Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Angelcia, ja za tydzień jadę do mamy na szkolenie z robienia na drutach i szydełkowaniu
i będę robić dla Maluszka ale też np. biżuterię (moja koleżanka robi taką "szpagetti" to nazywa, czy jakoś tak).
Strasznie dużo łaziłam dzisiaj i teraz boli mnie podbrzusze po prawej stronie ;/ Na kanapę, pod koc i leżeć muszę.
-
Ja w ogólniaku robiłam całej rodzinie swetry na drutach i to takie oryginalne bardzo - umiałam wrabiać wzory, miałam jeden sweter w beżowo-brązowe kwadraty, w tamtych czasach kiedy nic nie można było kupić, to był prawdziwy szał
Ale chyba już z 15 lat nie robiłam… może jak Janinka będzie spokojna, to sobie przypomnę, a może jeszcze w grudniu -styczniu coś spróbuję podziergać w zimowe wieczory -
Ale stron od rana
Napiszę tylko co i jak u mnie i nadrabiam Was
Byłam na dodatkowej wizycie u lekarza. Wczoraj wieczorem zaczęłam czuć coś nie tak z pęcherzem, a że miałam już w tej ciąży zapalenie, to dziś zadzwoniłam w tej sprawie do mojego szpitala i kazali mi przyjechać.
Dodatkowo rano czułam taki jakby ucisk na krocze, który pochodził z brzucha. Trudno to wytłumaczyć, ale to tak jakby te kości w kroczu bolały. Powiedziałam o tym mojej fizjo, bo miałam z nią dziś mieć masaż, a ona , że nie zrobimy w takim razie nic, bo to może być niebezpieczne i lepiej, żeby najpierw lekarz sprawdził co i jak , bo ona się obawia, żeby czegoś nie pogorszyć. Powiedziała, że czasem to normalne bóle, a czasem mogą świadczyć o czymś złym.
Nie muszę Wam mówić pewnie, że jechałam dziś do tego szpitala jak na ścięcie, chociaż ogólnie czułam się dziś nawet ok.
Oczywiście po usg okazało się, że wszystko ok. Szyjka ok, dzidziuś zadowolony, ilość płynu owodniowego prawidłowa. A ten ucisk to może po prostu pochodzić z ciąży. Szczególnie , że ja mam różne dolegliwości w obrębie miednicy, więc może i przez jakiś czas będę miała te uciski. No i najważniejsze - na 90% chłopiec.Potwierdzenie będzie za dwa tygodnie, więc dr powiedziała, żeby całej garderoby przez ten czas nie kupić niebieskiej (ja i tak nie kupuję jeszcze, wiec spoko
) Na początku na badaniu wydawało się, że jednak dziewczynka. Dr się przyglądała, pytała, czy chcę wiedzieć, ale nie było dobrze widać. Potem coś tam śmigała , patrzyła na żołądek, pęcherz, serce, aż tu się ukazał siusior
Zapytała jeszcze raz czy chcę wiedzieć, oczywiście powiedziałam, że tak i że widzę chłopca. Potwierdziła
I chociaż czekaliśmy na dziewczynkę ( zawsze mi się marzyła i na poprzednim usg tak było sugerowane) to jednak ucieszyłam się jak nienormalnaBędzie Maksymilian jak nam się nie zmieni
nom, to tyle. teraz lecę Was nadrabiaćWiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 19:13
Gosiak, słoneczna 85, justta, Lara 82, Bietka, megg, MoniaP, Januszkowa, LadyDi, Mamaliye, juska19, Fedra, MistrzyniWKochamCieMisiu, Sewerynka lubią tę wiadomość
-
Moja mama robi wspaniale na drutach - robiła mi czapki, szaliki, swetry i to takie różne, że szok.
Jak była w ciąży z moim bratem, robiła mu czapeczkę na wyjście ze szpitala (85 rok, w sklepach pusto). Miała ciężki poród, bo mój brat miał dużą głowę. Pierwsza myśl mojej mamy, jak zobaczyła Tomka to "Cholera, za małą tę czapkę zrobiłam"Zawsze się śmieję z tego, a mój brat ma głowę dużą do tej pory
i jest kochany, dlatego mój syn będzie miał na imię Tomasz
W ogóle w sobotę w Voice of Poland będzie moja znajoma, jaki numer, właśnie ją na zapowiedzi usłyszałamByła w xFactor, zdolna jest, fajnie - więcej ludzi ją usłyszy!
słoneczna 85, Mamaliye, Fedra, Sewerynka lubią tę wiadomość
-
mi tez sie teraz wydaje, ze bedzie chlopiec bo tak od pocztaku mi sie wydawalo a to ze w 12 tyg lekarz mowil ze raczej dziewczynka to jakos sie przestawilam,
sama juz nie wiem, ale niedlugo sie dowiem a na pewno na polowkowym na 3d. mam nadzieje ze sie nie odwroci:)
tylko nie wiem jak nazwac chlopaczka