X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mi bardzo pomaga. Wraca ok 19 do domu i przejmuje malego. Ja moge w tym czasie odciagnac pokarm, ogarnac w domu nawet wyjsc jesli zapragne. Potem kapiemy wspolnie ale karmi i usypia juz on a ja w tym czasie robie kokacje. W nocy tez wstaje i robi chociaz 1 karmienie.

Dzis noc koszmar. Maly od 4 walczhl z bokem brzuszka. Masakra. O 6 obudzilam M i dalam mu malego to siedzieli w kuchni abym mogla sie zdrzemnac bo jak tu dac rade caly dzien jeszcze. Teraz znowu placze. Typowy bol brzucha :(

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi maz tez pomaga. Rano przed praca go bierze a ja sie ubieram , ogarniam , jem. Po pracy tez go nosi i przewija. Kapiemy razem. Zakupy robi maz teraz chiciaz my juz pk chlebek jezdzimy i na targ wozeczkiem:)

W nocy nie wstaje bo i tak ja karmie a on pracuje glowa wiec musi byc wyspany:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymek ma straszny katar. Robię doswiadczenie - wkraplam mu mleko do nosa. Dam znać czy pomogło.

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laureczka dziekuje za masc proctis. Jest o niebo lepiej. Nic nie boli przy 2 i krew nie leci. Mam nadzieje ze sie wylecze i ze w pore zareagowalam.
    Dzieki

laureczka25 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, u nas walka o mleko nadal trwa. W nocy pobudka przed 1,później przed 4,5.20 i 7.20.Teraz próbuje go uspac dźwiękiem morza z aplikacji Baby sleep sounds:-)

Mój mąż bardzo mi pomaga, nawet sie złości, gdy bierze Olafka a Mały wodzi wzrokiem za mną hihi. Jak przychodzi z pracy idzie się wykąpać, zje coś i siada z nam. Na weekend bierze starszego na basen lub w piłkę idą pograć, a sprzatamy razem odkąd jesteśmy ze sobą, a to juz prawie 11lat. Ostatnio źle się czułam to zajmował się Olafkiem a ni kazał się położyć, wiec nie mam co narzekać

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mi euphorbium są bardzo dobre, ale zanim zadzialaja, ehhhh. Trzymam kciuki za Tymusia, oby to się nie rozbujalo u niego, a Tobie dużo siły życzę

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze i mi wyszla opryszczka dopiero zauwazylam a rano calowalam malego :( :( :(
    Czy moge stosowac hascovir przy kp ? Polozylam juz na usta i dopiero pomyslalam.... :(

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez sa krople Euphorbium na katarek. Jedyny kruczek jest taki, ze w ulotce jest napisane, aby stosowac u dzieci <2r.ż. No ale przeciez lekarz chyba wie co robi?

Jak potworella zasnęła mi ok 21 tak wstała dopiero ok 2.30 na papusianie - grzeczne dziewcze :) Pozniej pobudka ok 5:30 - elegancja, ale wyspana to ja nie jestem ani troche.

Groszku mój mąż to g*wno robi, ale przeciez to standard. Raz zalozyl malej pampka tylem do przodu (na zlosc zapewne tylko nie wiem komu? chyba dziecku, bo to przeciez jej bylo niewygodnie) i teraz twierdzi, ze nie bedzie jej przebieral, bo sie z niego smialam :/ PORAZKA. Jesc jej nie daje, bo ten delikwent wyciaga jej z buzi co chwile butelke i "sprawdza ile zjadla" i po takim dzialaniu ona ma w dupie jedzenie... Na rekach nie ponosi, bo przeciez dziecko moze lezec w lozeczku/wozku. Powiem tak - na przyszlosc niech sobie swoj sprzet z pomiedzy nog wlozy w drzwi od lodowki, bo dziecko to nie lalka.

Ja na nosek z katarkiem mam juz obcykany patent.
    1.Wkrapiam do noska Marimer, aby rozpuścił wydzielinę.
    2.Pech chce, że zmieniam pampersa - chyba po to, aby nie czekać bezczynnie :D.
    3.Ściągam glutki aspiratorem.
    4.Wkrapiam te kropelki (3 razy dziennie, w innym przypadkach pomijam ten krok).
    5.Smaruje shrekiem czyli maścią majerankową nosek i pod noskiem.

derii84 lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Ja czasami w nocy proszę P zeby przewinal małego, głownie na 1 karmieniu, bo nie chce, zeby sie za bardzo rozbudził. A jak ja po przewijaniu ide myć rece, to on sie zdarzy juz rozryczec i tyle z karmienia na śpiocha.
    No ale u nas jest inaczej, bo P pracuje nieregularnie. Pewnie jakby wstawał codziennie, to kupiłabym mu stopery, zeby chociaż troche sie wyspal.
    Chociaż czy to sprawiedliwe? To, ze jesteśmy w domu nie znaczy, ze nie pracujemy :) ten kto nazwał to "urlopem" macierzyńskim
    To chyba nigdy na urlopie nie był.
    Z jednej strony masz rację, ale z drugiej jak ja w nocy nie dośpię, to sobie z małą nawet ze dwie drzemki w ciągu dnia utnę, a M. w pracy już nie odeśpi a jeszcze może jakiś system zepsuć - ma bardzo odpowiedzialną pracę.

mala_mi1982, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po lekarzu - moje słoneczko urosło o 2cm i waży 4300, czyli przybrała 900gr. Przebadana cała - wszystko ok, USG bioderek mamy w poniedziałek (23-ego) a jamy brzusznej we wtorek 31.03.

mala_mi1982, asia888, słoneczna 85, derii84, LadyDi, Suri97 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Gosiu:) tylko sa faceci, ktorzy uważają, ze kobieta "siedzi w domu i nic nie robi". Dlatego fajnie, ze mężowie pomagaja.
    Tomek zasnął, moze w końcu uda mi sie mu obciąć paznokcie, bo wczoraj cały dzien bez drzemki.

No i bedziemy mieli odwiedziny, wpada do mnie koleżanka z synkiem półrocznym;)

Gosiak, słoneczna 85, derii84 lubią tę wiadomość

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euphorbium miałam kiedys, to teraz tez może kupie.

Ja mam taki patent na katar . Zakrapiam mlekiem, chwile czekam i klade małego na brzuch, dobrze jak się powkurza i zaczyna sapac i smarka - wtedy wyciągam, super splywa wszystko. Tak samo robię i klade go raz na jeden boczek, raz na drugi. Dzis rano strasznie miał zapchany nosek i standardowe wyciąganie nie dzialalo, a tym ww. sposobem oczyscilam mu nosek calkowicie.
    Acha, jak zakrapiam mlekiem to mu to nie przeszkadza i sie nie denerwuje :)

• asia888 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuski ktore mialy opryszczke na ustach- co stosowalyscie i ile razy dziennie? Stosowalyscie zovirax?

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, ja smarowałam kilkanaście razy dziennie olejem kokosowym - przechodziło w 1 dzień, maks 1,5 dnia.

asia888 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas masakra. Uspokaja się na 10 min, 30 min płaczu :(

relg9vvjrtqik460.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wychodzimy na spacer. Zaopatrzylam sie w okulary wiec moze uda mi sie zobaczyc najlepszy moment zaćmienia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 10:47

derii84 lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moj maly pospal ponad godzinke :) nasamzylam nalesnikow:) ale super:))

Wiecie jaki patent zastosowalam? Wczoraj tez ale mkyslalam ze zbieg okolicznosci;)
    Do wozeczka i jedZiemy do kuchni wlaczyc okap na drugi bieg:))

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze dla was to malo godzinka czy ponad ale dla mnie- mamy z dzieckiem niespiacym w ogole to raj;)

Gosiak, mala_mi1982, megg, Lara 82 lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej..u nas wczoraj dzien masakra..Maly cały dzien miał wzdety brzuszek, problem z odbiciem i gazami...w ogóle nie spał, cały dzie marudził i płakał..puscilo dopioero ok 19...byla mega potrójna kupa plus bąki i wtedy zasnał..kąpałam na spiocha, dopił z 5 min i spał..ale krótko, do 24 :( potem o 2 cyc i o 5...i wstał przed 8..oczywiscie z płaczem..o 5masakra..musialam podac kropelki, brzuch jak kamień, pielucha pusta..nie wiem o co chodzi..od 2 dni ma strasznie twardy brzuch i wzdęcia:(

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko spi od 7 :O

Az przyszłam sprawdzić czy żyje !!
    Boże, zyje!!!! I śpi!!!

Ja na opryszczke tylko maść Zovirax lub. Vratizolin czy masc cynkowa

Gosia ten kokos super sie czyta hihi :-) ale faktycznie jest uniwersalny :-)

Mój maz uważa, ze ja tylko "bawię" wczoraj plakac mi się chciało i sobie popłakałam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 11:08

asia888 lubi tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
‹‹ 2612 2613 2614 2615 2616 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ