X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś dzień dziwny. Tzn. ja się jakoś dziwnie czuję, ale nie umiem tego ubrać w słowa.

Ale posprzątałam, pogotowałam, pomroziłam owoców, byliśmy na urodzinach na ogródku, wygonił nas deszcz, a raczej zimno, które z sobą przyniósł. Jak zwykle wszyscy się małym zachwycali.

Oglądałam gryzak. Wybór duży, aż za duży. Bo nie wiem, co wybrać. Zaciekawił mnie gryzak z drzewa klonowego, tylko cena trochę duża. Mąż chyba nie byłby zadowolony ;)

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I w międzyczasie natknęłam się na dwa artykuły. O mrożeniu i rozmrażaniu oraz o oleju rzepakowym. Polecam. Szczególnie ten drugi :)

http://www.poradyherrbaty.pl/2014/12/mrozenie-jest-jedna-z-najatwiejszych.html#ixzz3jNcdorkV

http://zdrowyprzedszkolak.pl/strefa-rodzica/zdrowe-zywienie/item/707-olej-rzepakowy-oliwa-polnocy.html

relg9vvjrtqik460.png

• marcela29 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystkiego naj polroczniakom, Natanek, Pola i Gabrys-duzo zdrowka i sil dla rodzicow

dorocia2324, przedszkolanka:), asia888 lubią tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszcze szukam małej torby d wózka, takiej na spacer po okolicy. Bo wcześniej w gondoli miałam kilka kieszonek i miałam gdzie włożyć portfel, telefon, a w spacerówce kieszeń jest w budce, do której mam daleko sięgać ;) A torebki już dawno nie noszę ;)

relg9vvjrtqik460.png

• marcela29 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja padam, przed tym wyjazdem strasznie duzo zajec,a malutka ma faze "tylko mama i nikt wiecej" bylismy u rodzicow zawiezc psa, potem sprzatanie, pranie, troche pakowania, spacer, zakupy, wrocilysmy 19.15 i dopiero o 20 mala polozylam, a juz 3 dzien ma problemy z zasypianiem moze przez zabki i ogolnie wiecej noszenia, teraz jeszcze mam maliny na gazie, robie mus do kaszek do mrozenia...eh a rano trzeba chrzesnym troche bagazy podac bo oni jada wczesniej swoim autem i maja miejsce to nam czesc wezma bo inaczej bysmy nie zmiescili w aucie min lozeczko turyst, kojec, lezaczek, wozek z gondala itp masakra ile tego

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    i jeszcze szukam małej torby d wózka, takiej na spacer po okolicy. Bo wcześniej w gondoli miałam kilka kieszonek i miałam gdzie włożyć portfel, telefon, a w spacerówce kieszeń jest w budce, do której mam daleko sięgać ;) A torebki już dawno nie noszę ;)

Polecam organizer firmy Skip Hop - w SCC w Smyku kosztował 95zł, ale wart swojej ceny. Posiada portfelik, który można odpiąć zamkiem (sam jest zasuwany na zamek). Do tego jeszcze trzy przegródki - dwie mniejsze i jedna większa. Pasuje do każdego wózka. Ja mam czarną, a jest jeszcze bodajże beżowa.

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    A ja chyba założę konto na fejsie po latach, potrzebne mi jest - i to nie fejkowe, dacie potem namiary jak się do Was dostać? :P

Nareszcie!!!!! :-)

Gosiak lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej ja juz pocwiczylam:)

angelcia jak Ada nie siedzi to jak sie husta? Nie wypada?

Ja zdjecia wywoluje w Foto print- chyba najtaniej.
    Sa rozne papiery- tansze i kodak

I punkty do odbioru w calej Polsce

asia888 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak gotujecie buraczki do zupki? Bo chce ugitowac i nie wiem czy go na parze? Marchew na parze i zmiksiwac czy w wodzue i potem wyjac i z marchewka zmiksowac?

Moj maly jak zasnie wieczorem to sie budzi czesto.. Nie wiem. Ja niedlugo chyba zwariuje.

Jesc tez nie chce tylko cyc

atdcqtkf2affvuei.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natanek dzis i wczoraj troche bardziej marudny ale tragedii nie ma. Zawsze chodzi kolo 22 spac a dzis po 20 zaczal mega marudzic i ululalam w wozku bo nawet cyca nie chcial. O 21 przebudzil sie na papu i dalej spi. Nie jest przebrany w czyste body. Na szczescie pampersa zmienilam i wyczyscilam nosek. Jak bede go brala do nas do lozka to sciagne mu rajstopki i tyle.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzytaAm Was i podziwiam ze. Dajecie rade co 1-2 h wstawac w nocy.. Masakra.. A u nas 10 h ciagiem.. Bajka...
    Dzis przyjechala przyjaciolka z wawy do 3 city do rodzicow i musialysmy sie spotkac bo ona urodzila w czerwcu i musialam poznac malutka jej ;) ale grzeczne dziecko to szok!! Bylysmy 3 h na spacerze dziecko ma rowno 2 miesiace, i ciagle bylo w wozku wogole nic a nic nie marudzili nie plakalo normalnie szok! Nawet jak glodne bylo to tez nie plakalo tylko pokazywalo buzka i szukalo cycusia mamy... No aniolek porostu, w szoku bylam ze takie dziecko istnieje ;p
    Mowii ze im wogole nie placze prawie czasem jak juz za dlugo glodne a tak to nie, je ladnie co jakies 3 h, klucha niesamowita pieknie przybiera na cycu, i wogole nie nosza jej tylko tyle co do odbicia i tyle.. A ona wiecej wogole nie potrzebuje.. Niezle choc tak czasem sobie mysle ze jednak lubie tak nosic mojego szkraba bo wtedy tak blisko jestesmy i sie przytulamy ;)
    Dziewczyny macie pomysl jak sprac marchewke? Stosowalam odplamiacz ale dupa wyszla:/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez sie wybudza czesto dzis normalnie gadzina juz trzy razy plakalmw lozeczku a teraz na moim lozku spi. Mysle ze go brzuszek boli bo 2 dni kupy nie bylo i mega smoerdzace baki.

Marcela po co kojec skoro bierzesz lozeczko turystyczne, po co ci lezaczek skoro bierzesz spacerowy wozek????

relge6yd3cl8y0me.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękujemy za życzenia :) zdjęcia z sesji w pamiętniku, tylko kilka ale nie mogłam się zdecydować co wybrać tyle jest! :)

małe podsumowanie najpiękniejszych 6 miesięcy naszego życia :
    - Polunia jest na cycu, pomimo mm
    - je ładnie zupki,kaszki, warzywa i owoce
    - przewraca się z plecków na brzuszek i odwrotnie
    - pełza i próbuje raczkować
    - okręca się w około
    - staje na kolanach prostując ręce i się buja
    - ma 2 ząbki na dole
    - po swojemu gada i gaworzy
    - lubi się przytulać oraz buziaczki i wszelkie czułości
    - potrafi krzyczeć i piszczeć
    - ogląda rączki,łapie nóżki,uszka i włoski
    - na słowa "bam bam" przybija "piątki" w ręce
    - uwielbia się śmiać i cieszyć
    - lubi dzieci i zwierzątka
    - śpi ze mną, pobudki różne
    - jest bardzo ciekawa świata
    - zasypia przy cycusiu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 23:01

Lara 82, LadyDi, dorocia2324, kasia_1988, marcela29 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka caly dzien "pierdzi" buzia i cala sie przy tym zapluwa.

monika_, Pia Gizela lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, czekam na facebooku na Ciebie :D

Swoją drogą znalazłam dziś zdjęcie jakiejś Pani, która wstawiła zdjęcie swojej córeczki zaraz po śmierci a następnie w trumnie. Przykro mi się zrobiło, że zmarła, ale ogarnęła mnie też złość. Po co ludzie publikują takie zdjęcia?! To jest bardzo prywatne przeżycie, ostatnia droga dziewczynki, a i tak musiała to wwalić do sieci i to jeszcze ludzie udostępniają! Chciała się pochwalić czy o co chodzi?? Dzieciom też należy się szacunek. Nie wiem dlaczego istnieje przekonanie, że dziecko to dziecko. Przepraszam, ale to jest taki sam człowiek jak każdy z nas! Tylko dzieci nie wiedzą do końca co jest ok, a co nie, no i nie potrafią się jeszcze sprzeciwić.
    Mój W. wczoraj też mnie wkurzył. Kąpałam małą i przylazł jego kolega do sypialni naszej , gdzie to robiłam. Mówię do niego, żeby wyszedł, a ten do mnie z tekstem, że on tylko popatrzeć. Powiedziałam, że nie ma takiej opcji, to nie jest przedstawienie i ma wyjść. To się obraził. Oczywiście ręką zasłoniłam Zojkę między nogami. W. do mnie "czego się czepiasz, przecież to dziecko". No żesz do ku$#% nędzy! Ciekawe czy oni by chcieli by jakiś obcy chłop patrzył się jak biorą prysznic, czy by się czuli z tym komfortowo. No masakra. Wytłumaczyłam mu to i przyznał mi rację, ale że sam nie potrafi dojść do takiego wniosku to jest tragedia! Tak mnie denerwuje czasami, że nie mogę wytrzymać! A może ja się faktycznie zbyt czepiam? Może jestem przewrażliwiona??

Laurka lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane, gdzie jestescie na fb tez sie chetnie podczepie ;-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Gosiak, czekam na facebooku na Ciebie :D
    To dajcie namiary jak tam wleźć, kogo muszę dodać do znajomych? ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi, nie czepiasz się, też bym się wkurzyła.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak priv :)

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Moj tez sie wybudza czesto dzis normalnie gadzina juz trzy razy plakalmw lozeczku a teraz na moim lozku spi. Mysle ze go brzuszek boli bo 2 dni kupy nie bylo i mega smoerdzace baki.

Marcela po co kojec skoro bierzesz lozeczko turystyczne, po co ci lezaczek skoro bierzesz spacerowy wozek????

W łożeczku będzie spala, a kojec chce na dwór postawić bo mamy wynajęty domek z tarasem, kojec jest większy więc mała będzie miała swobodę ruchu, co do wózka my jezdzimy w gondoli jeszcze, więc muszę mieć lezaczek (taka wersja turystyczną) żeby ją nakarmić bo na kolanach nie bardzo da radę z moją także nie mam wyjścia i muszę wszystko brać....dobrze że wanienke kupilam pompowana

‹‹ 3352 3353 3354 3355 3356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ