Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Pia Gizela wrote:Jeju znowu mi internet świruje i musiałam czekać aż mąż wróci naprawi
Adulcova Angelciu, ten organizer jest super! Ale cena. Niestety poza moim zasięgiem możliwości finansowych Muszę zadowolić się czymś tańszym. Wymyśliłam, że kupę najtańszy, skoro nic taniego mi się nie podoba
A ile takie cos kosztuje w PLN?
Moje dziecko tez jeszcze sie nie przemieszcza, ale bardzo intensywnie sie obraca i usiluje usiasc.
Luna tez nie smiala sie jakos nigdy na glos. Wczoraj zasadniczo pierwszy raz slyszalam jak moje dziecko chichocze! Siedziala w wozku na dworze i dziadek ja niesamowicie rozbawil potrzasajac kluczykami od samochodu przed jej nosem. No ubawilo ja to po pachy i nas razem z nia x- D
Wydaje mi sie tez, ze Luna juz nie jest glodna w nocy. Jesli sie budzi z placzem, to z jakiejs innej przyczyny, bo wyglada na to, ze ssie dla ukojenia, gdyz nie trwa to zbyt dlugo. A moze to nowa faza?08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Adulcowa u mnie tak jak u Gosi, nie jestem w stanie upilnować młodego na dywanie lub końcu. Kilka razy się uderzył, czasami zapłakał a czasami nie także ja odpuscilam i daje mu swobodę eksplorowania otoczenia pod moim okiem
adulcova lubi tę wiadomość
-
U nas dzis marchewka nie smakowala. Ugotowalam i tylko zgniotlam widelcem. Buzie otworzyl ale po pierwszej lyzeczce tak sie krzywil na sam widok lyzeczki ze szok. Wszystko wyplul. Moze za pozno dzis bylo albo po prostu mu nie smakowalo. Jutro moze ugotuje cala i dam do raczki jak my tez bedziemy jesc.
-
Ja mam za slabe nerwy do BLW. Wczoraj jak mi Luna wziela kawalek brokula wielkosci mojego paznokcia i wciagnela do buzi, to sie przestraszylam i jej wyciagnelam. Rozciapcialam na papke i dalam z powrotem.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Angelcia, ja tez nie bardzo wiem jak sie w tej kwestii zachowywac, no ale ostatecznie musze jej pozwolic czolgac sie po macie. Chociaz kilka razy ze zmeczenia rabnela twarza w podloge, az mnie zabolalo jak to widzialam:/ Ale na niej chyba ogromnego wrazenia to nie zrobila. Rozplakala sie, po sekundzie przytulania przestala i wrocila do zabawy. Niemowleta chyba tylko wygladaja na takie kruche, taka zmylka;P
adulcova lubi tę wiadomość
-
Pia dokładnie cena, cena za taki gadżet jest nazbyt wygórowana, ale SkipHopowi chyba o to chodzi - trzeba zarobić. Nie wspomnę o "taniości" maty. Mówiąc po cichu... materiał jest okej, ale z utrzymaniem czystości jest ciężko. Ciągle ukurzony, albo jakieś paproszki, a ja muszę mieć wypucowane!
Z wózka za to jestem zadowolona, chociaż tyle...
Ada dzisiaj zaliczyła pierwszego siniaka (chyba?). Pewnie się "puknęła" o panele popołudniu, a ja zauważyłam go dopiero wieczorem, albo Aparatka drasnęła się pazurem.
U mnie na mm już fajny schemat dzienny z jedzeniem.
-mleko
-kaszka z moim mlekiem
-obiad wlasnej roboty (chyba, że daję rybkę to ze słoiczka, bo nie umiem przyrządzić jej dla Ady więc słoik bezpieczniejszy).
-deser
-mleko.
Córka nie wybrzydza w jedzeniu ani warzyw, ani owoców. Lubi jeść sama (a raczej paplać) i tak samo lubi jak się ją karmi.
-
Juz z tydzien temu chcialam Wam napisac i sie podzielic ciekawa dla mnie obserwacja, ale ostatnio nie mialam jak, bo w pracy zapieprz a w domu nie mam chwili. Ale do rzeczy.
Juz teraz widze, ze to, ze Luna jest wychowywana przez oboje rodzicow praktycznie 50/50 przynosi rewelacyjne rezultaty i na pewno bedzie owocowac jeszcze w przyszlosci. Otoz jak to spiewala kiedys Arka Noego "mama to nie jest to samo co tata". Moj maz dawal corce samej trzymac butelke, kiedy mi to by jeszcze nie przeszlo przez mysl (tzn. on trzymal dziecko, a dziecko samo trzymalo butelke i on jej nie podpieral), podczas gdy ja, jesli musialam z butli, to zawsze jej trzymalam. Teraz wiem, ze juz od ponad tygodnia moja corka calkiem sama je butelki lezac w lozeczku lub siedzac w foteliku lub spacerowce. Moj maz uczy ja samodzielnosci, jakiej by nie zdobyla tak szybko, gdybym tylko ja sie nia zajmowala. Bo jest facetem, bo kocha, ale sie nie cacka ;] Wczoraj po dlugim niedzielnym dniu, na wieczor Luna zasnela przy piersi, ale rozplakala sie odlozona w koncu do lozeczka: probowalam karuzelke, smoczek, Core grajaca melodyjke do snu, glaskanie po glowce, itp. itd. W koncu ja podnioslam i zaczelam nosic i tulic. Maz do mnie mowi: "Nie rozumiem po co Ty sie tak meczysz - poloz ja do lozka i daj jej butelke." Zaufalam mu, posluchalam sie i tak zrobilismy. Wyszlam z jej pokoju i poszlam myc zeby. Wlaczylam monitor od kamerki, patrze corcia spi szczesliwa na wznak jak rozgwiazda! 10 minut! Tyle wystarczylo! Bylam pod wrazeniem i coraz wiecej widze takich roznych szczegolow. Bo my nie zawsze sie we wszystkim zgadzamy co do postepowania z bobasem, ale widac wspolnymi silami odwalamy kawal dobrej roboty ;]]]]] No to dobranocka, bo Wy juz wszystkie spicie i do przeczytania we wtorek.LadyDi, asia888 lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka, potwierdziłaś artykuł, który ostatnio przeczytałam, że ojcowie uczą dzieci samodzielności, są odważniejsi w wychowywaniu itd. Bardzo się cieszę, że u Was to tak wygląda! U nas ten system trochę kuleje, ale myślę, że dojdziemy do tego, że i u nas będzie tak jak i u Ciebie
Adulcova, obejrzałam fotki, no i nie chcę Cię martwić, ale Ada to cały taty według mnie! :p Swoją drogą Twój mąż baaaaaardzo młodo wygląda. -
-
LadyDi wrote:
http://mamineskarby.pl/tata-corek-5-rzeczy-w-ktorych-jest-lepszy-od-mamy/LadyDi lubi tę wiadomość
-
Hej,
wyspana jestem jak nigdy!
Laurka spoko spostrzeżenia, byle tak dalej
LadyDi Czy młodo... 28-go ma 25 lat - ćwierć wieku! A Ada... jak ją zawieje to jest Mamą, a jak nie to Tatą
Okej, kończę makijaż, daję drugie śniadanie Młodocianej i idziemy na spacer, bo pogoda u Nas nieciekawa, pewnie popołudniu będzie ulewa. -
a ja już nie wiem co robić! moje dziecko w ogóle spać nie chce, ziewa, trze oczka, jęczy, a zaśnie na chwilkę i budzi się z jękiem i tak od tygodnia, a już tak ładnie spał!
nie wiem co się dzieje, czy to te zęby, ale poza tym, że góra podpuchnięta to nic nie widać.
Adulcova strasznie mi się te wszystkie drogie okołodzieciowe rzeczy podobają, ale przecież nie stać mnie na wszystko!
-
U nas drzemka nr 2 się właśnie zaczęła. Pogoda też pochmurna, jeden spacer już zaliczyłyśmy, tym razem atrakcją były dzieci, bo mnóstwo dzieci na placach zabaw i sobie dwie rundki zrobiłyśmy - jedną z nianią bliźniaków i jedną ze znajomą z bloku, która ma o rok starszą córeczkę od Janeczki. Fajnie tak pogadać z kimś dorosłym, nawet o dzieciach
Dziś na śniadanie moje dziecko zjadło jajecznicę na odrobinie masełka z awocado
Opowiadam wczoraj mojemu M. że lubi awocado i jestem taka szczęśliwa. A on tak popatrzył i mówi: a co Ty jadłaś w ciąży? No przecież dzieciak zna ten smak
No tak. Faceci tacy logiczni do bólu
Na obiadek będzie dziś drugi dzień dynia. Też lubi.Pia Gizela lubi tę wiadomość