Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
ja jem praktycznie wszystko
a barszcz czerwony czesto
Moj tez ma zielone kupki czasem i gazy, ale dobrze ze wypuszcza
Ja nie jem smazonego na głebokim tłusczu, fast foodów, bardzo kwasnego i ostrego no i wzdymającycha tak to staram sie wszystko i róźnie
megg, mala_mi1982, bella84 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, nie spałam całą noc, bo Kubusia męczyły gazy
Był taki zmęczony i nie mógł spać. Zasypiał, a potem zaraz stękał i się prężył. Jak nie pomagało to zaczynał płakać. Idziemy dziś do pediatry. Mam nadzieję, że nam coś przepisze. Czekam też na te rurki windi i zamówię sab simplex.
Ale słabo to wygląda -
Lara, nadmanganian potasu kup w aptece. Na przegotowana letnia wodę kilka ziarenek rozpuścić, żeby kolor byl lekko różowy i wacikiem przemywac twarz. Ja przemywam raz dziennie od niedzieli i widać przeogromna poprawę! Ropnych krostek nie ma w ogóle. Także rewelacja!
No i kąpie w tym tez mala, bo mala kilka pryszczykow na klatce.Lara 82 lubi tę wiadomość
-
Słoneczną, u mnie się zagoilo, nawet nieźle wygląda, ale po całym dniu, tez to czuje. Mogę siedzieć,ale np wkładka jak się zawinięte, to drażni tam.
No ja myślę, ze to naprawdę trochę potrwa zanim to minie.
Ja się zastanawiam dlaczego cały czas odczuwamy dyskomfort podczas 1 i dziwne uczucie podczas 2. To kiedy minie?słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa wychodzę z Młodą codziennie - nie wyobrażam sobie inaczej, bo jest nieznośna bez spaceru. Tak samo z kąpielą - rytuał codziennie o 19, bo inaczej Matka ma wojnę. Polubiła bardzo kąpiel, teraz jest jedynie wrzask jak ją wyciągam z wanienki. Nie ma jakiś trzaskających mrozów na dworze, jak lekko kropi, albo prószy śnieg to zakładam folię na wózek. Wychodzimy codziennie odkąd młoda skończyła tydzień.
Wczorajszy wieczór - armagedon. Od 20 do 22 oczy jak 5zł, żadnego snu - Matko Boska! Dobrze, że resztę nocy ogarnęłyśmy w miarę stabilnie. Teraz znowu jęki, czekam na pielęgniarkę, aż zrobi mi zastrzyk i wio na dwór - 1,5h spokoju dla uszu Matki - miód.
Brzuchasa już prawie nie mam (prawie!) ale 8kg na plusie to owszem, ja też chyba nigdy nie schudnę, a jem malutko w porównaniu do tego, co było przed ciążą. Wczoraj zjadłam frytki z piekarnika i było mi mega niedobrze, czułam je nawet dziś rano, fuj..
Adulcowi lekko zaropiało przed chwilą oczko, mam nadzieję, że po przemyciu już nic jej nie będzie, bo niby od czego?
Dzisiaj kończymy 3 tygodnie, wczoraj Kukunia miała imieniny - no patrzcie, 20 dni i juz święto.
-
Lara 82 wrote:Cath i Lady Di co stosujecie na trądzik niemowlęcym, szczególnie na budzi?
Proszę doradzcie.no i poradzil aby nie przemywac kalli bo kalli wysusza! Mowi ze aby odkazic mozna troszke octenisptem na wacik i przecierać buziulke :*
Lara 82 lubi tę wiadomość
-
LadyDi wrote:Lara, nadmanganian potasu kup w aptece. Na przegotowana letnia wodę kilka ziarenek rozpuścić, żeby kolor byl lekko różowy i wacikiem przemywac twarz. Ja przemywam raz dziennie od niedzieli i widać przeogromna poprawę! Ropnych krostek nie ma w ogóle. Także rewelacja!
No i kąpie w tym tez mala, bo mala kilka pryszczykow na klatce. -
Aga juz ci wczoraj linka podalam do strony gdzie mozesz kupic Sab Simplex
http://sab-simplex.info/o-produkcie-sabsimplex
Dziewczyny a mojemu Ignasiowi łuszczy sie skora na czolesmarowalam juz kokosem, kremem nawilzajacym i dalej to samo
jakies złote rady??
-
Słoneczna dzięki za cynk z Nieklanską. Umówilam wizytę do ortopedy na 7.04. Był tez wolny termin na 31.03 ale my mamy szczepienie akurat wiec wystarczy atrakcji.
U nad tfu tfu dobra noc. Tymuś spał od 19 do 23 a pozniej co 3,5h karmienie. Teraz tez spi. O 12 idziemy na spacer jesli nie bedzie padało.
Ja pije 100% sok z buraka bo morfologia mi poleciała po poprodzie a zelazo odstawilam ze względu na brzuszek synka.
Esputicon działa! Dałam na noc i nie było bólu brzuszka nad ranem. Spał spokojnie, ja sie wyspalam
Katiś GRATULACJE!!!!!
Mojemu Slodziakowi tez sie czoło łuszczy. Smaruje oliwka i kokosem na zmianę.
Ja nadal prasuje, w szczególności tetry i flanelki, śpiochy i bodziaki tez, bo sa mięciutkie wtedy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 10:59
słoneczna 85 lubi tę wiadomość