Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Jak mam być szczera to właśnie częściej dziewczynki okazują się chłopcami niż na odwrót. Bo jak już coś tam wyrosło to jest. A jak nic nie ma to mogło się schować
No ale fakt zobaczymy
A wiecie co ja lubię uniwersalne kolory i tak też zamierzam kompletować wyprawkę i naprawdę nawet jakby miało się coś zmienić to ważne żeby zdrowe było no i np. jakby miała niespodziewanie wyskoczyć córcia, żeby nie dostała traumy od gadania syneczku aż do lutegojustta lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny z racji tego że macie terminy na zimę, mam coś co by się Wam przydało.
Mam do sprzedania sukienkę ciążową firmy Branco która zajmuje się tylko ciuchami ciążowymi.
Sukienka jest z długim rękawem i naprawdę bardzo ładna. MOże któraś będzie zainteresowana
http://olx.pl/oferta/sukienka-ciazowa-r-l-CID87-ID70tRL.html
Dla zainteresowanych mogę na allegro wystawić jakby ktoś się bał tak kupić -
nick nieaktualnyLara teoretycznie Twoja teoria jest bardziej prawdopodobna, ale tylko Bóg wie co się tak naprawdę w nas kryje.. Poki co pozostaje nam jedynie wierzyć w zdanie specjalistów (w tym przypadku naszych ginekologów), że wiedzą co nam mówią.
Też lubię uniwersalne ciuszki, ale nie ukrywając też mam wizje w których chciałabym żeby dziewczynka faktycznie była mega dziewczęca.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMnie nurtuje jedna rzecz.. Czy mogę sobie kupić do szpitala dwuczęściową piżamę? Tj spodnie i koszulke? Nienawidze koszul, czuje się w nich jak stara baba. Wiem, ze do porodu poleca się jakas byle jaka koszulke, ale chodzi mi o czas po porodzie.
-
Angelcia nie wiem jak to jest po porodzie, ja też nienawidzę koszul. I jak w zeszłym roku trafiłam do szpitala na to łyżeczkowanie to był zonk.
Sala 3 osobowa obchód 3 razy dziennie no i Ci zaglądają pod kołdrę żeby zobaczyć co tam się dzieje i ile leci żeby spojrzeć na podpaskę. I musiałam cała obolała zdejmować gacie i nic mnie nie zasłaniało i w ogóle. Intymniej by było w koszuli. Więc mam już jedną w domu jeszcze 2 muszę zakupić.Mamaliye lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
W ogole odnośnie pologu, to nie wiem czemu, ale mam wrazenie, ze to jest takie hmm, zeby sie dobrze wyrazić i nikogo nie urazić, to takie zezwierzęcenie. Wiem, ze każda kobieta prawie przez to przechodzi, ale pamietam, co powiedziała moja koleżanka rok temu "okres pologu w szpitalu odarł mnie całkiem z godności". Nie wiem, ale chyba tak nie powinno byc. To pewnie wina szpitala, gdyby problemu nie bylo, nie miałaby sensu fundacja "rodzic po ludzku".
Generalnie problem nie szanowania godności i prawa do intymności w szpitalach to rzecz dosyć powszechna. 5 lat temu leżałam na borowskiej we Wrocławiu po wycięciu wyrostka, leżała ze mna starsza pani i wyobraźcie sobie, ze lekarze (bardziej pielegniarki) zrobili jej przy nas lewatywę. Masakra, żaden człowiek przecież nie załatwia sie przy innych. Zawsze to mnie wkur..
-
nick nieaktualnySue co do tego się zgodze, szpitale robia z ludzmi co chcą, zapominając, ze sami sa ludzmi i rola może się kiedyś odwrocic. Nie jesteśmy manekinami, ani innymi pochodnymi, żeby wystawiać nasze dupska, cycki inne części ciała na pokaz innym i jeszcze może mieć pretensje, ze robimy cos nie po ich mysli... Jakby ludzie nie wstydzili zalatwiac się przy innych to nikt nie wpadlby na pomysl, żeby tworzyć WC i inne sanitariaty..
Ja w ogole nie wyobrażam sobie lewatywy w żadnej postaci, a co dopiero na sali. Za przeproszeniem nawet nie smiem pierdnąć w domu przy ludziach, których znam jak własną kieszen, a co dopiero przy obcych..