X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za artkuł Gosiak! Zaczęłam się zastanawiać czy moje dziecko jest wymagające czy "przeciętne". Prawie w ogole nie placze, ale dlatego ze jej nie pozwalam. Jesli chce cos zrobic i zostawie, wytrzymuje srednio 3,4 min. U mnie na rekach tez nie mozemy posiedziec, musi byc w ruchu, stale cos ogladac. Po calym dniu jestem padnieta.

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika dla mnie raczej byłoby niesmakiem, gdyby na reklamie pampersów dla dorosłych byłe gołe dupsko :)

Dlaczego dziecięce tyłki są pokazywane na reklamie pampków? Po to, aby pokazać TEORETYCZNIE jak wygląda pupa dziecka po używaniu ich produktu - chwyt marketingowy. Z resztą skoro jest to reklama pieluch to pokazanie np. pleców minie się z celem.

Wyznaję jedną zasadę - coś mi nie pasuje to nie patrzę. Nie będę nikomu zwracać uwagi, że dajmy na to zmienia w parku dziecku pampersa lub karmi piersią. Jak ja jem kanapkę to też nikt mi nie mówi, że mam tego nie robić.

Co do sytuacji LadyDi - nigdy mi się to nie zdarzyło, aby gościć kogoś tak wścibskiego. Więcej po prostu taka osoba nie zagościłaby w moich czterech ścianach, a już na pewno nie w godzinach kąpieli dziecka. Przy czym zaznaczam, że golizna dziecka nie jest dla mnie aż tak rażąca w gronie najbliższych - babci, dziadka.

Stokrota :), Lara 82 lubią tę wiadomość

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

• monika_ Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, chyba zle odczytalas moje intencje. Nie widze nic nieestetycznego w pupie niemowlaka. Chodzi wylacznie o poszanowanie godnosci dzieci. Chyba nie "wypozyczylabys" pupy swojej coreczki do reklamy ktora oglada pol Polski? Raczej nie, skoro dalej piszesz ze kapiel zarezerwowana dla najblizszych:) Rownie dobrze moznaby pokazywac genitalia dzieci w reklamie kremu na odparzenia, bo co, plecy pokazemy?

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_ wrote:
    Ja używam wózka zawsze kiedy idę na zakupy, jakoś nie widzę targania tylu ciężarów na raz:) Jak Wy sobie z tym radzicie? Chyba że Twój mąż ogarnia zakupy.
    Też wzbudzam w chuście czy nosidle zainteresowanie, w ogóle fajnie jest chodzić z dzieckiem, nagle ludzię się uśmiechają, zagadują, miło:D

Monika dzieki, naprawde ciezko ostatnio bylo.

Co do zakupow, to ja je ogarniam i zazwyczaj razem z mala. Tylko, ze tu sie jezdzi a nie chodzi ;) Luna w foteliku, fotelik w wozku i robimy zakupy.

monika_ lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mnie strasznie to zdenerwowało, że nowy znajomy mojego W. pcha się gdzie nie powinien. I dość takie obrzydzające to dla mnie jak jakiś stary gość patrzy się na moje roznegliżowane dziecko. Nie wiem co on sobie myśli i wyobraża, więc wolę unikać takich sytuacji. Oczywiście inaczej jak jest to babcia, czy moja siostra, bo ta są osoby, które nią się także opiekują, a nie obca osoba widziana pierwszy raz na oczy. :p

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pierwsza drzemka, dziś pewnie ze 3-4 spacerki - jakieś pranie w międzyczasie.
    Dziś jedliśmy bardzo zdrowe śniadanko - owsianka na wodzie z jabłuszkiem, rodzynkami, orzechami... i trzymałam małą na kolanach - domagała się, żeby jej dać, więc dostała samej owsianki troszkę do buzi, zjadła, zasmakowała, otwierała buźkę po jeszcze - zjadła kilka kęsków, ale łapkami jej dawałam + na deser kilka kawałków gotowanego jabłuszka :)
    Widać, że zdecydowanie chętniej je z nami i to co my. I nie lubi łyżeczką - woli sama brać rączkami, ew. żebym ja jej podawała ręką po kawałku. Jest nadzieja, że jej się BLW spodoba :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helo;)
    Ja tez nie miewam takich wscibskich gosci ;p ale jakos chybaby mnie to nie zdenerwowalo gdyby ktos wszedl podczas kapieli malej ;) ona tak lubi zainteresowanie swoja mala osobka ze szaleje na widok ludzi gadajacych do niej ;p
    Monika opisujesz dokladnie to co ja mam z mala ;) nie placze bo jej nie daje, skrzywi sie to biore na rece lub w chuste lub w nosidlo ;) na spacerze mam nosidlo i wozek na zmiane w zaleznosci od jej potrzeb ;) no ale po takim dniu bliskosci moje pkecy wyja z bolu ;) ale dam rade gorzej jak jyz ponad 10 kg bedzie ;p licze ze jak usiadzie i bedzie w spacerowce to bedzie choc troche lzej ;)
    Wiem ze niektore mamy kapiel uznaja za cos intymnego ale kochane nie kazdy tak mysli i poprostu czasem mozna delikatnie wyjasnic a nie sie oburzac ;p

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale angelcia masz modnisie ;) a jak tam z tata malej ? Dogadujecie sie juz dobrze? ciekawe jak u Mistrzyni w koncu ona ogarnia 1 starszala i blizniaczki ;)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, dzien bliskosci to idealne okreslenie:P Ja mam do pomocy meza, chociaz 2,3 godz dziennie duzo mi daja, nie wiem jak Ty musisz byc zmeczona wieczorami kiedy zostajesz sama.

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, ugotowalam malej kisiel z owocow, nabieralam na lyzeczke i juz w locie mi wyrywala:D Pozniej jak juz byla umazana wylalam jej na tace i jadla oblizujac paluszki:P Ale co zaskakujace akuat kisiel woli lyzeczka. Pewnie dlatego ze moze od razu duzo nabrac.

Gosiak lubi tę wiadomość

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialabym jej upiec ciasto z kaszy jaglanej i bananow, robilyscie moze cos takiego?

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znacie moze jakas strone gdzie moglabym Wam pokazac filmy z Polenka, ale tak zebyscie tylko Wy mialy dostep, albo zeby to po obejrzeniu usunac?

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie lulam na pierwsza drzemke. Dzis wstalismy o 9, szal. Oczywiscie z pobudkami o 7 i 8 :)

Dzis zrobie nalemu marchewke z mojego ogrodka. Nie mam jeszcze oleju ale nic sie nie stanie jak dostanie bez. Ciekawe czy mu zasmakuje. Dzis skladam zamowienie do Gemini.

Tyle spalam a jestem tak spiaca, ze masakra.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_ wrote:
    Znacie moze jakas strone gdzie moglabym Wam pokazac filmy z Polenka, ale tak zebyscie tylko Wy mialy dostep, albo zeby to po obejrzeniu usunac?
    Możesz się zarejestrować na naszym prywatnym forum.
    http://www.luty2015.fora.pl

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_ wrote:
    Chcialabym jej upiec ciasto z kaszy jaglanej i bananow, robilyscie moze cos takiego?
    Ja nic takiego nie robiłam, ale chętnie poznam przepis :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas druga drzemka.
    Jeden godzinny spacerek już mamy za sobą.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Gosiak, już wchodzę.
    Przepis na ciasto: http://ciastco.blogspot.com/2014/02/zdrowe-ciasto-z-kaszy-jaglanej-i-jabek.html
    Dziwi mne tylko, że kasza surowa. Chyba jutro wypróbuję:)

Gosiak lubi tę wiadomość

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika być może. Nie jestem osobą, która szuka sensacji i chce zarobić na swoim dziecku więc reklama w moim (Naszym) przypadku by nie przeszła.

Z resztą u Nas goście są w porach popołudniowych i zachowują się z taktem - kiedy odchodze od towarzystwa i idę szykować kąpiel to sami dochodza do wniosku, że już późno. W sumie, ja też nie siedzę u nikogo, kiedy szykuje się do kąpieli.

Bella Dav pojechał w delegacje, mamy luz! Jakoś tak łatwiej uporządkować mi codziennie proste czynności samej niż jak Dav krząta się po domu, on do dziś nie wie "co z czym się je" jeśli chodzi o Adę.

U Mistrzyni raczej wszystko ok, na Facebooku dodaje zdjęcia i dużo filmików z dziećmi.

Dzisiaj serwuję Adzie zupę pomidorową, ale nie z koncentratu i tych innych badziewi. Ze świeżych pomidorków - ona bardzo lubi taką zupę, zwłaszcza jeśli jest w niej indyk i np ryż.

Pytanie do Mam, których dzieci "szukają szczęścia" po całym domu. Czy Wasze dzieci zapuszczają się aż na panele podłogowe? Nie boicie się, że uderzą buzią o podłogę, albo głową podczas obrotu z pleców na brzuch lub odwrotnie? Nie wiem czy mam ją tak skrupulatnie pilnować, aby siedziała tylko na dywanie, czy pozwolić na wolność i ewetualne małe "kuku". ;)

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adulcova wrote:
    Pytanie do Mam, których dzieci "szukają szczęścia" po całym domu. Czy Wasze dzieci zapuszczają się aż na panele podłogowe? Nie boicie się, że uderzą buzią o podłogę, albo głową podczas obrotu z pleców na brzuch lub odwrotnie? Nie wiem czy mam ją tak skrupulatnie pilnować, aby siedziała tylko na dywanie, czy pozwolić na wolność i ewetualne małe "kuku". ;)
    U nas Janeczki nie sposób "zatrzymać" na dywanie odkąd stabilnie raczkuje, zapiernicza czasem do celu z prędkością światła. No i bez sensu ją ograniczać, tylko wtedy oczy dookoła głowy i raczej na podłodze z nią trzeba siedzieć.
    Ze 2-3 razy zrobiła lekkie bum, popłakała chwilkę, wzięłam na rączki, dałam buziaka i bawiła się dalej ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju znowu mi internet świruje i musiałam czekać aż mąż wróci naprawi :)

Adulcova Angelciu, ten organizer jest super! Ale cena. Niestety poza moim zasięgiem możliwości finansowych ;) Muszę zadowolić się czymś tańszym. Wymyśliłam, że kupę najtańszy, skoro nic taniego mi się nie podoba ;)

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 3354 3355 3356 3357 3358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ