X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Gosiak a wiesz, że tak mnie zainspirowałaś tym zdrowym jedzeniem, że weszłam dziś do naszych delikatesów a tam kącik " Dobra Kaloria", no więc poszalałam i kupiłam sobie prażone pestki dyni (choć to często jadłam, ale te widać są takie ładne czyściutkie niepołamane), Owsiankę królewską (taką z amarantusem), Amarantuski z malinami(takie zdrowie ciasteczka) i chlebek z amarantusem :-) :-) Nieźle co :-) !!!!
    Lara, jestem z Ciebie dumna :D

Lara 82 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Martsonek Debiutantka

Wysłany: 12 września 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo, no to fajnie ; )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 19:54

f2wli09kmd0bmfne.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rózne sytuacje chodza po ludziach, nikomu do oceniania, nie beziemy pytac o nic, chyba ze sama kiedys cos poruszysz. Moim zdaniem wiek nie ma nic do rzeczy o ile nie jest to wiek patologiczny jak 10 lat więc Martsonek nie krępuj się, dasz rade bez wzgledu na sytuację. Nie mowie tego, bo tak wypada, ale sama dużo przeszłam, zaczynając bardzo od zera zer, (bez wiekszego wsparcia od rodzin wówczas, a nawet jesli to z niewiarą w nas i z niechecia czasem) ze startem w rodzinę z moim wówczas partnerem, tak wiec wiem ze da się wszystko ogarnąć majac juz dzieci też. Tak wiec witaj wsroda lutówek :)

Studiowałam zaocznie rok we wrocku na uniwersytecie wrocławskim ;) Piekne miasto moim zdaniem, z klimatem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 20:33

Gosiak, Lara 82, cath, Fedra lubią tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Martsonek wśród lutowek <3 ja mam 21 lat i uważam ze 19 lat jest dobrym wiekiem :) nie przejmuj się :) zobaczysz ze będzie super :)

Ja wlasnie oglądam ukochanego Thora <3 komiksy Marvela ubóstwiam <3 a Irona kocham nad życie :D mój mąż się śmieje ze z nim szans nie ma :)

Dzis skrecilismy szafę bo czasu na więcej nie starczyło jutro przewijak i będzie wszystko :)
    Konstancja szaleje dzis znów :) mamusia jest szczęśliwa <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 20:22

Mamaliye lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath a u Ciebie dziś połowa ciąży :-) Wow :-)

Mamaliye, cath lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martsonku, witaj! Miło, że do nas dołączyłaś :)
    Jesteś z Wrocławia, fajnie, gdzie planujesz rodzić?

Ja dziś byłam na fitnessie dla ciężarówek i babeczka zachwalała Borowską, mają też ponoć fajną szkołę rodzenia ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam z psiakiem - nadrabiam zaległości i wstawiam zdjęcie kolejnej 'próby'
    http://www.iv.pl/images/30050847595628929971_thumb.jpg

MistrzyniWKochamCieMisiu, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo znalazłam takie coś, premiera śwaitwa w tym w Polsce głośnego filmu Microbirth (Warszawa niestety dla wszystkich z poza :/ ) -> 20.09, zapisy telefonicznie, miejsca ograniczone.

http://www.rodzicpoludzku.pl/Aktualnosci/Juz-20-wrzesnia-swiatowa-premiera-filmu-Microbirth-porod-w-skali-mikro.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 20:35

• cath Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Cath a u Ciebie dziś połowa ciąży :-) Wow :-)
    Niesamowite co? :D kiedy to zleciało :D niedawno widzialam dwie kreski na teście :D

Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia powiem Ci, że fajnie Ci to idzie :D Daj no fotę materiałów które masz do dyspozycji :) Może jak Cię łądnie poproszę to coś uszyjesz nam mamusią :D

Co do zdrowotności:D NAbyłam drobą zamiany sokowirówkę i właśnie raczę się świeżo wyciśniętym sokiem z marchewki buraka i wyciśniętej cytryny- taka mikstura jest dobra na krew ( a raczej jej ilość) jak również na uzupełnienie żelaza :)

Sewerynka lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Angelcia powiem Ci, że fajnie Ci to idzie :D Daj no fotę materiałów które masz do dyspozycji :) Może jak Cię łądnie poproszę to coś uszyjesz nam mamusią :D

Co do zdrowotności:D NAbyłam drobą zamiany sokowirówkę i właśnie raczę się świeżo wyciśniętym sokiem z marchewki buraka i wyciśniętej cytryny- taka mikstura jest dobra na krew ( a raczej jej ilość) jak również na uzupełnienie żelaza :)
    Ja nie lubię takich soków :( jedynie to z cytrusów jakiś pomarańczowy czy grapefrutowy. Nawet jablkowego nie lubię :( moze kiedys się przemogę albo jakby mi ktos zrobil i nie powiedzial z czego to bym pewnie wypiła

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • truskawkax25 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martsonku witaj :)
    Ja mam 21 lat i też na początku się obawiałam :)
    Uważam że nie ważny wiek żeby być najwspanialszą mamą dla swojego dzidziusia:)
    Czasami ludzie oceniają młode mamy…
    A każda z nas uczy się bycia mamą. I nie jedna 20-latka jest dużo bardziej odpowiedzialna od powiedzmy „dojrzałej” mamy. :)Na pewno dasz sobie radę :)

Martsonek, juska19, Mamaliye lubią tę wiadomość

qb3c3e5eerxx6827.png
  • Martsonek Debiutantka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Martsonku, witaj! Miło, że do nas dołączyłaś :)
    Jesteś z Wrocławia, fajnie, gdzie planujesz rodzić?

Ja dziś byłam na fitnessie dla ciężarówek i babeczka zachwalała Borowską, mają też ponoć fajną szkołę rodzenia ;)

Jeszcze się nad tym nie zastanawiałam dokładnie, ale Borowska to chyba jeden z lepszych szpitali we Wrocławiu ; ) .

w57vrjjgwtqt9lif.png

f2wli09kmd0bmfne.png
  • lula88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś też taki soczek piję codziennie i do tego jeszcze pietruszka i jabłuszka. Początkowo drażnił mnie smak buraka ale już jest oki :) Wolę soczki bo po owocach strasznie czułam się wzdęta a przy okazji mogę oszukać bo dorzucam warzywka :)

Cath piękny pokoik, kurcze też bym chciała ale póki co nie mamy miejsca bo mamy tylko 2 pokoje z czego 1 jest malutki. W przyszłości moze nie dalekiej będzie już mieć swój pokoik i to mnie pociesza :)

Wiek nie zawsze współgra z dojrzałością itd. czasem 18-stolatka potrafi lepiej się zająć maleństwem i oddać kazdą cząstkę siebie niż to po 30 więc wiek tu żadnego znaczenia nie ma

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia super te czapeczki robisz :) zdolniacha z Ciebie

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martsonek
    Ja mialam 19 lat jak urodzilam synka mloda bylam ale dalam sobie rade i szczerez nie zamienilabym ani chwili na nic innego :) takze dasz rade chciec to moc :)a tak wogole witam Cie w lutowkach :)

Mamaliye, Asiaa1201, truskawkax25, Martsonek, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath pokoik masz megaaaa fajny ;)

Osobiście pytałam pielęgniarki, czy morfologie robi się na czczo, odpowiedź Pani była jednoznaczna!
    - Normalnie na czczo, a w ciąży nie trzeba być na czczo

Cieszę się że, wyjaśniłam tym mamą, które tak bardzo się o to martwily.

Ja wyjechalam z mężem na weekend na dzialeczke, cisza, spokój ahhh mój klimat ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 20:55

Sewerynka lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nie mówiłam z tym na czczo nie na czczo? ;)

Ja miałam 22, ale mój świeżo już upieczony wtedy mąż miał niecałe 19lat jak zostaliśmy rodzicami po raz pierwszy. Z tym, że ja i dziś wyglądam na duużo młodszą i nie chcą mi np. piwa w sklepie sprzedać bez pokazania dowodu, a co dopiero wtedy, dawali mi 17 lat, czasem 18 i znam doskonale "spojrzenia" na ulicy jak szłam z brzuchem, czy potem wózkiem... a jak już z wózkiem i brzuchem again to już w ogóle.

Teraz przeżywam nowy dla mnie rodzaj spojrzeń i a propos chciałam się tym z Wami podzielić... doszłam do wniosku, ze w społeczeństwie przyjęło się za normalne uważać rodziny 2+1 oraz 2+2... wszelką "anomalię" w postaci większej ilości dzieci traktuje się już jako conajmniej dziwną, jak brzemię, wpadkę w złym tego słowa znaczeniu, czy coś czego trzeba współczuć :/ Jestem zdegustowana do granic możliwości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 20:57

• Katiś Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath a gdzie zdjęcia szafy:D?

Mamaliye lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na zmontowanie całego zestawu Cath

‹‹ 586 587 588 589 590 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ