Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
dzieki, ja wlasniee sciagnelam taka aplikacje
fajnie jak sie gdzies pojedzie, nie trzeba youtuba wlaczac z suszarka.
glowa mnie cholera znowu boli !
Młodego caly dzien baki mecza, a przeciez nic takiego nie jadlam.
spi i przy tym sie co jakis czas wije. Pozniej glowa do gory i pierdzi
Mam nadzieje, ze jeszcze kilka miesiecy gora i dotrwam psychicznie i fizycznie do czasu kiedy to wszystko minie.
lece w kime, po jedzonku juz ponad godzina a ja buszuje na necie ! -
U nas karmienie nr 1. Prawa piers juz pełniejsza niż wcześniej, no i teraz tez dostał prawa
A spał od 20:30 do 00:30
I teraz bedzie spac u mnie w lozku, bo jestem sama.
Uśpiła mnie dzis jaworowicz, zasnelam przed tv i nawet nie pamiętam, jak znalazłam sie w sypialni, po drodze biorąc prysznic
-
Witam sie z karmienia nr 2
powoli pracujeje nad chaosem zycia Lilki i mam nadzieje ze efekty beda
poki co nie zapeszajac wczoraj w nocy spala po 2,5-3 h dzis tez super bo kapiel o 19 i butla i sen od 21-24 potem od 00.40-3.20
mam szczera nadzieje ze uda mi sie ja ulozyc
wczoraj gdy tesciowa poszla z mala n spaer pojechala, do naszej riwiery w gdyni po odbior jednej rzeczy i tak rekreacyjnie wpadlam do 1 sklepu zobaczyc co tam maka bo juz daaaawno nie bylam na zakupach
oj wydalam troche kasy dla umilenia zycia po ciazy i porodzie i ostatnich 6 tyg krecacych sie tylko wokol karmienia cyca walki o laktacje pieluch i udpokajania dziecka
alez minto radosc i satysfakcje sprawilo ze hej !!
polecam bo w koncu trzeba insobie troche orzyjemnisci zrobic
-
Aaa zasnal!!!
Dzieki dziewczynki za wypowiedzi z wózkiem Camarelo.
My mamy WW Polo i caly wózek sie nie zmieści, kola trzeba ściągać, gondola na tylnej kanapie...no nikt poza mną i dzieckiem nie pojedzie..
Jeszcze nie próbowałam ale w przyszłym tygodniu sie wybieram w trasę....
Bella, super aż zazdroszczę..ja bym musiała mojego cycka w domu zostawić to wtedy wyjde na zakupy
Ja narazie wszystko przez Internet zamawiam...Boze, jak dobrze ze mamy teraz cos takiego jak internetowe zakupy. -
A my dzis budzik mielismy na 5:15, bo na 8:00 do lekarza - nie wiem jak ogarne taka wyprawe
musze sie spakowac, umyc, ubrac, zjesc sniadanie... A spalismy ladnie, moje dziecko w ogole w nocy nie placze, budzi sie tylko i szuka piersi po cichutku - ja sie od razu budze, podaje i tak sobie dalej lezymy.
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Za chwile następne karmienie...
Dziewczynki a powiedzcie mi jedno... Wasi mężowie pomagają Wam przy dzieciaczkach? Wstają tez w nocy itd ? Przewijają, kąpią....? Mimo ze pracują...
Bo mój mąż wymawia sie prowadzeniem firmy i ze robi mi śniadanie i posprząta....
A dzoeckiem nie bardzo chce się zajmować...ehhh....
Napisalabym więcej, ale nie mam na ta sytuacje juz sil... -
Mój mi bardzo pomaga. Zajmuje się młodym jak wraca z pracy czasami nawet godzinę całą z nim jest. W czoraj wrócił z pracy i wziął syna na 1,5 h spacer
kapiemy zawsze razem jak jes w domu. W nocy teraz nie wstaje, ale pewnie jakbym go poprosiła to nie odmowilby
. Także ja mam dużą pomoc że strony męża
Szaleństwo, mój syn zasnął o 21:30 i spał do 6... Jestem w szokusama kilka razy wstawalam, żeby sprawdzić czy wszystko dobrze
mala_mi1982, megg lubią tę wiadomość
-
Groszku, mój m tez malo przy dziecku pomaga. Ale wstaje codziennie o 6 rano i szykuje do przedszkola starszaka ( karmi, myje, ubiera, zaprowadza) po czym idzie do pracy. Wraca około 18, je obiad i zajmuje się znow starszym synkiem (zabawa, kolacja, mycie, usypianie). Pomaga mi troszkę przy kąpieli małego. W międzyczasie sprząta trochę. Z takim grafikiem nie widzę powodu aby go jeszcze budzić w nocy i gonić do przewijania. Ja mam litość, która niestety nie zawsze jest doceniana.
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Ale mój nie zrobi nic.... Trwa to juz prawie 2 miesiące.
Jak się urodził Gabryś to byl taki szczęśliwy!! A teraz?
Nie przewinal nigdy pampersa od siebie i nigdy nie wziął go sam na ręce
Ehh...rozmowy nic nie dają.
Chyba będziemy musieli poszukać bardziej odpowiedzialnego tatusia
-
Groszku, to koniecznie mu o tym powiedz! Zachęć go moze do kąpieli? Faceci nie zawsze czuja taka więź z dzieckiem jak my.
Moj P mi bardzo pomaga, w dzien jak Tomek zaplacze to bierze go na rece, zabawia no i kąpanie jest taty u nas.
No ale jak wyjeżdża a ja jestem sama to ja to wszystko musze robic.
Tomek spał na mojej piersi od 5 do teraz!! Męczył go brzuszek, wiec go wzięłam, polozylam sie na plecach i Tomka na piersi i tak sobie spaliśmy do teraz:)
Widze, ze go meczy chyba kupa, wiec przewine go, dam espumisan k sie karmimy;)
A jak Wasze nocki?
-
Mój M. nie wstaje na moją prośbę - chodzi do pracy, więc uważam, że powinien się wysypiać. Poza tym pomaga, przybyło mu mnóstwo obowiązków i jak kiedyś wstawał 7-8, to teraz dzień w dzień wstaje o 6:00 i ogarnia sytuację, robi nam śniadanie, zajmuje się małą, żebym się umyła itp. Po pracy robi zakupy, gotuje, wstawia pralkę, zmywarkę, ogarnia koty, zajmuje się oczywiście małą, ale za długo nie, bo ona chce przy cycku
No i kąpiemy razem.
-
Moje dzieciatko dalo mi dzis pospac. Karmienie 23.00, 3.30, 6.30. Super
Wlasnie zjadlam sniadanko i ide sie szykowac bo musze dzieciaszki do babci zawiezc a ja do dentysty i na zakupy.
Moj P bardzo mi pomaga. Zajmuje sie starszym synkiem i jeszcze malym. Kapie starszego, kladzie spac, itd. A malego zawsze razem kapiemy. W nocy go nie budze bo u nas jak na razie to tylko kwestia przebrania pieluszki i podlaczenia malego do cycka to nie widze powodu zeby musial wstawac, w koncu po 6 wstaje do pracy. -
Ja czasami w nocy proszę P zeby przewinal małego, głownie na 1 karmieniu, bo nie chce, zeby sie za bardzo rozbudził. A jak ja po przewijaniu ide myć rece, to on sie zdarzy juz rozryczec i tyle z karmienia na śpiocha.
No ale u nas jest inaczej, bo P pracuje nieregularnie. Pewnie jakby wstawał codziennie, to kupiłabym mu stopery, zeby chociaż troche sie wyspal.
Chociaż czy to sprawiedliwe? To, ze jesteśmy w domu nie znaczy, ze nie pracujemyten kto nazwał to "urlopem" macierzyńskim
To chyba nigdy na urlopie nie był
Także Groszku, koniecznie porozmawiaj z mężem, im Szybciej tym lepiej, nie tłum w sobie tego.mala_mi1982 lubi tę wiadomość