X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po lekarzu, młody zrobił mamie prezent,ostatnio kupę robił w poniedziałek, czekamy w poczekalni, a on zaczyna stekac i robić kupę haha. Dobrze ze miałam ubranie na zmianę bo trochę bokiem poszło. Wyniki ma ok niby oprócz hemoglobiny, która była 9.7 a powinno być powyżej 10. W związku z tym mam niby wprowadzać zupki z warzyw, a jak będzie ok to po 2 tyg z mięsem... Sama nie wiem coo tym myśleć, to mu pomoze na ta hemoglobine niby? Żelazo ma ok. A i dostał tez kwas foliowy i wit b6. Nasz lekarz będzie dopiero w lipcu, mam wrażenie ze ta lekarka idzie starymi schematami i nie wiem czy jej słuchać heh. A co do drżenia ręki to powiedziała żeby nakręcić komórka jakby się powtarzało to wtedy do neurologa iść.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm, ja czytałam gdzieś, że mleko matki jest bogatsze w składniki odżywcze niż zupki itp... I że to przestarzały mit, żeby wprowadzać wcześniej z powodu anemii czy słabego przybierania. Ale teraz pewnie tego nigdzie nie znajdę... :/

Sue lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas była drzemka w chuście od 9:30 do 10:10 i potem zasnęła przy cycku w łóżku i tak śpi do teraz. Ja też pospałam a teraz chce mi się siku i się zastanawiam czy wstać :P

Pia Gizela, marcela29 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Hm, ja czytałam gdzieś, że mleko matki jest bogatsze w składniki odżywcze niż zupki itp... I że to przestarzały mit, żeby wprowadzać wcześniej z powodu anemii czy słabego przybierania. Ale teraz pewnie tego nigdzie nie znajdę... :/

Ja tez to slyszalam. Tak sami z kaloryCznoscią posilkow. Mleko jest podobno bardziej kaloryczne niz marcheweczki itp.

Mam dzisiaj mega marudzące dziecko. Mąz wraca ok 20 dopiero. Nue wiem jak ja to wytrzymam.

Nie poszlam z nim dzisiaj na spacer tylko wystawilam go na balkon w gondoli. Dobrze zrobilam, bo po 20 min wstal i zaczął jęczeć.

c7hyim7.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po rozmowie z mamą. Pytała kiedy dam zupki :/ I nagadała, że powinnam już dawać ehh... A ja oczywiście, że dam niedługo :D Chyba będę musiała kłamać ;)

Gosiak, Lara 82, Sue lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj jeszcze sie nie zmeczyl na tyle by isc na dwor. Kreci sie na macie

atdcqtkf2affvuei.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy chodzicie na spacer codziennie? Nawet jak jest tj dzis brzydko? Mam dylemat bo najchetniej dzioba bym z domu nie wystawiala ... A jednak czeka mnie spacer z mala...nie pada wiec chyba powinnam isc co?
    Co do zywienia zmienilam taktyke i robimy 2 warzywka ( kazde po 2 dni) i 1 owoc:) juz mamy za soba marchewke jablko brokula groszek i morele ;)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj właśnie chyba nie wyjdę. Może koło 18 jak M. Wróci...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko dalej śpi... Od 9:30... Szok!

Pia Gizela, Sue lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wychodze codziennie. Nieraz ide z chlopcami na spacer, nieraz mlodego wystawiam tylko na taras a Kuba cieka po podworku. Roznie.

Oj Natan dzis maruda. Mam tyle truskawek do roboty a wszystko stoi.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zazdrościmy Gosiak, że Janka śpi ;)

Gosiak, mala_mi1982, Stokrota :), Lara 82, Sue lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam siku i się po 3 minutach obudziła, ciekawe ile by spała gdybym miała cewnik założony ;)
    Ale i głodna już jestem, zabieram się za obiad.

dorocia2324, Stokrota :), Stokrota :), Lara 82, Sue lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się nad tym zastanawiam :D Ja zazwyczaj zdążę dojść do łazienki a on już kwęka ;)

Mi właśnie Norka wyjadła szynkę z kanapek na drugie śniadanie :D

relg9vvjrtqik460.png

• bella84 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pada wiec czuje sie usprawiedliwiona brakiem spaceru ;p
    Malzu mi napisal ze ma podmiane o czasie i bez opoznien wg planu wiec jednak w srode powinien byc.. Wiadomo ze moze sie zmienic ale jestesmy dobrej mysli;)
    Ja wczoraj dostalam @nr2 i tak jak pierwsze bylo w miare lajtowe i wiecej brazowego niz krwawienia (sorx za szczegoly) to drugie jest istnym krwotokiem... Normalnie co chwile zmieniam pampersa:p

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    Cały czas was czytam, ale pisać mi się nie chce jakoś ;-)

Dzis byliśmy u lekarza. Tymek przybrał w 2 tyg 200 gram, wiec chyba niezle, jak na te jego dni obrazy na cycka, np. dziś.
    No i wreszcie go zaszczepilam. Wybralam te sama szczepionkę co miał Kamil, skoro starszy przeszedł lajtowo, to licze ze i tu będzie podobnie.
    A Tymcio zuch mój mały płakał tylko w momencie wkłucia. I tyle. Zaraz potem uśmiech od ucha do ucha :-)

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela29 wrote:
    Jestem w szokuuuuuuu!!!!!! Małą leżała koło mnie i robiła kupkę, a ją szperalam na tablecie ....po chwili zerkam na nią a ona śpi!!!!!!! Sama z siebie zasnęła bez marudzenia ...mam 20 min dla siebie....tylko że śpi z kupa:-\

Jak się raz przespi z kupa to się nic nie stanie ;-) . A ty korzystaj z wolnej chwili ;-)

marcela29 lubi tę wiadomość

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Ja po rozmowie z mamą. Pytała kiedy dam zupki :/ I nagadała, że powinnam już dawać ehh... A ja oczywiście, że dam niedługo :D Chyba będę musiała kłamać ;)

A ja mojej mamie powiedziałam, ze teraz są zalecenia żeby tylko KP cale 6 miesięcy. A mama przyjela to bezkrytycznie :-)

Gosiak, Pia Gizela, Lara 82 lubią tę wiadomość

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Dziewczyny czy chodzicie na spacer codziennie? Nawet jak jest tj dzis brzydko? Mam dylemat bo najchetniej dzioba bym z domu nie wystawiala ... A jednak czeka mnie spacer z mala...nie pada wiec chyba powinnam isc co?
    Co do zywienia zmienilam taktyke i robimy 2 warzywka ( kazde po 2 dni) i 1 owoc:) juz mamy za soba marchewke jablko brokula groszek i morele ;)

Ja nie chodze codziennie. Jak mi się nie chce lub nie mam czasu to nie IDE i juz. I wcale nie mam wyrzutów sumienia.

Gosiak, dorocia2324, Lara 82 lubią tę wiadomość

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mojego Kamilka w przedszkolu szkarlatyna!

• marcela29 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja spaceruje codzien chyba ze leje, a jak jest mzawka to folia, od ur to doslownie pare razy nie bylam... jakos tak mi weszlo w nawyk no i mała hartuje sie;)

w smyku duze obnizki, poszlam po bukiet z zelkow, a wyszlam z ciuchami dla malej;) trafilam np 3cz komplet do chrztu za 40zl;)dobrze zd mała zaczela marudzic bo bym poszalala, dostalam tez kupon rabatowy 20% na zabawki

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
‹‹ 3104 3105 3106 3107 3108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: