Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny. Kubus plakal mi wczoraj od 13 prawie do 19. Obawiam sie ze ma kolki
podaje mu delicol i widze ze jest troszke lepiej ale nadal prezy sie i jest bardzo niespokojny
Mam 2 pytania:
- jak masowac brzuszek?
- gdzie kupic sab simplex? -
nick nieaktualny
-
Maz wczoraj pojechał do apteki i chciał kupić jakieś kropelki i mu pani nie pozwoliła. Powiedziała ze są od 28 dnia i wczesniej nie powinno się stosować. Wiec nie wiem jak to będzie wiem ze układ pokarmowy się rozwija i to tak wygląda, a nie chce stosować nic póki znajduje środki naturalne, fakt moim kosztem. M wczoraj masowal brzuszek 2 godz. I trochę pomogło.
No i to jeszcze nie są kolki, bo przy kolkach cycus nie uspokoi.
Bardzo boje się żeby mały nie miał kółek, bo wczoraj plakalismy razem. -
A ja chciałam sprawdzic czy mały przybrał i zwazylam sie z nim i wychodzi, ze wazy 3200
czyli od piątku przybrał tylko 100g? Chyba takie ważenie nie jest miarodajne, bo jak spadał z wagi to mi pokazywała waga, ze wazy 3300. Jutro pediatra, stresuje mnie cholernie ta waga jego.
Ale musze wychillowac, bo bede miała zestresowane mleko i małemu zaszkodzę.
-
Megg pediatra mowila ze biogaja czy no dicoflor dofatkowo. To dobre bakterie .
Mowila ze jeszcze taki maluch nie ma wyksztalconej swojej flory jelitowej. Wszystkue te krople sa od mies. Mowila zeby stosowac jak trzeba.
Przypomnialo mi sie ze ma sr polozna mowila zeby pic kminek na kolki.!probowalyscie??chyba zrobie.. -
*Sylwia wrote:Gosiak - namiary na ta babkę http://osrodek-blizej.pl/kontakt/
jestem zadowolona. Wizyta trwała jakieś 1,5h. babka opowiedziala o chustach, wadach i zaletach posczzególnych sposobów wiązania, powiedziala na co zwracac uwage podczas wiązania - ułożenie dziecka, kręgosłupa itp.....
I mieszka 3 bloki obok, tak myślałam, że się na nią zdecyduję. Fajnie, że polecasz -
cath wrote:Cześć. My wczoraj miałyśmy dwie wizyty u lekarzy. Jedna u rodzinnego i Konstancja wczoraj kończyła miesiąc i ważyła 4100g! Bardzo mnie to cieszy.
Drugim lekarzem byla pani kardiolog. I malutka moja ma skierownie na badanie które bedzie monitorować prace serca przez 24 godzinyi dostalysmy od pani zaświadczenie dzieki któremu mojej córci przysługuje darmowa szczepionka przeciwko pneumokokom. Każdemu dziecku z problemami serca przysługuje darmowa szczepionka i wczesniakom tez.
-
NASTA wrote:Sue, Stokrota gdzie zamierzacie robić usg bioderek?
NASTA lubi tę wiadomość
-
cath wrote:Czy któryś z maluszkow ma ciemieniuche? Bo u nas chyba powolutku sie robi
co stosujecie?
Moja Zoja ma, ale juz powoli się kończy. Przed kąpielą smaruje glowe oliwka, czekam aż dobrze zmieknie i wyczesuje grzebykiem. Z czola i brwi sciagam pieluszka nasaczona dodatkowo w oliwce. -
bella84 wrote:Kurcze chyba rozpiescilismy nasza corcie:p spi tylko na rekach w dzien lub blisko na kanapie u nas:) lozeczko parzy.. Dzis nosze ja juz od 6.30
wasze maluchy tez tylko na rekach ? Jak pom4 mscu dalej tak bedzie to zloze reklamacje do prof. Karpa :p bo pisal ze niby do 4 msca nie mozna rozpiescic dziecka
-
Hej Mamuśki
Podobno na ból brzuszka i wzdęcia i kolki dobre są kropelki Floraktin- daje sie 6 kropelek raz dzienniepodobno bardzo skuteczne, Nie stosowałam ale moja Pani połozna bardzo polecała, mowiła ze tansze niż biogaja a lepsze i mozna takiemu maluszkowi podawać spokojnie. U nas na szczescie nie ma kolek i mam nadzieje ze nie bedzie, ale Maly popłakuje czasem i najgorsze jest to ze ja nadal nie wiem czemu. Pielucha sucha, niby najedzon, choć jak dam cyca to ciagnie, z tym, ze zaraz uleje albo cosik, wiec nie chce dawac cyca bo to zdecydowanie za duzo
a smoka nie chce tylko tak smiesznie płacze jakby przez nos, niby to krzyk..pieron wie
Dzis wstał o 6 i zabawa..kimnał o 8 godzinke i znów krzyk, czy co to...
hustałam, nosiłam itd 2h w koncu sie poddałam włozyłam do wózka i stwierdziłam ze czysty, najedzony, brzuszek miekki, kupki i pierdy ida wiec jest oki, niech sie wypłacze i zaczełam odkurzać
po 5 minutach patrze a Mlody spi jak zabity
no i oby pospał jeszcze z godzinke:) w końcu głowe umyje:)
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Uff to ciesze sie ze nie tylko u mijego dziecka lozeczko parzy :p ale dobrze ze w nocy tam spi
widac w dzien chce byc " w towarzystwie" nawet na spiocha
Czytam o problemach z kolkami i ciesze sie ze moje dziecie tego nie ma:p wiec skoro ma muesiac to juz chyba miec nie bedzie co?
Kurcze powiem wam ze mam zle wyczucie czasu na zmiane pieluchy:) niemal co 2 zmiana zdarza mi sie ze podczas niej dziecko na mnie nasika strumueniem i puszcza kleksamimo ze przebieram ja gdzies w 20 min po tych bakach ktore puszcza i kupke robi.. To zawsze dorabia jak ja przebieram a u meza tak sie nie zdarza :)nie wyrobie z pielucami bo przebieram stata po drodze zsika nowa w trakcie zakladania caaala i dopiero 3 jest ok :p
A wychodzicie na spacerki codziennie? Bo nam polozna mowila by codziennie ale np wczoraj jak maz mial z nia wyjsc zaczelo padac i to tak popadywalo sobie to stwierdzilismy ze w taka nijaka pogode wychodzic nie bedziemy i dzisiaj tez nie bylismy... Poki co... A jak u was? -
mala_mi1982 wrote:No właśnie tez się zastanawiam, jak to z tymi spacerami. U nas zimno i strasznie wieje
Więc dziś nie ide. Poza tym u nas w domu chyba jakiś wirus, więc wole dmuchać na zimne.
cath lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny