X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie, rzadko tu zagladam bo ostatnio ciezko mi mlodego ogarnac.

Chcialam sie tylko pochwalic ze jest kolejnym lutowym dzieckiem, ktore wczoraj w lozeczku zastalam stojacego na dwoch nozkach i trzymajacego sie gornego szczebelka. Oj jaki byl zadowolony.
    A ja przerazona bieglam do niego ze zaraz rabnie jak dlugi z drugiej strony w szczebelki.

Ogolnie juz raczkuje i podciaga sie do gory cokolwiek stanie mu na przeszkodzie. Jest wszystkiego ciekawy i wszystko chce do raczki :-) jak nie dam to krzyk. A ma dobra pamiec wiec jak wchodzimy do kuchni to juz pamieta do czego wyciaga sie raczki.

Wiec moj dzien ogolnie polega na siedzeniu przy nim, bo narazie cwiczy rownowage w tym wssystkim i przewraca sie non stop najczesciej na buzie :-) nawet boje sie go dac na podloge wiec ma plac zabaw na lozku.
    Juz siedzi, w wozku musi na siedzaca bo sie podciaga i jest krzyk jak poloze i w wozku mu lepiej bo sie trzyma i siedzi. Na lozku jeszcze sie przewraca z siadu :-)

No i reaguje na imie :-)

marcela29, dorocia2324, kasia_1988, Atakasobiejedna, asia888, justta lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie ruchowo mam malego szalenca. Lecz pokarmowo kiepsko :-(
    Do marchewek dodalam kaszke manne bobovita kiedys i cala buzke mial czerwona ale zniklo. Za to wczoraj chcialam dac mlecznomryzowa waniliowa i cala buzia momentalnie po dwoch lyzeczkach zrobila sie czerwona. A wieczorem byl obsypany strasznie!!!!!! Az sie przerazilam :-( wiec teraz w weekend nic nie dajemy :-( tylko cycus :-(
    No i ogolnie kaszki bobovita odpadaja, nie wiem czy one go uczulaja czy mleko mm w nich. Mam jeszcze kleik ryzowy czysty wiec pomweekendzie sprawdze.

Oj czuje ze u nas jedzenie to bedzie droga przez mękę bo jak daje cos na lyzeczce to niby otwiera buzie ale kompletnie nie kuma po co mu tomwkladam do buzi i co z tym zrobic. Ztroche przelknie reszte wypluje gadajac z mama :-) zobaczymy.

Ok babki milego dnia bo moj juz nie spi, ostatnio 5,30 i 6 to jego ukochana godzina.

No i mamy jeden zabek, ale ciezko ze spaniem w dzien strasznie najlepiej u mamy na raczkach wiec chyba ida kolejne.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam :)
    U nas pierwsza drzemka, bo dziś wstałyśmy przed 6.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, Lara gratuluje osiagniec synka, co do jedzenia sprobuj kaszek bezmlecznych i zrob na wodzie, a kaszke manna ja kupilam zwykla eko bo w tej bobovit sa jakies dodatki, a i tak mi dr mowila ze przez 2mc tylko 1lyzeczka kaszki z glutenem do posilku, a jak chcesz dac porcje cala smakowa to lepiej bez glutenu narazie na wodzie i dodac owoc, z tego co pamietam to Piotrus mial problemy brzuszkowe to moze lepiej bez dodatku mm poki co
    moja tez je niechetnie max 6lyzeczek
    a wczoraj jak mylam dwie dolne jedynki małej, zauwazylam prawa gorna dwojke na gorze juz przebita, ale szczerbulec mi rosnie:)

Lara 82 lubi tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Laurka! Jak to się stało?? Dobrze, że ja już nie mam bujaczka! U nas tylko Zoja na podłodze szaleje, chociaż i na tak płaskim terenie zrobiła sobie krzywdę uderzając się w ławę :/

My dziś wstałyśmy po 7, wczoraj było po 6. Zobaczymy jak się teraz te drzemki rozłożą. Ciekawe czy ja z tak różnymi porami wstawania dojdę do jakiejś regularności w tym wszystkim :p

No i chyba muszę zasiąść do laktatora. Cycki mi zaraz wybuchną!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 08:12

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi, dojdziesz, dojdziesz, u nas pierwsza drzemka zaczyna się jakieś 1,5h od wstania. I od tego uzależnione są kolejne. Odstępy czasowy są zachowane :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy pół roczkowo <3 z tej okazji mamy sesję dzisiaj :)
    I my małe podsumowanie zrobimy ,ale to ze zdjęciami wieczorkiem :)

Angelcia witaj znowu :)

Gosiak, kasia_1988, Lara 82, marcela29, asia888, dorocia2324 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Ja ostatnio się nie udzielam, bo jesteśmy na wsi i nie mam za bardzo jak... Ale czytam regularnie ;-)

Angelcia witaj spowrotem!
    Laurka dobrze, że nic Lubie się nie stało :-)

My juz wprowadzamy pokarmy metoda blw, ale dziś i jutro odpuszczamy, bo po wczorajszym kalafiorze pojawiły się krostki przy ustach.
    Jestem pod wrażeniem jego chęci do jedzenia :-D łapał różyczki kalafiora i sobie ssał. Babcia jak to widziała, to była przerażona, aż bała się patrzeć ;-) Mimo to mówi, że i tak nie jestem jej w stanie przekonać do tej metody ;-)

W niedziele wracamy do domu :-) Pojedziemy jeszcze do moich rodziców. Mama ma nam dać jaja i malinki od siebie :-D od ciotki z ogródka warzywa będziemy mieli :-) szkoda, że tak daleko mieszkają, bo dużo wziąć nie mogę na raz.

c7hyim7.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle mogę mieć ze wsi prawdziwe mleko :-) 2.50 za 1,5 litra. To jak za darmo :-D nast razem jak przyjedziemy to kupię dużo i zrobię twaróg :-D może juz młodemu dam?

c7hyim7.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie fajnie z tymi wakacjami na wsi! Ja dopiero za miesiąc będę u mamy w Polsce, doczekać się nie mogę!

Zdrówka dla Poli! :* no i czekamy na zdjęcia :D

Gosiak, obym doszła, bo chcę wprowadzać jej te posiłki o stałych porach a nie raz tak, raz siak...

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka, pogrzebałam i twarożek dopiero po 12 miesiącu zalecają tak jak i mleko krowie. Także jak chcesz, bo niektóre mamy mówią, że one na krowim mleku wychowane i żyją ;)

http://www.osesek.pl/search/node/twar%C3%B3g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 08:28

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, mam zdjęcia pieluchomajtek jak wyglądają na małej pupci :D

Dla porównania zrobiłam zdjęcie zwykłych pampersów, to co mi się nie podoba po aktywności Zoji.

Tutaj nie podoba mi się, że ta pieluszka zawija się (po lewej stronie) i ten rzep jest dość ostry i udo obciera.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f944e597c44b.jpg

A tak wygląda pas w tych pieluchomajtkach, jest mięciutki i nieobciskający.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/956fd5b4f6ff.jpg

A tak wygląda tył. Bardzo fajnie przylega do pupy :) No i tym paskiem z zieloną końcówką później zakleja się pieluszkę.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/60044c738dd6.jpg

No to zgłębiłam temat :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 08:36

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi Dzięki za info!

W takim razie kupię tylko jedną butelkę i zrobię prowokację u siebie :-) Może ja juz mogę.

Ja właśnie usypiam na pierwszą drzemkę.

LadyDi lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc angelcia! Fajnie ze znowu wracacie dziewczyny choc na chwile ;p
    Lady ja tez mam problem z regularnoscia bo moja raz wstaje o 610 raz 640 a raz tj dzis o 710... Wszystko sie wtedy gmatfa a jeszcze nieraz choc ostatnio nie o 530.. Wiec wogole rozstrzal jedynie kapiel jest zawsze o 20 :p
    Ciekawa sytuacja mnie wczoraj spotkala.. Bylam na pozegnaniu kolegi w gdansku glownym, pierw jeden lokal do 20 a potem drugi , bylam z mala bo nie mialam z nia co zrobic wiec postanowilam i tak isc ale z nia i zrobic dzien brudaska bez mycia ;)
    No ale do rzeczy jak poszlismy do lokalu ok 20 a tam wszyscy oprocz mnie pili alkohol to podeszla ochrona i powiedziala ze nie moge siedziec tam z dzieckiem... No to ja wielkie oczy o co chodzi przeciez jestem trzezwa a oni ze mieli juz wiele przypadkow wzywania policji i problemow zatem tam gdzie jest alkhol to nie powinnam siedziec z mala... Finalnie dogadalam sie z nimi ze moge zostac do 22 max...nie mniej jednak niebardzo wiem o co chodzi bo przeciez dziecko w wozku sobie spalo ja nie pilam nawet kropli alko.. A mimo to nie moge przebywac wsrod znajomych spozywajacych z mloda? O co tu chodzi? Znacie jakis taki przepis? Nie chcialam robic problemow, byc moze jest jakas podstawa prawna wiec klocic sie nie bede ani z nimi ani z policja gdyby zostala wezwana no ale zdziwiona jestem calkowicie;/
    Ps AsiaSzw testowalas?????

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    Słoneczna, dzięki za pomysł, będą zrazy:) Dawno nie robiłam, całkiem o nich zapomniałam.
    Zaczęliśmy blw. ekscytacja Polenki jest wprost niewiarygodna! Nie mogę się napatrzeć:)
    Przedszkolanka, udanej sesji:)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi, dzięki za recenzje. Zastanawiałam się nad nimi, ale faktycznie z kupą może być problem. Zabrakło mi wyobraźni:D

LadyDi lubi tę wiadomość

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne te pieluchomajtki, może jednak się skusze na chociaż jedną paczkę.. Pójdę do Carrefoura.

Zupka ugotowana - marcheweczka, pietruszka, pomidorki, indyczek, troszkę masełka prawdziwego i pietruszki zielonej :). Ada uwielbia warzywa.

Teraz lecimy na spacer, pogoda chwiejna więc trzeba korzystać. Pytanie - Ile odbywacie spacerów dziennie? U nas najczęściej trzy, ale ostatni zazwyczaj rączkowy, bo Ada jest już lekko śpiąca i nie chce, aby zasypiała w wózku (skutkuje to zasypianiem ok 24).

LadyDi lubi tę wiadomość

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

• monika_ Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, nie sądzę żeby był taki przepis. Chociaż ja bym z dzieckiem nie chodziła na takie imprezy. Też jestem zdania że albo alkohol albo dziecko, oczywiście nie popadając w paranoję i nie wyliczając każdej kropli do obiadu;) Jak dla mnie w lokalach alkohol=większe prawdopodobieństwo rozrób, bałabym się. A co to był za typ lokalu?:)

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To byla knajpka ae z tarasem na zewnatrz i my nie dosc ze usiedlismy na tarasie to jeszcze stoliki przestawilismy zdala od innych...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nie byla to "imprezownia"

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
‹‹ 3350 3351 3352 3353 3354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ