X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po lekarzu, młody zrobił mamie prezent,ostatnio kupę robił w poniedziałek, czekamy w poczekalni, a on zaczyna stekac i robić kupę haha. Dobrze ze miałam ubranie na zmianę bo trochę bokiem poszło. Wyniki ma ok niby oprócz hemoglobiny, która była 9.7 a powinno być powyżej 10. W związku z tym mam niby wprowadzać zupki z warzyw, a jak będzie ok to po 2 tyg z mięsem... Sama nie wiem coo tym myśleć, to mu pomoze na ta hemoglobine niby? Żelazo ma ok. A i dostał tez kwas foliowy i wit b6. Nasz lekarz będzie dopiero w lipcu, mam wrażenie ze ta lekarka idzie starymi schematami i nie wiem czy jej słuchać heh. A co do drżenia ręki to powiedziała żeby nakręcić komórka jakby się powtarzało to wtedy do neurologa iść.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm, ja czytałam gdzieś, że mleko matki jest bogatsze w składniki odżywcze niż zupki itp... I że to przestarzały mit, żeby wprowadzać wcześniej z powodu anemii czy słabego przybierania. Ale teraz pewnie tego nigdzie nie znajdę... :/

Sue lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas była drzemka w chuście od 9:30 do 10:10 i potem zasnęła przy cycku w łóżku i tak śpi do teraz. Ja też pospałam a teraz chce mi się siku i się zastanawiam czy wstać :P

Pia Gizela, marcela29 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Hm, ja czytałam gdzieś, że mleko matki jest bogatsze w składniki odżywcze niż zupki itp... I że to przestarzały mit, żeby wprowadzać wcześniej z powodu anemii czy słabego przybierania. Ale teraz pewnie tego nigdzie nie znajdę... :/

Ja tez to slyszalam. Tak sami z kaloryCznoscią posilkow. Mleko jest podobno bardziej kaloryczne niz marcheweczki itp.

Mam dzisiaj mega marudzące dziecko. Mąz wraca ok 20 dopiero. Nue wiem jak ja to wytrzymam.

Nie poszlam z nim dzisiaj na spacer tylko wystawilam go na balkon w gondoli. Dobrze zrobilam, bo po 20 min wstal i zaczął jęczeć.

c7hyim7.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po rozmowie z mamą. Pytała kiedy dam zupki :/ I nagadała, że powinnam już dawać ehh... A ja oczywiście, że dam niedługo :D Chyba będę musiała kłamać ;)

Gosiak, Lara 82, Sue lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj jeszcze sie nie zmeczyl na tyle by isc na dwor. Kreci sie na macie

atdcqtkf2affvuei.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy chodzicie na spacer codziennie? Nawet jak jest tj dzis brzydko? Mam dylemat bo najchetniej dzioba bym z domu nie wystawiala ... A jednak czeka mnie spacer z mala...nie pada wiec chyba powinnam isc co?
    Co do zywienia zmienilam taktyke i robimy 2 warzywka ( kazde po 2 dni) i 1 owoc:) juz mamy za soba marchewke jablko brokula groszek i morele ;)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj właśnie chyba nie wyjdę. Może koło 18 jak M. Wróci...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko dalej śpi... Od 9:30... Szok!

Pia Gizela, Sue lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wychodze codziennie. Nieraz ide z chlopcami na spacer, nieraz mlodego wystawiam tylko na taras a Kuba cieka po podworku. Roznie.

Oj Natan dzis maruda. Mam tyle truskawek do roboty a wszystko stoi.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zazdrościmy Gosiak, że Janka śpi ;)

Gosiak, mala_mi1982, Stokrota :), Lara 82, Sue lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam siku i się po 3 minutach obudziła, ciekawe ile by spała gdybym miała cewnik założony ;)
    Ale i głodna już jestem, zabieram się za obiad.

dorocia2324, Stokrota :), Stokrota :), Lara 82, Sue lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się nad tym zastanawiam :D Ja zazwyczaj zdążę dojść do łazienki a on już kwęka ;)

Mi właśnie Norka wyjadła szynkę z kanapek na drugie śniadanie :D

relg9vvjrtqik460.png

• bella84 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pada wiec czuje sie usprawiedliwiona brakiem spaceru ;p
    Malzu mi napisal ze ma podmiane o czasie i bez opoznien wg planu wiec jednak w srode powinien byc.. Wiadomo ze moze sie zmienic ale jestesmy dobrej mysli;)
    Ja wczoraj dostalam @nr2 i tak jak pierwsze bylo w miare lajtowe i wiecej brazowego niz krwawienia (sorx za szczegoly) to drugie jest istnym krwotokiem... Normalnie co chwile zmieniam pampersa:p

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    Cały czas was czytam, ale pisać mi się nie chce jakoś ;-)

Dzis byliśmy u lekarza. Tymek przybrał w 2 tyg 200 gram, wiec chyba niezle, jak na te jego dni obrazy na cycka, np. dziś.
    No i wreszcie go zaszczepilam. Wybralam te sama szczepionkę co miał Kamil, skoro starszy przeszedł lajtowo, to licze ze i tu będzie podobnie.
    A Tymcio zuch mój mały płakał tylko w momencie wkłucia. I tyle. Zaraz potem uśmiech od ucha do ucha :-)

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela29 wrote:
    Jestem w szokuuuuuuu!!!!!! Małą leżała koło mnie i robiła kupkę, a ją szperalam na tablecie ....po chwili zerkam na nią a ona śpi!!!!!!! Sama z siebie zasnęła bez marudzenia ...mam 20 min dla siebie....tylko że śpi z kupa:-\

Jak się raz przespi z kupa to się nic nie stanie ;-) . A ty korzystaj z wolnej chwili ;-)

marcela29 lubi tę wiadomość

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Ja po rozmowie z mamą. Pytała kiedy dam zupki :/ I nagadała, że powinnam już dawać ehh... A ja oczywiście, że dam niedługo :D Chyba będę musiała kłamać ;)

A ja mojej mamie powiedziałam, ze teraz są zalecenia żeby tylko KP cale 6 miesięcy. A mama przyjela to bezkrytycznie :-)

Gosiak, Pia Gizela, Lara 82 lubią tę wiadomość

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Dziewczyny czy chodzicie na spacer codziennie? Nawet jak jest tj dzis brzydko? Mam dylemat bo najchetniej dzioba bym z domu nie wystawiala ... A jednak czeka mnie spacer z mala...nie pada wiec chyba powinnam isc co?
    Co do zywienia zmienilam taktyke i robimy 2 warzywka ( kazde po 2 dni) i 1 owoc:) juz mamy za soba marchewke jablko brokula groszek i morele ;)

Ja nie chodze codziennie. Jak mi się nie chce lub nie mam czasu to nie IDE i juz. I wcale nie mam wyrzutów sumienia.

Gosiak, dorocia2324, Lara 82 lubią tę wiadomość

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mojego Kamilka w przedszkolu szkarlatyna!

• marcela29 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja spaceruje codzien chyba ze leje, a jak jest mzawka to folia, od ur to doslownie pare razy nie bylam... jakos tak mi weszlo w nawyk no i mała hartuje sie;)

w smyku duze obnizki, poszlam po bukiet z zelkow, a wyszlam z ciuchami dla malej;) trafilam np 3cz komplet do chrztu za 40zl;)dobrze zd mała zaczela marudzic bo bym poszalala, dostalam tez kupon rabatowy 20% na zabawki

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
‹‹ 3104 3105 3106 3107 3108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ