X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    a ja mam dziś poważne obniżenie nastoju. nie mogę być codziennie uśmiechnięta.
    Przechodziłam to wczoraj, dziś już jest ok;)

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamieszanie z grafikiem tu mamy. Sekretarka i technicy medyczni kombinuja: Jak to zrobic, zeby 3-tygodniowy bobas mogl miec przeprowadzone badanie przed ktorym nie mozna jesc przez 4 godziny! Biedne malenstwo.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedzialek idę chrzciny ustalac, bo w sobote chrzestni biiora ślub i chce jak najszybciej, póki koleżanką w ciąży się dobrze czuje, mama nadzieję że w 3 tyg uda się wszystko zorganizować.....najgorzej będzie znaleźć czas na zukup sukienki, chyba zdecyduje się na taką na guziczki ala szmizjerka żeby wygodnie karmić, a potem też się przyda tylko ciekawe czy znajde

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela pokaz o jaka ci chodzi sukienkę na guziczki?

relge6yd3cl8y0me.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) my dzisiaj wyruszylysmy na zakupy. W sumie bylysmy 3 godziny. Moja mama tez z nami byla. Stwierdzilysmy, ze Natalka to mala podróżniczka, jak tylko widzi fotelik samochodowy to od razu szczesliwa :) zawsze jej mowie"jedziemy bum bum :)" nawet nie kwęknęła przez caly czas. Kupiłam jej 2 pary krótkich spodenek, kapelusik, sobie t-shirt, sandalki i staniczek :) żeby mężowi nie bylo smutno to jemu krótkie spodenki. Od razu humor lepszy :) jak wrocila nie mogla zasnąć, nie wiedziałam o co kaman, ale okazało sie, ze wielka kupa w pampersie. Przewinelam i śpi kochana juz 3 godziny.

mala_mi1982, dorocia2324, megg lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa Twoje dziecko to aniol ! :-)

Januszkowa lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myślałam że mnie szlag trafi. Kupiłam owoce, nie chciało mi się szukać w szafie przepisów i wzięłam z neta na ciasto drożdżowe. Porażka, cały czas było rzadkie,juz chyba 2 razy tyle mąki dałam co przepisie i dalej sie leje :/ Zostawiłam to i poszłam na spacer, kupię proszek do pieczenia i zrobię coś innego, bo przecież zanim drugie wyrośnie to mnie noc zastanie :/

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png

Wysłany: 17 czerwca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa przyznaj się ze piszesz takie bajki o swojej córce żeby innych zdenerwować :D Żart,a tak poważnie to zazdroszczę ;)

Gosiak, Januszkowa lubią tę wiadomość

dqpro7esxqkrk97e.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna z drozdzowym tak jest. Ja gdzies mialam sprawdzony przepis ale gdzie?;)
    Dzis tez zrobie ciasto wieczorem jak maly zasnie.

W dzien jakbym miala robic to na pewno by sie nie udalo z malym moim urwiskiem

atdcqtkf2affvuei.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Marcela pokaz o jaka ci chodzi sukienkę na guziczki?
    http://allegro.pl/sukienka-szmizjerka-nude-s-m-nowosc-i5444671848.html#thumb/1
    cos w tym stylu

Lara 82 lubi tę wiadomość

Wysłany: 17 czerwca 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Atakasobiejedna z drozdzowym tak jest. Ja gdzies mialam sprawdzony przepis ale gdzie?;)
    Dzis tez zrobie ciasto wieczorem jak maly zasnie.

W dzien jakbym miala robic to na pewno by sie nie udalo z malym moim urwiskiem

No właśnie też mam sprawdzony przepis, a zachciało mi się eksperymentów heh. U mnie był plan ze automat do chleba mi wyrobi ciasto, więc wystarczyło wrzucić składniki, zawsze tak robię, a tu dupą a nie przepis...

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko spalo ciagiem 3,5 h. Normalnie w szoku jestem.teraz kadzonko a pozniej zabawy z tata, ktore uwielbia :-)

Ja nie pamietam kiedy ostatni raz ciasto zrobilam. Z moja dieta to jeszcze troche minie zanim zrobię.

c7hyim7.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna czasami zastanawiam sie czy Wam to wszystko pisac, bo wiem, ze niektóre maluszki dają popalić, ale nie potrafię sie opanować :) ja sama nie mogę sie na dziwić swojemu dziecku, ze jest takie dobre :) ja podobno bylam taka sama do 3 roku zycia, później dalam nieźle popalić takze kto wie co mnie czeka w przyszlosci :)

Atakasobiejedna lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    Moje dziecko spalo ciagiem 3,5 h. Normalnie w szoku jestem.teraz kadzonko a pozniej zabawy z tata, ktore uwielbia :-)

Ja chyba przestanę czytać to forum... ;)

Gosiak, Lara 82, Atakasobiejedna, Bietka, marcela29, Pia Gizela, Sue lubią tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!

witam sie z pobytu w Polsce, jest pieknie dziadkowie zajmuja sie wnusia a ja moge odpoczac bardzo brakuje mi takich momentow w Niemczech kiedy rodzice sa daleko i nie ma mi kto pomoc.

Nie nadrobie Was, troche poczytalam... Januszkowa masz super, wczoraj chcialam wziac Alicje na male zakupy i byl placz i szybki powrot do domu.

Bietka 3,5h? U mnie nigdy sie nie zdarza. Zazdraszczam.

Udalo nam sie dograc termin na chrzciny i pod koniec wakacji bedzie chrzest:)

U nas ciasto z truskawkami wlasnie sie piecze:)

oar843r8kh12ukn4.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dzis kiepski dzien. Zalatwilismy sprawy i jechalismy juz do tesciowej. W aucie zrobilo mi sie tak nie dobrze, tak mi sie chcialo wymiotowac. No i u tesciowej 3 razy zaliczylam kibelek. Tak zle sie czulam ostastnio w ciazy. Troche podrzemalam i przeszlo. Wydaje mi sie ze to po takim rozku z serem, dzis P mi kupil i zjadlam przed wyjazdem.

Do tego Kuba przyszedl z dworu z placzem i mowi, ze go ucho boli. Cale czerwone i placz i marudzenie. Wiec biegiem pakowanie do apteki i do domu. Kupilam olejek kamforowy, pasmorawalam w aucie i troche mu przeszlo. Ma 37,5 temp. Moj biedak. Gdzies musialo go zawiac :(

Przez to wszystko nie weszlismy do sklepu i chyba nie bede miala z czego zrobic ciasta a tez dzis truskawek kupilismy i u tesciowej jeszcze P nazbieral wiec mam kolejna robote.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka fajnie, ze tyle pospal :)

Januszkowa no masz zlote dziecko, super :)

Marta udanego urlopu i odzywaj sie do nas w wolnej chwili.

A macie moze sprawdzony przepis na kluski na parze bo planuje na dniach zrobic z truskaweczkami.

Laurka no moj czasem wytrzymywal bez jedzenia 4 godz ale tylko jak w tym czasie spal bo jak by nie spal to nie dalo by rady. A tu trzeba sie przeciez na konkretna godz umowic. Biedactwo malutkie.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie tyle nie spi. Zazwyczaj ma jedna dlyzsza drzemke ale to ok 2 h. Teraz jest za to pobudzoby mocno ;-)

c7hyim7.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tych 2h też zazdraszczam :D Ale pozytywnie oczywiście :)

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazlam fajny artykul o alergiach moze kogos zainteresuje:
    http://www.mlecznewsparcie.pl/2015/06/zmiany-skorne-u-dzieci/

u nas bez zmian maly nadal chory, marudny bardzo, i dostajemy opierdziel od malego codziennie, musze to nagrac i Wam pokazac :)

Januszkowa masz niemowle idealne hehe :))

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
‹‹ 3102 3103 3104 3105 3106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ