Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
My po nocce super,od 22 do 2.50 a pòźniej od 3.15 do 7 spałyśmy
Wczoraj udało mi sie 20ml ściągnac i dałam małej na pròbe i tak się opierała aż w koncu butli oddać nie chciaładzisiaj ściągam znowu jak tylko malutka pozwoli
Słonecznego dnia!Gosiak lubi tę wiadomość
-
Dziekuje za wypowiedzi co odparzenia pupci. Bede musiala kupic jakas masc bo tak mi go szkoda.
Moj synek przespal w nocy 5godz. Zjadl 23.30, 04.30, 6.30 i teraz sie powoli przebudza. Ja juz po sniadanku. Takie nocy by mogly byc zawsze tylko jeszcze zeby spal w swoim lozeczku -
U nas od 1 do 2:30 aktywność, gaworzenie itp
nawet kołysanki śpiewane przez matkę nie pomagały. Teraz oczywiście je
Ale ja chociaż po dużym śniadaniu, wykąpana, włosy umyte, więc na razie dzień można zaliczyć do udanych. Wyszłam z założenia, że muszę cieszyć się z drobiazgów, które do tej pory były oczywiste a teraz niekoniecznie.
My jutro jedziemy do pediatry rano po skierowania na USG i ma ważenie i mierzenie. -
Dorocia, ja mam alantan plus masc i moge z czystym sercem polecić! Smarujemy pupę od urodzenia i poki co (tfu tfu) nic sie nie dzieje:) raz tylko jak za długo leżał w pieluszce to miał czerwone to posmarowalam i od razu spokój:)
A ja doszłam do tego co zrobiłam z lewa piersią!! Sciagnelam z niej laktatorem we wtorek wieczorem, a potem karmienie nocne tez było z tej piersi, bo zapomnialam o tym laktatorze!! Wiec sobie ja przestymulowalam o jedno karmienie wiecej, dzis jak bede karmić lewa, do do prawej bede przystawiac laktator, moze sie wyrówna:) bo w lewej jest mleka na styk, a prawa twarda tak, jakbym miała nawal w niej.
Nie moge jesc na noc żółtego sera - zjadłam i mały miał rano problem z brzuszkiem.
Dałam mu espumisan, nakarmilam i teraz lezy i kręci kupę
W nocy sie do mnie uśmiechnąłkocham tego małego chrabaszcza jak nie wiem co
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry!
U nas nocka średnia. Od 4 nie mógł maluszek spać. Zjadł 1 piers i nie zasnal, wiec odbiłam i dalam druga piers, to już było za dużo. Ponosilam, polezal sobie, ja zjadłam sniadanie i dostal znow piers, ale uspilo go dopiero noszenieMeczy go dziś brzuszek.
U nas karuzelka jest od początku i spelnia swoje zadanie. Jak Tymek ma czas aktywności to wkładam go do lozeczka i wlaczam karuzelke. Tymcio potrafi tak w nia polezec z 10-15 min a to już cos! Czasem nawet do niej cos gada i się smiejeJa polecam.
A mnie boli bardzo gardlo. Tymek ledwo zakonczyl jedna infekcje, a zaczynamy druga
-
nick nieaktualny
-
Aga, moj ma biały nalot na języku, pediatra sprawdzała i mowila, ze ok, bo to nalot od mleka.
Nie wiem jak wygladaja plesniawki, Ale wydaje mi sie, ze Fryderyk nie chciałby wtedy jesc, bo by go to bolało.
Jak Cie martwi, to idz do lekarza, bo jesli to plesniawki, to moze to przejść na Twoje piersi, wiec lepiej na zimne dmuchać
-
Aga plesniawki to takie bisle plamki na wewnetrznej stronie polikow. Widzialabys. I Sue ma racje one bola wiec dziecko by ci sygnalizowalo ze cos jest nie tak. Moj po godzinnej walce zasnal. Odciagam akurat. Pewnie dlugo nie pospi wiec nawet glowy nie umyje dibrze ze mam suchy szampon
-
wczoraj moj ryczal od 15 do 19 non stop
boje sie ze to kolki, i sie przelamalam uzylam sab simplex
oby pomogla, zeby dzis juz tak nie bylo bo rece opadaja
kupilam tez Womar Zaffiro tylko banan jak LadyDi bo ja do wiazania sie nie nadaje
noc za to super, tak sie chyba zmeczyl ze przespal od 20 do 2 , a potem do 5 -
nick nieaktualny
-
derii84 wrote:A ja co godzinę dzisiaj z cycem, bo płacz, mąż zrobił skromne 60ml teraz, wypił 30 i co,zwymiotowal przezarty, no masakra, od dzisiaj butelki precz, niech się męczy z piersią, tak dalej być nie może. Życzę miłych chwil w śnie mamusie
derii jak bedziesz przystawiac to pewnie na pocztaku sie pomeczy ale potem mysle organizm "zalapie" i zacznie produkowac wiecej