X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope gratulacje syncia :)
    Mistrzyni wspaniale parka :)

A ja coraz gorzej się czuję.. gardło mi odpada :(

Penelope, MistrzyniWKochamCieMisiu lubią tę wiadomość

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, na pewno wszystko będzie okej. Co do tej krwi, nie zagłębiałam się w temat, ale chyba zaraz to ogarnę.

Sue, ja mam tylko nadzieje, ze dziewczynki nie okażą się chłopcami.. Pogoda faktycznie okropna, dzień mi się strasznie dłuży.

• lula88 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś pięknie wyglądasz.. ale chudzinka z Ciebie chyba nic nie tyjesz :) chciałabym mieć takie nóżki szczupłe :)

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mam być szczera to właśnie częściej dziewczynki okazują się chłopcami niż na odwrót. Bo jak już coś tam wyrosło to jest. A jak nic nie ma to mogło się schować :-):-)
    No ale fakt zobaczymy :-)

A wiecie co ja lubię uniwersalne kolory i tak też zamierzam kompletować wyprawkę i naprawdę nawet jakby miało się coś zmienić to ważne żeby zdrowe było no i np. jakby miała niespodziewanie wyskoczyć córcia, żeby nie dostała traumy od gadania syneczku aż do lutego :-) :-)

justta lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z racji tego że macie terminy na zimę, mam coś co by się Wam przydało.
    Mam do sprzedania sukienkę ciążową firmy Branco która zajmuje się tylko ciuchami ciążowymi.
    Sukienka jest z długim rękawem i naprawdę bardzo ładna. MOże któraś będzie zainteresowana
    http://olx.pl/oferta/sukienka-ciazowa-r-l-CID87-ID70tRL.html

Dla zainteresowanych mogę na allegro wystawić jakby ktoś się bał tak kupić :)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• justta Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula to kuruj się domowymi sposobami, mleko z miodem, albo herbatka i jakaś miksturka cebuli albo czosnek i będzie dobrze

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula a masz szałwię taka zwykłą płukaj sobie nią gardło.
    Jest też taka cała seria Prenalen dla kobiet w ciąży na przeziębienie.
    Dobre są z tego tabletki do ssania.

Mamaliye lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara teoretycznie Twoja teoria jest bardziej prawdopodobna, ale tylko Bóg wie co się tak naprawdę w nas kryje.. Poki co pozostaje nam jedynie wierzyć w zdanie specjalistów (w tym przypadku naszych ginekologów), że wiedzą co nam mówią.

Też lubię uniwersalne ciuszki, ale nie ukrywając też mam wizje w których chciałabym żeby dziewczynka faktycznie była mega dziewczęca.

• justta Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę już wiedzieć czy córa czy syn żeby kupować odpowiednio, dużo mam uniwersalnych ubranek i kocyków itd. no ale trochę konkretnie pod płeć też by się przydało ;-)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula, jak lubisz to napij się może barszczyku.. Mnie zawsze podczas choroby super rozgrzewa i łagodzi ten ból gardełka i złe samopoczucie. KURUJ SIĘ KOCHANA ;*

• lula88 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak płukam sobie szałwią, ja mam niestety często problem z gardełkiem. Niestety czosnku nie tchnę bo mam wstręt od początku ciązy.
    Może będzie lepiej już.

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no Angelcia oczywiście ja mówię tylko o kolorach, ale sukieneczka to sukieneczka trudno sobie odmówić jak zobaczysz jakąś piękną :-) nawet jakby był uniwersalny kolor to se ne da :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula to może miodzik jak czosnek odpada ?

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nurtuje jedna rzecz.. Czy mogę sobie kupić do szpitala dwuczęściową piżamę? Tj spodnie i koszulke? Nienawidze koszul, czuje się w nich jak stara baba. Wiem, ze do porodu poleca się jakas byle jaka koszulke, ale chodzi mi o czas po porodzie.

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusska fajna ale u mnie odpada bo ja nosiłam S a teraz mam M (choć czasem luźne)i dostałam kilka ubranek ciążowych L i wszystko wisi na mnie, ale tak to bardzo ładna.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia nie wiem jak to jest po porodzie, ja też nienawidzę koszul. I jak w zeszłym roku trafiłam do szpitala na to łyżeczkowanie to był zonk.
    Sala 3 osobowa obchód 3 razy dziennie no i Ci zaglądają pod kołdrę żeby zobaczyć co tam się dzieje i ile leci żeby spojrzeć na podpaskę. I musiałam cała obolała zdejmować gacie i nic mnie nie zasłaniało i w ogóle. Intymniej by było w koszuli. Więc mam już jedną w domu jeszcze 2 muszę zakupić.

Mamaliye lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też z tego względu wolałabym koszulę, ale ja nie umiem w tym cudzie spać.. Ogólnie to super, że ktoś będzie zaglądał mi w podpaski.. to obrzydliwe z mojego punktu widzenia, ale wiadomo.. Dla lekarzy ma to sens i znaczenie.

• juska19 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka
    nadal nic siedzi w dwupaku ...

relge6yd0kju1g7d.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole odnośnie pologu, to nie wiem czemu, ale mam wrazenie, ze to jest takie hmm, zeby sie dobrze wyrazić i nikogo nie urazić, to takie zezwierzęcenie. Wiem, ze każda kobieta prawie przez to przechodzi, ale pamietam, co powiedziała moja koleżanka rok temu "okres pologu w szpitalu odarł mnie całkiem z godności". Nie wiem, ale chyba tak nie powinno byc. To pewnie wina szpitala, gdyby problemu nie bylo, nie miałaby sensu fundacja "rodzic po ludzku".
    Generalnie problem nie szanowania godności i prawa do intymności w szpitalach to rzecz dosyć powszechna. 5 lat temu leżałam na borowskiej we Wrocławiu po wycięciu wyrostka, leżała ze mna starsza pani i wyobraźcie sobie, ze lekarze (bardziej pielegniarki) zrobili jej przy nas lewatywę. Masakra, żaden człowiek przecież nie załatwia sie przy innych. Zawsze to mnie wkur..

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue co do tego się zgodze, szpitale robia z ludzmi co chcą, zapominając, ze sami sa ludzmi i rola może się kiedyś odwrocic. Nie jesteśmy manekinami, ani innymi pochodnymi, żeby wystawiać nasze dupska, cycki inne części ciała na pokaz innym i jeszcze może mieć pretensje, ze robimy cos nie po ich mysli... Jakby ludzie nie wstydzili zalatwiac się przy innych to nikt nie wpadlby na pomysl, żeby tworzyć WC i inne sanitariaty..

Ja w ogole nie wyobrażam sobie lewatywy w żadnej postaci, a co dopiero na sali. Za przeproszeniem nawet nie smiem pierdnąć w domu przy ludziach, których znam jak własną kieszen, a co dopiero przy obcych..

‹‹ 568 569 570 571 572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ