Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia jeśli mogłabyś podesłać link od kogo zamawiałaś łóżeczko bo mam na oku zestaw ale boje się że badziewie przyjdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 18:20

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath a ta babeczka robi takie czapeczki z uszami na szydełku? widziałam kiedyś coś takiego, przesłodkie.

relgwn15ilhiioyg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny sklepik w którym podpatrztylam to malecuda.pl lub wpiszcie na facebooku MAŁE CUDA.

Mamaliye lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, ja za tydzień jadę do mamy na szkolenie z robienia na drutach i szydełkowaniu ;) i będę robić dla Maluszka ale też np. biżuterię (moja koleżanka robi taką "szpagetti" to nazywa, czy jakoś tak).

Strasznie dużo łaziłam dzisiaj i teraz boli mnie podbrzusze po prawej stronie ;/ Na kanapę, pod koc i leżeć muszę.

• Angélique89 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O o takie coś mi chodziło. Nie sugerujcie się sprzedawca tylko modelem czapki.

http://allegro.pl/czapka-misiu-44-46cm-duzo-modeli-hit-na-zamowi-i4563809521.html

relgwn15ilhiioyg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogólniaku robiłam całej rodzinie swetry na drutach i to takie oryginalne bardzo - umiałam wrabiać wzory, miałam jeden sweter w beżowo-brązowe kwadraty, w tamtych czasach kiedy nic nie można było kupić, to był prawdziwy szał :)
    Ale chyba już z 15 lat nie robiłam… może jak Janinka będzie spokojna, to sobie przypomnę, a może jeszcze w grudniu -styczniu coś spróbuję podziergać w zimowe wieczory ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro jadę na badania krwi i moczu, mam nadzieję, że wytrzymam bez śniadania… brrr, wstaję codziennie rano głodna jak wilk. A o 16:00 mam fryzjera - będzie dzień pełen wrażeń :)

justta lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma strony ona robi to u nas :) wezmę od niej pare zdjęć i wam powysylam i jakie ceny :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktos tu mowil na facebooku wpisac Teczowe czapeczki- tam sa bardzo ladne:)

Fedra lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale stron od rana :) Napiszę tylko co i jak u mnie i nadrabiam Was :)
    Byłam na dodatkowej wizycie u lekarza. Wczoraj wieczorem zaczęłam czuć coś nie tak z pęcherzem, a że miałam już w tej ciąży zapalenie, to dziś zadzwoniłam w tej sprawie do mojego szpitala i kazali mi przyjechać.
    Dodatkowo rano czułam taki jakby ucisk na krocze, który pochodził z brzucha. Trudno to wytłumaczyć, ale to tak jakby te kości w kroczu bolały. Powiedziałam o tym mojej fizjo, bo miałam z nią dziś mieć masaż, a ona , że nie zrobimy w takim razie nic, bo to może być niebezpieczne i lepiej, żeby najpierw lekarz sprawdził co i jak , bo ona się obawia, żeby czegoś nie pogorszyć. Powiedziała, że czasem to normalne bóle, a czasem mogą świadczyć o czymś złym.
    Nie muszę Wam mówić pewnie, że jechałam dziś do tego szpitala jak na ścięcie, chociaż ogólnie czułam się dziś nawet ok.

Oczywiście po usg okazało się, że wszystko ok. Szyjka ok, dzidziuś zadowolony, ilość płynu owodniowego prawidłowa. A ten ucisk to może po prostu pochodzić z ciąży. Szczególnie , że ja mam różne dolegliwości w obrębie miednicy, więc może i przez jakiś czas będę miała te uciski. No i najważniejsze - na 90% chłopiec. :) Potwierdzenie będzie za dwa tygodnie, więc dr powiedziała, żeby całej garderoby przez ten czas nie kupić niebieskiej (ja i tak nie kupuję jeszcze, wiec spoko :) ) Na początku na badaniu wydawało się, że jednak dziewczynka. Dr się przyglądała, pytała, czy chcę wiedzieć, ale nie było dobrze widać. Potem coś tam śmigała , patrzyła na żołądek, pęcherz, serce, aż tu się ukazał siusior :) Zapytała jeszcze raz czy chcę wiedzieć, oczywiście powiedziałam, że tak i że widzę chłopca. Potwierdziła :)
    I chociaż czekaliśmy na dziewczynkę ( zawsze mi się marzyła i na poprzednim usg tak było sugerowane) to jednak ucieszyłam się jak nienormalna :) Będzie Maksymilian jak nam się nie zmieni :)
    nom, to tyle. teraz lecę Was nadrabiać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 19:13

Gosiak, słoneczna 85, justta, Lara 82, Bietka, megg, MoniaP, Januszkowa, LadyDi, Mamaliye, juska19, Fedra, MistrzyniWKochamCieMisiu, Sewerynka lubią tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama robi wspaniale na drutach - robiła mi czapki, szaliki, swetry i to takie różne, że szok.
    Jak była w ciąży z moim bratem, robiła mu czapeczkę na wyjście ze szpitala (85 rok, w sklepach pusto). Miała ciężki poród, bo mój brat miał dużą głowę. Pierwsza myśl mojej mamy, jak zobaczyła Tomka to "Cholera, za małą tę czapkę zrobiłam" :D Zawsze się śmieję z tego, a mój brat ma głowę dużą do tej pory ;) i jest kochany, dlatego mój syn będzie miał na imię Tomasz ;)

W ogóle w sobotę w Voice of Poland będzie moja znajoma, jaki numer, właśnie ją na zapowiedzi usłyszałam :) Była w xFactor, zdolna jest, fajnie - więcej ludzi ją usłyszy!

słoneczna 85, Mamaliye, Fedra, Sewerynka lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi tez sie teraz wydaje, ze bedzie chlopiec bo tak od pocztaku mi sie wydawalo a to ze w 12 tyg lekarz mowil ze raczej dziewczynka to jakos sie przestawilam,

sama juz nie wiem, ale niedlugo sie dowiem a na pewno na polowkowym na 3d. mam nadzieje ze sie nie odwroci:)

tylko nie wiem jak nazwac chlopaczka

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy ktorac bierz mg plus b6? bo chyba dzis wezme- wizyta dopeiro we wt a czytam ze jest wskazany mg. a brzuch mnie czasem pobolewa, spiaca chodze, moze to brak Mg wlasnie:)
    chcialam kupic ta wode Magnezia ale nie ma w tesco ani nigdzie.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza gratuluje i dobrze, że wszystko OK. :-) I chyba kolejny facet :-)

sebza lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem dziś padnięta, kładę się pooglądać jakieś seriale, ale będę Was podczytywać oczywiście :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • justta Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna ja biorę czasami Magvit b6, a jeśli chodzi o wodę z magnezem to jest jeszcze Ustronianka Magnez

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath to niech Twój mąż skręca, a Ty pokazuj nam pokoik :D

cath lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to moze Ustronianka bedzie, bo wlasnie wyczytalam ze najlepiej taki Magnez z wody sie przyswaja.

dzieki:)

justta lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • olcia87 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja biorę magneB6 od ostatniej wizyty gin mi kazała brać

Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
    Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
    Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc
  • justta Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz piję Ustroniankę z Jodem, wcześniej miałam tą z Magnezem

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
‹‹ 570 571 572 573 574 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ