X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją dziś prawie na zawał padlam przewijam mała, patrzę a pielucha aż na zewnątrz czerwona, myślę boże dziecko krwawi .....otwieram pieluche a tam resztki buraka......zapomniałam że wczoraj jadła ehhhhh swoją droga barszczyk smakowal

A ktoś pytał o buraczki- ją gotuje razem z warzywami w 200ml wody 15 min i potem dosypuje 2 łyżeczki manny i jeszcze 5 min gotuje, na samym końcu łyżeczka oleju i delikatnie blenduje na taka grudkowata konsystencje

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela ja pytalam o buraczki. ;) dzieki

atdcqtkf2affvuei.png
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna nie siedzi i jakoś tak się trzyma w pozycji półsiedzącej, niekiedy załapie, że się siedzi i trzyma się mocno za łańcuch lub to tworzywo z przodu. Cały czas patrzę i ewentualnie asekuruję, bo róznie bywa. Dobrze chociaż, że pod nogami jest piach, a nie akryl lub beton.

Ada zjadła dzisiaj sama różyczkę kalafiora - krztusiła się trochę. Też tak się to u Was odbywa?

Poszła teraz drzemać (pewnie 30min). Później pójdziemy do parku porobić jakieś zdjątka :)

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekujemy za zyczenia :)

Zobaczcie jak roznie sie rozwijaja nasze maluszki mimo tego samego wieku. To takie cudowne :)

A w ogole co z Groszkiem?

To widze ze wszystkie uciekacie na fb. Tutaj juz kompletnie opustoszeje, a szkoda.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi przez portale spolecznoaciowe ludzie juz kompletnie zatracili poczucie przyzwoitosci. Nie ma juz prywatnosci,nie ma granic. Wszystko jest na pokaz i dla publiki. Jak by sie chwile zastanowic i przyjrzec w jakim swiecie my dorastalysmy a w jakim nasze dzieci, to to jest zatrwazajace jak sie swiat zmienil w dwie-trzy dekady!

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba gorszy okres w koncu zazegnany. Luna spala do 9:00. Przed 5 sie obudzila, ale nie ssala nawet 10 minut. Odlozylam do lozeczka, bawila sie bawila i zasnela. O 9:00 pobudka, przewinelam, przystawilam do piersi - nie jadla 5 minut. Bawila sie i przgryzala. No to powiedzialam, ze tak nie wolno. Na sniadanie byla kaszka na wodzie!

Pia Gizela, Gosiak, dorocia2324, kasia_1988 lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:
    Dziekujemy za zyczenia :)

Zobaczcie jak roznie sie rozwijaja nasze maluszki mimo tego samego wieku. To takie cudowne :)

A w ogole co z Groszkiem?

To widze ze wszystkie uciekacie na fb. Tutaj juz kompletnie opustoszeje, a szkoda.
    Też się zastanawiałam ostatnio co z Groszkiem...
    Wróciliśmy z ZOO.
    Chyba trochę za dużo wrażeń. Jak widzi wróbelki na spacerze, to aż cała się śmieje, w ZOO otwierała czasem buźkę z wrażenia, ale była poważna - wytrzymała prawie 3h bez jedzenia i nie marudziła nic.
    Ululałam ją na 3-cią drzemkę o 17:00, wstała o 17:20

Laurka lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak zazdroszcze ZOO.

Dorocia ja na pewno nie przeniose sie na fb!

Wczoraj probowalam mojej corce podac ze sloiczka kurczaczka a kilka godzin pozniej banana. Ani jedno ani drugie jej nie wchodzilo. Za to marchewke przyrzadzona przez mame zjadla ze smakiem i dzis przed poludniem byla marchewkowa kupa. Dzis wieczorem ugotuje jej brokul.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka swiete slowa! Wiele osob zyje swiatem wirtualnym i co chwila wstawia nowe zdjecia dokumentujac kazda minute swojego zycia. Ja fb nie mam i nie mam zamiaru miec. Mam swoja grupke znajomych z ktorymi jestem blisko i Was i to mi wystarcza. A te wszystkie komentarze na fb od roznych osob i tak w wiekszosci nie sa szczere. Wiec po co mi to?

Gosiak to fajnie ze Janeczka byla grzeczna i wytrzymala tyle bez jedzonka :)

Gosiak lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko oszalalo na punkcie brokula. Nie wiem czy jej tak smakuje czy dobrze w raczce zgniata;)

Gosiak, dorocia2324 lubią tę wiadomość

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, w zoo byliscie z wozkiem?:)

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, ciesze sie ze jest lepiej! Wymeczylas sie ostatnio

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_ wrote:
    Gosiak, w zoo byliscie z wozkiem?:)
    Nie, w chuście, my od paru miesięcy nie używamy wózka ;)
    O dziwo nie widziałam ani jednego wisiadła. I słyszałam same pozytywne komentarze. Jedna babka pokazywała nawet mężowi: o, ta pani ma dobrą chustę.
    Jedna babka mnie zaczepiła i pytała ile miesięcy ma Janeczka, bo ona chciała kupić chustę dla swojej 4-miesięcznej córki, ale babka w sklepie jej odradziła, bo powiedziała, że już za długo nie ponosi... więc chwilę porozmawiałyśmy ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam wózka zawsze kiedy idę na zakupy, jakoś nie widzę targania tylu ciężarów na raz:) Jak Wy sobie z tym radzicie? Chyba że Twój mąż ogarnia zakupy.
    Też wzbudzam w chuście czy nosidle zainteresowanie, w ogóle fajnie jest chodzić z dzieckiem, nagle ludzię się uśmiechają, zagadują, miło:D

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciągu dnia robię tylko takie zakupy jak chleb, wędlina, itp, to nie są ciężkie siatki... większe zakupy robimy razem albo mąż ogarnia.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo piękne i mądre: http://dziecisawazne.pl/macierzynstwo-zaufac-dziecku-sobie/

Stokrota :), asia888 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Bardzo piękne i mądre: http://dziecisawazne.pl/macierzynstwo-zaufac-dziecku-sobie/
    Budujące to :) Pójdę spać mniej sfrustrowana wizja kolejnej nieprzespanej nocy :)

Gosiak lubi tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • monika_ Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja w ciągu dnia robię tylko takie zakupy jak chleb, wędlina, itp, to nie są ciężkie siatki... większe zakupy robimy razem albo mąż ogarnia.
    Ja niby też niewielkie, ale wystarczy chleb, mleko, parę pierdół i już coś waży. Z resztą lubię mieć wolne ręce, mogę głaskać Polenkę po głowie i stópkach:)

ex2bhdge3vq8w74m.png
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suprise leci na prywatne!

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

• monika_ Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi, też mnie to razi:/ Nie rozumiem dla zego nie szanuje sie intymności dzieci. Ostatnio byłam u rodziców i leciała reklama pampersów, a na kilku kadrach goła pupa dziecka. Gdyby to była osoba dorosła, reklama by nie przeszła. Nie sądzicie że to przesada?

ex2bhdge3vq8w74m.png
‹‹ 3353 3354 3355 3356 3357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ