X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś dzień dziwny. Tzn. ja się jakoś dziwnie czuję, ale nie umiem tego ubrać w słowa.

Ale posprzątałam, pogotowałam, pomroziłam owoców, byliśmy na urodzinach na ogródku, wygonił nas deszcz, a raczej zimno, które z sobą przyniósł. Jak zwykle wszyscy się małym zachwycali.

Oglądałam gryzak. Wybór duży, aż za duży. Bo nie wiem, co wybrać. Zaciekawił mnie gryzak z drzewa klonowego, tylko cena trochę duża. Mąż chyba nie byłby zadowolony ;)

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I w międzyczasie natknęłam się na dwa artykuły. O mrożeniu i rozmrażaniu oraz o oleju rzepakowym. Polecam. Szczególnie ten drugi :)

http://www.poradyherrbaty.pl/2014/12/mrozenie-jest-jedna-z-najatwiejszych.html#ixzz3jNcdorkV

http://zdrowyprzedszkolak.pl/strefa-rodzica/zdrowe-zywienie/item/707-olej-rzepakowy-oliwa-polnocy.html

relg9vvjrtqik460.png

• marcela29 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystkiego naj polroczniakom, Natanek, Pola i Gabrys-duzo zdrowka i sil dla rodzicow

dorocia2324, przedszkolanka:), asia888 lubią tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszcze szukam małej torby d wózka, takiej na spacer po okolicy. Bo wcześniej w gondoli miałam kilka kieszonek i miałam gdzie włożyć portfel, telefon, a w spacerówce kieszeń jest w budce, do której mam daleko sięgać ;) A torebki już dawno nie noszę ;)

relg9vvjrtqik460.png

• marcela29 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja padam, przed tym wyjazdem strasznie duzo zajec,a malutka ma faze "tylko mama i nikt wiecej" bylismy u rodzicow zawiezc psa, potem sprzatanie, pranie, troche pakowania, spacer, zakupy, wrocilysmy 19.15 i dopiero o 20 mala polozylam, a juz 3 dzien ma problemy z zasypianiem moze przez zabki i ogolnie wiecej noszenia, teraz jeszcze mam maliny na gazie, robie mus do kaszek do mrozenia...eh a rano trzeba chrzesnym troche bagazy podac bo oni jada wczesniej swoim autem i maja miejsce to nam czesc wezma bo inaczej bysmy nie zmiescili w aucie min lozeczko turyst, kojec, lezaczek, wozek z gondala itp masakra ile tego

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    i jeszcze szukam małej torby d wózka, takiej na spacer po okolicy. Bo wcześniej w gondoli miałam kilka kieszonek i miałam gdzie włożyć portfel, telefon, a w spacerówce kieszeń jest w budce, do której mam daleko sięgać ;) A torebki już dawno nie noszę ;)

Polecam organizer firmy Skip Hop - w SCC w Smyku kosztował 95zł, ale wart swojej ceny. Posiada portfelik, który można odpiąć zamkiem (sam jest zasuwany na zamek). Do tego jeszcze trzy przegródki - dwie mniejsze i jedna większa. Pasuje do każdego wózka. Ja mam czarną, a jest jeszcze bodajże beżowa.

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    A ja chyba założę konto na fejsie po latach, potrzebne mi jest - i to nie fejkowe, dacie potem namiary jak się do Was dostać? :P

Nareszcie!!!!! :-)

Gosiak lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej ja juz pocwiczylam:)

angelcia jak Ada nie siedzi to jak sie husta? Nie wypada?

Ja zdjecia wywoluje w Foto print- chyba najtaniej.
    Sa rozne papiery- tansze i kodak

I punkty do odbioru w calej Polsce

asia888 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak gotujecie buraczki do zupki? Bo chce ugitowac i nie wiem czy go na parze? Marchew na parze i zmiksiwac czy w wodzue i potem wyjac i z marchewka zmiksowac?

Moj maly jak zasnie wieczorem to sie budzi czesto.. Nie wiem. Ja niedlugo chyba zwariuje.

Jesc tez nie chce tylko cyc

atdcqtkf2affvuei.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natanek dzis i wczoraj troche bardziej marudny ale tragedii nie ma. Zawsze chodzi kolo 22 spac a dzis po 20 zaczal mega marudzic i ululalam w wozku bo nawet cyca nie chcial. O 21 przebudzil sie na papu i dalej spi. Nie jest przebrany w czyste body. Na szczescie pampersa zmienilam i wyczyscilam nosek. Jak bede go brala do nas do lozka to sciagne mu rajstopki i tyle.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzytaAm Was i podziwiam ze. Dajecie rade co 1-2 h wstawac w nocy.. Masakra.. A u nas 10 h ciagiem.. Bajka...
    Dzis przyjechala przyjaciolka z wawy do 3 city do rodzicow i musialysmy sie spotkac bo ona urodzila w czerwcu i musialam poznac malutka jej ;) ale grzeczne dziecko to szok!! Bylysmy 3 h na spacerze dziecko ma rowno 2 miesiace, i ciagle bylo w wozku wogole nic a nic nie marudzili nie plakalo normalnie szok! Nawet jak glodne bylo to tez nie plakalo tylko pokazywalo buzka i szukalo cycusia mamy... No aniolek porostu, w szoku bylam ze takie dziecko istnieje ;p
    Mowii ze im wogole nie placze prawie czasem jak juz za dlugo glodne a tak to nie, je ladnie co jakies 3 h, klucha niesamowita pieknie przybiera na cycu, i wogole nie nosza jej tylko tyle co do odbicia i tyle.. A ona wiecej wogole nie potrzebuje.. Niezle choc tak czasem sobie mysle ze jednak lubie tak nosic mojego szkraba bo wtedy tak blisko jestesmy i sie przytulamy ;)
    Dziewczyny macie pomysl jak sprac marchewke? Stosowalam odplamiacz ale dupa wyszla:/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez sie wybudza czesto dzis normalnie gadzina juz trzy razy plakalmw lozeczku a teraz na moim lozku spi. Mysle ze go brzuszek boli bo 2 dni kupy nie bylo i mega smoerdzace baki.

Marcela po co kojec skoro bierzesz lozeczko turystyczne, po co ci lezaczek skoro bierzesz spacerowy wozek????

relge6yd3cl8y0me.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękujemy za życzenia :) zdjęcia z sesji w pamiętniku, tylko kilka ale nie mogłam się zdecydować co wybrać tyle jest! :)

małe podsumowanie najpiękniejszych 6 miesięcy naszego życia :
    - Polunia jest na cycu, pomimo mm
    - je ładnie zupki,kaszki, warzywa i owoce
    - przewraca się z plecków na brzuszek i odwrotnie
    - pełza i próbuje raczkować
    - okręca się w około
    - staje na kolanach prostując ręce i się buja
    - ma 2 ząbki na dole
    - po swojemu gada i gaworzy
    - lubi się przytulać oraz buziaczki i wszelkie czułości
    - potrafi krzyczeć i piszczeć
    - ogląda rączki,łapie nóżki,uszka i włoski
    - na słowa "bam bam" przybija "piątki" w ręce
    - uwielbia się śmiać i cieszyć
    - lubi dzieci i zwierzątka
    - śpi ze mną, pobudki różne
    - jest bardzo ciekawa świata
    - zasypia przy cycusiu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 23:01

Lara 82, LadyDi, dorocia2324, kasia_1988, marcela29 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka caly dzien "pierdzi" buzia i cala sie przy tym zapluwa.

monika_, Pia Gizela lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, czekam na facebooku na Ciebie :D

Swoją drogą znalazłam dziś zdjęcie jakiejś Pani, która wstawiła zdjęcie swojej córeczki zaraz po śmierci a następnie w trumnie. Przykro mi się zrobiło, że zmarła, ale ogarnęła mnie też złość. Po co ludzie publikują takie zdjęcia?! To jest bardzo prywatne przeżycie, ostatnia droga dziewczynki, a i tak musiała to wwalić do sieci i to jeszcze ludzie udostępniają! Chciała się pochwalić czy o co chodzi?? Dzieciom też należy się szacunek. Nie wiem dlaczego istnieje przekonanie, że dziecko to dziecko. Przepraszam, ale to jest taki sam człowiek jak każdy z nas! Tylko dzieci nie wiedzą do końca co jest ok, a co nie, no i nie potrafią się jeszcze sprzeciwić.
    Mój W. wczoraj też mnie wkurzył. Kąpałam małą i przylazł jego kolega do sypialni naszej , gdzie to robiłam. Mówię do niego, żeby wyszedł, a ten do mnie z tekstem, że on tylko popatrzeć. Powiedziałam, że nie ma takiej opcji, to nie jest przedstawienie i ma wyjść. To się obraził. Oczywiście ręką zasłoniłam Zojkę między nogami. W. do mnie "czego się czepiasz, przecież to dziecko". No żesz do ku$#% nędzy! Ciekawe czy oni by chcieli by jakiś obcy chłop patrzył się jak biorą prysznic, czy by się czuli z tym komfortowo. No masakra. Wytłumaczyłam mu to i przyznał mi rację, ale że sam nie potrafi dojść do takiego wniosku to jest tragedia! Tak mnie denerwuje czasami, że nie mogę wytrzymać! A może ja się faktycznie zbyt czepiam? Może jestem przewrażliwiona??

Laurka lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane, gdzie jestescie na fb tez sie chetnie podczepie ;-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Gosiak, czekam na facebooku na Ciebie :D
    To dajcie namiary jak tam wleźć, kogo muszę dodać do znajomych? ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi, nie czepiasz się, też bym się wkurzyła.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak priv :)

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Moj tez sie wybudza czesto dzis normalnie gadzina juz trzy razy plakalmw lozeczku a teraz na moim lozku spi. Mysle ze go brzuszek boli bo 2 dni kupy nie bylo i mega smoerdzace baki.

Marcela po co kojec skoro bierzesz lozeczko turystyczne, po co ci lezaczek skoro bierzesz spacerowy wozek????

W łożeczku będzie spala, a kojec chce na dwór postawić bo mamy wynajęty domek z tarasem, kojec jest większy więc mała będzie miała swobodę ruchu, co do wózka my jezdzimy w gondoli jeszcze, więc muszę mieć lezaczek (taka wersja turystyczną) żeby ją nakarmić bo na kolanach nie bardzo da radę z moją także nie mam wyjścia i muszę wszystko brać....dobrze że wanienke kupilam pompowana

‹‹ 3352 3353 3354 3355 3356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ