X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry...
    Uff nadrobilam ponad tydzien niestety czytalam na raty kilka dni...

Gratuluje wizyt, zdjec maluchow i naprawde fajnych brzuszkow...

Tyle bylo tu tematow poruszanych ze jakbym chciala sie do wszystkiego odniesc zajelo by to z dwie strony :)

Tak wiec trzymam kciuki za kolejne wizyty, zycze duzo spokoju choc wiem ze to trudne i wszystkie serdecznie pozdrawiam :D

Januszkowa lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

nie było mnie tutaj chyba już miesiąc, nawet więcej. U nas okej, mdłości męczą - doszłam do wniosku, że odpuszczę sobie trochę forum, bo tutaj się nakręcałam co do objawów (niekoniecznie w tym wątku). Maluch ma się dobrze, rączki i nóżki są na miejscu, fika koziołki.

Będę cały czas zaglądać, ściskam mocno!! ;**********

słoneczna 85, bommbelek89, Bietka, Januszkowa, Asiaa1201, Fedra lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra, gdzie Ty byłaś jak Cie nie było? :)

• Vel Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    no ale Ty robilas 14, lipca to juz w ciazy- wiec ciezko powiedziec kiedy mialas kontakt

a przed ciaza mialas to badane?

ja nic nie mialam przed ciaza badane bo ja przed ciaza nigdy nie bylam u ginekologa, a do rodzinnego chodzilam raz na kilka lat z przeziebieniem jak mnie trzymalo dluzej jak tydzien, ogolnie cale zycie bylam zdrowa i najciezsza przebyta choroba u mnie to chyba angina :P wiec jedyne co ja robilam przed ciaza to badania do ksiazeczki sanepidowskiej czyli krew tj. ob i morfologie mocz kal czy mam salmonelle i rtg klatki czy nie mam gruzlicy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 17:17

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia martwilysmy sie!!!!!!!!!!!

Januszkowa lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel to idz teraz do rodzinnego i poaz ten wynik- mysle ze da Ci skeirowanie na bezplatne badanie

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna, ja tez dostawałam ADHD ciagle wymiotując, nie przyjmując witamin - nie było opcji, ciagle wizyta w WC. Teraz na USG wyszlo, ze wszystko jak najbardziej w porządku i nie mam takich wyrzutów sumienia. 26.08 idę na takie "dokładniutkie" badania, w końcu dostane jakies zdjęcia..

• Vel Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Hej dziewczyny,

nie było mnie tutaj chyba już miesiąc, nawet więcej. U nas okej, mdłości męczą - doszłam do wniosku, że odpuszczę sobie trochę forum, bo tutaj się nakręcałam co do objawów (niekoniecznie w tym wątku). Maluch ma się dobrze, rączki i nóżki są na miejscu, fika koziołki.

Będę cały czas zaglądać, ściskam mocno!! ;**********

NARESZCIE!!!! :)

pisz czesciej :) chyba z 20 dziewczyn sie o Ciebie pytalo i martwilo
    jak slub??

i pokaz jakies zdjecie z usg :)

zjk3p18.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slub dopiero w sobote, ja jeszcze musze isc do księdza, na rzesy, tipsy, po ciasta, torta (...) nie będę wymieniac, bo umre... :)

Zdjecia dopiero 26 :(

• LadyMK Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    a skad wiesz ze bedzie dopochwowe? mnie nie pytal tylko brzuch kazal odslonic i troche majtki do spojenia.

pewnie gdyby sie zle ulozylo to wtedy dopochwowo-
    bo jak ma 5 cm to przez brzuch juz robia chyba:)
    bo mi położna kazała przynieść 1zł na prezerwatywe:D
    pytałam się mojej bratowej, bo miała robione usg miesiac temu też tutaj gdzie ja na NFZ i mówiła, że dostała tylko jedno niewyraźne zdjęcie:(

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK wrote:
    bo mi położna kazała przynieść 1zł na prezerwatywe:D
    pytałam się mojej bratowej, bo miała robione usg miesiac temu też tutaj gdzie ja na NFZ i mówiła, że dostała tylko jedno niewyraźne zdjęcie:(

nie no co Ty?:) ale powaznie czy nas wkrecasz z ta zlotowka?

atdcqtkf2affvuei.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałyście o szampanie dla dzieci, nie polecam :D Małż wpadł na pomysl zeby kupic na romantyczny wieczor podczas staran, bo mu powiedzialam ze nie powinnismy pic alko ;) To cholerstwo było tak gazowane że brzuchy nam wyrosły jak balony i jeszcze mialam stracha że bąka puszcze w trakcie same wiecie czego haha :P

Bietka, Sewerynka, Fedra lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    nie no co Ty?:) ale powaznie czy nas wkrecasz z ta zlotowka?
    no powaznie :D to sie zapytałam czy mogę przynieść cały stos prezerwatyw, bo teraz to mi niepotrzebne... to nie wiedziała co ma powiedzieć heheheh

Bietka lubi tę wiadomość

3523x2t.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to nie wiedzialam ze tak robia..

w sumie lepiej niz bez jak to ktos mial robione

atdcqtkf2affvuei.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra, kciukasy za dzisiejszą wizytę. Wiesz już do kiedy będziesz brała progesteron? Ja nadal biorę (moja gin powiedziała, żeby brać) a inny lekarz u którego byłam powiedział, żeby już odstawiać. No i nie wiem co mam robić. Chyba jeszcze ze dwa tygodnie pobiorę.
    Angelcia, dobrze, że jesteś. Odpoczynek od forum dał dobry skutek? Wszystkiego co najlepsze na sobotę i resztę wspólnego życia życzę :)
    Lady, niezła akcja z tą złotówką :D Nie wiem, czy bym nie parsknęła śmiechem jakby mi tak gin powiedziała. Całe szczęście nie ma tutaj takich zwyczajów :) A żel też swój masz przynieść, czy dają radę ze swoim? :)

Nie pamiętam, ale chyba nie pisałam, jak mi się sprawdził detektor tętna. Mam Sonoline C i próbowałam go użyć tydzień temu, ale nic nie wychwycił póki co, więc doszłam do wniosku, że na razie nie będę dziecka stresować, tylko gdzieś tak około 16-18 tygodnia spróbuję znów.

Fedra lubi tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ale sie usmialam z ta zlotowka na prezerwatywe:)
    fedra super ze jestes!
    Angelcia gdzie Ty sie kobieto podziewalas??a jaki slub??Twoj?bo ja nie w temacie
    no jest ten drugi tysiac z mopsu na becikowe czy nie??bo jak w 2010r rodzilam corke to byl ale sie nie zalapalam

dziewczyny pisalam wczesniej o slubie ze mam w pzadzierniku i ze mam dylemat jaka sukienka ale zadna nie odpisala:/ nie macie zadnych pomyslow?

Fedra lubi tę wiadomość

16udskjogri4r6n4.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe :) zaskoczyła mnie tą informacja, że nie mają swoich, ale w końcu to nfz.
    zastanawiam się czy iść może lepiej prywatnie, bo moja bratowa opisała swoją wizytę niezbyt pozytywnie...ale ona się nie zagłębia w szczegóły przebiegu ciąży, więc nawet o nic nie pyta, bo nie wie, a potem wychodzi niezadowolona:P

mają starszą ciążę od naszej o 1 miesiąc i 1 tydzien, więc chodzimy do tego samego ginekologa i każda z Nas ma różne spostrzeżenia :P
    ja dużo pytam i dopóki nie uzyskam odpowiedzi to nie wyjdę, więc nasz małomówny lekarz jest zmuszony mówić;];]

sabza co to jest ten detektor tętna?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 17:59

3523x2t.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    to nie wiedzialam ze tak robia..

w sumie lepiej niz bez jak to ktos mial robione

ja mialam juz chyba z 10 razy za kazdym razem z gumka no ale za darmo...

no i za kazdym razem na NFZ

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 18:03

zjk3p18.png

• Bietka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tym prezerwatywami to pierwszy raz słyszę. Ja zawsze miałam wliczoną w cenę wizyty ;)

Angelcia witaj!

Ja dzisiaj byłam w ciucholandzie i widziałam świetne ciuszki dla maluszków. jeszcze si nie zdecydowałam na nic.
    W piątek mam wizytę i może uda mi się poznać płeć maleństwa, wtedy będę mogła coś powoli kupować:)

c7hyim7.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wytrzymuję, dosyć, że mi niedobrze to jeszcze spać mi się chce...
    muszę odpocząć. Zauważyłam, że w ostatnich dniach jestem baaardzo senna.
    i często siusiam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 18:06

3523x2t.png
‹‹ 282 283 284 285 286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ