Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzien dobry...
Uff nadrobilam ponad tydzien niestety czytalam na raty kilka dni...
Gratuluje wizyt, zdjec maluchow i naprawde fajnych brzuszkow...
Tyle bylo tu tematow poruszanych ze jakbym chciala sie do wszystkiego odniesc zajelo by to z dwie strony
Tak wiec trzymam kciuki za kolejne wizyty, zycze duzo spokoju choc wiem ze to trudne i wszystkie serdecznie pozdrawiamJanuszkowa lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyHej dziewczyny,
nie było mnie tutaj chyba już miesiąc, nawet więcej. U nas okej, mdłości męczą - doszłam do wniosku, że odpuszczę sobie trochę forum, bo tutaj się nakręcałam co do objawów (niekoniecznie w tym wątku). Maluch ma się dobrze, rączki i nóżki są na miejscu, fika koziołki.
Będę cały czas zaglądać, ściskam mocno!! ;**********słoneczna 85, bommbelek89, Bietka, Januszkowa, Asiaa1201, Fedra lubią tę wiadomość
-
słoneczna 85 wrote:no ale Ty robilas 14, lipca to juz w ciazy- wiec ciezko powiedziec kiedy mialas kontakt
a przed ciaza mialas to badane?
ja nic nie mialam przed ciaza badane bo ja przed ciaza nigdy nie bylam u ginekologa, a do rodzinnego chodzilam raz na kilka lat z przeziebieniem jak mnie trzymalo dluzej jak tydzien, ogolnie cale zycie bylam zdrowa i najciezsza przebyta choroba u mnie to chyba angina wiec jedyne co ja robilam przed ciaza to badania do ksiazeczki sanepidowskiej czyli krew tj. ob i morfologie mocz kal czy mam salmonelle i rtg klatki czy nie mam gruzlicyWiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 17:17
-
nick nieaktualnySloneczna, ja tez dostawałam ADHD ciagle wymiotując, nie przyjmując witamin - nie było opcji, ciagle wizyta w WC. Teraz na USG wyszlo, ze wszystko jak najbardziej w porządku i nie mam takich wyrzutów sumienia. 26.08 idę na takie "dokładniutkie" badania, w końcu dostane jakies zdjęcia..
-
angelcia wrote:Hej dziewczyny,
nie było mnie tutaj chyba już miesiąc, nawet więcej. U nas okej, mdłości męczą - doszłam do wniosku, że odpuszczę sobie trochę forum, bo tutaj się nakręcałam co do objawów (niekoniecznie w tym wątku). Maluch ma się dobrze, rączki i nóżki są na miejscu, fika koziołki.
Będę cały czas zaglądać, ściskam mocno!! ;**********
NARESZCIE!!!!
pisz czesciej chyba z 20 dziewczyn sie o Ciebie pytalo i martwilo
jak slub??
i pokaz jakies zdjecie z usg -
nick nieaktualny
-
słoneczna 85 wrote:a skad wiesz ze bedzie dopochwowe? mnie nie pytal tylko brzuch kazal odslonic i troche majtki do spojenia.
pewnie gdyby sie zle ulozylo to wtedy dopochwowo-
bo jak ma 5 cm to przez brzuch juz robia chyba:)
pytałam się mojej bratowej, bo miała robione usg miesiac temu też tutaj gdzie ja na NFZ i mówiła, że dostała tylko jedno niewyraźne zdjęcie:(
Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
LadyMK wrote:bo mi położna kazała przynieść 1zł na prezerwatywe:D
pytałam się mojej bratowej, bo miała robione usg miesiac temu też tutaj gdzie ja na NFZ i mówiła, że dostała tylko jedno niewyraźne zdjęcie:(
nie no co Ty? ale powaznie czy nas wkrecasz z ta zlotowka? -
Pisałyście o szampanie dla dzieci, nie polecam Małż wpadł na pomysl zeby kupic na romantyczny wieczor podczas staran, bo mu powiedzialam ze nie powinnismy pic alko To cholerstwo było tak gazowane że brzuchy nam wyrosły jak balony i jeszcze mialam stracha że bąka puszcze w trakcie same wiecie czego haha
Bietka, Sewerynka, Fedra lubią tę wiadomość
-
słoneczna 85 wrote:nie no co Ty? ale powaznie czy nas wkrecasz z ta zlotowka?
Bietka lubi tę wiadomość
-
Fedra, kciukasy za dzisiejszą wizytę. Wiesz już do kiedy będziesz brała progesteron? Ja nadal biorę (moja gin powiedziała, żeby brać) a inny lekarz u którego byłam powiedział, żeby już odstawiać. No i nie wiem co mam robić. Chyba jeszcze ze dwa tygodnie pobiorę.
Angelcia, dobrze, że jesteś. Odpoczynek od forum dał dobry skutek? Wszystkiego co najlepsze na sobotę i resztę wspólnego życia życzę
Lady, niezła akcja z tą złotówką Nie wiem, czy bym nie parsknęła śmiechem jakby mi tak gin powiedziała. Całe szczęście nie ma tutaj takich zwyczajów A żel też swój masz przynieść, czy dają radę ze swoim?
Nie pamiętam, ale chyba nie pisałam, jak mi się sprawdził detektor tętna. Mam Sonoline C i próbowałam go użyć tydzień temu, ale nic nie wychwycił póki co, więc doszłam do wniosku, że na razie nie będę dziecka stresować, tylko gdzieś tak około 16-18 tygodnia spróbuję znów.
Fedra lubi tę wiadomość
-
Lady ale sie usmialam z ta zlotowka na prezerwatywe:)
fedra super ze jestes!
Angelcia gdzie Ty sie kobieto podziewalas??a jaki slub??Twoj?bo ja nie w temacie
no jest ten drugi tysiac z mopsu na becikowe czy nie??bo jak w 2010r rodzilam corke to byl ale sie nie zalapalam
dziewczyny pisalam wczesniej o slubie ze mam w pzadzierniku i ze mam dylemat jaka sukienka ale zadna nie odpisala:/ nie macie zadnych pomyslow?Fedra lubi tę wiadomość
-
hehe zaskoczyła mnie tą informacja, że nie mają swoich, ale w końcu to nfz.
zastanawiam się czy iść może lepiej prywatnie, bo moja bratowa opisała swoją wizytę niezbyt pozytywnie...ale ona się nie zagłębia w szczegóły przebiegu ciąży, więc nawet o nic nie pyta, bo nie wie, a potem wychodzi niezadowolona:P
mają starszą ciążę od naszej o 1 miesiąc i 1 tydzien, więc chodzimy do tego samego ginekologa i każda z Nas ma różne spostrzeżenia
ja dużo pytam i dopóki nie uzyskam odpowiedzi to nie wyjdę, więc nasz małomówny lekarz jest zmuszony mówić;];]
sabza co to jest ten detektor tętna?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 17:59
-
słoneczna 85 wrote:to nie wiedzialam ze tak robia..
w sumie lepiej niz bez jak to ktos mial robione
ja mialam juz chyba z 10 razy za kazdym razem z gumka no ale za darmo...
no i za kazdym razem na NFZWiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 18:03
-
z tym prezerwatywami to pierwszy raz słyszę. Ja zawsze miałam wliczoną w cenę wizyty
Angelcia witaj!
Ja dzisiaj byłam w ciucholandzie i widziałam świetne ciuszki dla maluszków. jeszcze si nie zdecydowałam na nic.
W piątek mam wizytę i może uda mi się poznać płeć maleństwa, wtedy będę mogła coś powoli kupować
-
nie wytrzymuję, dosyć, że mi niedobrze to jeszcze spać mi się chce...
muszę odpocząć. Zauważyłam, że w ostatnich dniach jestem baaardzo senna.
i często siusiam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 18:06