X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

My po nocce super,od 22 do 2.50 a pòźniej od 3.15 do 7 spałyśmy ;)
    Wczoraj udało mi sie 20ml ściągnac i dałam małej na pròbe i tak się opierała aż w koncu butli oddać nie chciała :P dzisiaj ściągam znowu jak tylko malutka pozwoli ;)

Słonecznego dnia!

Gosiak lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obszerny art. o karmieniu mieszanym: http://poradniklaktacyjny.pl/karmienie/butelka/karmienie-mieszane-niemowlat

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za wypowiedzi co odparzenia pupci. Bede musiala kupic jakas masc bo tak mi go szkoda.
    Moj synek przespal w nocy 5godz. Zjadl 23.30, 04.30, 6.30 i teraz sie powoli przebudza. Ja juz po sniadanku. Takie nocy by mogly byc zawsze tylko jeszcze zeby spal w swoim lozeczku ;)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak nie spie. Jak ja moglabym spac?;)
    O 2 byla kolka a potem juz nie ale malutki zostal ze mna w lozku.
    Teraz je. Jak zwykle:)

Martwie sie tym pepkiem. Nie odpadla ta resztka i jedziemy dzis znowu na podlapisowanie.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od 1 do 2:30 aktywność, gaworzenie itp ;) nawet kołysanki śpiewane przez matkę nie pomagały. Teraz oczywiście je :)
    Ale ja chociaż po dużym śniadaniu, wykąpana, włosy umyte, więc na razie dzień można zaliczyć do udanych. Wyszłam z założenia, że muszę cieszyć się z drobiazgów, które do tej pory były oczywiste a teraz niekoniecznie.
    My jutro jedziemy do pediatry rano po skierowania na USG i ma ważenie i mierzenie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia, ja mam alantan plus masc i moge z czystym sercem polecić! Smarujemy pupę od urodzenia i poki co (tfu tfu) nic sie nie dzieje:) raz tylko jak za długo leżał w pieluszce to miał czerwone to posmarowalam i od razu spokój:)

A ja doszłam do tego co zrobiłam z lewa piersią!! Sciagnelam z niej laktatorem we wtorek wieczorem, a potem karmienie nocne tez było z tej piersi, bo zapomnialam o tym laktatorze!! Wiec sobie ja przestymulowalam o jedno karmienie wiecej, dzis jak bede karmić lewa, do do prawej bede przystawiac laktator, moze sie wyrówna:) bo w lewej jest mleka na styk, a prawa twarda tak, jakbym miała nawal w niej.

Nie moge jesc na noc żółtego sera - zjadłam i mały miał rano problem z brzuszkiem.
    Dałam mu espumisan, nakarmilam i teraz lezy i kręci kupę:)
    W nocy sie do mnie uśmiechnął:) kocham tego małego chrabaszcza jak nie wiem co :)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.expressilustrowany.pl/artykul/3790595,robaki-w-pieluchach-z-biedronki,id,t.html?cookie=1

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. My teraz wstaliśmy. :)
    Noc w miare przespana. O 2 i 6 pobudki na jedzonko. Pisze w miare bo o drugiej cos ciezko jej bylo zasnac.

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

U nas nocka średnia. Od 4 nie mógł maluszek spać. Zjadł 1 piers i nie zasnal, wiec odbiłam i dalam druga piers, to już było za dużo. Ponosilam, polezal sobie, ja zjadłam sniadanie i dostal znow piers, ale uspilo go dopiero noszenie :/ Meczy go dziś brzuszek.

U nas karuzelka jest od początku i spelnia swoje zadanie. Jak Tymek ma czas aktywności to wkładam go do lozeczka i wlaczam karuzelke. Tymcio potrafi tak w nia polezec z 10-15 min a to już cos! Czasem nawet do niej cos gada i się smieje :) Ja polecam.

A mnie boli bardzo gardlo. Tymek ledwo zakonczyl jedna infekcje, a zaczynamy druga :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOja najbardziej teraz lubi na macie albo w leżaczku. Rączki juz tak fajnie po te zabawki wyciaga :)
    Karulezke tez mamy z TinyLove i bardzo sobie chwale :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko dalej je :)

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Dziewczynki. A jak wyglądają jezyczki Waszych maluszków? Zauważyłam u mojego biały nalot na tylnej połowie języka. Martwię się ze to plesniawki.

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, moj ma biały nalot na języku, pediatra sprawdzała i mowila, ze ok, bo to nalot od mleka.
    Nie wiem jak wygladaja plesniawki, Ale wydaje mi sie, ze Fryderyk nie chciałby wtedy jesc, bo by go to bolało.
    Jak Cie martwi, to idz do lekarza, bo jesli to plesniawki, to moze to przejść na Twoje piersi, wiec lepiej na zimne dmuchać :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue mam napisane ze ser zolty 1-2 plastry na dzien ale tylko o obnizonej zawartosci tluszczu;))

atdcqtkf2affvuei.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga plesniawki to takie bisle plamki na wewnetrznej stronie polikow. Widzialabys. I Sue ma racje one bola wiec dziecko by ci sygnalizowalo ze cos jest nie tak. Moj po godzinnej walce zasnal. Odciagam akurat. Pewnie dlugo nie pospi wiec nawet glowy nie umyje dibrze ze mam suchy szampon :)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj moj ryczal od 15 do 19 non stop
    boje sie ze to kolki, i sie przelamalam uzylam sab simplex
    oby pomogla, zeby dzis juz tak nie bylo bo rece opadaja
    kupilam tez Womar Zaffiro tylko banan jak LadyDi bo ja do wiazania sie nie nadaje

noc za to super, tak sie chyba zmeczyl ze przespal od 20 do 2 , a potem do 5

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslicie ze moja moze sie jeszcze zarazic ode mnie? Juz ponad tydzien i moj katar sie powoli konczy a jej (odpukac) na szczescie na razie nic sie nie zaczyna.

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue ja mam ten problem co Ty...asymetrie...i niby mleko mam ale mała woli tą większą...
    Suri najbardziej zarazić się można przed infekcją i na początku,teraz już nie zarażasz :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • NASTA Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri97 wrote:
    Myslicie ze moja moze sie jeszcze zarazic ode mnie? Juz ponad tydzien i moj katar sie powoli konczy a jej (odpukac) na szczescie na razie nic sie nie zaczyna.

Ja miałam okropny katar i mój się nie zaraził, ale nie ma reguły.

atdc20mmmoziyqnb.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    A ja co godzinę dzisiaj z cycem, bo płacz, mąż zrobił skromne 60ml teraz, wypił 30 i co,zwymiotowal przezarty, no masakra, od dzisiaj butelki precz, niech się męczy z piersią, tak dalej być nie może. Życzę miłych chwil w śnie mamusie

derii jak bedziesz przystawiac to pewnie na pocztaku sie pomeczy ale potem mysle organizm "zalapie" i zacznie produkowac wiecej

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
‹‹ 2604 2605 2606 2607 2608 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ