Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeżeli moje dziecko będzie bardzo ruchliwe, to może kupię mu taki drewniany kojec, o coś takiego
http://allegro.pl/kojec-drewniany-zagroda-bramka-8-elementow-7-1-i5458577612.html#thumb/1
Wolałabym takie coś, bo można tu bramkę otworzyć i dziecko samo wyjdzie, a z Łóżeczka trzeba dziecko podnosić, chociaż też chyba mają jakieś wyjście? No w każdym bądź razie muszę myśleć o moim kregoslupie, już teraz mnie boli od dzwigania wózka... -
Januszkowa wrote:Kasia tylko kiedy Ty masz czas cokolwiek zrobić przy takim rytmie dnia?
Też się czasami dziwię że mam błysk w domu. codziennie podłogi umyte chociaż cały dół, popracowane i ugotowane... Jak ma czas aktywności. Zawsze wydanie 20 30 min. Czasami wracam ze spaceru szybciej mała spi na tarasie a ja włączam motorek i robie co mogę.
A jak jest u Was? Jaki rozkład dnia? Bi może to coś podpowie nam... -
Gosiak wrote:No właśnie myślę o pójściu do toalety np. - sama już nie wiem...
Gosiak, myślę, że jak nasze dzieci będą większe, to zechcą nam towarzyszyć nawet w toalecie
Ja się już przyzwyczaiłam, że Tomek budzi się w trakcie "posiedzenia" a ja przy otwartych drzwiach krzyczę "Już idę syneczku.." Tak jakby on to rozumiał terazStokrota :), Gosiak, słoneczna 85 lubią tę wiadomość
-
Sue wrote:Gosiak, myślę, że jak nasze dzieci będą większe, to zechcą nam towarzyszyć nawet w toalecie
Ja się już przyzwyczaiłam, że Tomek budzi się w trakcie "posiedzenia" a ja przy otwartych drzwiach krzyczę "Już idę syneczku.." Tak jakby on to rozumiał teraz
Wolałabym mimo wszystko otwarte drzwi i kojec na środku korytarza niż dziecko w samej toalecie
Edit: Sue, ja w trakcie nawet czasem śpiewamWiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 22:11
Sue, Pia Gizela, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
My juz konczymy drzemke. Dzis wstal 5.10 i kupa..
W nocy ladnie spal, zjada tylkonz zamknietymi oczkami i spi dalej
Mialam zablokowana piers czesciowo i przez noc maly nie sciagnal. Rano byla biala kropka, naklulam i sciagnalGosiak lubi tę wiadomość
-
Ja od 8 nie spie bo starszak wstal, maly jeszcze spi. Jemy teraz sniadanko.
Noc trudna. O 00.30 obudzil sie, nakarmilam. Dalej sie krecil, jeczal, rozmasowalam brzucha, gazy poszly. O 1.30 znow nakarmilam ale to samo wiec obudzilam mojego P zeby sie nim zajal. Po 2 dal mi go do lozka, nakarmilam i zasnelismy. -
Gosiak Gemini to zło, zawsze mam kupić 3 rzeczy, a robi się koszyk na co najmniej 200 zł
A wiecie co, taka ciekawostka, dokarmiam młodego mm Hippa i na opakowaniu jest napisane żeby od 5. miesiąca zacząć podawać inne posiłki, a hipp produkuje tez kaszki, słoiczki na których jest napisane że są od 4. Miesiąca, jakaś schizofrenia producenta? Broń Boże nie chce żadnej burzy wywoływać, tylko mnie to zaciekawiłoGosiak lubi tę wiadomość
-
kasia_1988 wrote:Też się czasami dziwię że mam błysk w domu. codziennie podłogi umyte chociaż cały dół, popracowane i ugotowane... Jak ma czas aktywności. Zawsze wydanie 20 30 min. Czasami wracam ze spaceru szybciej mała spi na tarasie a ja włączam motorek i robie co mogę.
A jak jest u Was? Jaki rozkład dnia? Bi może to coś podpowie nam...
U nas rozkład dnia jest taki, że są 3 drzemki. Wstajemy około 6, około 8.30 pierwsza drzemka, kolejna koło 12-13, ostatnia koło 16-17. O 19 kąpiel, o 20 spać. Pierwsze nocne wstanie około 3.30-4.30 i potm to już raczej drzemanie i jęcznie u mnie w łóżku. Kuba w dzień śpi bardzo mało, a nawet jak dłużej to ciągle się przebudza i muszę co chwilę go lulać, więc podczas drzemek nie dam rady zrobić nic. Na spacerze też śpi max 40 min i nie śpi po spacerze (jeszcze miesiąc temu po spacerze spał na tarasie z 2h).
To co dam radę ogarnąć to podczas aktywności biorę Kubusia do leżaczka i patrzy, a ja coś tam zagadam do niego i już. No a jak mamy dzień marudy (ostatnio często) to dam radę ledwo się umyć i zjeść w towarzyswie jęków młodego usiłujacego zmusić mnie do zabrania go z leżaczk -
Atakasobiejedna wrote:Gosiak Gemini to zło, zawsze mam kupić 3 rzeczy, a robi się koszyk na co najmniej 200 zł
-
Agaa a po ile min te drzemki?
Moj wstaje ok 5,30, dzis 5.10 i 1,5 h i idzie lulu:)
Godziny moga sie przesunac. Jak wstaje to wiem ze 1,5 h i pojdzie spac. Od wstania 1,5h-2 h do nastepnej. Drzemki zeykle po ok 40 mi
Dzis sprobuje tez go przeciagnac i nie dac spac ok 17 to wtedy wczesniej zasypia! Moze bede ciut wczesniej kapac
-
Gosiak wrote:Wczoraj studiowałam rankingi fotelików do karmienia i chyba się zdecyduję na chicco polly 2w1
Fajne krzesełko, przydatna regulacja oparcia jak dziecko jeszcze samo nie siedzi. Ja kiedys oglądałam takie
http://allegro.pl/krzeselko-do-karmienia-fotelik-multidine-3w1-hit-i5033169408.html
Podoba mi się to że nie ma typowej materiałowej tapicerki, która pewnie trzeba by codziennie prac
Ale póki co nie kupuję, moja teściowa powiedziała ze chce kupić, chociaż obawiam się ze takie za 200 zł to będzie dla niej drogo, a co dopiero takie za 370Gosiak lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry. Troszkę was podczytałam. Tymcio póki co jeszcze bezzębny ale już czuć dwie jedynki na dole. Pięknie się śmieje. Już sam siedzi w huśtawce.
Co do pierwszych stałych posiłków to ziemniaczkami z marchewką pluł. Wczoraj pierwszy raz zjadł 4 łyżeczki banana z jabłkiem. Daję mu przed snem kaszkę ryżową malinową albo kleik kukurydziany. Zjada już po 210ml przed snem w nocy pobudka o 2 na 150 ml mleka i tak śpi do 6. W dzień zjada zaledwie 120 ml co 3 h i to często je na dwie tury.
Od małego jest przyzwyczajony że mama w wannie się kąpie a on te 40minut w nosidełku leży spokojnie. Jeśli chodzi zaś o posiedzenia to zostawiam nosidełko przer drzwiami żeby mnie widział. O kojcu nie myślalam. Wyjdzie w praniu. Co do krzesełka do karmienia to myślałam o takim najzwyklejszym coś takiego http://allegro.pl/krzeselko-stolik-do-karmienia-3-kolory-wyprzedaz-i5192487512.html
W dzień Tymek śpi tylko 3 razy po 20-30 minut. Chyba że jesteśmy na spacerze to wtedy przesypia nie raz i 1,5 h
Wypadają wam może włosy po porodzie? Bo mi garściami i już nie wiem co zrobić.
A o to Tymcio miesiąc temu
I wczoraj
kasia_1988, Gosiak, dorocia2324, Lara 82 lubią tę wiadomość