Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to bylam wczoraj u przyjaciolki, która ma tez córeczkę w wieku takim jak moja Zoja (co do dnia) i gadalysmy o smoczkach, bo jej Maja non stop cyka smoka. No i ja mowie, ze moja nie chce, chcialam jej pokazać jak mala udaje,ze będzie wymiotowac, ja za smoczek, a ta zalapala jakby to robila zawsze! Szok! Cwaniara się popisywala w gościach.

Kto wie po jakim czasie jedzenie przedostaje się do mleka i ma wplyw na maluszka? Bo się najadlam wczoraj smażonych bitkow wieprzowych z cebula tez smażona i chce zobaczyć reakcje.

Mala odpadla ide wiec i ja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 05:47

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas karmienie nr 3:) mały śpi w trybie 4-3-2 :)

Bietka, moj tez tak czesto śpi po jedzeniu i przy okazji beka :)

Bietka lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    wczoraj była u nas babka i uczyła nas wiązać chusty ;] teraz tylko trzeba ćwiczyć ;]
    Sylwia, a dasz namiary na nią? Jesteś zadoeolona? Bo ja mam 2-3 namiary na takie osoby i będę musiała się zdecydowaći

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w końcu wczoraj na prywatnym forum. Ślicznej te wasze bobaski

megg lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam chyba coś z piersiami. Wczoraj już mnie skutki bolały ale wzięłam laktator I odciaglam tylko 10 ml. Teraz przystawilam Pole i niby leci ale boli gorzej niż na początku. Piersi nie są twarde ani gorące tylko tak strasznie boli jak ja przystawiam :(

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara mam nadzieję, że wszystko będzie ok!

My karmimy się a za oknem ulewa ze śniegiem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 07:40

relg9vvjrtqik460.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj zle łapie prawa piers. Nie bierze całej otoczki, stad moj poraniony sutek. Gosiak, Ty tez pisalas, ze Janka Ci "pogryzła" sutka. Karmisz w tych nakładkach? Lepiej cos?
    Katis Ty tez karmiłas w nakładkach, jak pozniej z przystawieniem normalnie do piersi?
    Musze kupic te nakładki, bo inaczej to mi sie ten sutek nigdy nie zagoi, tym bardziej kiedy ma sie do czynienia z takim ssacZem jak moj syn.

Gosiak lubi tę wiadomość

• NASTA Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, Stokrota gdzie zamierzacie robić usg bioderek?

atdc20mmmoziyqnb.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze chyba rozpiescilismy nasza corcie:p spi tylko na rekach w dzien lub blisko na kanapie u nas:) lozeczko parzy.. Dzis nosze ja juz od 6.30 :) wasze maluchy tez tylko na rekach ? Jak pom4 mscu dalej tak bedzie to zloze reklamacje do prof. Karpa :p bo pisal ze niby do 4 msca nie mozna rozpiescic dziecka :D

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue ja nakładek używałam aby wyciągnąć sutki, bo miałam płaskie. Pola nie miała problemu z chwyceniem. Spróbuję dziś karmić w nakladkach o ile to przezyje :(

• Katiś Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella u nas też tak było, ale powoli to zmieniam. Odkładam na kanapę, łóżeczko gdzie kolwiek ile tylko mogę, biorę na ręce jak już bardzo płacze. Kiedyś tylko kwekła a ja juz hop na ręce, a teraz zauważam, że sama się umie uspokoić.

• Sue Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasta, my mamy jutro wizyte patronazowa u pediatry, wiec wtedy go zapytam. Jesli nie zleci, to pojde do pediatry do medicover i tam bede sepic. mysle, ze teraz usg bioderek to standard jest, ale wszystkiego dowiem sie jutro.

NASTA lubi tę wiadomość

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, jeszcze ja jestem leniuchem!

U mnie po nocy z piersią może trochę lepiej nie wiem, okaże się. Na pewno nie jest gorzej. Czytalam, ze przy zapaleniu piersi można czuć się jak przy grypie-wczoraj tak mnie właśnie rozkladalo. A dziś cos się znów przypaletalo, bo mnie boli gardło. Juz mi ręce opadają...

Tymcio w nocy pospał, wiec pospalam i ja.

• asia888 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawkax25 wrote:
    Mojego Oskarka gazy męczą... po karmieniu zaczyna płakać aż sobie "puknie" i wtedy jest spokojny i za 5 minut znowu kwęczy pręży się i płacze. Macie tez tak ? Można coś podawać na to ? I czy pomaga cos ?

U nas to samo, poki co skonczylo die na infacolu bo inne sposoby pomagaly na krotko lub wogle
    Marcela jak wykonac ten masaz?

Sloneczna u nas wczoraj to samo malemu poszlo nosemi buzia i to duzo, chyba wszystko co wlasnie zjadl, masakra poplakalam sie z nerwow.... :(

Ja bez brzucha czuje sie super, jaka wygoda moc sie normalnie ogolic tam na dole! Tyloo flaczek zostal i rozstepy wyszly po porodzie :(

Suri u mnie to samo z dada, cholernie przeciekaja.... a pampersy zielone sa ok

zamiast tego termoforka ja podpatrzylam sposob w szpitalu, mocze pampersa, wyciskam dobrze, sklejam w kwadracik, tak jak na dziecku, podgrzewam w mikro i goracy wrzucam w woreczek , taki z materialu podobnego do chusteczek (jednorazowa myjke ze szpitala co dostalam) ale jakis bawelniany tez sie sprawdzi, to klade na brzuszek

mi w kuchni tez spalila sie zarowka dzis :/

Ja nawal odciagalam z drugiej piersi recznie gdy karmilam, wogle jak karmie np lewa to z prawej mi samo mleko leci i w kolko bluzki mokre

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie nakładki pomogły jak miałam zgryzione do krwi sutki plus maść purelan, po dwóch dniach mi się zagoiły, strupki odpadły.

Sue lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• megg Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez karmie w nocy na leżąco

Stosuje może ktoś sab simlex? Ile dajecie. ?
    bo mój od kilku dni punkt 4 i Ryk. Nie wiem czy to juz kolki ale się męczy.
    Chyba ze jakieś inne krople zadziałały. ? U nas delicol i Esputicon nie działają

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmie tylko na siedzaco. Na lezaco probowalam, ale nie mogliśmy dobrać się z młodym.jemu chyba też nie pasowało ;)

Moje dziecię też lubi rączki, ale lubi też leżeć na kanapie na brzuszku lub pleckach i się rozgląda :)

W ogole zzauważyłam że skupia na mnie wzrok jak mu śpiewam, chyba to lubi mimo, że matka falszuje i słoń jej na ucho nadepnął :p

Wiecie, że mój syn ma tak, że jak ja go usypiam to na rekach mi śpi ładnie a jak go odkladam to praktycznie po 2 min się budzi. A jak mąż go usypia to chwila i śpi, jak go dołoży to się nie budzi w ogóle. Od dzisiaj chyba tato będzie go usypial ;)

c7hyim7.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wstalysmy dopiero :) jestem wyspana jak juz dawno nie bylam.

Slonce świeci, zero wiatru, wiec pogoda cudna! Wybierzemy się z mloda na spacer i do sklepu przy okazji.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj wieczorem zmierzylam spbie temperaturę, bo cos mi tak słabo było (zeby nie powiedziec, ze sie slanialam na nogach) i miałam 39,1!!! Wzięłam apap i weszlam pod mega gruby koc. Jak moj maz wrócił z grania o po północy, akurat tez wypadała godzina karmienia małego byłam cała mokra! Koszulkę mozna było wykręcić!! Ale goraczka poszła sobie i czuje sie o niebo lepiej.
    Nie wiem czy przez to spanie w mokrej od mleka koszuli, nie przeziebilam sobie cycków po prostu. Dzis, jak pojde na spacer z małym, to sobie wsadze do stanika dodatkowo pieluche tetrowa.

MalaMi, zmierz sobie temperaturę koniecznie i bij gada w zarodku!! Dobrze tez działa łyżka oleju kokosowego do zjedzenia.

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    A moj zle łapie prawa piers. Nie bierze całej otoczki, stad moj poraniony sutek. Gosiak, Ty tez pisalas, ze Janka Ci "pogryzła" sutka. Karmisz w tych nakładkach? Lepiej cos?
    Katis Ty tez karmiłas w nakładkach, jak pozniej z przystawieniem normalnie do piersi?
    Musze kupic te nakładki, bo inaczej to mi sie ten sutek nigdy nie zagoi, tym bardziej kiedy ma sie do czynienia z takim ssacZem jak moj syn.
    Chcialam zacytowac, nie polubic.
    Ja prawa mam duzo bardziej zmasakrowana, leciala mi z niej krew... Ale w ciagu niecalego tygodnia doprowadzilam ja do stanu uzywalnosci. Przede wszystkim nosilam cycki na wierzchu i smarowalam swoim mlekiem na zmiane z kokosem. Nakladek silikonowych nie uzywam. Ale za to rewelacyjne sa muszle laktacyjne. Chronia sutki, wietrza je i nie trzeba latac topless. Polecam!

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 2506 2507 2508 2509 2510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ