X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri proszę podaj nazwę tego podgrzewacza co się go w aucie tez podłącza i powiedz czy korzystałaś i jak długo na zapalniczce podgrzewa?

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Suri proszę podaj nazwę tego podgrzewacza co się go w aucie tez podłącza i powiedz czy korzystałaś i jak długo na zapalniczce podgrzewa?

To jest Nuk Ultra Rapid. Tak uzywalam na razie raz w samochodzie.
    Z 2-3 minutki i gotowe.

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) Witamy sie :)

a to my dzis :)

http://wrzucaj.net/images/2015/03/19/WP20150319002.jpg

derii84, mala_mi1982, Suri97, dorocia2324, Lara 82, Malenq, słoneczna 85, Patrycja20, Penelope, LadyDi lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    hej kobietki...

u nas nocka calkiem, ale ja sie tak zle czuje ze masakra :(

glowa mnie od rana boli, gardlo..ledwo zipie :( zagladalam do gardla i cale bordowe jest :(

jak sie tu podleczyc??

mam ochote na fasolke po bretonsku, Boze zjadlabym caly garnek. Czy ktoras juz probowala przy kp? bo ja bym sie chyba jednak bała

Groszku ja fasolki piłam tylko "wode" w poniedzialek i we wtorek małego bolał brzuszek :(:(

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawinęłam małą przed 10-tą metodą dr Karpa, bo od 6 była aktywna i widać, że śpiąca a bączki jej spać nie dawały (co przysnęła, to pobudka) i dałam pierś, pociumkała chwilę, zasnęła i śpi do teraz. Ja spałam razem z nią. Dopiero kurier mnie przed chwilą obudził.

Pia Gizela, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    derii jak bedziesz przystawiac to pewnie na pocztaku sie pomeczy ale potem mysle organizm "zalapie" i zacznie produkowac wiecej

Poryczalam się z bezsilności, Olaf przysnal na pół godziny, cały czas na cycku i ryk, nic mu już nie leci, dosłownie parę kropel, dałam teraz butelkę, dziecko się uspokoiło a ja mam doła, coraz bardziej zdaje sobie sprawę, że skończę karierę z cyckiem

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    Mala mi a podawalas jakies leki malemu na infekcje ? Moj ma katar zolty juz od tygodnia i charczy i kazali tylko sola fizjologiczna przeplukiwac a to niewiele daje

Mi lekarz kazał tylko oczyszczać nos, smarowac maścią majerankowa, dawać wit. C. W razie mega kataru, gdy dziecko nie może jesc itp. Zakropić Nasivinem dla dzieci. I tyle. Katar może trwać 2 tyg.

asia888 lubi tę wiadomość

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:

Nam się udało zapisać na NFZ na USG bioderek, ale mieliśmy szczęście, w większości poradni terminy były zbyt długie. I faktycznie badanie mega króciutkie. U nas też wszystko ok. Ale mamy przyjść za 3 miesiące do kontroli, nie wiem czemu.

My tez byliśmy na USG bioderek i jest wszystko ok.
    Lekarz mi wyjaśnił, iz trzeba zrobić kontrole w 5-6 miesiącu, bo do tego czasu ma się tam wykształcić jakąś kostka i jeżeli jej nie będzie, to trzeba zwiększyć dawkę wit. D3.

Pia Gizela lubi tę wiadomość

• sebza Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Poryczalam się z bezsilności, Olaf przysnal na pół godziny, cały czas na cycku i ryk, nic mu już nie leci, dosłownie parę kropel, dałam teraz butelkę, dziecko się uspokoiło a ja mam doła, coraz bardziej zdaje sobie sprawę, że skończę karierę z cyckiem

Miałam dokładnie to samo. Laktator musi iść w ruch,żeby stymulować, jeśli mały nie chce ssać. To też nie jest tak,że nic nie leci- w piersi zawsze coś jest (wiem, wiem, mi też trudno było w to uwierzyć jak mi się problemy zaczęły) tylko dziecko nie chce się za mocno wysilać,żeby to wyssać. Trzeba przekładać od piersi do piersi - w tym czasie ciągle produkcja trwa. Trzeba zapamiętać, że piersi to nie magazyn a fabryka - tu się nic nie przechowuje, tylko ciągle produkuje. Dobrze jest rzucić się z dzieckiem do łóżka na cały dzień - podnosi się poziom prolaktyny i wytwarza się więcej mleka. Ja też karmiłam w przedziwnych pozycjach na leżąco, wykorzystując grawitację,żeby mleko lepiej leciało :)
    Nie łam się - to najważniejsze. Jeśli będziesz zestresowana to się nie poprawi.
    I naprawdę wiem co mówię - na wątku karmienie piersią widać moje zrezygnowanie , a jednak dalej karmię i mleka jest wystarczająco.
    Poza tym, czasem nam się wydaje, że dziecko jest nienajedzone, a ono płacze bo po prostu przestało lecieć. Jeśli po karmieniu zaśnie to znaczy, że nie było głodne.
    Jejku, współczuję Ci, niedawno sama to przechodziłam i naprawdę byłam załamana..

No i herbatki na laktację, kozieradka (ja łykam w kapsułkach), no i słód jęczmienny - w PL macie to piwo karmi, ja piję femaltiker.

Malenq lubi tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się dziś ważyłam na wadze elektronicznej sama i potem z małą i wyszło, że ma 4400, więc w ciągu miesiąca przybrała 1kg - to chyba ładnie ;) Dziwi mnie, że to wszystko na moim mleku ;)
    Czekam aż się obudzi (nie sądziłam, że kiedyś to napiszę), przewijam, karmię i idziemy na spacer :)

mala_mi1982, asia888, słoneczna 85, megg lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie o bliskości z mężem, spędzeniu z nim czasu... U nas nie ma tego wcale. Przy 2 dzieci nie dajemy rady. Ja się klade spać z Tymkiem, bo potem nie odespie. Maz ma wolne po uśpieniu Kamilka czyli po 20. Wtedy jeszcze opieka nad młodszym i padamy. My lubimy Top Chefa czy Project Runway ;-) ale nie ma jak usiąść i spokojnie obejrzeć. Może juz niedługo...

• derii84 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza ja na tej wyspie jestem udupiona, jedyne co mam to herbatki, mało tego, zanim paczka do mnie dojdzie to ok 10 dni, także przez ten czas dużo się może zdarzyć.
    Podniosłas mnie na duchu, będę walczyć, nie wiem tylko na jak długo sił mi starczy

megg lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mi rozumiem :( kurde tak to jest przy dzieciach...
    U nas jest jedno ale za to dochodza treningi R...ale jakoś próbujemy znaleść dla siebie czas..o 20 jak Maly zasypia mamy troche czasu pogadać, poprzytulać sie, cos obejrzeć...no ale tak max do 22-23 bo poxniej padamy...ja troche w dzien odypiam gorzej z R ktory nie da sie wywalić do drugiego pokoju no i spi bardzo płytko, bo to ja sie ruszam, to maly jęczy, badź sie karmimy i tak to wyglada...

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Derii a ogólnie duzo pijesz ??? wody ?????

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Derii, ja z allegro femaltiker też zamawiałam do Szwajcarii i też czekałam sporo.. W tym czasie piłam odgazowane piwo bezalkoholowe tutejsze - tylko takie naprawdę bezalkoholowe, a nie 0,5% :)
    Kozieradkę też mają tutaj, a też sądziłam,że na pewno nie.
    Ale nic tak nie pomoże jak częste przystawianie dziecka i po karmieniu ściąganie laktatorem - choćby nic nie leciało.
    Nawet jak nic nie leci to nie znaczy, że w piersiach nic nie ma- u mnie np. laktator często nie daje rady, a przystawiam małego i słyszę taki charakterystyczny dźwięk wypływającego mleka i młody przełyka. Także nie ma reguły.

Wszędzie jest napisane, że kryzysy laktacyjne to do 3 dni trwają. No cóż - u mnie dwa tygodnie się sytuacja stabilizowała.
    Nie macie tam poradni laktacyjnych? Mi tutaj bardzo pomogły panie.

atdci09k89ytpjkc.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny możecie mi polecić jakias wodę morską do nosa' muszę kupić coś małemu a nie mam pojęcia co.

c7hyim7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wpadał do was zobaczyć co u Rudaska, ale jak czytam powoli do przodu:-D a mały ślicznie główkę podnosi:-D

• Sue Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka, Stas skonczyl 6 tygodni, wiec moze to ten słynny skok rozwojowy? Ponoc dzieci tak reagują na to, ze odbierają nowe bodźce - szukają kontaktu z mama, bo to znają i to uważają za bezpieczne. Mysle, ze musisz po prostu to przetrwać

Deri, ja ostatnio wrzuciłam fajny artykuł odnośnie karmienia piersią. Jak go znajdę, to wrzuce za chwile linka.
    I powiem Ci, ze nie mozna laktatorem mierzyć ilości mleka w piersiach - ja sciagnelam 30 minut temu 50ml z prawej piersi, teraz go do niej Przystawilam i je, wiec laktatorem nie ma sie co sugerować.

• Sue Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deri prosze:)

http://www.hafija.pl/2013/10/uniwersalny-przyrzad-do-mierzenia-ilosci-mleka-w-piersi.html

megg lubi tę wiadomość

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Hej wpadał do was zobaczyć co u Rudaska, ale jak czytam powoli do przodu:-D a mały ślicznie główkę podnosi:-D

masz fb ????

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
‹‹ 2606 2607 2608 2609 2610 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ