X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to bylam wczoraj u przyjaciolki, która ma tez córeczkę w wieku takim jak moja Zoja (co do dnia) i gadalysmy o smoczkach, bo jej Maja non stop cyka smoka. No i ja mowie, ze moja nie chce, chcialam jej pokazać jak mala udaje,ze będzie wymiotowac, ja za smoczek, a ta zalapala jakby to robila zawsze! Szok! Cwaniara się popisywala w gościach.

Kto wie po jakim czasie jedzenie przedostaje się do mleka i ma wplyw na maluszka? Bo się najadlam wczoraj smażonych bitkow wieprzowych z cebula tez smażona i chce zobaczyć reakcje.

Mala odpadla ide wiec i ja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 05:47

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas karmienie nr 3:) mały śpi w trybie 4-3-2 :)

Bietka, moj tez tak czesto śpi po jedzeniu i przy okazji beka :)

Bietka lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    wczoraj była u nas babka i uczyła nas wiązać chusty ;] teraz tylko trzeba ćwiczyć ;]
    Sylwia, a dasz namiary na nią? Jesteś zadoeolona? Bo ja mam 2-3 namiary na takie osoby i będę musiała się zdecydowaći

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w końcu wczoraj na prywatnym forum. Ślicznej te wasze bobaski

megg lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam chyba coś z piersiami. Wczoraj już mnie skutki bolały ale wzięłam laktator I odciaglam tylko 10 ml. Teraz przystawilam Pole i niby leci ale boli gorzej niż na początku. Piersi nie są twarde ani gorące tylko tak strasznie boli jak ja przystawiam :(

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara mam nadzieję, że wszystko będzie ok!

My karmimy się a za oknem ulewa ze śniegiem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 07:40

relg9vvjrtqik460.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj zle łapie prawa piers. Nie bierze całej otoczki, stad moj poraniony sutek. Gosiak, Ty tez pisalas, ze Janka Ci "pogryzła" sutka. Karmisz w tych nakładkach? Lepiej cos?
    Katis Ty tez karmiłas w nakładkach, jak pozniej z przystawieniem normalnie do piersi?
    Musze kupic te nakładki, bo inaczej to mi sie ten sutek nigdy nie zagoi, tym bardziej kiedy ma sie do czynienia z takim ssacZem jak moj syn.

Gosiak lubi tę wiadomość

• NASTA Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, Stokrota gdzie zamierzacie robić usg bioderek?

atdc20mmmoziyqnb.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze chyba rozpiescilismy nasza corcie:p spi tylko na rekach w dzien lub blisko na kanapie u nas:) lozeczko parzy.. Dzis nosze ja juz od 6.30 :) wasze maluchy tez tylko na rekach ? Jak pom4 mscu dalej tak bedzie to zloze reklamacje do prof. Karpa :p bo pisal ze niby do 4 msca nie mozna rozpiescic dziecka :D

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue ja nakładek używałam aby wyciągnąć sutki, bo miałam płaskie. Pola nie miała problemu z chwyceniem. Spróbuję dziś karmić w nakladkach o ile to przezyje :(

• Katiś Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella u nas też tak było, ale powoli to zmieniam. Odkładam na kanapę, łóżeczko gdzie kolwiek ile tylko mogę, biorę na ręce jak już bardzo płacze. Kiedyś tylko kwekła a ja juz hop na ręce, a teraz zauważam, że sama się umie uspokoić.

• Sue Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasta, my mamy jutro wizyte patronazowa u pediatry, wiec wtedy go zapytam. Jesli nie zleci, to pojde do pediatry do medicover i tam bede sepic. mysle, ze teraz usg bioderek to standard jest, ale wszystkiego dowiem sie jutro.

NASTA lubi tę wiadomość

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, jeszcze ja jestem leniuchem!

U mnie po nocy z piersią może trochę lepiej nie wiem, okaże się. Na pewno nie jest gorzej. Czytalam, ze przy zapaleniu piersi można czuć się jak przy grypie-wczoraj tak mnie właśnie rozkladalo. A dziś cos się znów przypaletalo, bo mnie boli gardło. Juz mi ręce opadają...

Tymcio w nocy pospał, wiec pospalam i ja.

• asia888 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawkax25 wrote:
    Mojego Oskarka gazy męczą... po karmieniu zaczyna płakać aż sobie "puknie" i wtedy jest spokojny i za 5 minut znowu kwęczy pręży się i płacze. Macie tez tak ? Można coś podawać na to ? I czy pomaga cos ?

U nas to samo, poki co skonczylo die na infacolu bo inne sposoby pomagaly na krotko lub wogle
    Marcela jak wykonac ten masaz?

Sloneczna u nas wczoraj to samo malemu poszlo nosemi buzia i to duzo, chyba wszystko co wlasnie zjadl, masakra poplakalam sie z nerwow.... :(

Ja bez brzucha czuje sie super, jaka wygoda moc sie normalnie ogolic tam na dole! Tyloo flaczek zostal i rozstepy wyszly po porodzie :(

Suri u mnie to samo z dada, cholernie przeciekaja.... a pampersy zielone sa ok

zamiast tego termoforka ja podpatrzylam sposob w szpitalu, mocze pampersa, wyciskam dobrze, sklejam w kwadracik, tak jak na dziecku, podgrzewam w mikro i goracy wrzucam w woreczek , taki z materialu podobnego do chusteczek (jednorazowa myjke ze szpitala co dostalam) ale jakis bawelniany tez sie sprawdzi, to klade na brzuszek

mi w kuchni tez spalila sie zarowka dzis :/

Ja nawal odciagalam z drugiej piersi recznie gdy karmilam, wogle jak karmie np lewa to z prawej mi samo mleko leci i w kolko bluzki mokre

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie nakładki pomogły jak miałam zgryzione do krwi sutki plus maść purelan, po dwóch dniach mi się zagoiły, strupki odpadły.

Sue lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• megg Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez karmie w nocy na leżąco

Stosuje może ktoś sab simlex? Ile dajecie. ?
    bo mój od kilku dni punkt 4 i Ryk. Nie wiem czy to juz kolki ale się męczy.
    Chyba ze jakieś inne krople zadziałały. ? U nas delicol i Esputicon nie działają

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmie tylko na siedzaco. Na lezaco probowalam, ale nie mogliśmy dobrać się z młodym.jemu chyba też nie pasowało ;)

Moje dziecię też lubi rączki, ale lubi też leżeć na kanapie na brzuszku lub pleckach i się rozgląda :)

W ogole zzauważyłam że skupia na mnie wzrok jak mu śpiewam, chyba to lubi mimo, że matka falszuje i słoń jej na ucho nadepnął :p

Wiecie, że mój syn ma tak, że jak ja go usypiam to na rekach mi śpi ładnie a jak go odkladam to praktycznie po 2 min się budzi. A jak mąż go usypia to chwila i śpi, jak go dołoży to się nie budzi w ogóle. Od dzisiaj chyba tato będzie go usypial ;)

c7hyim7.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wstalysmy dopiero :) jestem wyspana jak juz dawno nie bylam.

Slonce świeci, zero wiatru, wiec pogoda cudna! Wybierzemy się z mloda na spacer i do sklepu przy okazji.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj wieczorem zmierzylam spbie temperaturę, bo cos mi tak słabo było (zeby nie powiedziec, ze sie slanialam na nogach) i miałam 39,1!!! Wzięłam apap i weszlam pod mega gruby koc. Jak moj maz wrócił z grania o po północy, akurat tez wypadała godzina karmienia małego byłam cała mokra! Koszulkę mozna było wykręcić!! Ale goraczka poszła sobie i czuje sie o niebo lepiej.
    Nie wiem czy przez to spanie w mokrej od mleka koszuli, nie przeziebilam sobie cycków po prostu. Dzis, jak pojde na spacer z małym, to sobie wsadze do stanika dodatkowo pieluche tetrowa.

MalaMi, zmierz sobie temperaturę koniecznie i bij gada w zarodku!! Dobrze tez działa łyżka oleju kokosowego do zjedzenia.

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 marca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    A moj zle łapie prawa piers. Nie bierze całej otoczki, stad moj poraniony sutek. Gosiak, Ty tez pisalas, ze Janka Ci "pogryzła" sutka. Karmisz w tych nakładkach? Lepiej cos?
    Katis Ty tez karmiłas w nakładkach, jak pozniej z przystawieniem normalnie do piersi?
    Musze kupic te nakładki, bo inaczej to mi sie ten sutek nigdy nie zagoi, tym bardziej kiedy ma sie do czynienia z takim ssacZem jak moj syn.
    Chcialam zacytowac, nie polubic.
    Ja prawa mam duzo bardziej zmasakrowana, leciala mi z niej krew... Ale w ciagu niecalego tygodnia doprowadzilam ja do stanu uzywalnosci. Przede wszystkim nosilam cycki na wierzchu i smarowalam swoim mlekiem na zmiane z kokosem. Nakladek silikonowych nie uzywam. Ale za to rewelacyjne sa muszle laktacyjne. Chronia sutki, wietrza je i nie trzeba latac topless. Polecam!

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 2506 2507 2508 2509 2510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ