X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry...
    Uff nadrobilam ponad tydzien niestety czytalam na raty kilka dni...

Gratuluje wizyt, zdjec maluchow i naprawde fajnych brzuszkow...

Tyle bylo tu tematow poruszanych ze jakbym chciala sie do wszystkiego odniesc zajelo by to z dwie strony :)

Tak wiec trzymam kciuki za kolejne wizyty, zycze duzo spokoju choc wiem ze to trudne i wszystkie serdecznie pozdrawiam :D

Januszkowa lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

nie było mnie tutaj chyba już miesiąc, nawet więcej. U nas okej, mdłości męczą - doszłam do wniosku, że odpuszczę sobie trochę forum, bo tutaj się nakręcałam co do objawów (niekoniecznie w tym wątku). Maluch ma się dobrze, rączki i nóżki są na miejscu, fika koziołki.

Będę cały czas zaglądać, ściskam mocno!! ;**********

słoneczna 85, bommbelek89, Bietka, Januszkowa, Asiaa1201, Fedra lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra, gdzie Ty byłaś jak Cie nie było? :)

• Vel Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    no ale Ty robilas 14, lipca to juz w ciazy- wiec ciezko powiedziec kiedy mialas kontakt

a przed ciaza mialas to badane?

ja nic nie mialam przed ciaza badane bo ja przed ciaza nigdy nie bylam u ginekologa, a do rodzinnego chodzilam raz na kilka lat z przeziebieniem jak mnie trzymalo dluzej jak tydzien, ogolnie cale zycie bylam zdrowa i najciezsza przebyta choroba u mnie to chyba angina :P wiec jedyne co ja robilam przed ciaza to badania do ksiazeczki sanepidowskiej czyli krew tj. ob i morfologie mocz kal czy mam salmonelle i rtg klatki czy nie mam gruzlicy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 17:17

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia martwilysmy sie!!!!!!!!!!!

Januszkowa lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel to idz teraz do rodzinnego i poaz ten wynik- mysle ze da Ci skeirowanie na bezplatne badanie

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna, ja tez dostawałam ADHD ciagle wymiotując, nie przyjmując witamin - nie było opcji, ciagle wizyta w WC. Teraz na USG wyszlo, ze wszystko jak najbardziej w porządku i nie mam takich wyrzutów sumienia. 26.08 idę na takie "dokładniutkie" badania, w końcu dostane jakies zdjęcia..

• Vel Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Hej dziewczyny,

nie było mnie tutaj chyba już miesiąc, nawet więcej. U nas okej, mdłości męczą - doszłam do wniosku, że odpuszczę sobie trochę forum, bo tutaj się nakręcałam co do objawów (niekoniecznie w tym wątku). Maluch ma się dobrze, rączki i nóżki są na miejscu, fika koziołki.

Będę cały czas zaglądać, ściskam mocno!! ;**********

NARESZCIE!!!! :)

pisz czesciej :) chyba z 20 dziewczyn sie o Ciebie pytalo i martwilo
    jak slub??

i pokaz jakies zdjecie z usg :)

zjk3p18.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slub dopiero w sobote, ja jeszcze musze isc do księdza, na rzesy, tipsy, po ciasta, torta (...) nie będę wymieniac, bo umre... :)

Zdjecia dopiero 26 :(

• LadyMK Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    a skad wiesz ze bedzie dopochwowe? mnie nie pytal tylko brzuch kazal odslonic i troche majtki do spojenia.

pewnie gdyby sie zle ulozylo to wtedy dopochwowo-
    bo jak ma 5 cm to przez brzuch juz robia chyba:)
    bo mi położna kazała przynieść 1zł na prezerwatywe:D
    pytałam się mojej bratowej, bo miała robione usg miesiac temu też tutaj gdzie ja na NFZ i mówiła, że dostała tylko jedno niewyraźne zdjęcie:(

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK wrote:
    bo mi położna kazała przynieść 1zł na prezerwatywe:D
    pytałam się mojej bratowej, bo miała robione usg miesiac temu też tutaj gdzie ja na NFZ i mówiła, że dostała tylko jedno niewyraźne zdjęcie:(

nie no co Ty?:) ale powaznie czy nas wkrecasz z ta zlotowka?

atdcqtkf2affvuei.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałyście o szampanie dla dzieci, nie polecam :D Małż wpadł na pomysl zeby kupic na romantyczny wieczor podczas staran, bo mu powiedzialam ze nie powinnismy pic alko ;) To cholerstwo było tak gazowane że brzuchy nam wyrosły jak balony i jeszcze mialam stracha że bąka puszcze w trakcie same wiecie czego haha :P

Bietka, Sewerynka, Fedra lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    nie no co Ty?:) ale powaznie czy nas wkrecasz z ta zlotowka?
    no powaznie :D to sie zapytałam czy mogę przynieść cały stos prezerwatyw, bo teraz to mi niepotrzebne... to nie wiedziała co ma powiedzieć heheheh

Bietka lubi tę wiadomość

3523x2t.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to nie wiedzialam ze tak robia..

w sumie lepiej niz bez jak to ktos mial robione

atdcqtkf2affvuei.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra, kciukasy za dzisiejszą wizytę. Wiesz już do kiedy będziesz brała progesteron? Ja nadal biorę (moja gin powiedziała, żeby brać) a inny lekarz u którego byłam powiedział, żeby już odstawiać. No i nie wiem co mam robić. Chyba jeszcze ze dwa tygodnie pobiorę.
    Angelcia, dobrze, że jesteś. Odpoczynek od forum dał dobry skutek? Wszystkiego co najlepsze na sobotę i resztę wspólnego życia życzę :)
    Lady, niezła akcja z tą złotówką :D Nie wiem, czy bym nie parsknęła śmiechem jakby mi tak gin powiedziała. Całe szczęście nie ma tutaj takich zwyczajów :) A żel też swój masz przynieść, czy dają radę ze swoim? :)

Nie pamiętam, ale chyba nie pisałam, jak mi się sprawdził detektor tętna. Mam Sonoline C i próbowałam go użyć tydzień temu, ale nic nie wychwycił póki co, więc doszłam do wniosku, że na razie nie będę dziecka stresować, tylko gdzieś tak około 16-18 tygodnia spróbuję znów.

Fedra lubi tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ale sie usmialam z ta zlotowka na prezerwatywe:)
    fedra super ze jestes!
    Angelcia gdzie Ty sie kobieto podziewalas??a jaki slub??Twoj?bo ja nie w temacie
    no jest ten drugi tysiac z mopsu na becikowe czy nie??bo jak w 2010r rodzilam corke to byl ale sie nie zalapalam

dziewczyny pisalam wczesniej o slubie ze mam w pzadzierniku i ze mam dylemat jaka sukienka ale zadna nie odpisala:/ nie macie zadnych pomyslow?

Fedra lubi tę wiadomość

16udskjogri4r6n4.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe :) zaskoczyła mnie tą informacja, że nie mają swoich, ale w końcu to nfz.
    zastanawiam się czy iść może lepiej prywatnie, bo moja bratowa opisała swoją wizytę niezbyt pozytywnie...ale ona się nie zagłębia w szczegóły przebiegu ciąży, więc nawet o nic nie pyta, bo nie wie, a potem wychodzi niezadowolona:P

mają starszą ciążę od naszej o 1 miesiąc i 1 tydzien, więc chodzimy do tego samego ginekologa i każda z Nas ma różne spostrzeżenia :P
    ja dużo pytam i dopóki nie uzyskam odpowiedzi to nie wyjdę, więc nasz małomówny lekarz jest zmuszony mówić;];]

sabza co to jest ten detektor tętna?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 17:59

3523x2t.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    to nie wiedzialam ze tak robia..

w sumie lepiej niz bez jak to ktos mial robione

ja mialam juz chyba z 10 razy za kazdym razem z gumka no ale za darmo...

no i za kazdym razem na NFZ

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 18:03

zjk3p18.png

• Bietka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tym prezerwatywami to pierwszy raz słyszę. Ja zawsze miałam wliczoną w cenę wizyty ;)

Angelcia witaj!

Ja dzisiaj byłam w ciucholandzie i widziałam świetne ciuszki dla maluszków. jeszcze si nie zdecydowałam na nic.
    W piątek mam wizytę i może uda mi się poznać płeć maleństwa, wtedy będę mogła coś powoli kupować:)

c7hyim7.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wytrzymuję, dosyć, że mi niedobrze to jeszcze spać mi się chce...
    muszę odpocząć. Zauważyłam, że w ostatnich dniach jestem baaardzo senna.
    i często siusiam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 18:06

3523x2t.png
‹‹ 282 283 284 285 286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ