Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witamy sie równo 7 miesiecy temu urodził się mały Leoś ma dwa ząbki na dole jest super pogodnym dzieciaczkiem, trzy drzemki godz w ciągu dnia, zasypia o 19 pobódka o 5 rano i tak sobie żyjemy, a nie lubi leżeć na brzuszku, ale pełza i zaczyna raczkować, pozdrawiamy serdecznie
LadyDi, Gosiak, Pia Gizela, Pia Gizela, asia888, Katiś, Bietka, marcela29, kasia_1988, dorocia2324, Laurka, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
Pia podoba mi sie ta wasza pediatra
ja soczkow tez nie bede podawac, o kompocie nie pomyslalam- dobry pomysl
sloiki awaryjnie, troche kupilam bio z hipp, jablka i gruszki maja nie dosladzane, lepsze sklady niz u konkurencji rzeczywiscie, choc wypelniacze w stylu grysiku ryzowego tez wciskaja
no i moze najpierw jeden sloik z nowym warzywem/owocem a jak wszystko ok to sama ugotuje tak myslalam, a jak nie to sama pozjadam
zobaczymy, dzis w nocy wracamy do belgii i tam sie juz wezme za tematGosiak, Pia Gizela lubią tę wiadomość
-
Coś dla Belli, AsiSzw i nie tylko:
Ciąża podwyższonego ryzyka po cc jest do 5 miesięcy po. Lekarze zalecają poczekać około roku ale to z tego powodu, że organizm ma wtedy optymalny czas na dojści do siebie (nie tylko po cc ale i fizjologicznym porodzie).
Optymalny czas regeneracji organizmu i zabliźnienia się ran po cesarskim cięciu to 6 miesięcy i właśnie tyle (minimalnie!) z reguły zaleca się czekać przed kolejnym zajściem w ciążę. Wielu lekarzy radzi jednak odczekać 1-2 lata, by zminimalizować ryzyko powikłań (np. rozejścia się blizn wewnętrznych). Natomiast ciąża do pół roku po cesarskim cięciu jest ciążą wysokiego ryzyka i bezwzględnie musi być monitorowana przez lekarza.
Więc jakby co, to nie będzie już ciąża wysokiego ryzykakasia_1988, bella84 lubią tę wiadomość
-
słoneczna 85 wrote:Ja warzywa dawalam do probowania 2 tyg a teraz owoce ale i to i to jest be !!
U nas na początku zawsze jest skrzywienie i zdziwienie, ale potem je z chęcią. -
Asia, nasza pediatra jest starszą panią, ale ją polubiliśmy, bo jest rozsądna. Do niczego nie zmusza. Jedynie jest zwolenniczką szczepień. Ale wie, że podchodzę do nich z rezerwą i nie krytykuje z tego powodu.
U nas też słoiczki są na Wasia888 lubi tę wiadomość
-
ja zasnelam z mala i obudzil nas domofonem facet do odczytu licznikow, zeby jeszcze raz zadzwonil a ten sie dorwal do tego guzika az sie zerwalam na rowne nogi, mala wstala z placzem a ja z bolem glowy, musi nam M wylacznik w domofonie wstawic
ide parzyc kawe z sola i gotowac makaron do rosolu
u nas juz trzeci dzien hitem sa stopy w buzi
nasza pediatra tez starsza, nie do konca sie zgadzam z nia co do szczepien i diety,ale jest bardzo dobra w leczeniu i popiera dlugie kpasia888 lubi tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017