Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope gratulacje syncia :)
    Mistrzyni wspaniale parka :)

A ja coraz gorzej się czuję.. gardło mi odpada :(

Penelope, MistrzyniWKochamCieMisiu lubią tę wiadomość

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, na pewno wszystko będzie okej. Co do tej krwi, nie zagłębiałam się w temat, ale chyba zaraz to ogarnę.

Sue, ja mam tylko nadzieje, ze dziewczynki nie okażą się chłopcami.. Pogoda faktycznie okropna, dzień mi się strasznie dłuży.

• lula88 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś pięknie wyglądasz.. ale chudzinka z Ciebie chyba nic nie tyjesz :) chciałabym mieć takie nóżki szczupłe :)

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mam być szczera to właśnie częściej dziewczynki okazują się chłopcami niż na odwrót. Bo jak już coś tam wyrosło to jest. A jak nic nie ma to mogło się schować :-):-)
    No ale fakt zobaczymy :-)

A wiecie co ja lubię uniwersalne kolory i tak też zamierzam kompletować wyprawkę i naprawdę nawet jakby miało się coś zmienić to ważne żeby zdrowe było no i np. jakby miała niespodziewanie wyskoczyć córcia, żeby nie dostała traumy od gadania syneczku aż do lutego :-) :-)

justta lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z racji tego że macie terminy na zimę, mam coś co by się Wam przydało.
    Mam do sprzedania sukienkę ciążową firmy Branco która zajmuje się tylko ciuchami ciążowymi.
    Sukienka jest z długim rękawem i naprawdę bardzo ładna. MOże któraś będzie zainteresowana
    http://olx.pl/oferta/sukienka-ciazowa-r-l-CID87-ID70tRL.html

Dla zainteresowanych mogę na allegro wystawić jakby ktoś się bał tak kupić :)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• justta Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula to kuruj się domowymi sposobami, mleko z miodem, albo herbatka i jakaś miksturka cebuli albo czosnek i będzie dobrze

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula a masz szałwię taka zwykłą płukaj sobie nią gardło.
    Jest też taka cała seria Prenalen dla kobiet w ciąży na przeziębienie.
    Dobre są z tego tabletki do ssania.

Mamaliye lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara teoretycznie Twoja teoria jest bardziej prawdopodobna, ale tylko Bóg wie co się tak naprawdę w nas kryje.. Poki co pozostaje nam jedynie wierzyć w zdanie specjalistów (w tym przypadku naszych ginekologów), że wiedzą co nam mówią.

Też lubię uniwersalne ciuszki, ale nie ukrywając też mam wizje w których chciałabym żeby dziewczynka faktycznie była mega dziewczęca.

• justta Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę już wiedzieć czy córa czy syn żeby kupować odpowiednio, dużo mam uniwersalnych ubranek i kocyków itd. no ale trochę konkretnie pod płeć też by się przydało ;-)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula, jak lubisz to napij się może barszczyku.. Mnie zawsze podczas choroby super rozgrzewa i łagodzi ten ból gardełka i złe samopoczucie. KURUJ SIĘ KOCHANA ;*

• lula88 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak płukam sobie szałwią, ja mam niestety często problem z gardełkiem. Niestety czosnku nie tchnę bo mam wstręt od początku ciązy.
    Może będzie lepiej już.

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no Angelcia oczywiście ja mówię tylko o kolorach, ale sukieneczka to sukieneczka trudno sobie odmówić jak zobaczysz jakąś piękną :-) nawet jakby był uniwersalny kolor to se ne da :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula to może miodzik jak czosnek odpada ?

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nurtuje jedna rzecz.. Czy mogę sobie kupić do szpitala dwuczęściową piżamę? Tj spodnie i koszulke? Nienawidze koszul, czuje się w nich jak stara baba. Wiem, ze do porodu poleca się jakas byle jaka koszulke, ale chodzi mi o czas po porodzie.

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusska fajna ale u mnie odpada bo ja nosiłam S a teraz mam M (choć czasem luźne)i dostałam kilka ubranek ciążowych L i wszystko wisi na mnie, ale tak to bardzo ładna.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia nie wiem jak to jest po porodzie, ja też nienawidzę koszul. I jak w zeszłym roku trafiłam do szpitala na to łyżeczkowanie to był zonk.
    Sala 3 osobowa obchód 3 razy dziennie no i Ci zaglądają pod kołdrę żeby zobaczyć co tam się dzieje i ile leci żeby spojrzeć na podpaskę. I musiałam cała obolała zdejmować gacie i nic mnie nie zasłaniało i w ogóle. Intymniej by było w koszuli. Więc mam już jedną w domu jeszcze 2 muszę zakupić.

Mamaliye lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też z tego względu wolałabym koszulę, ale ja nie umiem w tym cudzie spać.. Ogólnie to super, że ktoś będzie zaglądał mi w podpaski.. to obrzydliwe z mojego punktu widzenia, ale wiadomo.. Dla lekarzy ma to sens i znaczenie.

• juska19 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka
    nadal nic siedzi w dwupaku ...

relge6yd0kju1g7d.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole odnośnie pologu, to nie wiem czemu, ale mam wrazenie, ze to jest takie hmm, zeby sie dobrze wyrazić i nikogo nie urazić, to takie zezwierzęcenie. Wiem, ze każda kobieta prawie przez to przechodzi, ale pamietam, co powiedziała moja koleżanka rok temu "okres pologu w szpitalu odarł mnie całkiem z godności". Nie wiem, ale chyba tak nie powinno byc. To pewnie wina szpitala, gdyby problemu nie bylo, nie miałaby sensu fundacja "rodzic po ludzku".
    Generalnie problem nie szanowania godności i prawa do intymności w szpitalach to rzecz dosyć powszechna. 5 lat temu leżałam na borowskiej we Wrocławiu po wycięciu wyrostka, leżała ze mna starsza pani i wyobraźcie sobie, ze lekarze (bardziej pielegniarki) zrobili jej przy nas lewatywę. Masakra, żaden człowiek przecież nie załatwia sie przy innych. Zawsze to mnie wkur..

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue co do tego się zgodze, szpitale robia z ludzmi co chcą, zapominając, ze sami sa ludzmi i rola może się kiedyś odwrocic. Nie jesteśmy manekinami, ani innymi pochodnymi, żeby wystawiać nasze dupska, cycki inne części ciała na pokaz innym i jeszcze może mieć pretensje, ze robimy cos nie po ich mysli... Jakby ludzie nie wstydzili zalatwiac się przy innych to nikt nie wpadlby na pomysl, żeby tworzyć WC i inne sanitariaty..

Ja w ogole nie wyobrażam sobie lewatywy w żadnej postaci, a co dopiero na sali. Za przeproszeniem nawet nie smiem pierdnąć w domu przy ludziach, których znam jak własną kieszen, a co dopiero przy obcych..

‹‹ 568 569 570 571 572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ