-
MistrzyniWKochamCieMisiu wrote:Ale super ze tak ładnie przybiera! Moje jedna 1500 a druga 1200 ale w dwa miesiące. Chyba w takim razie trochę za mało, ale pediatra nic nie mówi.hmmm... Ola nadal nie mieści się w siatkach centylowych, jest niestety dużo poniżej 3go centyla.
Mnie się wydaje (co też potwierdziła moja położna), że przybieranie zależy również od masy dziecka. Inaczej przybiera dziecko urodzone z masą 2 kg, a inaczej z masą 3,5 kg. Poza tym mój przytył więcej niż mówią statystyki. Myślę, że nie masz się co obawiać, jest w porządku, szczególnie że lekarz nic nie powiedział.MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość
-
Mistrzyni cieszę się ze się odezwalas, wczoraj o tobie myslalam, czy juz całkiem zrezygnowałas z forum, a tu proszę zciagnelam cie myślami.
Masz wejście na prywatne forum? Tam możesz popatrzeć na nas i nasze dzieciaczki. Wczuć jakąś flotę dziewczynek zobaczymy jak się zmieniłyMistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość