Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Arka wrote:Adulcova dochodzą do Ciebie moje wiadomości? Nie wiem jak dołączyć do grupy na fb. Pokieruj mnie lub napisz jeśli nie chcecie przyjmować nowych osób.
Zacytuję siebie i proszę o odpowiedź kogoś bo Adulcova milczy. Gosiak może Ty?
Marcela, Dorocia troszkę więcej odwagi w rozszerzaniu diety. Mówię to jako mama starszaka i osoba trochę zawodowo związana z żywieniem. Dzieci lubią nowości i wyraziste smaki.
Moja córcia wczoraj zjadła troszkę żurku z jajkiem, poobserwuję ją dwa dni i jak będzie ok to na stale zawita w menu bo bardzo jej smakował. -
Arka ja tez mam w domu starszaka ale z nim mi rozszerzanie diety jakos lepiej poszlo. Bylabym bardziej smielsza gdyby nie mial tak problemow z brzuszkiem. Teraz jak wprowadzam wszystko wolniej to jest lepiej. Dzis malemu zrobie ryz z marchewka i pietruszka. Jutro musze kupic miesko dla niego i bedziemy dzialac.
-
Arka przepraszam ale na FB jest grupa zamknieta i rzeczywiscie juz nie przyjmujemy nikogo nowego. Sa tam tylko dziewczyny z ktorymi przeszlysmy cala ciaze razem od pierwszych chwil. Poruszamy tam prywatne tematy dlatego niestety juz nikogo nie chcemy nowego. My tam juz jak siostry prawie
Przykro nam ale niestety dolaczylas do nas zbyt pozno.
Tutaj na forum jak najbardziej anonimowo mozemy wymiwniac nasze dzieciowe poglady.
Mam nadzieje, ze nie pogniewasz sie za szczerosc i nadal bedziesz udzielac sie na forum.
To tyle w temacie FBSue lubi tę wiadomość
-
Dorocia a ja to w ogole nienawidze gotowac. Szykowanie czegos w kuchni to jest dla mnie najgorsza tortura. Cierpie i plakac mi sie chce. Moge sprzatac, zmywac naczynia recznie (to mnie relaksuje), kocham robic pranie, ale gotowanie to jest katorga dla mnie. Nie mam glowy do myslenia o tym co by tu upichcic i szykowania menu na caly tydzien.
Dla dziecka poki co robie glownie jednoskladnikowe zupki/przecierki. Nie szaleje tak jak wiekszosc tutaj Z polaczen do tej pory byl ziemniak + brokul, a wczoraj pierwszy raz zupa wieloskladnikowa: kalafior, ziemniak, marchewka, cebula (no i zoltko jajka na twardo na koniec). Mala zjadla ladnie.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Hej dziewczyny. Nie bylo mnie pare dni.
U nas nadal nici z jedzeniem. Poprostu nie chce jesc nic oprocz mleka mojego.
Probowalam tez dac mm z butli ale nie chce.
Katar unnas od wczoraj.
Narazi nie bede wpadac.
Zajrze jak juz wszytskk sie u ormuje chyba bo mnie to przytlacza jak czytam ile wasze dzieci jedza.
Ja prbuje juz prawie 2 mies i nic.
Nawet owocow ze sloiczka.
-
Lara 82 wrote:Arka przepraszam ale na FB jest grupa zamknieta i rzeczywiscie juz nie przyjmujemy nikogo nowego. Sa tam tylko dziewczyny z ktorymi przeszlysmy cala ciaze razem od pierwszych chwil. Poruszamy tam prywatne tematy dlatego niestety juz nikogo nie chcemy nowego. My tam juz jak siostry prawie
Przykro nam ale niestety dolaczylas do nas zbyt pozno.
Tutaj na forum jak najbardziej anonimowo mozemy wymiwniac nasze dzieciowe poglady.
Mam nadzieje, ze nie pogniewasz sie za szczerosc i nadal bedziesz udzielac sie na forum.
To tyle w temacie FB
Ok rozumiem.
Żurek bez przypraw z odrobiną soli.
-
Arka wrote:Kto późno przychodzi ten sam sobie szkodzi.
Ja tutaj na forum publicznym też nie chcę się za dużo udzielać więc pewnie trzeba się pożegnać.
Arka to Twoj wybor i mysle, ze to nie jest kwestia szkodzenia sobie. Bycie tu na forum tez ma swoje uroki. Choc rzeczywiscie ostatnio tu spokojnie. Ale kazda uwaga jest cenna w pewnien sposob.
Takze zrobisz jak uwazaszWiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 14:08
-
dorocia2324 wrote:Szkoda ze wszystkie przenioslyscie sie na FB ale trudno. Forum za chwile upadnie bo coraz mniej osob sie udziela. I powiem szczerze ze szkoda bo tak fajnie sie nam tu gadalo.
Popieram. Ale poki jeszcze jest aktywnosc, to ja tu zagladam i na fb na pewno sie nie przeniose. Facebook po prostu nie jest dla mnie do takich spraw.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka no to super ze jest ktos jeszcze tutaj kto nie przepada za gotowaniem. Ja to sie smieje ze jak bedzie mnie kiedys stac to bede miala kucharke ktora bedzie gotowala i piekla ciasta hehe. Gotuje bo musze.
Moje dziecko spalo teraz 4godz!! Z pobudkami na cyca.