X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • justta Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak ale wam fajnie, zazdroszcze, moj Leosiek za bardzo swiatowy chyba, ciaglr musi cos nowego robic i probowac, spanie mu nie w glowie ;-) a jeszcze niedawno wygladalo to tak jak u ciebie, 3 spanka byly

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 19:52

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:
    Gdzie mozna kupic te kaszki baby sun i marcela gdzie kupujesz ten makaron bezglutenowy? To jest jakis specjalny dla dzieci czy nie?

A ryz juz mozna dawac?

W piatek mam nadzieje ze uda mi sie kupic miesko dla Natanka zeby mu juz podac.

ja mam kaszki z niemieckiego kauflandu to moze i w polskim sa, mam na osiedlu tez sklep eko i tam tez sa ale nie wszystkie, makaron kupuje taki zwykly tez w tym sklepie, jest tam sporo art bez glutenu, kupilam tez platki jaglane bezglutenu i poki nie dokonczymy ekspozycji na gluten to bede dawac te produkty zeby urozmaicic diete

Arka moja corka ma za soba praktycznie wszystkie warzywa, duzo owocow, mieska, jestesmy w trakcie ekspozycji na gluten i jajko, nie mam zamiaru odrazu dawac jej kromki chleba, czy jajecznicy, pol roku byla na piersi wiec na wszystko przyjdzie pora, jutro dodam ziol do zupki, a soli nie mam zamiaru jeszcze dlugo

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zaglądam i czytam, ale z telefonu nie piszę bo mnie ciągle wywala; a komputera nie włączam przy synu bo aż piszczy jak go widzi; a że u nas jakiś postępów brak a i moje samopoczucie pozostawia wiele do życzenia to nie piszę; nie będę narzekać i użalać się nad sobą;

relg9vvjrtqik460.png

• Laurka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela ja mam ochote tylko i wylacznie narzekac i sie uzalac nad soba a zamiast tego po prostu brne dalej...

sebza lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • NASTA Przyjaciółka

Wysłany: 24 września 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela myślałam o Tobie ostatnio, tak zamilkłaś.
    Czasem trzeba się poużalać, to pomaga.

sebza lubi tę wiadomość

atdc20mmmoziyqnb.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny chyba kazda ma albo miala taki etap narzekania i uzalania, wiec glowa do gory i forum daje ta mozliwosc wygadania sie chociaz, czasami pomaga...

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • NASTA Przyjaciółka

Wysłany: 24 września 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas drzemki w ciągu dnia nie uległy zmianie. Za to w nocy nie śpimy, bujamy się, tulimy itd. Ciągle jest drapanie i tylko ulgę przynosi cyc.

U nas też nie ma postępów, bo mój syn specjalizuje się w drapaniu i nauczył się podwinąć sobie w tym celu rękaw od bodziaka czy też spodenki, aby dostać się do zgięć :( A będzie tylko gorzej, bo zbliża się sezon grzewczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 20:57

atdc20mmmoziyqnb.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas drzemki wrecz przeciwnie, wydluzyly bo mamy jedną ok 30-40 min i drugą dłuższa nawet 2godz ale to najlepiej z mama lub tata bo blokujemy ją jak przez sen chce fiknac na brzuch co ją wzbudzało, tydzień temu definitywnie odstawialam kawę może to zbieg okoliczności a może dzięki tymi lepiej śpi, w nocy nadal 2-4 karmienia, pije teraz jako placebo bezkofeinowa:) niby 2 słabe filiżanki kawy położna i gin pozwalali bo mam mega niskie ciśnienie ale może faktycznie przez to moje dziecko nie mogło spać, a może nadszedł taki czas że potrzebuje więcej snu
    Poza tym od paru dni mała jest bardziej płaczliwa i na spacerach i w domu woli rączki.....dobrze że 3razy w tyg na ten areobik wychodze to mam godzine odskoczni bo dni bywają ciezkie
    Ps widziałyscie ta kampanie z hambergerami itp na piersi? Dziś było o tym w pytaniu na sniadanie

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasta jak ty funkcjonujesz dziewczyno??

Wspolczuje ci, nic malemu nie przeszlo caly czas tak sie drapie i takie problemy ze skora?

relge6yd3cl8y0me.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Sebza przepraszam to co mialam klamac?????
    Staralam sie najdelikatniej jak sie da napisac.
    Niestety na FB nie jestesmy juz anonimowe!!
    Skoro moje slowa na temat FB urazily Arke to przepraszam.
    Lepiej bylo nic nie pisac i udawac greka!!!!!!

I ja nie rozumiem dlaczego mialo by byc komus milo nie milo!!! Czy przykro!!! To nie przedszkole tak? Takie sa fakty i jestesmy dorosli. Wiec wystarczy to zrozumiec.

Tyle w temacie.

Jej jakie niektore osoby sie delikatne po ciazy zrobily to szok po prostu.

Ej jest forum aby rozmawiac o dzieciach wiec ja nie rozumiem dziewczyny gdzie jest problem???

Czesc osob ktore byly tu od wiekow postanowila poznac sie osobiscie czy to grzech???
    Jakas zazdrosc o co chodzi????

Naprawde koniec tematu FB. Jesli chcecie piszcie tu jesli nie to nie bo naprawde nawet jak sie milo napisze podgrzewacie atmosfere jakos dziwnie????

Oj Lara, Lara :) :) :) Wykrzykniki wielokrotne znaki zapytania. Oj oj oj ...
    Cóż za galop myślowy i słowny. :)
    Po prostu śmiesznie to zabrzmiało, co napisałaś w obliczu faktu, że ciągle ktoś tu mówi o FB, wpada i wspomina, że tu się nic nie dzieje, bo się dzieje na FB, mówi, że jakby co, to napisał na FB i inne takie. Mnie tam to ni ziębi ni grzeje, ale
    dziewczyna chciała pogadać, z dobrymi intencjami przyszła, ktoś tam jej z własnej inicjatywy dodanie zaproponował (chyba nie jako pierwszej z tego co pamiętam) aż tu nagle piszesz coś w stylu "nie przyjmiemy cię do naszej bandy" (to tak apropos tego wspomnianego przez Ciebie przedszkola :)
    No i pewnie,że na FB nie jesteście anonimowe, ale jak się na to zdecydowałyście, to chyba nie "niestety" :)
    Nie chcę być adwokatem ani bawić się w potyczki słowne bo ja to na tego FB nawet nie aplikowałam, więc nie moja sprawa, tylko po tej ciąży się jakaś taka empatyczna zrobiłam, (a nie delikatna jak zdiagnozowałaś mylnie) i napisałam do nowej koleżanki. Przecież mogłam. :D Tu na forum :D Anonimowo :D
    Nie spinaj się tak :)

Arka, kafabi lubią tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NASTA wrote:
    U nas drzemki w ciągu dnia nie uległy zmianie. Za to w nocy nie śpimy, bujamy się, tulimy itd. Ciągle jest drapanie i tylko ulgę przynosi cyc.

U nas też nie ma postępów, bo mój syn specjalizuje się w drapaniu i nauczył się podwinąć sobie w tym celu rękaw od bodziaka czy też spodenki, aby dostać się do zgięć :( A będzie tylko gorzej, bo zbliża się sezon grzewczy.

A co stosujecie na skórkę? Polecam balsamy i maści migdałowe. U nas zdziałały cuda. Mamy też emolient z olejem migdałowym do kąpieli. Po zaczerwienieniach w zgięciach ani śladu.

atdci09k89ytpjkc.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sebza wrote:
    Oj Lara, Lara :) :) :) Wykrzykniki wielokrotne znaki zapytania. Oj oj oj ...
    Cóż za galop myślowy i słowny. :)
    Po prostu śmiesznie to zabrzmiało, co napisałaś w obliczu faktu, że ciągle ktoś tu mówi o FB, wpada i wspomina, że tu się nic nie dzieje, bo się dzieje na FB, mówi, że jakby co, to napisał na FB i inne takie. Mnie tam to ni ziębi ni grzeje, ale
    dziewczyna chciała pogadać, z dobrymi intencjami przyszła, ktoś tam jej z własnej inicjatywy dodanie zaproponował (chyba nie jako pierwszej z tego co pamiętam) aż tu nagle piszesz coś w stylu "nie przyjmiemy cię do naszej bandy" (to tak apropos tego wspomnianego przez Ciebie przedszkola :)
    No i pewnie,że na FB nie jesteście anonimowe, ale jak się na to zdecydowałyście, to chyba nie "niestety" :)
    Nie chcę być adwokatem ani bawić się w potyczki słowne bo ja to na tego FB nawet nie aplikowałam, więc nie moja sprawa, tylko po tej ciąży się jakaś taka empatyczna zrobiłam, (a nie delikatna jak zdiagnozowałaś mylnie) i napisałam do nowej koleżanki. Przecież mogłam. :D Tu na forum :D Anonimowo :D
    Nie spinaj się tak :)
    No comment!!!¡¡!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieci maja wyczuwalne węzły chłonne na szyjce??
    A właściwie z tyłu głowki. Takich nawet kilka kulek?

relge6yd3cl8y0me.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    No comment!!!¡¡!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ale "no comment" to też komentarz, nawet dość wymowny. A prosiłam,żebyś się nie spinała :)

Lara 82 wrote:
    Czy wasze dzieci maja wyczuwalne węzły chłonne na szyjce??
    A właściwie z tyłu głowki. Takich nawet kilka kulek?

Maksymilian nie ma. I węzły to chyba bardziej za uszami. Z tyłu główki to może być coś innego, bo nie mam pewności,że da się wyczuć te węzły z tyłu głowy.

atdci09k89ytpjkc.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakos mnie naszło, żeby się odezwać do Was :)
    Nie powiem, troche sie za Wami stesknilam ;)

Najpierw, co u nas... Tymko ma 3 zęby, czwarty juz prawie, prawie. Je zupki dość chetnie, kaszki tylko z owocami, za którymi przepada. Dzis sprobowalismy BLW i sie spodobalo. A wieczorem jak dalam mu polizać moje jabłko to mi wyrwal i jadl sam trzymając w raczkach ;) No i ciągle piers to podstawa. Wazy 8,5 kg, nosi ubranka 74. Z bruneta zrobil się blondyn :) Z osiągnięć ruchowych, to raczkuje jak szalony, siada i siedzi sam, stoi i chodzi przy meblach. Za to nie mówi kompletnie nic. Tylko jakies dzikie okrzyki ;)

Z moim M nie wyrabialismy w zakrętach przy dwójce dzieci i pracy, wiec mamy opiekunke. Przychodzi do chłopców ze 3 razy w tygodniu popołudniami na 2 h. Ja na ogol jestem w drugim pokoju, a oni sie bawią.

To tyle u nas.

Lara 82 lubi tę wiadomość

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że na forum pustki. Siedzicie na FB, tez fajnie. Lara napisalas prawdę w sposób dla mnie bardzo uprzejmy. Ja bym sie nie poczula urazona :)

Lara 82 lubi tę wiadomość

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna, mój sarszak tez nic nie chcial jeść, tylko moje mleko. Wypluwal wszystko, no dramat po prostu. A teraz je, może nie bardzo dużo ale za to lubi zdrową żywność ( szpinak, brokuły, ogórki, pomidory, jogurt naturalny itp., pije wode i hektolitry mleka), słodycze w umiarkowanych ilościach. Jest szczuplutki ale zdrowy. Wiec glowa do góry, kiedys zacznie jeść :)

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nadal 3 drzemki po ok 1godz. Czesto tez po godz snu przebudza sie na cyca i dalej spi. Dzis przespal 4godz z przerwami na jedzonko.

W nocy nadal pobudki co 1-2 godz wiec ciezko.

Dzis dalam mu ryz z marchewka i pietruszka i troche brzuszek bolal. Na razie chyba zostawie ryz w spokoju.

Mala mi fajnie ze sie odezwalas. No Tymus jak ladnie sie rozwija, super :)

Nasta wspolczuje tych problemow skornych malego. Nic nie mozna zrobic?

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia ja juz dawalam ryz, makaronik :) nic jej nie bylo.Ja jak wiecie kocham gotowac.

Arka nie dostalam ani jednej wiadomosci od Ciebie, ja Cie moge dodac, ale i tak finałem jest zaakceptowanie przez Administratorke.

Lara czytam Twoje posty i sie zastanawiam czy piszesz je faktycznie TY... Ta Lara, która spedzala na forum wiele czasu? Twoje bycie bezposrednia przeradza sie w chamstwo.

Pia też sobie "narzeknę" - boli mnie gardło, Adzie idą 4 zęby.

Po szczepieniu wiem, że waży prawie 9 kg i ma 76cm.

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 01:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Grześ waży prawie 9,2kg. Ubranka 74 są już na styk. Przerzucam się na 80. Dzisiaj byłam u pediatry bo mały pierwszy raz odparzył dupkę i nic nie pomaga. Dostał triderm i maść pośladkową. Zobaczymy. Oby szybko przeszło. Co to za kosmetyki z migdałami?

Powiem wam że od niedawna dooiero tak naprawdę cieszę się Grzesiem. Wcześniej wszystko tak mnie stresowało że się męczyłam. Teraz jak już nie kp jestem dużo spokojniejsza. No i jak dotarło do mnie że nie do końca mogę liczyć na rodzinkę pomimo wielkich zapowidzi to jakoś wzięłam się w garść. Powoli wracam do dawnej ja

Laurka lubi tę wiadomość

‹‹ 3411 3412 3413 3414 3415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ