X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadał czasem na plotki na FB, ale przeważnie na forum...i juz lajknęłam hehehe na FB...silny chłopak :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek sliczny ten twoj chlopczyk! <3 Nelka sie usmiechnela do niego. Bo przegladalam akurat na lapku i zdjecie duze i pokazalam jej zdjecie a ta taki piekny usmiech strzelila :D

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez teraz nie mamy w ogole dla siebie czasu z P. Albo malutkiego trzeba nosic a to starszy sie domaga uwagi. A to kapiel, jedzonko i spanie. Nie ma czasu dla siebie.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri97 wrote:
    Rudasek sliczny ten twoj chlopczyk! <3 Nelka sie usmiechnela do niego. Bo przegladalam akurat na lapku i zdjecie duze i pokazalam jej zdjecie a ta taki piekny usmiech strzelila :D

Bedzie synowa???:):)

Suri97 lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my na spacerze, właśnie łapię słoneczko na ławce. Pięknie jest :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Deri prosze:)

http://www.hafija.pl/2013/10/uniwersalny-przyrzad-do-mierzenia-ilosci-mleka-w-piersi.html

Dzięki, zabieram się za czytanie.

Rudasku wody ok 1l,ale pije herbaty, bawarke (ok litra), sok jabłkowy, inke.

Sebza nie mam tu poradni, pewnie na lądzie mają, znajome juz były z dziećmi na kilku wizytach, a my w niedziele kończymy miesiąc i nigdzie nie byliśmy, a polozna czy pielęgniarka środowisko środowiskowa do nas nie dotarły

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    deriii kurcze. no to troszke pijesz...to moze faktycznie stymuluj tak jak dziewczyny radza, laktatorem...:)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi tez sie wydawalo ze padala laktacja,

postymulowalam miedzy karmieniami laktatorem i na kazde karmienie teraz mam twarde piersi, mleka full

no i przy stresie tez hamuje sie wydzielanie pokarmu.
    bedzie dobrze derii, nie poddawaj sie

dziewczyny, mieszcza Wam sie gondole do samochodow?? bo ja bede miec problem;/
    i jak tu gdzies jechac kurde?
    jak kupowalam wozek, to mowili ze zmiesci sie nawet do cinquecento..no i co? auto wieksze niz cinquecento i wozek-stelaz bez kol ledwo co do bagaznika wchodzi,a nie ma miejsca na gondole :(

czy ja sie jakos sklada? ma ktos camarelo carmela?

relge6yd309xm1zq.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego dopajania się częściej chodzę siku niż mleka z tego jest

Penelope lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Derii przypomnisz jaka to wyspa na ktorej mieszkasz? Jak tak piszesz to mam wrazenie ze tam niczego nie ma ;) bez obrazy oczywiscie ;) Ile tam ludzi mieszka?

A mojego P. nie ma ale jak w kwiewtniu przyjedzie to bedzie sie dzialo bo oboje jestesmy wyposzczeni :D

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak moj tez w domu spal troche- niedlugo ale zawsze to cos. 2 prania zrobilam i zjadlam obiad. Na spaderku spal tylko ja nie domoglam i ledwo doszlam do domu.

W domu otworzylam okno i go porozpinalam wiec zdrzemnelam sie 20 min I przeszlo. Zaraz trzeba przebrac pampka po spacerku ale przysypia po jedzonkuZ on ma takie drzemeczki po 5 min;))

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas poszła taka kupa po spacerze, że ho ho :) Bez płaczu i prężenia.
    Dzisiaj pierwsza - ciekawe czy będzie jeszcze...
    Wstawiłam jaglankę - za pół godziny może się uda zjeść - na razie je Janeczka :)

Penelope lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bylismy 1,5h w lesie na spacerze, w sklepie po zakupy i teraz siedzimy na tarasie na słońcu. Mały jeszcze spi a ja sie grzeje w promieniach wiosennych. Cudownie jest!
    Jak sie obudzi to go nakarmię i pójdziemy jeszcze raz na spacer bo aż szkoda siedzieć w domu.
    Juz cycki mi dają znac ze pora karmienia a Tymeczek słodko spi!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 14:56

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dostałam od męża:
    http://wrzucaj.net/images/2015/03/19/cycki.jpg

Lara 82, Suri97, Aagnieszkaa, Penelope, słoneczna 85, mala_mi1982, megg, derii84, LadyDi lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka właśnie obejrzałam wykład Gastoła o napletku.
    BARDZO FAJNY WYKŁADZIK :-) pośmiałam się.

Bietka lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NASTA wrote:
    Tak mnie boli okropnie, dlatego tego nie robię :/ Mam za wrażliwe brodawki.

Jak nie chce lecieć mleko, to zrób wcześniej gorący okład.

Co do nalotu to ja też czyszczę języczek gazą namoczoną w gorącej wodzie.
    spróbowałam tej metody, i mój mały ssak pomyślał że mój palec to cycu i tak zassal ze nie było mowy o czyszczeniu języczka. Jak Wy to robicie żeby było skutecznie? Na śpicha?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 14:59

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek, ja mam Camarelo Sevilla, więc rozmiarowo to samo. Ja jeżdżę nowym Fordem Mondeo, więc to jeden z największych "normalnych" samochodów i u mnie się mieści rama i gondola, ale nic więcej !!!! Gdybym miała się gdzieś wybrać to miałabym problem. Nie dziwię się że nie mieści się do nawet trochę mniejszego.
    Ale może koła zdejmij, chyba gdzieś tak wyczytałam że w tej właśnie formie sprzedawcy mówią że się zmieści, bez kół, koła osobno . Ale rozumiem że to już kolejna rzecz do ogarniania za każdym razem.
    Groszek wrote:
    dziewczyny, mieszcza Wam sie gondole do samochodow?? bo ja bede miec problem;/
    i jak tu gdzies jechac kurde?
    jak kupowalam wozek, to mowili ze zmiesci sie nawet do cinquecento..no i co? auto wieksze niz cinquecento i wozek-stelaz bez kol ledwo co do bagaznika wchodzi,a nie ma miejsca na gondole :(

czy ja sie jakos sklada? ma ktos camarelo carmela?

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    deriii kurcze. no to troszke pijesz...to moze faktycznie stymuluj tak jak dziewczyny radza, laktatorem...:)

DERII , ja też wcześniej ściągałam mało, od piątku w użyciu laktator, zaczęłam od 60 ml, a wczoraj wieczorem już miałam 90 ml. :) Dla mnie super. Wczoraj wieczorem nie ściągnęłam jak zwykle bo mam lekką nadwyżkę w lodówce to o 4 nad ranem obudziłam się zalana i piersi kamienie. Pierwszy raz sama wzięłam dziecię moje z łóżeczka żeby ściągnęło (zresztą i tak powiedzmy już pewnie zaraz byłby czas na karmienie). Więc próbuj laktatorem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 15:07

derii84 lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa wrote:
    spróbowałam tej metody, i mój mały ssak pomyślał że mój palec to cycu i tak zassal ze nie było mowy o czyszczeniu języczka. Jak Wy to robicie żeby było skutecznie? Na śpicha?
    Agaa czasami złapie i nie puści, to rezygnuje, czasem ma otwartą buźkę. Nic na siłę, żeby ie wystraszyć dziecka i mu krzywdy nie zrobić :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po spacerze, karmimy się :)

a przed spacerem się zdenerwowałam, bo krem do twarzy dla dzieci z Pat&Rub mi nie działa, jakiś felerny dozownik:/ a kupiłam go miesiąc temu, a dziś dopiero chciałam użyć :/ grr

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 2607 2608 2609 2610 2611 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ