X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Topola Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, i jak te wkładki się sprawują? Czy je się jakoś mocuje żeby nie latały mi po koszulce. Na noc zakładam kaoszulkę do karmienia, taką ciaśniejszą żeby nie być w biustonoszu non stop, ale wtedy wkładka łatwo się przesuwa.

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Tymek znowu kicha i smarka. No przejeb...e mieć w domu przedszkolaka i niemowlaka :-( Tymek miał nos przytkany i chciałam odciągnąć i się nie dało a za chwilę wykichal taka kozę, ze nie wiem gdzie mu się tam mieściła i jak wyszła przez ten mały nosek !

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My za tydzien mamy szczepienie ta 5w1. Ktoras moze juz nia szczepila?

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas zero snu..od 10 jedna dzremka 20 minutowa i wszystko na ten moment...nie wiem czemu to Dziecie moje nie spi dzis...non stop jestem przy wózku, łozeczku badz mam Go na rekach....nic nie zrobie :( zero obiadu , zero sprzatania..nic...

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez dzisiaj cos malo spi. Od 12 jak zjadla tak nie spi. I noszenie chuscie albo nosidelku, albo lezenie mata, lezaczek. I tak mija nam dzien..O tyle dobrze ze nie placze no chyba ze sie juz jej znudzi lezenie i chce do mamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 15:35

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie o kozieradke - bo pisalyscie, ze bierzecie i faktycznie znalazłam, że działa mlekopędnie. A w tym samym art. info, że nie powinny jej brać kobiety w ciąży i karmiące piersią - dziwne :/
    http://dziecisawazne.pl/kozieradka/

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri97 wrote:
    Moja tez dzisiaj cos malo spi. Od 12 jak zjadla tak nie spi. I noszenie chuscie albo nosidelku, albo lezenie mata, lezaczek. I tak mija nam dzien..O tyle dobrze ze nie placze no chyba ze sie juz jej znudzi lezenie i chce do mamy.

Moj teraz padł..ciekawe czy znów na 5 min czy na dłuzej..:)
    własnie gotuje ziemniaki na kotelty ziemniaczane, mam nadzieje, ze choć zdąze je zrobić bo zjesc to juz pewnie nie..Maly wyczuwa jak chcemy razem z R zjesc obiad i oczywiscie nie spi i daje w palnik :D wiec jemu osobno i na raty :D

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez dzis słabo spał. Dopiero padł na karmieniu przed spacerem i spi od 13:30. Ja wróciłam ze spaceru, zostawiłam go w wózku, zrobiłam makaron ze szpinakiem i mam na dwa dni, jeszcze rosol do tego:)

Ja ściągałam dzis laktatorem z lewej piersi i powiem Wam, że ja tu sie martwię, ze mało mleka, a mleko wręcz tryskało!
    Musze troche napędzić produkcje, bo lewa jak mam pełna, to mam znacznie wieksza :/ lato idzie, jak ja bede wygladac z krzywymi cyckami!

Penelope lubi tę wiadomość

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i pospał 10 minut...

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku u mnie tak zawsze!! Zasypia dopiero ok 19

Dzis jakas odmianana bo robi dluzsze drzemki niz 5 min;)
    A jeszcze lekarz dzis. Mam nadzueje ze damy rade.

Suri, kolezanka szczepila 6 w 1 plus rota tego samego dnia i nic nie bylo

atdcqtkf2affvuei.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola wrote:
    Pia, i jak te wkładki się sprawują? Czy je się jakoś mocuje żeby nie latały mi po koszulce. Na noc zakładam kaoszulkę do karmienia, taką ciaśniejszą żeby nie być w biustonoszu non stop, ale wtedy wkładka łatwo się przesuwa.

Topola, one mają jedną stonę chłonną a z drugiej jest taka ładna koronka i ona ma zapobiegać przesuwaniu się. Wcześniej miałam problem z wkładkami taki, że one mi się w taki rulonik robiły i były takie nieładnie pomarszczone pod stanikiem. Z tymi nie mam takiego problemu na razie, w nocy a i owszem trochę mi się poprzesuwały.
    Mam je dopiero dobę, ale wolę je od jednorazowych.

Topola lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po obiedzie. Oczywiście na raty :) Teraz mąż przejął małego. Idę dziś do fryzjera podciąć włosy. Umówiłam się na sam koniec, mąż i synek idą ze mną, w planie mają spacerowanie pod fryzjerem :D . W razie czego będę karmić u fryzjera...

Gosiak, Penelope lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Katiś Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Femaltiker dla tych co mało mleka maja:) działa cuda :) wypilam dopiero 3 saszetek a już widzę że mleka jest więcej

Gosiak, Penelope, Sue lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zalamana oryginalnymi pampersami (zwyklymi jak i premiumkami). Wystarczy, ze Ada spi na boku i po drzemce zmiana wszystkich ciuchow = przelana dupka, wycieka to gdzies bokiem. One maja mega chujski wkład, dosc, ze cienki to tak smiesznie wykrojony. Moze moj dzieć tak duzo siura i tak jest? Nie mam pojecia.

Dady zwykle jak i premium sa o niebo lepsze, baby dreamy tez, ale sztuczne...

W ogole Corcia ma katar, bidulka... Nie jakis straszny, ale męcze ją co chwile aspiratorem, marimerem i kropelkami od lekarki, bo bylysmy... Martwilam sie zeby gardlo nie bylo zawalone i poki co czysto.

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas szczepić będziemy chyba w lecie przez te przeziębienia.

Gosiak lubi tę wiadomość

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    lato idzie, jak ja bede wygladac z krzywymi cyckami!

Ja tez mam krzywe cycki. Prawa jest duzo wieksza od lewej. Od zawsze byla wieksza a teraz to juz w ogole. Ale nic z tym nie zrobie bo jest tak nawet jak obie sa pelniutkie. W staniku wcale tego tak nie widac ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia, to tak jak u mnie, prawa większa, z prawej też więcej mleka ściągam. Staram się zaczynać zawsze od lewej jak karmię z piersi ale póki co się nie wyrównuje. Chyba to typowe dla karmiących ;)
    dorocia2324 wrote:
    Ja tez mam krzywe cycki. Prawa jest duzo wieksza od lewej. Od zawsze byla wieksza a teraz to juz w ogole. Ale nic z tym nie zrobie bo jest tak nawet jak obie sa pelniutkie. W staniku wcale tego tak nie widac ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 19:35

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super tekst, zwłaszcza dla mam "problematycznych" dzieci:
    http://www.mamwatpliwosc.pl/problematyczni-rodzice/

Suri97, Topola, Pia Gizela, monika_ lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Dorcia, to tak jak u mnie, prawa większa, z prawej też więcej mleka ściągam. Staram się zaczynać zawsze od lewej jak karmię z piersi ale póki co się nie wyrównuje. Chyba to typowe dla karmiących ;)

Moj maly na karmienie zjada tylko z jednej piersi. Dlatego raz dostaje z lewej, raz z prawej, itd.
    Dzis sciagam bo jutro musze malego zostawic, wiec i mleczko dla niego musi byc.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Sue Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kupiłam sobie pojemnicxki to mrożenia mleka i wyobraźcie sobie, ze Przelalam te moje 50 ml a tam na miarce 100ml!! O co chodzi?
    Po spacerze, po 2 h od karmienia z prawej sciagnelam mniej niż 50ml :(
    Jutro kupie ten femaltiker :)

‹‹ 2608 2609 2610 2611 2612 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ