Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas dziś dzień dziwny. Tzn. ja się jakoś dziwnie czuję, ale nie umiem tego ubrać w słowa.
Ale posprzątałam, pogotowałam, pomroziłam owoców, byliśmy na urodzinach na ogródku, wygonił nas deszcz, a raczej zimno, które z sobą przyniósł. Jak zwykle wszyscy się małym zachwycali.
Oglądałam gryzak. Wybór duży, aż za duży. Bo nie wiem, co wybrać. Zaciekawił mnie gryzak z drzewa klonowego, tylko cena trochę duża. Mąż chyba nie byłby zadowolony
-
I w międzyczasie natknęłam się na dwa artykuły. O mrożeniu i rozmrażaniu oraz o oleju rzepakowym. Polecam. Szczególnie ten drugi
http://www.poradyherrbaty.pl/2014/12/mrozenie-jest-jedna-z-najatwiejszych.html#ixzz3jNcdorkV
http://zdrowyprzedszkolak.pl/strefa-rodzica/zdrowe-zywienie/item/707-olej-rzepakowy-oliwa-polnocy.html -
wszystkiego naj polroczniakom, Natanek, Pola i Gabrys-duzo zdrowka i sil dla rodzicow
dorocia2324, przedszkolanka:), asia888 lubią tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
i jeszcze szukam małej torby d wózka, takiej na spacer po okolicy. Bo wcześniej w gondoli miałam kilka kieszonek i miałam gdzie włożyć portfel, telefon, a w spacerówce kieszeń jest w budce, do której mam daleko sięgać
A torebki już dawno nie noszę
-
ja padam, przed tym wyjazdem strasznie duzo zajec,a malutka ma faze "tylko mama i nikt wiecej" bylismy u rodzicow zawiezc psa, potem sprzatanie, pranie, troche pakowania, spacer, zakupy, wrocilysmy 19.15 i dopiero o 20 mala polozylam, a juz 3 dzien ma problemy z zasypianiem moze przez zabki i ogolnie wiecej noszenia, teraz jeszcze mam maliny na gazie, robie mus do kaszek do mrozenia...eh a rano trzeba chrzesnym troche bagazy podac bo oni jada wczesniej swoim autem i maja miejsce to nam czesc wezma bo inaczej bysmy nie zmiescili w aucie min lozeczko turyst, kojec, lezaczek, wozek z gondala itp masakra ile tego"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Pia Gizela wrote:i jeszcze szukam małej torby d wózka, takiej na spacer po okolicy. Bo wcześniej w gondoli miałam kilka kieszonek i miałam gdzie włożyć portfel, telefon, a w spacerówce kieszeń jest w budce, do której mam daleko sięgać
A torebki już dawno nie noszę
Polecam organizer firmy Skip Hop - w SCC w Smyku kosztował 95zł, ale wart swojej ceny. Posiada portfelik, który można odpiąć zamkiem (sam jest zasuwany na zamek). Do tego jeszcze trzy przegródki - dwie mniejsze i jedna większa. Pasuje do każdego wózka. Ja mam czarną, a jest jeszcze bodajże beżowa. -
A jak gotujecie buraczki do zupki? Bo chce ugitowac i nie wiem czy go na parze? Marchew na parze i zmiksiwac czy w wodzue i potem wyjac i z marchewka zmiksowac?
Moj maly jak zasnie wieczorem to sie budzi czesto.. Nie wiem. Ja niedlugo chyba zwariuje.
Jesc tez nie chce tylko cyc -
Natanek dzis i wczoraj troche bardziej marudny ale tragedii nie ma. Zawsze chodzi kolo 22 spac a dzis po 20 zaczal mega marudzic i ululalam w wozku bo nawet cyca nie chcial. O 21 przebudzil sie na papu i dalej spi. Nie jest przebrany w czyste body. Na szczescie pampersa zmienilam i wyczyscilam nosek. Jak bede go brala do nas do lozka to sciagne mu rajstopki i tyle.
-
CzytaAm Was i podziwiam ze. Dajecie rade co 1-2 h wstawac w nocy.. Masakra.. A u nas 10 h ciagiem.. Bajka...
Dzis przyjechala przyjaciolka z wawy do 3 city do rodzicow i musialysmy sie spotkac bo ona urodzila w czerwcu i musialam poznac malutka jejale grzeczne dziecko to szok!! Bylysmy 3 h na spacerze dziecko ma rowno 2 miesiace, i ciagle bylo w wozku wogole nic a nic nie marudzili nie plakalo normalnie szok! Nawet jak glodne bylo to tez nie plakalo tylko pokazywalo buzka i szukalo cycusia mamy... No aniolek porostu, w szoku bylam ze takie dziecko istnieje ;p
Mowii ze im wogole nie placze prawie czasem jak juz za dlugo glodne a tak to nie, je ladnie co jakies 3 h, klucha niesamowita pieknie przybiera na cycu, i wogole nie nosza jej tylko tyle co do odbicia i tyle.. A ona wiecej wogole nie potrzebuje.. Niezle choc tak czasem sobie mysle ze jednak lubie tak nosic mojego szkraba bo wtedy tak blisko jestesmy i sie przytulamy
Dziewczyny macie pomysl jak sprac marchewke? Stosowalam odplamiacz ale dupa wyszla:/ -
Moj tez sie wybudza czesto dzis normalnie gadzina juz trzy razy plakalmw lozeczku a teraz na moim lozku spi. Mysle ze go brzuszek boli bo 2 dni kupy nie bylo i mega smoerdzace baki.
Marcela po co kojec skoro bierzesz lozeczko turystyczne, po co ci lezaczek skoro bierzesz spacerowy wozek???? -
dziękujemy za życzenia
zdjęcia z sesji w pamiętniku, tylko kilka ale nie mogłam się zdecydować co wybrać tyle jest!
małe podsumowanie najpiękniejszych 6 miesięcy naszego życia :
- Polunia jest na cycu, pomimo mm
- je ładnie zupki,kaszki, warzywa i owoce
- przewraca się z plecków na brzuszek i odwrotnie
- pełza i próbuje raczkować
- okręca się w około
- staje na kolanach prostując ręce i się buja
- ma 2 ząbki na dole
- po swojemu gada i gaworzy
- lubi się przytulać oraz buziaczki i wszelkie czułości
- potrafi krzyczeć i piszczeć
- ogląda rączki,łapie nóżki,uszka i włoski
- na słowa "bam bam" przybija "piątki" w ręce
- uwielbia się śmiać i cieszyć
- lubi dzieci i zwierzątka
- śpi ze mną, pobudki różne
- jest bardzo ciekawa świata
- zasypia przy cycusiuWiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 23:01
Lara 82, LadyDi, dorocia2324, kasia_1988, marcela29 lubią tę wiadomość
-
Gosiak, czekam na facebooku na Ciebie
Swoją drogą znalazłam dziś zdjęcie jakiejś Pani, która wstawiła zdjęcie swojej córeczki zaraz po śmierci a następnie w trumnie. Przykro mi się zrobiło, że zmarła, ale ogarnęła mnie też złość. Po co ludzie publikują takie zdjęcia?! To jest bardzo prywatne przeżycie, ostatnia droga dziewczynki, a i tak musiała to wwalić do sieci i to jeszcze ludzie udostępniają! Chciała się pochwalić czy o co chodzi?? Dzieciom też należy się szacunek. Nie wiem dlaczego istnieje przekonanie, że dziecko to dziecko. Przepraszam, ale to jest taki sam człowiek jak każdy z nas! Tylko dzieci nie wiedzą do końca co jest ok, a co nie, no i nie potrafią się jeszcze sprzeciwić.
Mój W. wczoraj też mnie wkurzył. Kąpałam małą i przylazł jego kolega do sypialni naszej , gdzie to robiłam. Mówię do niego, żeby wyszedł, a ten do mnie z tekstem, że on tylko popatrzeć. Powiedziałam, że nie ma takiej opcji, to nie jest przedstawienie i ma wyjść. To się obraził. Oczywiście ręką zasłoniłam Zojkę między nogami. W. do mnie "czego się czepiasz, przecież to dziecko". No żesz do ku$#% nędzy! Ciekawe czy oni by chcieli by jakiś obcy chłop patrzył się jak biorą prysznic, czy by się czuli z tym komfortowo. No masakra. Wytłumaczyłam mu to i przyznał mi rację, ale że sam nie potrafi dojść do takiego wniosku to jest tragedia! Tak mnie denerwuje czasami, że nie mogę wytrzymać! A może ja się faktycznie zbyt czepiam? Może jestem przewrażliwiona??Laurka lubi tę wiadomość
-
Lara 82 wrote:Moj tez sie wybudza czesto dzis normalnie gadzina juz trzy razy plakalmw lozeczku a teraz na moim lozku spi. Mysle ze go brzuszek boli bo 2 dni kupy nie bylo i mega smoerdzace baki.
Marcela po co kojec skoro bierzesz lozeczko turystyczne, po co ci lezaczek skoro bierzesz spacerowy wozek????
W łożeczku będzie spala, a kojec chce na dwór postawić bo mamy wynajęty domek z tarasem, kojec jest większy więc mała będzie miała swobodę ruchu, co do wózka my jezdzimy w gondoli jeszcze, więc muszę mieć lezaczek (taka wersja turystyczną) żeby ją nakarmić bo na kolanach nie bardzo da radę z moją także nie mam wyjścia i muszę wszystko brać....dobrze że wanienke kupilam pompowana"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017