Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
My nie mamy rytmu dnia
Ja Natanowi nic nie narzucam. Jak jest spiacy to pomagam mu usnac, je praktycznie co 2 godz, czasem rzadziej, czasem czesciej. Kapiel jest miedzy 20-21. Usypianie na noc 22-22.30 wczesniej jak probujemy uspic to jest wrzask.
Jest tylko taka prawidlowosc, ze do 14-15 wiekszosc czasu przesypia, pozniej jest do wieczora wiekszosc aktywnosci, krotka drzemka. Kolo 17-18 jest bardziej marudny. W nocy zazwyczaj 3-4 pobudki na jedzenie i dalej spi. teraz ze spacerami kiepsko bo choroby -
Ja się nauczylam już ogarniać chate i gotowac z mała. Zakupy tez w miedzyczasie. Przy jej 15 minutowych drzemkach nie ma innej opcji. Januszkowa Ciebie to Natalka rozpieszcza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 15:20
Gosiak, Pia Gizela, Januszkowa, marcela29 lubią tę wiadomość
-
Januszkowa wrote:Kasia tylko kiedy Ty masz czas cokolwiek zrobić przy takim rytmie dnia?
Ja wykrawam na cokolwiek po 5-10 minut w przerwach między karmieniem, spaniem w chuście a zabawą - czasem wstawię pranie i wywieszę po jakimś czasie, czasem wstawię zmywarkę, czasem obiorę ziemniaki. I cieszę się wtedy, że się udało -
Gosiak wrote:Januszkowa, to tylko Ty masz tu złote dziecko, które śpi i samo się bawi
Ja wykrawam na cokolwiek po 5-10 minut w przerwach między karmieniem, spaniem w chuście a zabawą - czasem wstawię pranie i wywieszę po jakimś czasie, czasem wstawię zmywarkę, czasem obiorę ziemniaki. I cieszę się wtedy, że się udało
u mnie tak samo, a czasem nie zrobię nic... -
Gosiak nie narzucam nic malemu. Widze kiedy jest glodny, kiedy bardzo marudzi tzm ze chce spac. Mniej wiecej wiem po jakim czasie.
Rano wiem, ze zasnie 2 razy
Popoludniu roznie. Dzis po 3 h aktywnosci, nakarmieniu, przewinieciu byl bardzo marudny- wyszlam na dwor i spal. Zeszlam to zaczal sie wiercic- mysle, wezme na rece dolulam.. Ale walna taka kupe ze wyszlo na kaftam i pieluszke flanelowa na ktorej go potem polozylam..
Wiec wrocilam i przebralam... Dalam znow na chwile cyca i usnal na rekach.. O 15 wyszlam i chodze.
To byla 4 kupa juz dzis a 2 to jedma po drugiej wiec sporo no i rzadka. Pewnie to przez zeby -
Gosiak wysle Ci pare fotek na tel bo dawno nie widzialas Macka:) a na fb tam na czat wrzucam to widza.
Na drugie forum nie mam jak wrzucic bo na kompa poprostu nie mam kiedy usiasc..
Dziewczyny czy polecacie ta camilie? Bo zel wiadomo, moze zlizac i nie bedzie dzialac
Tylko to jakos malowydajne chyba skoro 10 minimsow kosztuje 20 zl i napisane zeby dziennie dawac2-3Gosiak lubi tę wiadomość
-
Pia Gizela wrote:Synuś się bawi, matka maluje paznokcie. Pod kolor syneczkowej bluzki
Podziwiam. Jak Wy znajdujecie czas na paznokcie? Ja mam cala skrzynke lakierow, a odkad urodzilam, to moze raz mialam paznokcie pomalowane :[ Jak jestem w domu to sie uwijam z jedzeniem, ogarnianiem z grubsza chalupy i praniem. Jak poloze dziecko spac, to wtedy ide pod prysznic i myje i susze glowe - higieniczne minimum :[Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 16:13
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Gosiak nie przeczytam tego, bo widze po tytule. Najgorsze jest, ze ja tutaj dzien w dzien w mediach czytam o rodzicach, ktorzy male dzieci same w domu zostawiaja (jedna matka pojechala do innego stanu! inna pojechala zalatwiac sprawunki i 2-letnie dziecko samo w domu bylo!) lub w samochodzie. Dzisiaj rano przeczytalam historie jak to kobitce ktos ukradl samochod jak za benzyne placila, a w tym samochodzie byl niemowlak! Zlodziej samochodu porzucil dziecko w foteliku gdzies w polu! Dobrze, ze dziecko zostalo znalezione cale i zdrowe, ale co matka i ono samo musialo przezyc!08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Ja bym dziecka nie zostawiła w aucie nawet na chwilę, żeby zapłacic za paliwo....
Poza tym nawet jak idę zapłacic to zamykam auto a ona musiala chyba kluczyki w stacyjce zostawić skoro tak szybko ukradł.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 18:29
Madziulka lubi tę wiadomość