Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam sie, rzadko tu zagladam bo ostatnio ciezko mi mlodego ogarnac.
Chcialam sie tylko pochwalic ze jest kolejnym lutowym dzieckiem, ktore wczoraj w lozeczku zastalam stojacego na dwoch nozkach i trzymajacego sie gornego szczebelka. Oj jaki byl zadowolony.
A ja przerazona bieglam do niego ze zaraz rabnie jak dlugi z drugiej strony w szczebelki.
Ogolnie juz raczkuje i podciaga sie do gory cokolwiek stanie mu na przeszkodzie. Jest wszystkiego ciekawy i wszystko chce do raczki jak nie dam to krzyk. A ma dobra pamiec wiec jak wchodzimy do kuchni to juz pamieta do czego wyciaga sie raczki.
Wiec moj dzien ogolnie polega na siedzeniu przy nim, bo narazie cwiczy rownowage w tym wssystkim i przewraca sie non stop najczesciej na buzie nawet boje sie go dac na podloge wiec ma plac zabaw na lozku.
Juz siedzi, w wozku musi na siedzaca bo sie podciaga i jest krzyk jak poloze i w wozku mu lepiej bo sie trzyma i siedzi. Na lozku jeszcze sie przewraca z siadu
No i reaguje na imiemarcela29, dorocia2324, kasia_1988, Atakasobiejedna, asia888, justta lubią tę wiadomość
-
Ogolnie ruchowo mam malego szalenca. Lecz pokarmowo kiepsko
Do marchewek dodalam kaszke manne bobovita kiedys i cala buzke mial czerwona ale zniklo. Za to wczoraj chcialam dac mlecznomryzowa waniliowa i cala buzia momentalnie po dwoch lyzeczkach zrobila sie czerwona. A wieczorem byl obsypany strasznie!!!!!! Az sie przerazilam wiec teraz w weekend nic nie dajemy tylko cycus
No i ogolnie kaszki bobovita odpadaja, nie wiem czy one go uczulaja czy mleko mm w nich. Mam jeszcze kleik ryzowy czysty wiec pomweekendzie sprawdze.
Oj czuje ze u nas jedzenie to bedzie droga przez mękę bo jak daje cos na lyzeczce to niby otwiera buzie ale kompletnie nie kuma po co mu tomwkladam do buzi i co z tym zrobic. Ztroche przelknie reszte wypluje gadajac z mama zobaczymy.
Ok babki milego dnia bo moj juz nie spi, ostatnio 5,30 i 6 to jego ukochana godzina.
No i mamy jeden zabek, ale ciezko ze spaniem w dzien strasznie najlepiej u mamy na raczkach wiec chyba ida kolejne. -
witam, Lara gratuluje osiagniec synka, co do jedzenia sprobuj kaszek bezmlecznych i zrob na wodzie, a kaszke manna ja kupilam zwykla eko bo w tej bobovit sa jakies dodatki, a i tak mi dr mowila ze przez 2mc tylko 1lyzeczka kaszki z glutenem do posilku, a jak chcesz dac porcje cala smakowa to lepiej bez glutenu narazie na wodzie i dodac owoc, z tego co pamietam to Piotrus mial problemy brzuszkowe to moze lepiej bez dodatku mm poki co
moja tez je niechetnie max 6lyzeczek
a wczoraj jak mylam dwie dolne jedynki małej, zauwazylam prawa gorna dwojke na gorze juz przebita, ale szczerbulec mi rosnie:)Lara 82 lubi tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Jeju Laurka! Jak to się stało?? Dobrze, że ja już nie mam bujaczka! U nas tylko Zoja na podłodze szaleje, chociaż i na tak płaskim terenie zrobiła sobie krzywdę uderzając się w ławę
My dziś wstałyśmy po 7, wczoraj było po 6. Zobaczymy jak się teraz te drzemki rozłożą. Ciekawe czy ja z tak różnymi porami wstawania dojdę do jakiejś regularności w tym wszystkim :p
No i chyba muszę zasiąść do laktatora. Cycki mi zaraz wybuchną!Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 08:12
-
Dzień dobry!
Ja ostatnio się nie udzielam, bo jesteśmy na wsi i nie mam za bardzo jak... Ale czytam regularnie
Angelcia witaj spowrotem!
Laurka dobrze, że nic Lubie się nie stało
My juz wprowadzamy pokarmy metoda blw, ale dziś i jutro odpuszczamy, bo po wczorajszym kalafiorze pojawiły się krostki przy ustach.
Jestem pod wrażeniem jego chęci do jedzenia łapał różyczki kalafiora i sobie ssał. Babcia jak to widziała, to była przerażona, aż bała się patrzeć Mimo to mówi, że i tak nie jestem jej w stanie przekonać do tej metody
W niedziele wracamy do domu Pojedziemy jeszcze do moich rodziców. Mama ma nam dać jaja i malinki od siebie od ciotki z ogródka warzywa będziemy mieli szkoda, że tak daleko mieszkają, bo dużo wziąć nie mogę na raz. -
Ale macie fajnie z tymi wakacjami na wsi! Ja dopiero za miesiąc będę u mamy w Polsce, doczekać się nie mogę!
Zdrówka dla Poli! :* no i czekamy na zdjęcia
Gosiak, obym doszła, bo chcę wprowadzać jej te posiłki o stałych porach a nie raz tak, raz siak...przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Bietka, pogrzebałam i twarożek dopiero po 12 miesiącu zalecają tak jak i mleko krowie. Także jak chcesz, bo niektóre mamy mówią, że one na krowim mleku wychowane i żyją
http://www.osesek.pl/search/node/twar%C3%B3gWiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 08:28
-
Angelcia, mam zdjęcia pieluchomajtek jak wyglądają na małej pupci
Dla porównania zrobiłam zdjęcie zwykłych pampersów, to co mi się nie podoba po aktywności Zoji.
Tutaj nie podoba mi się, że ta pieluszka zawija się (po lewej stronie) i ten rzep jest dość ostry i udo obciera.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f944e597c44b.jpg
A tak wygląda pas w tych pieluchomajtkach, jest mięciutki i nieobciskający.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/956fd5b4f6ff.jpg
A tak wygląda tył. Bardzo fajnie przylega do pupy No i tym paskiem z zieloną końcówką później zakleja się pieluszkę.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/60044c738dd6.jpg
No to zgłębiłam tematWiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 08:36
-
Czesc angelcia! Fajnie ze znowu wracacie dziewczyny choc na chwile ;p
Lady ja tez mam problem z regularnoscia bo moja raz wstaje o 610 raz 640 a raz tj dzis o 710... Wszystko sie wtedy gmatfa a jeszcze nieraz choc ostatnio nie o 530.. Wiec wogole rozstrzal jedynie kapiel jest zawsze o 20 :p
Ciekawa sytuacja mnie wczoraj spotkala.. Bylam na pozegnaniu kolegi w gdansku glownym, pierw jeden lokal do 20 a potem drugi , bylam z mala bo nie mialam z nia co zrobic wiec postanowilam i tak isc ale z nia i zrobic dzien brudaska bez mycia
No ale do rzeczy jak poszlismy do lokalu ok 20 a tam wszyscy oprocz mnie pili alkohol to podeszla ochrona i powiedziala ze nie moge siedziec tam z dzieckiem... No to ja wielkie oczy o co chodzi przeciez jestem trzezwa a oni ze mieli juz wiele przypadkow wzywania policji i problemow zatem tam gdzie jest alkhol to nie powinnam siedziec z mala... Finalnie dogadalam sie z nimi ze moge zostac do 22 max...nie mniej jednak niebardzo wiem o co chodzi bo przeciez dziecko w wozku sobie spalo ja nie pilam nawet kropli alko.. A mimo to nie moge przebywac wsrod znajomych spozywajacych z mloda? O co tu chodzi? Znacie jakis taki przepis? Nie chcialam robic problemow, byc moze jest jakas podstawa prawna wiec klocic sie nie bede ani z nimi ani z policja gdyby zostala wezwana no ale zdziwiona jestem calkowicie;/
Ps AsiaSzw testowalas????? -
Dzień dobry:)
Słoneczna, dzięki za pomysł, będą zrazy:) Dawno nie robiłam, całkiem o nich zapomniałam.
Zaczęliśmy blw. ekscytacja Polenki jest wprost niewiarygodna! Nie mogę się napatrzeć
Przedszkolanka, udanej sesji:)
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Fajne te pieluchomajtki, może jednak się skusze na chociaż jedną paczkę.. Pójdę do Carrefoura.
Zupka ugotowana - marcheweczka, pietruszka, pomidorki, indyczek, troszkę masełka prawdziwego i pietruszki zielonej . Ada uwielbia warzywa.
Teraz lecimy na spacer, pogoda chwiejna więc trzeba korzystać. Pytanie - Ile odbywacie spacerów dziennie? U nas najczęściej trzy, ale ostatni zazwyczaj rączkowy, bo Ada jest już lekko śpiąca i nie chce, aby zasypiała w wózku (skutkuje to zasypianiem ok 24).LadyDi lubi tę wiadomość
-
Bella, nie sądzę żeby był taki przepis. Chociaż ja bym z dzieckiem nie chodziła na takie imprezy. Też jestem zdania że albo alkohol albo dziecko, oczywiście nie popadając w paranoję i nie wyliczając każdej kropli do obiadu;) Jak dla mnie w lokalach alkohol=większe prawdopodobieństwo rozrób, bałabym się. A co to był za typ lokalu?