X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj nosi 56 i 62 co nie które.. Kaftaniki 56 juz wszystkie za male, za krotkie rekawki..
    A to moj Jaś :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/29190434faa3.jpg

mala_mi1982, Groszek, Gosiak, Suri97, derii84, Sue, Penelope, Patrycja20, dorocia2324, LadyDi, Lara 82 lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Groszek Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz teraz padl. Ale tez jakis marudny caly dzień. Baki go kręcą chyba :( ehh...

My juz tez 62. W sumie 56/62 bo 56 Male.

Pampersy 2 juz od dłuższego czasu. Chyba będę przechodzić na 3 bo koncza mi się 2.

Mnie tez czasem zakluje rana, ale juz mniej bo niee jest taka świeża. Ale raz myślałam,ze oszaleje!

Napakowalam w siebie witaminy C, herbat, miodu i Prenalenu, tabletek na gardlo i jest lepiej ! :)

relge6yd309xm1zq.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny Jasiu. Naszemu tak się jego czarna czupryna wytarła że teraz wygląda jak starszy pan łysiejący od czoła:) Przez to zaczyna mi przypominać mojego dziadka :) Na szczęście dziadek był bardzo przystojnym mężczyzną :)

Gosiak, derii84, Penelope lubią tę wiadomość

• derii84 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri97 wrote:
    Derii przypomnisz jaka to wyspa na ktorej mieszkasz? Jak tak piszesz to mam wrazenie ze tam niczego nie ma ;) bez obrazy oczywiscie ;) Ile tam ludzi mieszka?

A mojego P. nie ma ale jak w kwiewtniu przyjedzie to bedzie sie dzialo bo oboje jestesmy wyposzczeni :D

Nie gniewem się, bo to prawda, niczego tutaj nie m. A żyję żyje tu ok 500 osób. Wyspa Traena w części Nordland

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola nasz tez stracil wloski wlasnie od czola hehe w gore:) ale juz mu kielkuja nowe :) a jakie rzesy ma dlugie:) na koncach mu sie zawijaja do gory ;)

Topola lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez na pampersach dada 2 jedziemy na razie ale jak zakladalam mu pampersa 3 bo dostalismy w prezencie to w zasadzie tez juz sa dobre :) a maly wazy 5 kg juz takze moze niedlugo przeskoczymy calkiem na 3

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz oszaleje z Mloda. Jak caly dzien ladnie spala tak teraz oczy jak milion dolarow (wyrazenie 5zł jest zbyt slabe!). Zeby jeszcze spokojnie lezala, a tu ciagle pluje smoczkiem.. co usiade na lozku to wrzask, na prawde to doprowadza do szalenstwa. JUZ NIE WSPOMNE, ZE ZYGAM DZWIEKIEM KARUZELKI.. HEELP... :/ :(

Na nogach jestem od 3:20 rano, bo wtedy jej sie uwidziało 1,5h aktywności :/ i sama olałam sen, a teraz, kiedy chcialabym sie rzucic na wyro to ciagle jakiś alarm..

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia niewiem jak to jest bo moj to prawdziwy anioł, ale bardzo Ci współczuję:***

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, Wasze dzieci tak ładnie podnoszą głowę, a Tomek po 5 minutach na brzuchu wrzeszczy, płacze i koniec.
    No i martwi mnie to, ze jak lezy na brzuchu, to ciagle prostuje jedna nogę, a jak lezy na plecach, to jest taki skrzywiony. Pediatra jak go oglądała, to nie zauważyła nic złego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Nie gniewem się, bo to prawda, niczego tutaj nie m. A żyję żyje tu ok 500 osób. Wyspa Traena w części Nordland

A mojego P. ciagnie w kraje Skandynawskie. Mowi ze kiedys musi nas tam zabrac bo on juz byl i jest zakochany w Norwegii.

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moj czasem trzepie nozka tak jak pisala kiedys Asia Szw- jakby wode zrzucal.

to normalne?
    moj glowe podnosi ale trzymam bo sie boje ze moze za dlugo.

tez jakos krzywo lezy Sue:)

a m y sie bujamy z pepkiem- dzs idjeli warstwe ta co zostala i jeszcze srodeczek znowu lapisowali i mamy przyjechac za tydzien:(
    moze bedzie juz koniec.

ech.

atdcqtkf2affvuei.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, a te skrzywienie zmienia strony w zależności, gdzie Tomus ma główkę? Jeżeli tak,to wszystko jest ok. Zanim te nasze dzieciaczki się naprostuja to trochę minie.

Mój dopiero padł, w dzień dwie drzemki 15min i jedna pół godziny, ja też padam na pysk, mam nadzieję, że pospi trochę. Dostał i cyce i mm,bo taki głodny był, godzinę po jedzeniu jeszcze dotrzymał mi towarzystwa no i w końcu upragnioną ciszę mam

p19uskjok4jap6fv.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri97 wrote:
    A mojego P. ciagnie w kraje Skandynawskie. Mowi ze kiedys musi nas tam zabrac bo on juz byl i jest zakochany w Norwegii.

Bo faktycznie jest pięknie w Norge
    Zobacz sobie e Google jak Traena wygląda, wiosną i latem jest tu pięknie, o ile nie ma sztormu :-P

Suri97 lubi tę wiadomość

p19uskjok4jap6fv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola, u mnie dokładnie tak samo, dopiero na 56 weszliśmy :)
    Topola wrote:
    My dopiero przeszliśmy na rozmiar 56. Do tej pory nosił 50, bo sie taki króciótki urodził :) Po tatusiu ;P

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Derii, rzeczywiście piękne miejsce na zdjęciach :)
    derii84 wrote:
    Bo faktycznie jest pięknie w Norge
    Zobacz sobie e Google jak Traena wygląda, wiosną i latem jest tu pięknie, o ile nie ma sztormu :-P

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Derii naprawde pieknie tam macie :)
    My nie mozemy dojsc do porozumienia . P. ciagnie do takich najlepiej bezludnych miejscowosci. A mnie znowu do duzych miast gdzie wszystko jest na wyciagniecie reki, wszedzie blisko, szybko i wygodnie.A jemu znowu odpowiadalaby taka cisza i spokoj jak najdalej od miasta.
    Niewykluczone ze kiedys sie wyprowadzimy z Polski bo praca jest wszedzie tylko nie u nas w Pl albo po prostu mojego praca sie w Polce nie ima. :/
    Przyszlosc pokaze co bedzie.

W pon mam pierwsza wizyte u gina od porodu. Mam nadzieje ze wszystko ok bedzie.

Przyjada rodzice od P. wiec mala zostanie pod opieka dziadkow.

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie czeka chyba nieprzespana noc. Tymcio ma taki katar, ze nie może oddychać prze nos i się budzi bidulek. A juz jest taki zmęczony. Serce mi pęka :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    Mala mi a podawalas jakies leki malemu na infekcje ? Moj ma katar zolty juz od tygodnia i charczy i kazali tylko sola fizjologiczna przeplukiwac a to niewiele daje
    mi pediatra kazała podawac euphorbium 3x dziennie. To są krople homeopatczne

asia888 lubi tę wiadomość

• Topola Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakich używacie aplikacji z szumami do usypiania?

• Penelope Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola wrote:
    Jakich używacie aplikacji z szumami do usypiania?

Baby Sleep Sounds, są różne dźwięki do wyboru. U nas suszarka działa, ale musi być dość głośno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 23:59

Topola lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
‹‹ 2610 2611 2612 2613 2614 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ