Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas drzemki są co ok 2h. Pierwsza o 11, druga na spacerze ok 15.
Słoneczna, może spróbuj iść z nim na spacer w godzinie drzemki? Takiego półśpiącego do wózka? Rytm dnia jest naprawdę fajny, u nas trochę to trwało, ale widzę, że mam inne dziecko
Kurcze, ja mam wyrzuty sumienia, jak Tomek się sam bawi! A tu mnie wyprowadziłyście z błęduNie chcę być helikopterem!
Gosiak, dorocia2324, Atakasobiejedna lubią tę wiadomość
-
U nas to jest to trochę tak, że to ja decyduję kiedy będzie drzemka i równie dobrze mogę małą usypiać co 1,5h jak i co 2,5h - nawet nie jest jeszcze marudna, to jak ją włożę w chustę i chwilę pochodzę, pośpiewam, to śpi...
Teraz po 3h snu od 8:50 do 11:50 znowu śpi od 13:15
Słoneczna, Ty usypiasz w wózku? Wyznaczasz sama jakieś pory czy obserwujesz Maćka? -
My też mamy już ustalony rytm dnia
- O 7.30 pobudka ( czasami zaczyna się wiercoc od 6.30) jedzonko zabawa do 10
- ok 10-10.30 sen jakieś 30 min.później zabawa jakaś godzina
- Ok 11.30 jedzonko i wyruszamy na spacer na ponad 2h bo o 2 jedzonko.
- Później zabawa godzinę czasami do 2 chyba że jest piękna pogoda to szpacerujemy do 17
- O 17 jedzonko i zabawa lub inne przyjemności w trojeczke do 19.30 w tym 30 min na koniec "wietrzenie dupki"
- 19.30 kąpiel, później jedzonko i o 20 Lila śpi.
- Sen od 20 do 1 lub 2 zje o dalej spi, później o ok 4. 4.30 wstaje zje i gada 30 min. Pogada i pada do 7.30.
Lubię ten nasz rytm dnia. Tylko co zrobić aby przesypiala noc tzn miała jedna pobudke. Do 4 miesiąca była tylko jedna ok 2 i spala do rana a teraz coś się poprzestawoalo o potrzebuje 2.
Na spacerach przesypia 2\3 czasu, ale też czasami gada bawi się zabawkami
Kiedy. Wcisnąć ćwiczenia? Oto jest pytanie... Bo po 20 nie mam siłyWiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 13:34
-
No to u nas rytm ustala Piotr bo ją mu nie ni chce spać to nie ma szans na spanie i nic nie pomoże.
Chociaż rano jest zazwyczaj jedną drzemka pomiędzy 8 a 10,30 różnie trwa. Potem aktywności i teraz od 12.30 drugą drzemka ale ta już z zwołaniem cycka. Potem wstanie pobawic sie zje i dojdziemy na dwór to będzie kolejną drzemka i potem wieczorem potrzebuje jeszcze jednej bo inaczej maruda. Kapiemy między 20 a 21. Ale na noc zasypia tak całkiem ok 21,30. -
Dzien dobry. Ja mialam ciezki poranek, bo Luna sie obudzila akurat 10 minut przed moim wyjsciemL usmiech od ucha do ucha, nozki kopia i chce sie bawic. Myslalam, ze sie poplacze. Jak spi jak kamien, to latwiej mi wyjsc, ale w takiej sytuacji, kiedy jest calkiem przytomna to dla mnie dramat, ze musze sie odwrocic na piecie i wyjsc z domu :[[[[
Musialam przerwac pisanie posta i leciec odciagac mleko. 7:30 a mi juz piersi rozsadzalo! Normalnie chodze miedzy 8:30 a 9:30 pierwszy raz. Odnosze wrazenie, ze odkad uzywam nakladek i Luna lepiej, spokojniej i dluzej ssie, moja produkcja tez sie poprawila. Normalnie 120 ml z prawej piersi polecialo. Takie rzeczy mi sie nie zdarzaly wczesniej! Teraz, wieczorami przed pojsciem spac Luna je nawet godzine. Kocham ja i kocham te nakladki na sutki!
Moj maz kupil Lunie zabawke! :]]] Cos w stylu tego ostatnio omawianego tutaj Szczeniaczka-Uczniaczka. Nazywa sie Cora the Smart Cub http://www.amazon.com/VTech-Cora-Smart-Plush-Pink/dp/B00CMNX3RK/ref=sr_1_1?s=baby-products&ie=UTF8&qid=1435234162&sr=1-1&keywords=cora+the+smart+cubPia Gizela lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Sue no ja wychodze na dwor jak jest bardzo zmeczony. Tera zekam wlasnie. Juz 3 h aktywnosci minely:))
Kasia to super macie plan dnia. Moj po kapieli jeszcze duzo czasu ma na czytanie itd. Wzesniej od razu chcial cyca a teraz jesCze nie.
Moze uda sie cos wypracowac za jakis czas!!kasia_1988 lubi tę wiadomość
-
Pia Gizela wrote:Gosia a Jankę możesz odłożyć z chusty śpiącą czy jak
Albo iść na spacer jak mam chęć
Ale na spacerze to tak czy siak zasypia.