Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Suri97 wrote:Rudasek sliczny ten twoj chlopczyk!
Nelka sie usmiechnela do niego. Bo przegladalam akurat na lapku i zdjecie duze i pokazalam jej zdjecie a ta taki piekny usmiech strzelila
Bedzie synowa???
Suri97 lubi tę wiadomość
-
Sue wrote:Deri prosze:)
http://www.hafija.pl/2013/10/uniwersalny-przyrzad-do-mierzenia-ilosci-mleka-w-piersi.html
Dzięki, zabieram się za czytanie.
Rudasku wody ok 1l,ale pije herbaty, bawarke (ok litra), sok jabłkowy, inke.
Sebza nie mam tu poradni, pewnie na lądzie mają, znajome juz były z dziećmi na kilku wizytach, a my w niedziele kończymy miesiąc i nigdzie nie byliśmy, a polozna czy pielęgniarka środowisko środowiskowa do nas nie dotarły -
mi tez sie wydawalo ze padala laktacja,
postymulowalam miedzy karmieniami laktatorem i na kazde karmienie teraz mam twarde piersi, mleka full
no i przy stresie tez hamuje sie wydzielanie pokarmu.
bedzie dobrze derii, nie poddawaj sie
dziewczyny, mieszcza Wam sie gondole do samochodow?? bo ja bede miec problem;/
i jak tu gdzies jechac kurde?
jak kupowalam wozek, to mowili ze zmiesci sie nawet do cinquecento..no i co? auto wieksze niz cinquecento i wozek-stelaz bez kol ledwo co do bagaznika wchodzi,a nie ma miejsca na gondole
czy ja sie jakos sklada? ma ktos camarelo carmela?
-
nick nieaktualnyDerii przypomnisz jaka to wyspa na ktorej mieszkasz? Jak tak piszesz to mam wrazenie ze tam niczego nie ma
bez obrazy oczywiscie
Ile tam ludzi mieszka?
A mojego P. nie ma ale jak w kwiewtniu przyjedzie to bedzie sie dzialo bo oboje jestesmy wyposzczeni -
Gosiak moj tez w domu spal troche- niedlugo ale zawsze to cos. 2 prania zrobilam i zjadlam obiad. Na spaderku spal tylko ja nie domoglam i ledwo doszlam do domu.
W domu otworzylam okno i go porozpinalam wiec zdrzemnelam sie 20 min I przeszlo. Zaraz trzeba przebrac pampka po spacerku ale przysypia po jedzonkuZ on ma takie drzemeczki po 5 min;)) -
My bylismy 1,5h w lesie na spacerze, w sklepie po zakupy i teraz siedzimy na tarasie na słońcu. Mały jeszcze spi a ja sie grzeje w promieniach wiosennych. Cudownie jest!
Jak sie obudzi to go nakarmię i pójdziemy jeszcze raz na spacer bo aż szkoda siedzieć w domu.
Juz cycki mi dają znac ze pora karmienia a Tymeczek słodko spi!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 14:56
-
NASTA wrote:Tak mnie boli okropnie, dlatego tego nie robię
Mam za wrażliwe brodawki.
Jak nie chce lecieć mleko, to zrób wcześniej gorący okład.
Co do nalotu to ja też czyszczę języczek gazą namoczoną w gorącej wodzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 14:59
Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
Groszek, ja mam Camarelo Sevilla, więc rozmiarowo to samo. Ja jeżdżę nowym Fordem Mondeo, więc to jeden z największych "normalnych" samochodów i u mnie się mieści rama i gondola, ale nic więcej !!!! Gdybym miała się gdzieś wybrać to miałabym problem. Nie dziwię się że nie mieści się do nawet trochę mniejszego.
Ale może koła zdejmij, chyba gdzieś tak wyczytałam że w tej właśnie formie sprzedawcy mówią że się zmieści, bez kół, koła osobno . Ale rozumiem że to już kolejna rzecz do ogarniania za każdym razem.
Groszek wrote:dziewczyny, mieszcza Wam sie gondole do samochodow?? bo ja bede miec problem;/
i jak tu gdzies jechac kurde?
jak kupowalam wozek, to mowili ze zmiesci sie nawet do cinquecento..no i co? auto wieksze niz cinquecento i wozek-stelaz bez kol ledwo co do bagaznika wchodzi,a nie ma miejsca na gondole
czy ja sie jakos sklada? ma ktos camarelo carmela? -
Rudasek wrote:deriii kurcze. no to troszke pijesz...to moze faktycznie stymuluj tak jak dziewczyny radza, laktatorem...
DERII , ja też wcześniej ściągałam mało, od piątku w użyciu laktator, zaczęłam od 60 ml, a wczoraj wieczorem już miałam 90 ml.Dla mnie super. Wczoraj wieczorem nie ściągnęłam jak zwykle bo mam lekką nadwyżkę w lodówce to o 4 nad ranem obudziłam się zalana i piersi kamienie. Pierwszy raz sama wzięłam dziecię moje z łóżeczka żeby ściągnęło (zresztą i tak powiedzmy już pewnie zaraz byłby czas na karmienie). Więc próbuj laktatorem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 15:07
derii84 lubi tę wiadomość
-
Aagnieszkaa wrote:spróbowałam tej metody, i mój mały ssak pomyślał że mój palec to cycu i tak zassal ze nie było mowy o czyszczeniu języczka. Jak Wy to robicie żeby było skutecznie? Na śpicha?