Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
No i dupa z fryzjera. Nastąpiły jakieś zawirowania, ktoś coś pomylił i zamiast wizyty u fryzjera zaliczyliśmy spacer! Gdyby nie to, że mam tam 15 min piechotą to bym się zdenerwowała nie na żarty. Jutro podejście drugie.
A ja dziś mojej mamie jak zaczęła narzekać, że przy "takim" dziecku ja nic nie zrobię, że moje dziecko nie jest "niedobre", tylko wymagająceI tak o nim od wczoraj myślę :)Książkę kupuję też
Idę prasować, mąż usypia syna przy odgłosachWiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 18:07
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Moj dzis ma bardzo marudny dzien. Juz mnie rece i plecy bola od noszenia go. Ciezko ma kupke zrobic i gazy ciezko odchodza. Wczoraj na wieczor zjadlam takie paluszki bez soli dla dzieci. Moze to od tego?
Moj dzis najpierw ladnie lapie piers i ssie i po jakiejs chwili nagle wypluwa, potem szuka, potem ma buzie otwarta, sutka w buzi ale nadal go nie lapie i jakby dalej szukal. Po czasie jak nie zalapie to placze i tak w kolko. Czy Wasze dzieci tez tak robia? Jak nacisne to mleko leci czyli pokarm jest. Brzuch go boli, jest glodny, najedzony, czy to przez smoczka, ze dostaje? -
dorocia2324 wrote:
Moj dzis najpierw ladnie lapie piers i ssie i po jakiejs chwili nagle wypluwa, potem szuka, potem ma buzie otwarta, sutka w buzi ale nadal go nie lapie i jakby dalej szukal. Po czasie jak nie zalapie to placze i tak w kolko. Czy Wasze dzieci tez tak robia? Jak nacisne to mleko leci czyli pokarm jest. Brzuch go boli, jest glodny, najedzony, czy to przez smoczka, ze dostaje?
Mój tez tak robi jak go brzuszek boli. I jak mój tak się zachowuje przy cycku muszę go wziąć do odbicia. Bo tak wariuje jak sie powietrza nałapie. Jak sobie beknie dalej spokojnie ssie.
Gosiak, mala_mi1982 lubią tę wiadomość
-
Lara 82 wrote:Mój tez tak robi jak go brzuszek boli. I jak mój tak się zachowuje przy cycku muszę go wziąć do odbicia. Bo tak wariuje jak sie powietrza nałapie. Jak sobie beknie dalej spokojnie ssie.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNie wiem co bylo nie tak. Wszystko tak samo jak co kapiel. A mala sie strasznie darla. Przewazjie przy kapieli lubi sobie pomarudzic ale dzisiaj wrzask na maksa jak by nie powiem co jej robiono.
Zaraz po kapieli jak ja wzielam na rece od razu sie uspokoila. -
Gosiak wrote:Zauważyłam podobną prawidłowość. Albo boli brzuszek albo chce odbić.
Tak samo u nas.
A ja mam inny problem. Tymek jak je z lewej piersi to cały czas cmoka. A wczesniej tak nie było. Z prawej je narmalnie. Dzieje się tak od ok. 3 dni. Karmie zawsze w tej samej pozycji na leząco. Nie wiem o co chodzi? Mialyscie tak?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 19:34
-
nick nieaktualny
-
mala_mi1982 wrote:Tak samo u nas.
A ja mam inny problem. Tymek jak je z lewej piersi to cały czas cmoka. A wczesniej tak nie było. Z prawej je narmalnie. Dzieje się tak od ok. 3 dni. Karmie zawsze w tej samej pozycji na leząco. Nie wiem o co chodzi? Mialyscie tak?
Moj przewaznie ma problem ze zlapaniem prawej piersi i wlasnie tak robi jak piszesz. Tylko u nas tak jest prawie od samego poczatku. Zawsze musze sie nameczyc zeby nie lapal lewego powietrza. Nie wiem dlaczego tak jest, moze dla tego ze prawa wieksza od lewej.
Dalam mu espumisan i teraz je. Mam nadzieje, ze mu przejdzie bo bardzo caly czas plakal biedak. Pewnie przez to tak przy tej piersi sie zachowywal. -
dorocia2324 wrote:
Moj dzis najpierw ladnie lapie piers i ssie i po jakiejs chwili nagle wypluwa, potem szuka, potem ma buzie otwarta, sutka w buzi ale nadal go nie lapie i jakby dalej szukal. Po czasie jak nie zalapie to placze i tak w kolko. Czy Wasze dzieci tez tak robia? Jak nacisne to mleko leci czyli pokarm jest. Brzuch go boli, jest glodny, najedzony, czy to przez smoczka, ze dostaje?
Dorocia. Mój robi dokładnie tak samo od jakiegoś czasu. Nie wiem o co chodzi. I jeszcze też zaczął nie wypluwać sutek a wykręca głowę i mi go strasznie szarpie przy tym. Nie wiem dlaczego taki niespokojny przy tym jest. -
dorocia2324 wrote:Moj przewaznie ma problem ze zlapaniem prawej piersi i wlasnie tak robi jak piszesz. Tylko u nas tak jest prawie od samego poczatku. Zawsze musze sie nameczyc zeby nie lapal lewego powietrza. Nie wiem dlaczego tak jest, moze dla tego ze prawa wieksza od lewej.
No a mnie się to dopiero zaczęło. Łapie normalnie, poprawiamy po kilka razy jak cmoka i nic to nie pomaga. Spróbuje zmienić pozycje na tej piersi, może to pomoże.
Rana po nacięciu mnie rwie. Pisalyscie, ze tak może być na zmianę pogody, to się pogoda zmieni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 20:44
-
My jeszcze w 56, bo Tomek jest drobny, długi, sle drobny:)
Zauwazylam, ze 56 56 nierówna.
Tomek odpadł po kapaniu przy cycku. Cały dzien mało spał, wieczorem juz był tak marudny, ze nawet sie przy cycku rzucał.
Zauwazylam, ze jak podaje małemu witaminy przed spaniem, to ma problem z brzuszkiem rano. Jutro podam mu rano i zobacze jak sie sytuacja rozwiąże. No bo ser jadlam wcześniej na kolacje i nie było problemów.