SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mi bardzo pomaga. Wraca ok 19 do domu i przejmuje malego. Ja moge w tym czasie odciagnac pokarm, ogarnac w domu nawet wyjsc jesli zapragne. Potem kapiemy wspolnie ale karmi i usypia juz on a ja w tym czasie robie kokacje. W nocy tez wstaje i robi chociaz 1 karmienie.

Dzis noc koszmar. Maly od 4 walczhl z bokem brzuszka. Masakra. O 6 obudzilam M i dalam mu malego to siedzieli w kuchni abym mogla sie zdrzemnac bo jak tu dac rade caly dzien jeszcze. Teraz znowu placze. Typowy bol brzucha :(

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi maz tez pomaga. Rano przed praca go bierze a ja sie ubieram , ogarniam , jem. Po pracy tez go nosi i przewija. Kapiemy razem. Zakupy robi maz teraz chiciaz my juz pk chlebek jezdzimy i na targ wozeczkiem:)

W nocy nie wstaje bo i tak ja karmie a on pracuje glowa wiec musi byc wyspany:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymek ma straszny katar. Robię doswiadczenie - wkraplam mu mleko do nosa. Dam znać czy pomogło.

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laureczka dziekuje za masc proctis. Jest o niebo lepiej. Nic nie boli przy 2 i krew nie leci. Mam nadzieje ze sie wylecze i ze w pore zareagowalam.
    Dzieki

laureczka25 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, u nas walka o mleko nadal trwa. W nocy pobudka przed 1,później przed 4,5.20 i 7.20.Teraz próbuje go uspac dźwiękiem morza z aplikacji Baby sleep sounds:-)

Mój mąż bardzo mi pomaga, nawet sie złości, gdy bierze Olafka a Mały wodzi wzrokiem za mną hihi. Jak przychodzi z pracy idzie się wykąpać, zje coś i siada z nam. Na weekend bierze starszego na basen lub w piłkę idą pograć, a sprzatamy razem odkąd jesteśmy ze sobą, a to juz prawie 11lat. Ostatnio źle się czułam to zajmował się Olafkiem a ni kazał się położyć, wiec nie mam co narzekać

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mi euphorbium są bardzo dobre, ale zanim zadzialaja, ehhhh. Trzymam kciuki za Tymusia, oby to się nie rozbujalo u niego, a Tobie dużo siły życzę

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze i mi wyszla opryszczka dopiero zauwazylam a rano calowalam malego :( :( :(
    Czy moge stosowac hascovir przy kp ? Polozylam juz na usta i dopiero pomyslalam.... :(

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez sa krople Euphorbium na katarek. Jedyny kruczek jest taki, ze w ulotce jest napisane, aby stosowac u dzieci <2r.ż. No ale przeciez lekarz chyba wie co robi?

Jak potworella zasnęła mi ok 21 tak wstała dopiero ok 2.30 na papusianie - grzeczne dziewcze :) Pozniej pobudka ok 5:30 - elegancja, ale wyspana to ja nie jestem ani troche.

Groszku mój mąż to g*wno robi, ale przeciez to standard. Raz zalozyl malej pampka tylem do przodu (na zlosc zapewne tylko nie wiem komu? chyba dziecku, bo to przeciez jej bylo niewygodnie) i teraz twierdzi, ze nie bedzie jej przebieral, bo sie z niego smialam :/ PORAZKA. Jesc jej nie daje, bo ten delikwent wyciaga jej z buzi co chwile butelke i "sprawdza ile zjadla" i po takim dzialaniu ona ma w dupie jedzenie... Na rekach nie ponosi, bo przeciez dziecko moze lezec w lozeczku/wozku. Powiem tak - na przyszlosc niech sobie swoj sprzet z pomiedzy nog wlozy w drzwi od lodowki, bo dziecko to nie lalka.

Ja na nosek z katarkiem mam juz obcykany patent.
    1.Wkrapiam do noska Marimer, aby rozpuścił wydzielinę.
    2.Pech chce, że zmieniam pampersa - chyba po to, aby nie czekać bezczynnie :D.
    3.Ściągam glutki aspiratorem.
    4.Wkrapiam te kropelki (3 razy dziennie, w innym przypadkach pomijam ten krok).
    5.Smaruje shrekiem czyli maścią majerankową nosek i pod noskiem.

derii84 lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Ja czasami w nocy proszę P zeby przewinal małego, głownie na 1 karmieniu, bo nie chce, zeby sie za bardzo rozbudził. A jak ja po przewijaniu ide myć rece, to on sie zdarzy juz rozryczec i tyle z karmienia na śpiocha.
    No ale u nas jest inaczej, bo P pracuje nieregularnie. Pewnie jakby wstawał codziennie, to kupiłabym mu stopery, zeby chociaż troche sie wyspal.
    Chociaż czy to sprawiedliwe? To, ze jesteśmy w domu nie znaczy, ze nie pracujemy :) ten kto nazwał to "urlopem" macierzyńskim
    To chyba nigdy na urlopie nie był.
    Z jednej strony masz rację, ale z drugiej jak ja w nocy nie dośpię, to sobie z małą nawet ze dwie drzemki w ciągu dnia utnę, a M. w pracy już nie odeśpi a jeszcze może jakiś system zepsuć - ma bardzo odpowiedzialną pracę.

mala_mi1982, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po lekarzu - moje słoneczko urosło o 2cm i waży 4300, czyli przybrała 900gr. Przebadana cała - wszystko ok, USG bioderek mamy w poniedziałek (23-ego) a jamy brzusznej we wtorek 31.03.

mala_mi1982, asia888, słoneczna 85, derii84, LadyDi, Suri97 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Gosiu:) tylko sa faceci, ktorzy uważają, ze kobieta "siedzi w domu i nic nie robi". Dlatego fajnie, ze mężowie pomagaja.
    Tomek zasnął, moze w końcu uda mi sie mu obciąć paznokcie, bo wczoraj cały dzien bez drzemki.

No i bedziemy mieli odwiedziny, wpada do mnie koleżanka z synkiem półrocznym;)

Gosiak, słoneczna 85, derii84 lubią tę wiadomość

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euphorbium miałam kiedys, to teraz tez może kupie.

Ja mam taki patent na katar . Zakrapiam mlekiem, chwile czekam i klade małego na brzuch, dobrze jak się powkurza i zaczyna sapac i smarka - wtedy wyciągam, super splywa wszystko. Tak samo robię i klade go raz na jeden boczek, raz na drugi. Dzis rano strasznie miał zapchany nosek i standardowe wyciąganie nie dzialalo, a tym ww. sposobem oczyscilam mu nosek calkowicie.
    Acha, jak zakrapiam mlekiem to mu to nie przeszkadza i sie nie denerwuje :)

• asia888 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuski ktore mialy opryszczke na ustach- co stosowalyscie i ile razy dziennie? Stosowalyscie zovirax?

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, ja smarowałam kilkanaście razy dziennie olejem kokosowym - przechodziło w 1 dzień, maks 1,5 dnia.

asia888 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas masakra. Uspokaja się na 10 min, 30 min płaczu :(

relg9vvjrtqik460.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wychodzimy na spacer. Zaopatrzylam sie w okulary wiec moze uda mi sie zobaczyc najlepszy moment zaćmienia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 10:47

derii84 lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moj maly pospal ponad godzinke :) nasamzylam nalesnikow:) ale super:))

Wiecie jaki patent zastosowalam? Wczoraj tez ale mkyslalam ze zbieg okolicznosci;)
    Do wozeczka i jedZiemy do kuchni wlaczyc okap na drugi bieg:))

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze dla was to malo godzinka czy ponad ale dla mnie- mamy z dzieckiem niespiacym w ogole to raj;)

Gosiak, mala_mi1982, megg, Lara 82 lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej..u nas wczoraj dzien masakra..Maly cały dzien miał wzdety brzuszek, problem z odbiciem i gazami...w ogóle nie spał, cały dzie marudził i płakał..puscilo dopioero ok 19...byla mega potrójna kupa plus bąki i wtedy zasnał..kąpałam na spiocha, dopił z 5 min i spał..ale krótko, do 24 :( potem o 2 cyc i o 5...i wstał przed 8..oczywiscie z płaczem..o 5masakra..musialam podac kropelki, brzuch jak kamień, pielucha pusta..nie wiem o co chodzi..od 2 dni ma strasznie twardy brzuch i wzdęcia:(

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko spi od 7 :O

Az przyszłam sprawdzić czy żyje !!
    Boże, zyje!!!! I śpi!!!

Ja na opryszczke tylko maść Zovirax lub. Vratizolin czy masc cynkowa

Gosia ten kokos super sie czyta hihi :-) ale faktycznie jest uniwersalny :-)

Mój maz uważa, ze ja tylko "bawię" wczoraj plakac mi się chciało i sobie popłakałam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 11:08

asia888 lubi tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
‹‹ 2612 2613 2614 2615 2616 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ