X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza cudnie to ujelas o piciu mleka innego ssaka, itd. Ja wlasnie tez ostatnio mialam takie przemyslenia i w ogole zgadzam sie ze wszystkim co napisalas.

Nawet nie wiem co napisac na temat tych papierosow w ciazy. Jak kobiety chca truc siebie i swoje dzieci to gratulalcje i do tego twierdza ze dobrze robia. Dla mnie albo sa ograniczone albo probuja wybielic sobie sumienie wmawiajac sobie ze dobrze robia.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela wszystkiego najlepszego dla Laurki :) :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Arka Koleżanka

Wysłany: 13 listopada 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:

Arka, Marcela to że napiszą eko i dadzą cenę 100zł. nie znaczy że to faktycznie tak jest :) ja tam nie wierzę :P

miłego weekendu!

Nie no ja też :)

Sebza no ale małpa też na świnie nie poluje :P

Ja znowu lubię wracać do dawnych czasów bo mi się kojarzą z naturą. A teraz media potrafią ludziom wmówić wszystko, nawet to że prawdziwa, tradycyjna zupa domowa to ta na kostce rosołowej :(

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis przezylam ciezkie chwile. Tak mnie rozbolala glowa i bylo mi nie dobrze ze myslalam ze zejde. Wzielam apap ale nie pomoglo. Na szczescie Natan spal a moj P niedlugo mial wrocic z pracy. Dokonczyl obiad, nakarmil malego a ja po zwymiotowaniu polozylam sie i usnelam. Jeszcze kiepsko sie czuje ale juz troche lepiej.
    Nie wiem czy to nie jakis wirus bo wieczorem Kubus tez zwymiotowal i wczesniej usnal.
    Natus tez dzis dziwnie sie zachowywal bo siedzial sobie i nagle zaplakal i oczy zamkniete, wzielam go na rece a dziecko nic jakby spalo. Tak sie przestraszylam, zaczelam mowic do niego i az sie poplakalam. Ale oddychal normalnie. Po prostu usnal. Ja go obserwowalam zeby w razie czego interweniowac. Pozniej przy jedzeniu kaszki wlozyl sobie raczke do buzi i sporo zwymiotowal. Moze jemu tez cos dolegalo.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza być może tak lekarz powiedział,bo czytałam kiedyś że jak ciężarna pali (a zainteresowałam się jak zobaczyłam ile kobiet na patologii paliło) to nie może odrzucić z dnia na dzień..brzmi to głupio ale podobno właśnie to by bardziej zaszkodzić mogło ;O

Dorota wy to się ciągle macie...musisz odpocząć jak nic..

A ja mleko uwielbiam i piję :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 22:26

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arka, no dokładnie! :) Małpy są głównie roślinożerne. Nie wiem, czy jest jakiś gatunek mięsożerny :)
    I pytanie - czy oby na pewno mięso jest takie zdrowe? Bo też coraz częściej się słyszy o tym,że zjadamy zdecydowanie za dużo mięs. Jakby się tak przyjrzeć ssakom żyjącym dziko w naturze, to można by sporo mądrości dla siebie wyciągnąć. One wiedzą, co mają robić,żeby przeżyć i żyć zdrowo. Ludzkie działanie jest coraz bardziej destrukcyjne moim zdaniem.
    No ale to taki luźny wywód :)
    I rzeczywiście- mi babciny rosół się nijak z kostką rosołową nie kojarzy.

Przedszkolanka, tak, no właśnie ona o jakimś szoku odstawiennym pisała. Chętnie bym poczytała jakieś badania naukowe na ten temat, bo póki co mam wrażenie,że to jacyś niedouczeni lekarze i właśnie jak Dorocia napisała- wybielające się matki. Miałam pół rodziny nałogowych palaczy. Wszyscy rzucili i nic im nie było. Żadnych szoków nie przeżywali. Moja mama też odstawiała przy każdej ciąży. Jest mnóstwo kobiet, które tak robią. No ale niektórym podobno papierosy ciążę podtrzymywały.. ech :)

Dorocia, kciuki,żeby to nie był rota. Trochę strasznie brzmi ten opis z Natankiem. Nie umiem doradzić, co to mogło być.

atdci09k89ytpjkc.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia Ty idz do lekarza! Ze soba! To Twoje oslabienie cos przydlugo sie ciagnie.

Dziewczyny ja czytalam o wiele bardziej szokujacy artykul, mianowicie o noworodkach na detoksie. Jak narkomanka jest w ciazy, to nie moze przejsc na odwyk, bo wstrzas by zabil dziecko. Jesli dziecko sie urodzi bez wiekszych komplikacji czy schorzen, to pod nadzorem lekarzy, w konwulsjach przez pierwsze dni zycia wychodzi z uzaleznienia!

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 03:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna caly ten tydzien, wlacznie z dzisiejszym wieczorem, ma nowa, niefajna faze z zasypianiem. Idzie spac mniej-wiecej o stalej porze i spi slodko... 30 minut! Po okolo 30-40 minutach budzi sie z histerycznym placzem! Krzyczy, wyje i chlipie wrecz! Nie wiem co ja napada :( Dzisiaj wypila 350 ml przed spaniem - to jest bardzo duzo na nia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 03:38

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka takie niemowlaczki z tego co czytalam co mniej wiecej 40 minut maja zmianę fazy snu i albo zasypiaja dalej albo się budzą jeśli coś im nie pozwala zasnąć, Grześ zawsze po takim czasie coś sobie mamrocze pod noskiem czy śpi w dzień czy w nocy przy pierwszym zaśnięciu albo się budzi czasem z płaczem czasem bez. Może Luna zdobyła jakieś nowe umiejętności i przeżywa? A może czegoś sie ostatnio przestraszyła i dlatego ten płacz. One teraz szybko się rozwijają i rosną a czytałam też kiedyś, że mogą występować jakieś bóle wzrostowe ale nie wiem ile w tym prawdy.

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio w tv mówili o mięsie,że jemy za dużo i powodują choroby i raka... ja staram się jeść bardzo zróżnicowanie,ale jednak to się szybko robi i pojawia się w menu.

No właśnie z tym szokiem na ile to prawda to nie wiem,ale jestem przerażona jak tyle kobiet z brzuchem pali.. jak leżałam na początku ciąży w szpitalu to z patologii przyszła do znajomej ciężarna i namawiała jà na fajkę,młoda gówniara,wkurzyłam się i zapytałam czy nie boi się palić bo szkodzi dziecku a ona z tekstem że nie bo wszystko jest dobrze i dziecko już ponad 3 kg.ma...urodziła miesiąc później bo widziałam ją na mieście to tylko mnie zmierzyła...niestety niektórzy nie powinni mieć dzieci.

Laurka 350 ml mleka??? U nas 140 to cud...

Ania to już wiem czemu Pola zawsze budzi się po 30-40 minutach...zdarzy się że śpi ale w większości muszę dosypiać..

U nas noc nie najgorsza ale kilka pobudek było ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania tak! Sporo nowych umiejetnosci: nauczyla sie siedziec i wspinac na wszystko. Moze to to a moze rosnie, kto wie? Tym razem udalo mi sie ja uglaskac i poszla dalej spac. Po tych 12 uncjach mleka nie smialam juz proponowac jedzenia. W tej chwili jest przed 3:00 w nocy. 2:25 byla pierwsza pobudka. Wypila 140 ml, cos pogadala i chyba juz spi.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pewnie malutka przezywa, to dla niej sporo emocji taka nowa jakosc ogladania swiata. U nas rzadko ale tez zdazaja sie takie przebudzenia i od razu wrzask.
    Ja to sie zastanawiam gdzie te nasze dzieci mieszcza tyle jedzenia, maja takie male brzuszki a Grzes zjada codziennie na kolacje co najmniej 270 w tym 180 kaszy na gesto. Sama bym byla pelna po takiej ilosci.

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis ciezka noc. Natan obudzil sie przed 00 i do 1.30 nie chcial spac. Pozniej zjadl ale musialam go lezac ululac. Budzil sie co 1-1,5godz i za kazdym razem trzeba bylo go lulac na rekach. Na szczescie moj P sie malym zajmowal a ja tylko karmilam na lezaco. Masakra.

Tak do lekarza wybieram sie na pewno bo ostatnio za duzo dziwnych rzeczy sie ze mna dzieje. Niech mi zrobi morfologie i nie wiem co jeszcze. No i dostalam opierdziel od mojego P ze mam mniej robic i wiecej odpoczywac. Dlatego od dzis wiecej odpoczywam.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!
    U nas od 2 dni strajk z jedzeniem.Nie wiem o co chodzi czy ząbki czy resztki kataru czy te pleśniawki nieszczęsne.... tj inaczej. Mleko i kaszke je odmawia zupek. A robię te które lubi więc nie wiem o co chodzi.
    Dzisiaj katar jakby sie nasilił albo wszytko puściło po tych inhalacjach. Bo ewidentnie małemu przeszkadza i leci z nosa.

U mnie z robota nie wyszło. Gość który zaprponował mi pracę przesuwał termin z tygodnia na tydzień i wczoraj oznajmił że nic z tego nie będzie!!! A czekałam 1,5 miesiąca!!!
    Z kolei inne biuro które mi zaproponowało pracę, po tym jak w poniedziałek potwierdziłam, że chcę u nich pracować umówiłam sie na telefon w piatek. Dzwonię wczoraj o on że juz zatrudnili kogoś! No chamstwo po prostu. Tłumaczył się tym, że na szybko kogos musieli mieć. Ja sie pytam czemu nie zadzwonił do mnie i nie powiedział że potrzebuje pracownika szybko i albo jestem jutro albo nie.......
    załamałam sie normalnie.

Tak cięzko jest w architekturze znaleźć pracę i jeszcze takie chamstwo...........
    Mam nadzieję, że do końca macierzyńskiego coś znajdę...........

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grześ wykonuje pierwsze kroki w łóżeczku i przy meblach. Na razie dość niesmiało ale jednak :-)

• Laurka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia strasznie chamsko :-/

U nas super noc. Byla tylko ta jedna pobudka o 2:30. Juz prawie 10:00 - odespalam caly tydzien! :)

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Laurka! Oby tak dalej, u nas co raz wiecej nocy z 1 lub 2 pobudkami. Smialam sie ostatnio, ze teraz pewnie zabki rusza jeden po drugim bo tak kolorowo byc nie moze ;-)
    Ja chora, maz tez, mały na szczescie sie trzyma i nic go nie bierze, obu sie nie zarazil...

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cisza, mam nadzieje, ze niedziela u Was udana. U nas pogoda fatalna, opuscilismy tez dzisiaj zajecia na basenie bo oboje z P. jestesmy chorzy... W ogole jakos tak nic sie nie chce.

A mam takie pytanie, czy Wasze dzieci spia na poduszeczkach czy bez? Zawsze jak chodzilam gdzies w odwiedziny to lozeczka z piekna posciela itd a u nas tylko przescieradlo, ochraniacz i 3 misie. Kolderka bie wchodzi w gre bo Grzes sie denerwuje i spi w spiworku a poduszki chyba nie ma potrzeby dawac? I sie boje bo ona na brzuszku duzo spi.

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poduszka i posciel to chyba w pozniejszym wieku niz ponizej roku?? Moja niczego nie ma w lozeczku poza przescieradlem na materacu ;)

A ja chce zapytac jak czesto myjecie dziecku glowke?

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez tylko przescieradlo i ochraniacz
    My myjemy glowke tak jak mala sie kapie tzn co drugi dzien
    M zrobil dzis małej kisiel z jabłuszka, posmakował jej i zjadla 90ml:)

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
‹‹ 3456 3457 3458 3459 3460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ