X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojawily sie juz czerwcowe mamusie 2016 na forum

• bella84 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ciekawa jak Mandragora sobie radzi i druga dziewczyna ktora jest w ciazy z lutowek;) naprawde podziwiam dziewczyny bo ja jakos sobie kurcze teraz niewyobrazam nawet w lutym chyba zajsc tak nardzo boje sie tych wymiotow itd itp:/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby mi zagwarantowano ze ciaza bedzie bezproblemowa a dziecka nie bede musiala tyle nosic i dam rade sama z dwojka to jestem w okresie okoloowulacyjnym wlasnie a jutro wraca po 6 tygodniach maz ;p wiec idealnie ;p tylko zloty strzal i bęc ;) choc w sumie jakbysmy wpadli to musialabym dac rade tak czy siak ;)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym bardzo chciala juz starac sie o druga dzidzie ale nie moge. Musze najpoerw skonczyc ta szkole.
    A ktora lutowa mamusia jest jeszcze w ciazy? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze marzyla mi sie jak najmniejsza roznica wieku.

• bella84 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri ja tez bym bardzo chciala ale strach chyba narazie wygrywa z checiami ;) nie wiem ktora jest ale jakas jest ;p Mandragora pisala ;)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w sumie nigdy nie ma pewnosci jak sie bedzie znosilo ciaze. Zawsze moga niestety wystapic jakies komplikacje. Zawsze jest ryzyko...Ja bym bardzo chciala braciszka dla mojej Nelki.

Mamy juz wyznaczony termin naszego wesela :) 8maj

A i prawdopodobnie zostane moderatorem tutaj na forum :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 19:11

Laurka lubi tę wiadomość

• Arka Koleżanka

Wysłany: 16 września 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Arka a Ty masz synka czy corke? Jak sie nazywa? Pewnie gdzies sie przedstawialas ale musialam pominac.
    Skad jestes?
    Lutową mam córeczkę Anię i mam jeszcze synka w drugiej klasie. Jestem z południa Polski.
    Słoneczna moja nie chce jeść jak jedzonko wystygnie, lubi cieplutkie, może i u was by lepiej jadł trochę bardziej podgrzane- nie gorące oczywiście.
    U nas danie numer jeden to jajecznica na parze, bardzo lubi.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis Natus ladnie zjadl ziemniaczka z marchewka. No i nie dal nam zjesc kolacji w spokoju tylko chcial wyrywac nam jedzenie i byl placz to dostal kawaleczek skorki od chleba i od razu dziecko zadowolone.

Teraz P probuje go uspic ale jest masakra. Nocne usypianie to tragedia ostatnio. W ogole dzis w dzien mial tylko 2 drzemki. Zobaczymy jaka nic bedzie.

Kurcze cos mi sie zrobilo ze na lapku nie moge posta wyslac. Tyle sie naprodukowalam a jak wciskam wyslij to mnie wrzuca na poczatek strony. Nie wiem dlaczego. A znow na tel to czesto mi sie strona zamyka i nie moge internetu wlaczyc. Ehhh...

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dzis bylismy u kolezanki i jej 15mc synka,chyba nie ogarnelabym 7-9mc ciazy i dziecka takim wieku, bo jak np wytlumaczyc dziecku ze mama na raczki nie wezmie albo nie pobawi sie w ganianego:-/ ciezko by bylo a na zadna pomoc nie moge liczyc

dzis bylam na drugim areobiku- zumba i mimo zmeczenia nastroj lepszy:)

znalazlam tez u nas w miescie tzw przfszkole otwarte, w ramach adaptacji do np zlobka lup po prostu zeby dziecko mialo kontak z innymi dziecmi, sa tam rozne zajecia,grupa 6-12mc ma zajecia 3godz raz w tyg, dzieci sa z rodzicami, jak beda wolne miejsca to sie zapiszemy na pazdz i listopad

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazlam przepis w mojej ksiazce na zupke z rodzynkami, oczywiscie miksowane - jutro gotujemy, ciekawa jestem smaku... a moja córcia dzis wykombinowala lezac na brzuchu- dupka w gore, czolo w podloge i tak pelznie w przod-smiesznie to wyglada:)

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arka wrote:
    Lutową mam córeczkę Anię i mam jeszcze synka w drugiej klasie. Jestem z południa Polski.
    Słoneczna moja nie chce jeść jak jedzonko wystygnie, lubi cieplutkie, może i u was by lepiej jadł trochę bardziej podgrzane- nie gorące oczywiście.
    U nas danie numer jeden to jajecznica na parze, bardzo lubi.
    a juz Ania zjada cale jajko, nie bylo problemow? my dopiero zaczelismy po 7mc pol zoltka do zupki co drugi dzien i jakos chyba po mc codzien, a ok 10mc cale jajo

• adulcova Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie koniec z wynoszeniem wozka z Ada do mieszkania - boli mnie miejsce szwu i wnętrzności - zbyt wielkie przeciążenie.

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia jak Cie boli to musisz przystopowac bo to nie ma zartow. Mnie tez nie raz blizna ciagnie szczegolnie jak za mocno sie wysilam.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja bym nie szczepiła tylko poczekała kilka dni. A ty jak nie karmisz to dowal sobie końską dawkę gripexu czy czegoś podobnego.

U mnie z jedzeniem zupek porażka. Raz zje całą porcję a raz pluje. I to nie kwestia smaku bo chodzi o tą samą zupkę. Owoce zjada chętnie kaszki też. Najbardziej lubi Nestle 8 zbóż.
    Ostatnio kupiłam małemu chrupki kukurydziane i pięknie wciąga

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały pełza jak najęty wstaje jak do raczkowania ale kroku jeszcze nie zrobił. Natomiast niestety nie mówi jeszcze żadnego mama ma tatata ani baba i tp

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz obudzeni a ja mega nie wyspana. Natan budzil sie co 1godz do karmienia ale nie chcial spac z nami bo co go bralam do lozka i karmilam na lezaco to jak tylko zjadl to marudzenie wiec wlozylam do jego lozeczka i dziecko spalo. Po kilku probach spania razem dalej karmilam na siedzaco. Ale dzis bedzie ciezki dzien. Do tego gardlo mnie boli i musi mi P kupic cos bo masakra.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arka, daje cieple. On nie chce

No nic. Zaraz wstanie-zrobimy kaszke, pewnie nie tknie. Potem obiadek- pewnie tez nici i tak w kolko..

atdcqtkf2affvuei.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mimo choroby noc przespana, pobudka o 4 i prawie do 8 spaliśmy. Wczoraj popołudniu musiałam po raz pierwszy dać młodemu czopek przeciwbólowy, przez zęby. Tak płakał i się slinil że nie można było go uspokoić. Okazało się że rano była dopiero mała dziurka na górnej jedynce, a wieczorem już było widać krawędź!

Angelcia, ja już dawno wózka nie noszę, nie dałabym rady... A po cc trzeba uważać, w końcu to operacja.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, wczoraj przyszła do mnie piankowa mata Mały Geniusz, w końcu nie będzie się młodemu zwijac wszystko przy próbach raczkowania. Faktycznie nie śmierdzi jak te chińskie z supermarketu, wzięłam zwykle kwadraty kolorowe żeby nie było małych elementów do składania, bo muszę ją chować przed kotami ;)

Lara 82 lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
‹‹ 3402 3403 3404 3405 3406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ