Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny wiem, ze niby nie polecaja na ulotce tego, ale nie siejscie paniki, nie smaruj sie tym oczu ani niczego tylko skórke na dupci i tez nie duzą powierzchnie tylko malutką. Ja konsultowałam to z lekarzem i połozna i jak najbardziej mozna uzyć. Wiadomo, ze nie przez m-c ale kilka dni spokojnie, Nic sie dziecku nie stanie! sudokrem w naszym przypadku nie pomógł, wrecz jeszcze bardziej rozognił tą zmiane!
-
truskawkax25 wrote:Mojego Oskarka gazy męczą... po karmieniu zaczyna płakać aż sobie "puknie" i wtedy jest spokojny i za 5 minut znowu kwęczy pręży się i płacze. Macie tez tak ? Można coś podawać na to ? I czy pomaga cos ?
ja polecam masaz antykolkowy kilka razy dziennie tzw ksiezyc-sloneczko przeplatane zginaniem nozek do brzucha, ja czesto po karmieniu klade małą na swoich kolanach (glowa na kolanach, a stopy oparte o moj brzuch i masuje) gazy jej ladnie odchodza i poki co nie ma problemow"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
nick nieaktualnyNa odparzenia najlepsze sa kremy z witamina F. Takim kremem jest krem marki Viola o nazwie F18., a najlepsze w tym kremie jest to, ze kosztuje jedyne 10zł, a działa jak Alantan, Bephanten itp no i mozna nim smarowac buźke i całe ciało. Dobrze dziala na schodzaca skóre i jest ok do smarowania buzi na dwor. Alantan Adzie uratował dupę dosłownie w 3 dni.
-
Dziewczyny czy korzystacie z podgrzewaczy? Wlasnie zaczynam konczenie z laktacja stoopniowo i stwierdzilam ze chyba wygodniej niz w garnku ktory zreszta zjechal mi sie od butelki na dnie warto nabyc taki podgrzewacz
jakies sugestie? Czy kady bedzie dobry?
-
angelcia też o tym kremie dobre rzeczy słyszałam, ale ciężko go stacjonarnie dostać.
powiedzcie czy wasze dzieciaczki też mają podkurczone nóżki, bo mój ma, i mama mi mówi, że mam mu nóżki prostować. a zapomniałam dziś położnej zapytaćangelcia lubi tę wiadomość
-
A mi dziecko załatwiło pierś. Niby jadł co 3 godziny cały wieczór wczorajszy i noc, dobrze spał, ale mało ściągał
Pierś się wypełniła, nie po raz pierwszy zresztą, ale teraz boli od rana bardzo!!! Chociaż już nie twarda, kilka razy przystawiałam
Masuję, przyłożyłam kapustę, czekam
Czy powinnam całkowicie ściągnąć mleko? -
nick nieaktualnyMy od poczatku korzystamy z podgrzewaczy. I mamy dwa...bo kupilismy sami a drugi prezent od rodzicow. Ale w sumiw to korzystamy z obu. Jeden w kuchni a drugi w pokoju Nelki gdzie tez man kacik do podgrzewania pokarmu. Mamy z NUK-a Ultra Rapid. Mozna go uzywac tez w aucie. Szybko podgrzewa. A drugi mamy abakusbaby i chyba wole uzywac go. Kosztowal nas chyba niecale 70zl. a ma funkcje sterylizacji butelek,smoczkow. dodatkoao ma tez wyciskarke do sokow. I ma taka specjalna pokrywe ktora przyspiesza jeszcze proces podgrzewania i ogolnie ma dla mnie wiele przydatnych funkcji wiec jak co to moge polecic wlasnie ten.
A ten z Nuka jak potem sprawdzilam to wykosztowal moich rodzicow ponad 220zl... -
nick nieaktualny
-
My juz po usg. Rdzen caly i kregoslup tam tez. Bez przetok i dr mowi ze zrosnie sie to.
Balam sie.
Nasz ma chyba kolki. Tak sie prezy. Nie bylo tak jak pilam kompot z jablek. Wczoraj nie pilam i sie zaczelo bo tak to jem to samo
Dzis znowu ugotowalam.
Ktoras z was uzywa biogaia? Cos moja dr mowila i chyba jutro kupue i razem z kroplami na kolke bede stosowac.
Moj maly malo spi w dzien;(
Czasem nie wiem jak go uspokoic;((