SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Zaczynacie starania o dziecko? Sprawdźcie, kiedy zacząć suplementację folianów i co naprawdę ma znaczenie.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Topola Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, i jak te wkładki się sprawują? Czy je się jakoś mocuje żeby nie latały mi po koszulce. Na noc zakładam kaoszulkę do karmienia, taką ciaśniejszą żeby nie być w biustonoszu non stop, ale wtedy wkładka łatwo się przesuwa.

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Tymek znowu kicha i smarka. No przejeb...e mieć w domu przedszkolaka i niemowlaka :-( Tymek miał nos przytkany i chciałam odciągnąć i się nie dało a za chwilę wykichal taka kozę, ze nie wiem gdzie mu się tam mieściła i jak wyszła przez ten mały nosek !

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My za tydzien mamy szczepienie ta 5w1. Ktoras moze juz nia szczepila?

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas zero snu..od 10 jedna dzremka 20 minutowa i wszystko na ten moment...nie wiem czemu to Dziecie moje nie spi dzis...non stop jestem przy wózku, łozeczku badz mam Go na rekach....nic nie zrobie :( zero obiadu , zero sprzatania..nic...

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez dzisiaj cos malo spi. Od 12 jak zjadla tak nie spi. I noszenie chuscie albo nosidelku, albo lezenie mata, lezaczek. I tak mija nam dzien..O tyle dobrze ze nie placze no chyba ze sie juz jej znudzi lezenie i chce do mamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 15:35

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie o kozieradke - bo pisalyscie, ze bierzecie i faktycznie znalazłam, że działa mlekopędnie. A w tym samym art. info, że nie powinny jej brać kobiety w ciąży i karmiące piersią - dziwne :/
    http://dziecisawazne.pl/kozieradka/

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri97 wrote:
    Moja tez dzisiaj cos malo spi. Od 12 jak zjadla tak nie spi. I noszenie chuscie albo nosidelku, albo lezenie mata, lezaczek. I tak mija nam dzien..O tyle dobrze ze nie placze no chyba ze sie juz jej znudzi lezenie i chce do mamy.

Moj teraz padł..ciekawe czy znów na 5 min czy na dłuzej..:)
    własnie gotuje ziemniaki na kotelty ziemniaczane, mam nadzieje, ze choć zdąze je zrobić bo zjesc to juz pewnie nie..Maly wyczuwa jak chcemy razem z R zjesc obiad i oczywiscie nie spi i daje w palnik :D wiec jemu osobno i na raty :D

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez dzis słabo spał. Dopiero padł na karmieniu przed spacerem i spi od 13:30. Ja wróciłam ze spaceru, zostawiłam go w wózku, zrobiłam makaron ze szpinakiem i mam na dwa dni, jeszcze rosol do tego:)

Ja ściągałam dzis laktatorem z lewej piersi i powiem Wam, że ja tu sie martwię, ze mało mleka, a mleko wręcz tryskało!
    Musze troche napędzić produkcje, bo lewa jak mam pełna, to mam znacznie wieksza :/ lato idzie, jak ja bede wygladac z krzywymi cyckami!

Penelope lubi tę wiadomość

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i pospał 10 minut...

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku u mnie tak zawsze!! Zasypia dopiero ok 19

Dzis jakas odmianana bo robi dluzsze drzemki niz 5 min;)
    A jeszcze lekarz dzis. Mam nadzueje ze damy rade.

Suri, kolezanka szczepila 6 w 1 plus rota tego samego dnia i nic nie bylo

atdcqtkf2affvuei.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola wrote:
    Pia, i jak te wkładki się sprawują? Czy je się jakoś mocuje żeby nie latały mi po koszulce. Na noc zakładam kaoszulkę do karmienia, taką ciaśniejszą żeby nie być w biustonoszu non stop, ale wtedy wkładka łatwo się przesuwa.

Topola, one mają jedną stonę chłonną a z drugiej jest taka ładna koronka i ona ma zapobiegać przesuwaniu się. Wcześniej miałam problem z wkładkami taki, że one mi się w taki rulonik robiły i były takie nieładnie pomarszczone pod stanikiem. Z tymi nie mam takiego problemu na razie, w nocy a i owszem trochę mi się poprzesuwały.
    Mam je dopiero dobę, ale wolę je od jednorazowych.

Topola lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po obiedzie. Oczywiście na raty :) Teraz mąż przejął małego. Idę dziś do fryzjera podciąć włosy. Umówiłam się na sam koniec, mąż i synek idą ze mną, w planie mają spacerowanie pod fryzjerem :D . W razie czego będę karmić u fryzjera...

Gosiak, Penelope lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Katiś Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Femaltiker dla tych co mało mleka maja:) działa cuda :) wypilam dopiero 3 saszetek a już widzę że mleka jest więcej

Gosiak, Penelope, Sue lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zalamana oryginalnymi pampersami (zwyklymi jak i premiumkami). Wystarczy, ze Ada spi na boku i po drzemce zmiana wszystkich ciuchow = przelana dupka, wycieka to gdzies bokiem. One maja mega chujski wkład, dosc, ze cienki to tak smiesznie wykrojony. Moze moj dzieć tak duzo siura i tak jest? Nie mam pojecia.

Dady zwykle jak i premium sa o niebo lepsze, baby dreamy tez, ale sztuczne...

W ogole Corcia ma katar, bidulka... Nie jakis straszny, ale męcze ją co chwile aspiratorem, marimerem i kropelkami od lekarki, bo bylysmy... Martwilam sie zeby gardlo nie bylo zawalone i poki co czysto.

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas szczepić będziemy chyba w lecie przez te przeziębienia.

Gosiak lubi tę wiadomość

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    lato idzie, jak ja bede wygladac z krzywymi cyckami!

Ja tez mam krzywe cycki. Prawa jest duzo wieksza od lewej. Od zawsze byla wieksza a teraz to juz w ogole. Ale nic z tym nie zrobie bo jest tak nawet jak obie sa pelniutkie. W staniku wcale tego tak nie widac ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia, to tak jak u mnie, prawa większa, z prawej też więcej mleka ściągam. Staram się zaczynać zawsze od lewej jak karmię z piersi ale póki co się nie wyrównuje. Chyba to typowe dla karmiących ;)
    dorocia2324 wrote:
    Ja tez mam krzywe cycki. Prawa jest duzo wieksza od lewej. Od zawsze byla wieksza a teraz to juz w ogole. Ale nic z tym nie zrobie bo jest tak nawet jak obie sa pelniutkie. W staniku wcale tego tak nie widac ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 19:35

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super tekst, zwłaszcza dla mam "problematycznych" dzieci:
    http://www.mamwatpliwosc.pl/problematyczni-rodzice/

nick nieaktualny, Topola, Pia Gizela, monika_ lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Dorcia, to tak jak u mnie, prawa większa, z prawej też więcej mleka ściągam. Staram się zaczynać zawsze od lewej jak karmię z piersi ale póki co się nie wyrównuje. Chyba to typowe dla karmiących ;)

Moj maly na karmienie zjada tylko z jednej piersi. Dlatego raz dostaje z lewej, raz z prawej, itd.
    Dzis sciagam bo jutro musze malego zostawic, wiec i mleczko dla niego musi byc.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Sue Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kupiłam sobie pojemnicxki to mrożenia mleka i wyobraźcie sobie, ze Przelalam te moje 50 ml a tam na miarce 100ml!! O co chodzi?
    Po spacerze, po 2 h od karmienia z prawej sciagnelam mniej niż 50ml :(
    Jutro kupie ten femaltiker :)

‹‹ ‹ 2608 2609 2610 2611 2612 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ