Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Przeraża mnie to zasypianie przy cycu ale co tu zrobić jak dziecko cierpi i to dla niego jedyne ukojenie ???? Mi samej starej babie jak wieku 26 lat ósemki wychodziły to myślałam , że mnie szlag trafi. Nie wiem co to będzie później ale nie umiem być tak twarda żeby jej tego cyca teraz nie dać....Wiem , że potem pewnie będę tego żałować ale na tą chwilę nie jestem w stanie byc tak stanowcza.
-
My po szczepieniu, trzecią dawka 5w1 i jednak podalismy teraz pneumokoki a nie po 6mc dopiero, także mała się troche rozwścieczyło bo dostała jedno wkłucie potem ją ubralismy i dopiero stwierdzając że jeszcze jednak pneumokoki i znowu rozbieranie i kluccie także wracalismy na domu na rękach ale M był z nami, w domu po jedzonku było już ok, chciałam jej dać pedicetamol jak ostatnio 2godz po szczepieniu ale tak się krzywila jakby sok z cytryny pila i wyplula, ale nie goraczkuje póki co, sprawdzenia w nocy jeszcze
Poruszyła tez kwestie meingokokow ale ją dziękuje za to
Wg pielegniarki wzrost 63cm i waga 6870:) wg dr pół kg "nadwagi" : p
Co do rozszerzania diety kazała dać nam już warzywo, na początek " dać do polizania" marchewkę z mojej zupy, potem malusi kawaleczek i po dwóch dniach pietruszke, ziemniaczana itd ale nie te papki że sloika tylko normalnie z mojej zupy gotowanej bez przypraw, potem indyczka, jajeczkowania, gluten po 6mc jako dodatek do warzyw.......ale ją i tak czekam"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
A i pytalam czy małej badać TSH kontrolne bo ją od roku przed ciąża jestem na euthyroxie to kazała zapytać mojej endokrynolog bo ona niczego niepokonanego u małej nie widzi, a nie jest zwolennikiem kłucia dziecka bez potrzeby także w Lispu zapytań moojej endo, jak każe skontrolować TSH małej to Odrą,u wyrobie jej krew kartę bo czekam z tym do pierwszego badania krwi po szpitalu żeby dodatkowo nie kluc...rozpisała się ale tyle u nas:p"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Marcela ja własnie teraz będę szla na trzecia dawkę 5w1 i 2 tyg później chcę podac pneumokoki po raz pierwszy. To będzie własnie już po 6 miesiącu. Wtedy wiem, że dzieciom podaje się już 2 dawki zamiast 3 a jak to bedzie u Was. czy jak teraz zaszczepiłaś to potem będa jeszcze 2 dawki czy juz tylko jedna ?
-
Stokrota :) wrote:Przeraża mnie to zasypianie przy cycu ale co tu zrobić jak dziecko cierpi i to dla niego jedyne ukojenie ???? Mi samej starej babie jak wieku 26 lat ósemki wychodziły to myślałam , że mnie szlag trafi. Nie wiem co to będzie później ale nie umiem być tak twarda żeby jej tego cyca teraz nie dać....Wiem , że potem pewnie będę tego żałować ale na tą chwilę nie jestem w stanie byc tak stanowcza.
Stokrota :) lubi tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Stokrota :) wrote:Marcela ja własnie teraz będę szla na trzecia dawkę 5w1 i 2 tyg później chcę podac pneumokoki po raz pierwszy. To będzie własnie już po 6 miesiącu. Wtedy wiem, że dzieciom podaje się już 2 dawki zamiast 3 a jak to bedzie u Was. czy jak teraz zaszczepiłaś to potem będa jeszcze 2 dawki czy juz tylko jedna ?"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Ja też nie zostawiłabym dziecka w samochodzie. Nie po tym, jak zobaczyłam amerykańską kampanię słoneczną na ten temat właśnie. I jakbym zobacyzła dziecko same w samochodzie, to też zadzwoniłabym na policje. Bo ja nie wiem czy ono siedzi tam 2 minuty czy więcej..
Nie darowałabym sobie, gdyby coś się stało.
A o tej matce słyszałam w wiadomościach. Masakra.
-
ja jestem ciekawa motywów tej kobiety
i czasem cieszę się, że nie mam TV, nie słucham tych strasznych rzeczy, w internecie też śledzę wiadomości piąte przez dziesiąte, słucham radia, w którym informacje są okrojone
czy zostawiłabym dziecko? nie wiem, z drugiej strony ja już go zostawiam lecąc do kibelka czy bawiącego się w pokoju, nie roztrząsam innych opcji, bo bym osiwiała
moje dziecko śpi, ja poprasowałam, mogę iść spać
dobranoc!Lara 82 lubi tę wiadomość
-
No ja nie mam cyca z mlekiem, ale marzę czasem, żeby móc mu dać i żeby pospał przy nim
U nas wychodzą kolejne ząbki więc też wesoltko.
Ale za to moje kochanie tak cudowanie się śmiejesłoneczna 85, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
Gosiak wrote:Stokrota, będzie dobrze, musi być!
Jakoś się będą musiały nasze dzieci odzwyczaić.
Założymy jakąś grupę wsparcia - kilka się tu nas uzbiera - Słoneczna, Lara, Pia, Ty, ja... Atakasobiejedna też?
Na mojego ostatnio nic nie działa jeśli chodzi o zasypianieA z cyckiem chyba niedługo skończy się przygoda samoistnie, bo w ciągu dnia possie chwile i płacz, albo ssanie mu sprawia ból albo już się zrobił leniwy i woli butelkę. Lewej piersi to już w ogóle nie chce prawie jeść, w nocy po długiej przerwie w zasadzie tylko prawa jest pełna. W sumie to może nawet lepiej, jakbym sama miała zakończyć kp to ciężko by mi było podjąć taką decyzję, a tak to może sam się odstawi.
P.s. co do zusu to możesz pisać na pw, może uda mi się pomóc -
Pia moj sie dzis gajnie smial na glos jak
Maz do niego sie smial- super
A przed kapiela myje wacikiem pod pachami i na szyji ta falde. Tp jak sie zblizam do szyko to smieje sie na glos;)) chyba lubi;)
O kojcu nie myslalam. Mojego brata dzieci nie mialy kojca
Moj przelozony do wozka juz sie nie wybudzal a ja zrobil skalpel 2;)) -
Ja chyba kupię to nawet na taras wyrzucę jak będzie ciepło, żeby sobie na powietrzu posiedział. No i czasem trzeba gdzieś umieścić tego szkraba jak np. do toalety idziesz. Chociaż tu to i łóżeczko jest ok. Generalnie to dziecko najlepiej się rozwija że tak powiem "na podłodze"