Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Pia a te wielorazowe avent? Bo mniectez dzis jakos swedzi. W ogole maz mi kupil w aptece wkladki bella mama. Porazka. Nasiakaja jakbym sobie wacik wsadzila. Mam canpol to one chlona do srodka. Nie czuc ze mokra.
A w ogole w lewej zawsze mam sucha wkladke a z prawej cieknie. I wkladka zawsze mokra/ciezka po calym dniu. Tak moze byc?
Maly spi juz ponad 2 h! To jego pora- szkoda ze nie w dzien tylko jak juz maz jest i moglby ponosic;)
Gotuje potrawke z piersi i kompot z jablek.
Nie ma czasu na sen.
-
Moj maly dzis marudny. Na razie spi a ja ogladam top chef. Ide sie zaraz kapac i spac. Dzis pierwszy raz podalam mu espumisan bo tak plakal.
Poradzcie cos na odparzenia na dupce. Od prawie 2 tyg sie z tym meczymy. Zmienilam juz pieluszki i chwilowo bylo lepiej a teraz znow dupcia czerwona. Zmieniam pampersa czesto, przemywam woda przegotowana, smaruje bepanthenem, sudocremem i pudrem sypie na zmiane i wietrze przy kazdym przebieraniu. To co wiecej mozna? Chyba bede musiala zadzw do doktorki. -
słoneczna 85 wrote:Czy ktos z was ma ta lyzeczke medeli? I czemu kosztuje prawie stowe?;/
Wszystko medeli jest drogie. Ja za SNS zapłaciłam tutaj 60 frankówNo ale to dobra firma i rzeczywiście ma wszystko co potrzebne, aby móc karmić piersią jak najdłużej.
Łyżeczki nie mam, ale ma świetne opinie.
Wiadomo - kto co lubi... -
A co to jest SNS? Nie wiem..
A co do apteczki(pytala chyba Asia)
Ja mam espumisan 100, infacol tez, krople probiotyczne Floraktin
Mam tez rurki windi na kolke
Mam zamiar kupic czopki viburcol i pedicetamol.
No i witamina d i wit k.
Octenisept
Moze na zabkowanie kup jakis zel skoro to maja byc zapasy;)
Moze jeszcze warto miec czopi glicerynowe dla dzieciasia888 lubi tę wiadomość
-
dorocia2324 wrote:Dziewczyny prosze o pomoc. Ile dac tego espumisanu synkowi? Bo dzis caly dzien marudny, placze i brzuszek go boli.
Dorcia dzis bylam u pediatry i pytałam, napisałam w poscie kilak stron wyzej.
Max 10 kropelek 4 razy na dobe w tym dniu co zauwazyłas ze sie spina, prezy itd!dorocia2324 lubi tę wiadomość
-
dorocia2324 wrote:Moj maly dzis marudny. Na razie spi a ja ogladam top chef. Ide sie zaraz kapac i spac. Dzis pierwszy raz podalam mu espumisan bo tak plakal.
Poradzcie cos na odparzenia na dupce. Od prawie 2 tyg sie z tym meczymy. Zmienilam juz pieluszki i chwilowo bylo lepiej a teraz znow dupcia czerwona. Zmieniam pampersa czesto, przemywam woda przegotowana, smaruje bepanthenem, sudocremem i pudrem sypie na zmiane i wietrze przy kazdym przebieraniu. To co wiecej mozna? Chyba bede musiala zadzw do doktorki.
Dorvia pisałam tu juz kiedys co sie spotkało niestety ze zła opinią dziewczyn, ale powtórze- Kup tormentiol, jest to masc z cynkiem ale miejscowo nic sie dzidzi nie stanie, wetrzyj maja ilosc tego w miejsca odparzone! u mnie tez nic nie pomogło a zastosowałam to dwa dni i dupcia jak marzenie, piekna i rózowiutka, wszystko zniklo!dorocia2324 lubi tę wiadomość
-
ja bylam dzis u pediatry, wypytałam o wszystko, cudowny facet na szczescie przeciwny lekom u takich dzieci itd..oczywiscie nie wszystkim. tak jak pisałam espumisan spoko ale ten w stezeniu 40 nie 100...ale np pytałam o to, jak dziecko nie moze zrobic kupki, wiec masaż, wyginanie nózek do brzuszka masaż itd....zadnych czopków itd..bo sie organizm przyzwycczaja i potem najmniejszy problem z kupką bedzie sprawiał ze wyjdzie z tego gigantyczny prblem i beda tylko czopki i czopki itp! wiec ja nie daje...tylko masuje do bólu az pojdzie kupka..jedyne co robie to daje małemu 10ml wody przegotowanej to picia..i zaraz idzie kupka jak złoto:)
-
Pia, jakie kupiłaś te wielorazowe wkładki? Je się pierze w pralce czy jak to wygląda? Mnie też te jednorazowe drapią niesłychanie i już wypróbowałam kilka rodzajów. Wszystkie są okropnie niewygodne, przesuwają mi się i generalnie z żadnych nie jestem zadowolona.
-
My na szczęście podróżujemy od siebie do siebie
mieszkamy w wawie, a mąż pracuje we Wrocku, więc to jedyne rozwiązanie żebyśmy byli razem. A dla dzidziusia jedyna zmiana, to kolor ścian w sypialni
zabieram ze sobą cały majdan jego rzeczy żeby czuł się bezpiecznie otoczony tymi samymi klamotami w obu miejscach. maluszek przesypia cała podróż, karmię go na spiocha więc on nawet nie wie ile już przejechał.
Zupełnie inna sprawa to podróż do rodziny, do znajomych, wakacyjna itd.
To już może być wydarzenie które będzie miało wpływ na maluszka. Nowe otoczenie, nowi ludzie itd. na pewno wpłyną na jego zachowanie.
Podróży bym się nie bała, ale oceniła "warunki lokalowe" czyli czy znajdzie się cicha przestrzeń dla dzidziusia. Mój Fryderyk jest bardzo towarzyski, i świetnie daje sobie radę z nowymi twarzami. Chętnie i bez wrzaskow idzie na rączki do nowych osób. I nie zauważyłam żeby potem to odreagowywal. Ale wiem że dzieciaczki są różne. I różnie reagują na nowe bodźce. I na to trzeba zwrócić uwagę.Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
Coś mnie dopadło. Leżę w łóżku, Ale przy okaxji jakimś cudem mam czas coś wreszcie napisać
W nocy poczułam straszny ból brzucha, wymiotowalam kilka razy. Myślałam że się zatrulam. Ale doszla do tego gorączka i dreszcze. Mąż został dzis ze mną w domu. Poszedł z małym na spacer. A ja mogłam się wyspać.
Tyle że przez gorączkę wszystko mnie boli, miałam 38,7. Teraz trochę spadła. Nie wiem czy się martwić, czy iść z tym do lekarza. Nie wiem co to za cholerstwo się do mnie przypaletalo
Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
Odwiedzilam dzisiaj meza w szpitalu. Wygladal i brzmial jakby go walec przejechal, chociaz z kazda godzina bylo ciut lepiej. Ledwo sie obejrzalam, a 5 godzin minelo i piersi bolaly jak piorun! Jak jechalam do domu to cudem sie tylko nie poplakalam - tak bardzo czulam sie rozdarta chcac byc w dwoch miejscach jednoczesnie! Ledwo wpadlam do domu, rzucilam sie na laktator i mala. My kobiety to jednak ciezka dole mamy.
Rodzice wylatuja w sobote, a ja po weekendzie musze wracac do pracy i zostawic w domu 6-tygodniowego bobasa i meza-rekonwalescenta :[08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya