Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Na Facebooku totalny rozgardiasz, nie potrafiłam jakoś się tam odnaleźć. Czytałam cały czas forum.
Bilans półroczniaczki...
-73cm, 7,9kg
-uwielbiam krzyczeć i spać z mamą w łóżku
-pełzam do tyłu po całym pokoju
-turlam się jak piłka - z pleców na brzuszek, z brzuszka na plecy
-nie mam ząbków
-mam problemy ze spaniem w ciągu dnia (śpię maksymalnie 40min podczas jednego "strzału")
-jem wszystko co mogę
-uczę się pić z kubka Lovi360, ale nie idzie mi to za dobrze
-nie siedzę
-mam nowy wózek, bo stary... się znudził iii... czas powoli wymienić garderobę na nową. Szybko rosnę - oj, za szybko.
Ogólnie niezła aparatka z Ady . Całe dnie spędzamy same, bo D pojechał w delegacje do Kozienic na elektrownie i wraca raz na dwa tygodnie, w grudniu leci do Izraela na pół roku. Leci dzień za dniem, minuta za minutą. Nastąpiła u mnie relaktacja także mamy chociaż mleko do kaszek, cieszę się z tego. Ja szukam jakieś pracy dorywczej, aby się choć troszkę jakos oderwać od codzienności, podrzucić wnuczkę babci (pretekst idealny!). Aczkolwiek nie jest to łatwe - chciałabym się trochę "odpompować" i chwilę zająć czymś, co nada mi energii, sprawi, że czuję się potrzebna nie tylko do pieluszek, a z drugiej strony niełatwo zostawić tego dorosłego bobasa z kimkolwiek. Z Mamusią najlepiej!Gosiak, Pia Gizela, LadyDi, bella84, asia888 lubią tę wiadomość
-
Pia Gizela wrote:Gosia i jak spacer
A z gryzaków, to polecam żyrafkę i taki:
http://www.aptekagemini.pl/mam-baby-mini-cooler-gryzak-z-klipsem-od-2-miesiaca-zycia.html
Ale i tak tylko na chwilę - póki zimny. -
Gosiak wrote:Angelcia, fajnie, że się odezwałaś!
To chyba dobrze, że Twój mąż pracuje i rzadko jest w domu. Może za sobą zatęsknicie
Może...
Powiedzcie mi, czy chodzicie z dziećmi na plac zabaw? Ja byłam z Adą dwa razy, aby się z Nią pohuśtać - bardzo się jej podobało, tylko wzrok "stałych bywalczyń"... Nie rozumiem, pojąć nie mogę! Przecież plac zabaw to miejsce publiczne, te kobiety nie postawiły go, ani nie zapłaciły za niego, aby takim wzrokiem urzekać innych!
Druga sprawa - na pewno słyszałyście o Pampers Pants - testowała któraś? Cena to ok 23zł na promocji w Carrefourze za bodajże 22szt. -
Ja nie chodzę na plac zabaw, nie pomyślałam nawet o tym, a mam na małym osiedlu chyba z 15
O tych Pantsach nie słyszałam. Ale zapytałam googla i tak mniej więcej wyglądają pieluszki na basen, wkłada się je jak majtki - nam się sprawdzają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 21:45
-
Młoda ma wielki ubaw na huśtawce - polecam. Sami chcieliśmy kupić do domu, ale nie wiem czy to bezpieczne, a po drugie.. jakby miała w domu to pewnie by się nie interesowała.
Najbardziej chodzi mi o to, czy zawartość z nich nie wypływa oraz nie zjeżdżają z pupy? Pytałam kilku koleżanek i nie używały nigdy, może nie warto testować, choć.. kto nie ryzykuje ten nie pije szampana -
Angelcia, ja używam pantsów tylko takiej duńskiej firmy, jutro wstawię zdjęcie jak wyglądają. Ogólnie są bardzo fajne! Nic nie obciska, super leżą, ale do kupy nie polecam, ani na noc. Kupkę ciężko zebrać, bo te pieluszki się rozrywa po bokach i jest tylko taka tasiemka z tyłu, żeby go zakleić po no i po bokach kupa wypływa... Ale tak bez kupy i na dzień to rewelacja!
adulcova lubi tę wiadomość
-
LadyDi wrote:Angelcia, ja używam pantsów tylko takiej duńskiej firmy, jutro wstawię zdjęcie jak wyglądają. Ogólnie są bardzo fajne! Nic nie obciska, super leżą, ale do kupy nie polecam, ani na noc. Kupkę ciężko zebrać, bo te pieluszki się rozrywa po bokach i jest tylko taka tasiemka z tyłu, żeby go zakleić po no i po bokach kupa wypływa... Ale tak bez kupy i na dzień to rewelacja!
No i o takie informacje mi chodziło.
U nas ostatnio wszystko jest wielką niewiadomą - raz kupa z rana, raz pod wieczór, przed obiadem... Ja myślałam o Pantsach na noc więc... dupa zbita
Zęby jej chyba idą - ostatnie trzy dni to ciągłe zrzędzenie i spanie maksymalnie po 30min, no w porywach do 40. Mimo wszystko, zaciskam zęby i działam z Nią dalej -
Angelcia, one nie są tak chłonne jak te pampers baby dry do 12 godz suchości, te są najlepsze na noc według mnie. Zakładałam pieluchomajtki na noc, to nad ranem już były przesikane i mi się dziecko budziło. A pantsy są dobre, jak dziecko jest ruchliwe. U nas było tak, że jak Zoja popełzała trochę, poprzekręcała się na brzuch i odwrotnie to zaraz przy rzepach jakoś tak zjeżdżały te pampersy, że jej się w fałdki wbijały. Musiałam często poprawiać, bo obcierało aż. A te mają taką mięciutką górę i nie ma problemu, że coś ją ciśnie, albo obetrze.
No a u nas kupa zawsze z rana, więc z nocnego pampersa, zakładam zwykłego zapinanego, a potem już pantsy. Te pieluchomajtki do zwartej kupy się nadają, ale do takiej płynniejszej to już niestety nie...adulcova lubi tę wiadomość
-
Boze wreszcie koniec tego koszmarnego tygodnia! Mam powyzej uszu mojej pracy! W tym miesiacu odeszly dwie osoby i teraz ci co zostali beda musieli wyrabiac 600% normy.
W domu tez stres. Dwa dni temu Luna wypadla mi z bujaczka (stojacego). Nadal to przezywam.
Cale szczescie jej nocne spanie wraca do normy. Zeszlej nocy obudzila sie tylko raz. Spi we wlasnym lozeczku lub w kojcu. Mezowi nie podoba sie, ze mloda spi na brzuchu i chce, zebym kupila waleczki, coby sie dziecko nie obracalo.
Zeby nadal nie wyszly. Za to Luna wcina az jej sie uszy trzesa! Wczoraj bylo jabluszko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 00:07
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya