X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I przyszły do mnie dziś wkładki laktacyjne wielorazowe. Moje wybawienie! Z jednorazowymi było mi niekomfortowo, gryzły mnie, szeleściły. A próbowałam różnych. Te są w końcu miłe dla moich sutków :)

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jak bylam w ciazy uczyla wiazac znajoma wiec tez nikogo nie zamawialam do nauki. Ale z Internetu tez mozna sie nauczyc chociaz to pewnie nie to samo co na zywo.

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmiana planów, zasnął idziemy spać!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 21:18

derii84 lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• asia888 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia to u mnie identycznie. Gosiak a czemu za 2 miesiace ma byc lepiej?
    Myslisz ze sie unormuje?

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia minie tzw. 4 trymestr ;)

bella84, asia888 lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia a te wielorazowe avent? Bo mniectez dzis jakos swedzi. W ogole maz mi kupil w aptece wkladki bella mama. Porazka. Nasiakaja jakbym sobie wacik wsadzila. Mam canpol to one chlona do srodka. Nie czuc ze mokra.
    A w ogole w lewej zawsze mam sucha wkladke a z prawej cieknie. I wkladka zawsze mokra/ciezka po calym dniu. Tak moze byc?
    Maly spi juz ponad 2 h! To jego pora- szkoda ze nie w dzien tylko jak juz maz jest i moglby ponosic;)
    Gotuje potrawke z piersi i kompot z jablek.
    Nie ma czasu na sen.

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktos z was ma ta lyzeczke medeli? I czemu kosztuje prawie stowe?;/

atdcqtkf2affvuei.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly dzis marudny. Na razie spi a ja ogladam top chef. Ide sie zaraz kapac i spac. Dzis pierwszy raz podalam mu espumisan bo tak plakal.

Poradzcie cos na odparzenia na dupce. Od prawie 2 tyg sie z tym meczymy. Zmienilam juz pieluszki i chwilowo bylo lepiej a teraz znow dupcia czerwona. Zmieniam pampersa czesto, przemywam woda przegotowana, smaruje bepanthenem, sudocremem i pudrem sypie na zmiane i wietrze przy kazdym przebieraniu. To co wiecej mozna? Chyba bede musiala zadzw do doktorki.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • sebza Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Czy ktos z was ma ta lyzeczke medeli? I czemu kosztuje prawie stowe?;/

Wszystko medeli jest drogie. Ja za SNS zapłaciłam tutaj 60 franków :) No ale to dobra firma i rzeczywiście ma wszystko co potrzebne, aby móc karmić piersią jak najdłużej.

Łyżeczki nie mam, ale ma świetne opinie.
    Wiadomo - kto co lubi...

atdci09k89ytpjkc.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia a maka ziemniaczana? U nas tez w jednym miejscu czerwona. Znika ale jak zrobi kupke to znowu widze.

Macie juz karuzelki? Chcialabym zamowic ale nie wiem jaka.

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to jest SNS? Nie wiem..

:)

A co do apteczki(pytala chyba Asia)
    Ja mam espumisan 100, infacol tez, krople probiotyczne Floraktin
    Mam tez rurki windi na kolke
    Mam zamiar kupic czopki viburcol i pedicetamol.
    No i witamina d i wit k.
    Octenisept

Moze na zabkowanie kup jakis zel skoro to maja byc zapasy;)
    Moze jeszcze warto miec czopi glicerynowe dla dzieci

asia888 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:
    Dziewczyny prosze o pomoc. Ile dac tego espumisanu synkowi? Bo dzis caly dzien marudny, placze i brzuszek go boli.

Dorcia dzis bylam u pediatry i pytałam, napisałam w poscie kilak stron wyzej.
    Max 10 kropelek 4 razy na dobe w tym dniu co zauwazyłas ze sie spina, prezy itd!

dorocia2324 lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:
    Moj maly dzis marudny. Na razie spi a ja ogladam top chef. Ide sie zaraz kapac i spac. Dzis pierwszy raz podalam mu espumisan bo tak plakal.

Poradzcie cos na odparzenia na dupce. Od prawie 2 tyg sie z tym meczymy. Zmienilam juz pieluszki i chwilowo bylo lepiej a teraz znow dupcia czerwona. Zmieniam pampersa czesto, przemywam woda przegotowana, smaruje bepanthenem, sudocremem i pudrem sypie na zmiane i wietrze przy kazdym przebieraniu. To co wiecej mozna? Chyba bede musiala zadzw do doktorki.

Dorvia pisałam tu juz kiedys co sie spotkało niestety ze zła opinią dziewczyn, ale powtórze- Kup tormentiol, jest to masc z cynkiem ale miejscowo nic sie dzidzi nie stanie, wetrzyj maja ilosc tego w miejsca odparzone! u mnie tez nic nie pomogło a zastosowałam to dwa dni i dupcia jak marzenie, piekna i rózowiutka, wszystko zniklo!

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bylam dzis u pediatry, wypytałam o wszystko, cudowny facet na szczescie przeciwny lekom u takich dzieci itd..oczywiscie nie wszystkim. tak jak pisałam espumisan spoko ale ten w stezeniu 40 nie 100...ale np pytałam o to, jak dziecko nie moze zrobic kupki, wiec masaż, wyginanie nózek do brzuszka masaż itd....zadnych czopków itd..bo sie organizm przyzwycczaja i potem najmniejszy problem z kupką bedzie sprawiał ze wyjdzie z tego gigantyczny prblem i beda tylko czopki i czopki itp! wiec ja nie daje...tylko masuje do bólu az pojdzie kupka..jedyne co robie to daje małemu 10ml wody przegotowanej to picia..i zaraz idzie kupka jak złoto:)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia ja mam krem F18 firmy Viola, podobno jest bardzo polecany na odparzenia. Jest jeszcze tormentolum masc, działanie praktycznie takie samo jak tormentiolu tyle, że lepszy skład.

c7hyim7.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, jakie kupiłaś te wielorazowe wkładki? Je się pierze w pralce czy jak to wygląda? Mnie też te jednorazowe drapią niesłychanie i już wypróbowałam kilka rodzajów. Wszystkie są okropnie niewygodne, przesuwają mi się i generalnie z żadnych nie jestem zadowolona.

• Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na szczęście podróżujemy od siebie do siebie :-) mieszkamy w wawie, a mąż pracuje we Wrocku, więc to jedyne rozwiązanie żebyśmy byli razem. A dla dzidziusia jedyna zmiana, to kolor ścian w sypialni :-) zabieram ze sobą cały majdan jego rzeczy żeby czuł się bezpiecznie otoczony tymi samymi klamotami w obu miejscach. maluszek przesypia cała podróż, karmię go na spiocha więc on nawet nie wie ile już przejechał.
    Zupełnie inna sprawa to podróż do rodziny, do znajomych, wakacyjna itd.
    To już może być wydarzenie które będzie miało wpływ na maluszka. Nowe otoczenie, nowi ludzie itd. na pewno wpłyną na jego zachowanie.
    Podróży bym się nie bała, ale oceniła "warunki lokalowe" czyli czy znajdzie się cicha przestrzeń dla dzidziusia. Mój Fryderyk jest bardzo towarzyski, i świetnie daje sobie radę z nowymi twarzami. Chętnie i bez wrzaskow idzie na rączki do nowych osób. I nie zauważyłam żeby potem to odreagowywal. Ale wiem że dzieciaczki są różne. I różnie reagują na nowe bodźce. I na to trzeba zwrócić uwagę.

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mnie dopadło. Leżę w łóżku, Ale przy okaxji jakimś cudem mam czas coś wreszcie napisać :-)
    W nocy poczułam straszny ból brzucha, wymiotowalam kilka razy. Myślałam że się zatrulam. Ale doszla do tego gorączka i dreszcze. Mąż został dzis ze mną w domu. Poszedł z małym na spacer. A ja mogłam się wyspać.
    Tyle że przez gorączkę wszystko mnie boli, miałam 38,7. Teraz trochę spadła. Nie wiem czy się martwić, czy iść z tym do lekarza. Nie wiem co to za cholerstwo się do mnie przypaletalo :-(

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 02:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odwiedzilam dzisiaj meza w szpitalu. Wygladal i brzmial jakby go walec przejechal, chociaz z kazda godzina bylo ciut lepiej. Ledwo sie obejrzalam, a 5 godzin minelo i piersi bolaly jak piorun! Jak jechalam do domu to cudem sie tylko nie poplakalam - tak bardzo czulam sie rozdarta chcac byc w dwoch miejscach jednoczesnie! Ledwo wpadlam do domu, rzucilam sie na laktator i mala. My kobiety to jednak ciezka dole mamy.

Rodzice wylatuja w sobote, a ja po weekendzie musze wracac do pracy i zostawic w domu 6-tygodniowego bobasa i meza-rekonwalescenta :[

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 02:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia ja polecam Alantan plus masc. My juz powoli wychodzimy z odparzenia. Bylo straszne.

Laurka nie zazdroszcze. A jak idzie ci odciaganie mleka??

Ja wisze z laktatorem. A widze ze dzis nikt nie karmi. Tylko moj byl glodny??

dqpre6ydqlfh3mi5.png
‹‹ 2602 2603 2604 2605 2606 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ