Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Marcela no moj juz siedzi i raczkuje, wstaje czego sie zlapie, a nawet ostatnio cwiczy rownowage stojac i puszczajac sie. Powolutku przesuwa sie tez na stojaco w lozeczku.
Ale slyszalam, ze moze byc tak, ze moj pomimo ze teraz juz to robi to zacznie chodzic jak bedzie miec np. 12 ms, a inne dziecko co lezalo po prostu wstanie i pojdzie i to bedzie moment.
Takze tu nic nie mozna porownywac -
Moje dziecko chyba juz sie wkrotce odstawi od piersi. Tak mysle. Bo prawdziwa potrzebe ma tylko w nocy. W dzien chce butelke. Moge probowac dawac jej piers, a nie possie dluzej niz minute. I jeszcze mnie ugryzie. Wczesniej myslalam, ze moze glodna akurat nie jest, ale jesli zamiast piersi dostanie butelke, to zje wiecej. Ciezko z tym jedzeniem przewaznie, bo jesli nie jest mega glodna, to musze jej wpychac - Luna chce sie bawic, pelzac, byc aktywna, jedzenie jej nie w glowie.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka to wlasnie chyba o to chodzi, jedzenie jest nudne, Leos tez z tych ktorzy nie posiedza przy jednym, jemu to ciagle cos nowego w glowie, nie usiedzi przy jednej rzeczy za dlugo to i jedzenie sie ciagnie i nudzi hihi, taki juz typ
-
Jade dzisiaj po pracy odkupic od jakiejs babki krzeselko do karmienia ( 15 dol ), bo poki co karmie w bujaczku. Zobaczymy jak sie Lunie to spodoba. W bujaczku jest o tyle fajnie, ze i melodyje mozna puscic, ale nie ma tacki oczywiscie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 20:25
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
a ja matka sierota przycielam malej skorke na raczce sprzaczka w lezaczku:( chwilke poplakala ale ma taka kropeczke czerwona:-/ lezaczka do karmienia uzywam aby u rodzicow i zapomnialam ze ta sprzaczja jest tam tak z boku bisko raczki
jutro chyba rozloze kojec bo pelza juz Laura po calym pokoju, chwila i zlazi z maty a to pod stol, a to pod krzeslo i juz dwa razy o parkiet stukndla, wiec nie moge jej nawet na minute w pokoju zostawic
co do miesa to mam aby kurczaka, a ine nie wiem gdzie kupic:-/ ciekawe czy kroliki z lidla sa ok bo do takich prosto ze wsi nie mam dostepv"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Dzień dobry
My już w Polsce, lot powrotny z przygodami, była i kupa i co chwilę ktoś dziecko budził, ale daliśmy radę.
Janeczce ogromnie się podobało, tryskała szczęściem cały czas, nie płakała, dobrze spała - a słychać było imprezy głośne i co chwilę jakieś trzaskanie drzwiami, nic tylko z moim dzieckiem jeździć po świecie
Teraz wracamy do normalnego trybu, więc mamy już pierwszą drzemkę, a pobudka była o 7:00.
Zaraz postaram się wrzucić jakieś fotki.
I w ogóle brrrrr, zimno tu -
Gosiak welcome back Moze teraz forum troche odzyje.
Do nas przyszla jesien i jak przedwczoraj zalozylam na noc dlugie spodnie od pizamy to sie prawie poplakalam, bo to znaczy, ze polroczna zima juz blisko08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Hej
A my dzisiaj kończymy 7 miesięcy
Z najważniejszych rzeczy:
*Mamy 2 ząbki i 4 w drodze
*Siedzimy same
*stoimy same trzymając się
*raczkujemy
*jemy w krzesełku (chyba nie bardzo lubimy kalafiora)
*ważymy ok.7,5 kg.i nosimy rozm.68
Nie wierzę,że tak szybko czas leci!!marcela29, Laurka, NASTA, Bietka, dorocia2324, Suri97 lubią tę wiadomość
-
Przedszkolanka gratulacje i wszystkiego co najlepsze dla Poli
Jak tak czytam, co potrafią Wasze Maluchy, to zastanawiam się, czy nie powinnam chodzić na rehabilitacje z synem - Mój Maluch dopiero podnosi dupkę i pełza do tyłu skacząc jak żaba.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 16:41
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
My tez dzis konczymy 7 miesiecy
Zabkow brak
Gada: tata, dada, dziadzia, tati, a, e i mama jak placze i rozne inne dzwieki
Siedzi sam
Ladnie je warzywka i owoce
Uwielbia pic kleik ryzowy na moim mleczku
Nie raczkujemy
Probuje sie podniesc na kolanka i przesuwa do tylu i wokol siebie
W nocy nadal czeste pobudki
Spi juz troche sam w lozeczku w nocy
To byly cudowne 7 miesiecy
marcela29, kasia_1988, przedszkolanka:), Bietka, Lara 82, Suri97 lubią tę wiadomość
-
Bede promowac - a co mi tam!
Jedna z moich najlepszych przyjaciolek zaczela prowadzic bloga o tematyce dzieciowo-mamowej. Fajne, konkretne, solidne, z klasa, nie jakies tam pierdu-pierdu o kupkach
Polecam. Jest tez na fb.
http://motheratorka.blogspot.com/08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya