X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy przy kp mzna uzywac olejek z drzewa herbacianego?

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    dziewczyny czy przy kp mzna uzywac olejek z drzewa herbacianego?
    Ale jak go chcesz używać?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg wspolczuje!

Kasiu ja bym szalu dostala... Toleruje tylko jak moi rodzice nosza i chrzestni. Nie cierpie jak tesciowa nosi bo wogole nie slucha co sie do niej mowi, caluje po buzi itd mimo ze zabronilismy i kazdy inny sie stosuje, buja przeklada i cuda wyprawia a mnie szlag trafia. Nie rozumiem tego ze wszyscy z lapami do dziecka leca, ja tak nigdy nie robilam, jednak rzeczywiscie taki maluszek jest traktowany jako zabawka.

Sloneczna ja wstaje w nocy co 2 godz, a bywa i co 1,5 i 1h, szczegolnie po 4:00 gdy malego nachodza problemy z gazami :( u nas to godzina zero. Wiec ciezkie nocki a wczoraj moj dostal tel od tesciowej czy maly juz przespia cale noce.. I wielkie zdziwienie ze nie bo przeciez dzieci w tym wieku cale noce przesypiaja...

megg lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze nie jestem jedyna ktora nie lubi dotykania mojego malucha i noszenia, a w rodzinie traktuja nas jak nie normalnych i wciaz pytaja kiedy mozna bedzie nosic i ze to dziwne i nie normalne.

przedszkolanka:), mala_mi1982, dorocia2324 lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co tesciowa robi z nasza Natalka w weekendy pod moja nieobecnosc ;) strach sie bac ;) pewnie nie ma skrupulow i caluje i przytula ;)

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6km pękło :) kondycja wraca, niesamowite!! Wieczorem skalpel 2 i top 5.

Słoneczna, jak tam przysiady?:)

Jutro na 7:30 mamy szczepienie :( o 12 mam paznokcie i musze iść z małym, jak Wasze dzieci sie zachowywały po szczepieniu?

• Laurka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie Lara i Dorocia o to mi chodzilo. Trzeba wyznaczyc granice i juz. Nie wiem co trzeba miec pod sufitem, zeby chamsko budzic spiace malenstwo, ale jako mama, gdyby mi sie ktos pochylil nad wozkiem ze spiacym dzieckiem, powiedzialabym stanowczym szeptem, ze dzidzia spi i "csssiiii" nie budzic, paluszek na usta - gest zrozumialy nawet dla 5-latka. A szept generalnie zawsze sie drugiej osobie udziela, wiec to kolejny sposob na nieokielznanych krewnych.

Kasia miala prawo byc niezadowolona i czuc sie tak jak sie czula, ale nastepnym razem po prostu nie wolno do tego dopuscic. A jak potrzebna przerwa na WC, to malutka zostawic z jedna zaufana osoba.

Ja wiem, ze jestem troche inna od wiekszosci mam (przynajmniej tu na forum), bo nie jestem tak zaborcza, ale mnie troche zycie od poczatku do tego zmusilo - to raz; a dwa, mysle, ze mimo tego, ze mama jest najwazniejsza i przez pierwsze lata rozwoju jest i powinna byc dla dziecka #1, to jednak warto czasem zrobic krok do tylu i troche sie zdystansowac i pozwolic innym czlonkom rodziny wlaczyc w opieke i wychowanie (np. tacie, babci czy dziadkowi, cioci czy wujkowi), bo predzej czy pozniej kazda z nas czyjejs pomocy bedzie potrzebowala i ja osobiscie wole, zeby moje dziecko bylo oswojone z innymi czlonkami rodziny.
    (Dla przykladu moj tesc wychowal najstarszego wnuka jak wlasnego syna i jak ten byl maly, trzeba bylo stosowac rozne sztuczki, zeby odwrocic jego uwage, zeby dziadek mogl wyjsc z domu. Czesto musial sie wymykac przez garaz, bo jak mlody zauwazyl, ze dziadek wychodzi to wpadal w histerie. Tak byl do niego przywiazany, ze nikt mu go zastapic nie mogl. Ja wolalabym nie byc w takiej sytuacji).

A w ogole to dzien dobry, witam sie w deszczowy, bardzo mglisty poranek. Nie spie od 1:48 ;] Mojej corci odwidzialo sie spanie i nawet jak zjadla dwa razy w nocy, to nadal nie chciala z powrotem zasnac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 14:13

mala_mi1982, Lara 82 lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ale jak go chcesz używać?

chciałam na stopy bez rozcieńczenia

Znalazłam informacje w necie że w ciąży nie można a nie wiem jak przy karmieniu. Nie wiem co tam może być szkodliwego. Jesli to kewstia uczulenia to spokojnie

• bella84 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa a ja mam ochraniacze na szczebelki:) mam nianie od ewentualnych sytuacji ale wierze ze nic nie bedzie..:) jakos mi bezpieczniej wydaje sie z ochraniaczami by sie mala w glowke nie uderzyla...

Januszkowa lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam jutro szcepienie o 17 i zastanawiam sie czy robić rano morfologię

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój Grzes po szczepieniu był troszkę marudny i śpiący

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    Megg wspolczuje!

Kasiu ja bym szalu dostala... Toleruje tylko jak moi rodzice nosza i chrzestni. Nie cierpie jak tesciowa nosi bo wogole nie slucha co sie do niej mowi, caluje po buzi itd mimo ze zabronilismy i kazdy inny sie stosuje, buja przeklada i cuda wyprawia a mnie szlag trafia. Nie rozumiem tego ze wszyscy z lapami do dziecka leca, ja tak nigdy nie robilam, jednak rzeczywiscie taki maluszek jest traktowany jako zabawka.

u nas to samo! W ogóle zero reakcji a jeszcze podważa moje zdanie! Walczę ostro i też radzę, inaczej się nie da!

Sue ja już po skalpel 2 i top 5- oj,lało się :d

asia888 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    chciałam na stopy bez rozcieńczenia

Znalazłam informacje w necie że w ciąży nie można a nie wiem jak przy karmieniu. Nie wiem co tam może być szkodliwego. Jesli to kewstia uczulenia to spokojnie

Jesli tego nie pijesz, to w czym mialby zaszkodzic?

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, masz całkowitą racje.
    Owszem dziecko jest tylko nasze i my o nim decydujemy, ale dobre stosunki z rodzina sie baardzo przydają. Na pewno nie jedna z nas będzie potrzebowala pomocy babci, dziadka czy cioci. Może nawet na pelny etat do opieki.
    My dziadków mamy daleko i nie pomagają na codzien, ale nieraz nas sytuacja zmusila i babcie przyjezdzaly albo Kamis do nich jechał. Pierwszy raz jak miał 11 miesiecy a ja miałam egzamin zawodowy w Warszawie - został u dziadków 2 dni, potem jak miał 2,5 roku gdy ja wylądowałam w szpitalu - byl tydzień. Od tego czasu jeszcze kilka razy jezdzil - czasem po prostu na wakacje :) . Dzieki dobrym stosunkom z dziadkami, maly nie miał najmniejszego problemu z wyjazdem i pobytem poza domem przez kilka dni.
    W sumie to odbieglam od tematu :D ale taka mi sie myśl nasunela ;)

Lara 82 lubi tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka zgadzam się z Toba. Powiem Ci ze kocham mojego synka nad życie, ale właśnie chciałabym mieć pomoc, moglaby mam albo teściową nawet codziennie przychodzić. Ja jestem czasem tak zmęczona, np. dziś ze mi się gadać nie chce i mis dziś tez marudny. Myślę ze to pzezemnie. I to jest najgorsze, bo jakby ktoś byl i mnie odciazyl to mały nie byłby taki zaniedbany w takie dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 14:54

mala_mi1982, megg lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Jesli tego nie pijesz, to w czym mialby zaszkodzic?

nie wiem wlasnie :-) może coś się wchłania.
    Teraz uzywałam 4 dni lamisilatt i na ulotce jest napisane że wchłania się do melka no ale to sa tak mikroskopijne ilości że zaryzykowałam zeby mi się grzyb na nogach nie rozwinął - nic innego nie można.
    A olejek z drzewa herbacianego chcę profilaktycznie jakby cos tam jeszcze zostało. ehh masakra...

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie pomimo ze mieszkały blisko dziadkowie pracują wiec w tyg. wizyty odpadają, tylko w weekendy.

MalaMi pocieszylas mnie mowilas ze Kamis był cycus ma musi a jednak został u dziadków, super jest nadzieja u mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 14:55

relge6yd3cl8y0me.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie laktator wczoraj zepsul i nie wiem co robic :[

Luna sie drze przy cycku ostatnio i tylko czasami spokojnie je. Myslalam, ze to przez bolace dziasla, ale z butelki jak ciagnie, to problemu nie ma, wiec nie wiem o co jej chodzi :[

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka a w jakieś pozycji karmisz? Mój ostatnio się wkurza jak chce karmić na siedząco. On woli na lezaco, zdecydowanie.

relge6yd3cl8y0me.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, cycus mamusi ale to chodzilo tylko i wyłącznie o piers. Z dziadkami zawsze baaardzo chetnie zostawal, kocha ich ogromnie. Wtedy jak został z babcia jadl juz tez inne pokarmy i butle z kaszka również. I bez piersi dal wtedy rade po raz pierwszy :) W następny tygodniu po moim egzaminie odstawilam go od piersi juz calkowicie. Plakal tylko dzień czy dwa i zapomniał

Lara 82 lubi tę wiadomość

‹‹ 2939 2940 2941 2942 2943 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ