Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
sebza wrote:Fedra, kciukasy za dzisiejszą wizytę. Wiesz już do kiedy będziesz brała progesteron? Ja nadal biorę (moja gin powiedziała, żeby brać) a inny lekarz u którego byłam powiedział, żeby już odstawiać. No i nie wiem co mam robić. Chyba jeszcze ze dwa tygodnie pobiorę.
Angelcia, dobrze, że jesteś. Odpoczynek od forum dał dobry skutek? Wszystkiego co najlepsze na sobotę i resztę wspólnego życia życzę
Lady, niezła akcja z tą złotówką Nie wiem, czy bym nie parsknęła śmiechem jakby mi tak gin powiedziała. Całe szczęście nie ma tutaj takich zwyczajów A żel też swój masz przynieść, czy dają radę ze swoim?
Nie pamiętam, ale chyba nie pisałam, jak mi się sprawdził detektor tętna. Mam Sonoline C i próbowałam go użyć tydzień temu, ale nic nie wychwycił póki co, więc doszłam do wniosku, że na razie nie będę dziecka stresować, tylko gdzieś tak około 16-18 tygodnia spróbuję znów.
Lutinus mam brac do konca opakowania czyli od jutra 9 dni po 1 tabl do tego dupka mam 3x1 do kokejnej wizyty...
sebza lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Januszkowa wrote:Hej:)
Angelcia no nareszcie!!!
Jeśli chodzi o becikowe to w Krakowie jest np. coś takiego, że dostaje się pierwsze becikowe od państwa, a drugie od miasta Krakowa. Czyli podwójnie, wystarczy być zameldowanym w Krakowie.
A tutaj informacja o tym. Fedra Ty jesteś z Krakowa:)
http://www.krakow.pl/informacje/5108,27,komunikat,podwojne_becikowe_dla_krakowian.html
Jestem z okolic Krakowa ale ze i tak wszystko zalatwiam w krk to wpisalam ze jestem z krk
2015 Nati
2017 Suzi -
Asiaa1201 wrote:Cholercia ;/ ale te witaminy wszystkie maja chyba jod co?Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc -
Jestem po wizycie i jak zawsze u wszystkich ok tylko ja mam pod gorke...
Z pozytywow to maluch ma 8,5cm i byl bardzo ruchliwy...
I to tyle pozytywow, gin nie zmierzyl uderzen serduszka i nawet nie probowal ustalic plci tylko szukal przyczyn mojego piatkowego krwawienia i okazalo sie ze mam przodujace lozysko bardzo nisko umieszczone przy ujsciu szyjki... na tym etapie powinno byc juz wyzej... czekamy do wizyfy 1 wrzesnia i jesli nie pojdzie do gory gin bedzie decydowal co dalej w razie ponownego krwawienia mam dzwonic...
Co do wit biore femibion 2 gin mowil ze sa dobrze przysfajalne choc nie tanie 49zl za opakowanie plus przepisal mi zelazo bo wyszla anemia...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Fedra trzeba być mieszkańcem Krakowa, czyli musisz być zameldowana, mieć kod pocztowy Kraków. Jeśli nie to drugiego becikowego nie dostaniesz.
Jeśli chodzi o Twoją wizytę to musisz się uzbroić w cierpliwość, myśl pozytywnie. -
Dziewczyny ja jutro na 10:30 mam wizytę, proszę trzymajcie kciuki, bardzo się boję.
Januszkowa lubi tę wiadomość
Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc -
Januszkowa wrote:Fedra trzeba być mieszkańcem Krakowa, czyli musisz być zameldowana, mieć kod pocztowy Kraków. Jeśli nie to drugiego becikowego nie dostaniesz.
Jeśli chodzi o Twoją wizytę to musisz się uzbroić w cierpliwość, myśl pozytywnie.
Niestety nie lapie sie nawet na pierwsze becikowe wic luz innym przyda sie bardziej
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyDziewczyny, powiem tak, że odstres mi pomógł - nie czytałam czarnych scenariuszów po necie, nie zaglądałam tu i nie szperałam po forum.
Po szpitalu miałam jeszcze 2/3 ostre jazdy (po 5 dni wycięte z życiorysu) czyli w sumie 2-3 tygodnie z głowy. Żyłam o samych serkach danio. Stąd z wagi początkowej 72kg zrobiło się 66,5kg. Cóż... najbardziej martwiło mnie to, że nawet nie łykałam Foliku, nie mówiąc o Prenatalu. Do dziś nie lykam, maluch jest póki co psotny, duży (ok 9cm) i wszystko ma na miejscu. Na wszystkie wymioty pomagały mi czopki - TORECAN 6,5. Szkoda, że są na receptę, ale lekarz rodzinny mi je przepisywał.
Co do wesela, to moje wesele.. Strasznie mi się już go nie chce odkąd zemdlałam na przymiarce sukni ślubnej - na pewno wstawię zdjęcia z weseliska. Brzuszka nie mam w ogóle, mimo, że zawsze miałam płaski.
Sama teraz muszę się wybrać na morfologię, mocz i toxo - szczerze? Moje ręce + żyły mają już dość igieł!
26.08 idę prywatnie na USG, może poznam płeć Juniora.
Co do uroków ciązy (oprócz tych mdłości, nudności i innych świetnych rozrywek) to wyczuwam pewnego rodzaju przelewanie się w brzuchu, tak jakbym popiła dużo gazowanego. Miewam problemy z wypróżnianiem się, a raczej z jego brakiem, ostatnimi czasy też więcej sikam. Jednak wolę to niż namiętne spotkania z WC.Fedra lubi tę wiadomość
-
ale duzo popisałyśćie
kurde jaja z tym becikowym, co za głupek wymyslił dochody za 2 lata wstecz...buuuu.....ciekawe jak to bedzie u mnie wyglądać, bo w 2013 mialam tylko umowe zlecenia przez 5 m-cy...no ale cóż, poki co sie nie martwie tym, choć szkoda by było 1 tys...
podczytałam Was, ale w wiekszości tematów typu toxos ie nie znam wiec nie wypowiadam!
Angelcia ja tez mialam zaparcia ale juz ustały, siku non stop wiec to jest uciązliwe-wierze
ale podobno na dniach powinna sie macica posnieść i too uczucie zniknąć wiec oby -
Kciuki zacisniete za dzisiejsze wizytyty!
Wstalam dzis o 3ciej i koniec spania,o 5 zbalamucilam meza, a o 6.30 wstal synek i przynajmniej mam juz zajecie lezec i przekrecac sie z boku na bok jest strasznie frustrujace.
Angelcia - mam nadzieje ze juz Cie nie mdli i oczywiscie wielkie gratulacje z okazji zblizajacego sie slubu. Niech Wam sie uklada w zyciu tak jak sobie wymarzycie!
-
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzis!
Ja jade wlasnie do pracy, dzis przyjemniej, bo 9-17:)
Mistrzyni, ja z kolei do 3 nie mogłam zasnąć. Przekręcalam sie z boku na bok, bo tak zle, a tak niedobrze:)
Wiec wyspana jestem jak księżniczka
Miłego dnia, bez mdlosci Wam życze!
A Angelcia Tobie milosci!! A jesli odpoczynek od forum wyszedł Ci na dobre, to sie ciesze:)
Najważniejsze, ze wszystko jest ok!