X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego Oskarka gazy męczą... po karmieniu zaczyna płakać aż sobie "puknie" i wtedy jest spokojny i za 5 minut znowu kwęczy pręży się i płacze. Macie tez tak ? Można coś podawać na to ? I czy pomaga cos ?

qb3c3e5eerxx6827.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem, ze niby nie polecaja na ulotce tego, ale nie siejscie paniki, nie smaruj sie tym oczu ani niczego tylko skórke na dupci i tez nie duzą powierzchnie tylko malutką. Ja konsultowałam to z lekarzem i połozna i jak najbardziej mozna uzyć. Wiadomo, ze nie przez m-c ale kilka dni spokojnie, Nic sie dziecku nie stanie! sudokrem w naszym przypadku nie pomógł, wrecz jeszcze bardziej rozognił tą zmiane!

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do pupy bardzo dobry jest linomag. Tylko maść a nie ten krem z cynkiem. W ogóle jak w grę wchodzi odparzenie to uważajcie na kremy z cynkiem.
    Nom, to tak tylko w ramach wtrącania swoich 3 groszy, bo na nic więcej nie mam czasu :)

Pozdr!

atdci09k89ytpjkc.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawkax25 wrote:
    Mojego Oskarka gazy męczą... po karmieniu zaczyna płakać aż sobie "puknie" i wtedy jest spokojny i za 5 minut znowu kwęczy pręży się i płacze. Macie tez tak ? Można coś podawać na to ? I czy pomaga cos ?

ja polecam masaz antykolkowy kilka razy dziennie tzw ksiezyc-sloneczko przeplatane zginaniem nozek do brzucha, ja czesto po karmieniu klade małą na swoich kolanach (glowa na kolanach, a stopy oparte o moj brzuch i masuje) gazy jej ladnie odchodza i poki co nie ma problemow

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na odparzenia najlepsze sa kremy z witamina F. Takim kremem jest krem marki Viola o nazwie F18., a najlepsze w tym kremie jest to, ze kosztuje jedyne 10zł, a działa jak Alantan, Bephanten itp no i mozna nim smarowac buźke i całe ciało. Dobrze dziala na schodzaca skóre i jest ok do smarowania buzi na dwor. Alantan Adzie uratował dupę dosłownie w 3 dni.

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka a ile czasu mialas przystawiony laktstor. Musisz spokojnie pobudzic wpierw piers. Nie stresuj sie. Zrob cieply oklad i odciagaj z 15 minut kazda piers. Zobaczysz wtedy.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia dzięki! Ty już kiedyś wspominalaś o tym kremie prawda? Poszukalam opinii w necie na jego temat i są same pozytywne! :) także już wyslalam męża do apteki. Mam nadzieję, że dostanie :)

angelcia lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy korzystacie z podgrzewaczy? Wlasnie zaczynam konczenie z laktacja stoopniowo i stwierdzilam ze chyba wygodniej niz w garnku ktory zreszta zjechal mi sie od butelki na dnie warto nabyc taki podgrzewacz ;) jakies sugestie? Czy kady bedzie dobry?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja mam podgrzewacz Avent. Nawet ogarnia temat pomimo ze ma 10 lat :-)

Sylwia sie dawno nie odzywala. Ciekawe jak jej maluszek czy gazy troszke przeszly?
    Sylwia hop hop !!

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, ja mam podgrzewacz lovi - dostaliśmy od brata P - mały, dyskretny i szybko podgrzewa - ja podgrzewalam swoje mleko :)

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia też o tym kremie dobre rzeczy słyszałam, ale ciężko go stacjonarnie dostać.

powiedzcie czy wasze dzieciaczki też mają podkurczone nóżki, bo mój ma, i mama mi mówi, że mam mu nóżki prostować. a zapomniałam dziś położnej zapytać :/

angelcia lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam podgrzewacz Happy Family, malutki, z możliwością podłączenia w samochodzie, też dostaliśmy w prezencie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 16:40

relg9vvjrtqik460.png

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dziecko załatwiło pierś. Niby jadł co 3 godziny cały wieczór wczorajszy i noc, dobrze spał, ale mało ściągał :( Pierś się wypełniła, nie po raz pierwszy zresztą, ale teraz boli od rana bardzo!!! Chociaż już nie twarda, kilka razy przystawiałam :( Masuję, przyłożyłam kapustę, czekam :(
    Czy powinnam całkowicie ściągnąć mleko?

• bella84 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi ja przystawialam mmala a potem kapusta itd i wzielam paracetamol ale mialam juz meeeega bolesny obrzek i zeszlo po nocy :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Bella. Czuję się fatalnie. Zaraz biorę się za masaże i chyba łyknę Apap.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od poczatku korzystamy z podgrzewaczy. I mamy dwa...bo kupilismy sami a drugi prezent od rodzicow. Ale w sumiw to korzystamy z obu. Jeden w kuchni a drugi w pokoju Nelki gdzie tez man kacik do podgrzewania pokarmu. Mamy z NUK-a Ultra Rapid. Mozna go uzywac tez w aucie. Szybko podgrzewa. A drugi mamy abakusbaby i chyba wole uzywac go. Kosztowal nas chyba niecale 70zl. a ma funkcje sterylizacji butelek,smoczkow. dodatkoao ma tez wyciskarke do sokow. I ma taka specjalna pokrywe ktora przyspiesza jeszcze proces podgrzewania i ogolnie ma dla mnie wiele przydatnych funkcji wiec jak co to moge polecic wlasnie ten.
    A ten z Nuka jak potem sprawdzilam to wykosztowal moich rodzicow ponad 220zl...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co u Patrycji ..czy samo ruszylo czy jednak cc

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po usg. Rdzen caly i kregoslup tam tez. Bez przetok i dr mowi ze zrosnie sie to.
    Balam sie.

Nasz ma chyba kolki. Tak sie prezy. Nie bylo tak jak pilam kompot z jablek. Wczoraj nie pilam i sie zaczelo bo tak to jem to samo
    Dzis znowu ugotowalam.
    Ktoras z was uzywa biogaia? Cos moja dr mowila i chyba jutro kupue i razem z kroplami na kolke bede stosowac.

Moj maly malo spi w dzien;(
    Czasem nie wiem jak go uspokoic;((

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też ma dni kiedy mało śpi, ale zawsze uspokaja ją cycuś. Jak kwęka czy marudzi to przystawiam do piersi i jest cisza i spokój. Teraz od 16 sobie siedzimy - z przerwami na odkładanie i sprawdzenie czy rozespana bedzie spac dalej.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam Biogaja, od wczoraj wiec jeszcze nie wiem jak dziala

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
‹‹ 2502 2503 2504 2505 2506 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ