Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Truskawka z tego co dziewczyny pisaly urosept lekarze daja nam czesto w ciazy na zapalenie pecherza- ale zawsze na tych lekach taka informacja jest zeby nie stosowac w ciazy i podczas karmienia;)
to ziolowy lek glownie- jest bezpiecznytruskawkax25 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
cicho cicho i nie tylko tu...
własnie ja sie też nudze ale w domu, wszystko zrobione i nie mam co ze soba począc...zastanawiam sie czy nie zajać sie jakimis robótkami ręcznymi czy cos...tylko poki co pomysłu brak! jesien za oknem, pogoda marna...a mnie jeszcze troche siedzenia w domu czeka...szkoda marnować całego dnia na chodzenie po mieszkaniu....
macie jakies sposoby na zabicie nudy, ale cos co nie jest siedzeniem na necie, ogladaniem tv..bo tam też nic nie mahehhe
-
Topola u mnie właśnie ta grzybica jest bezobjawowa. Żadnego swędzenia, upławów nic. Wyszło w cytologii. Jest napisane- nasilony odczyn zapalny, zmiany charaktrystyczne infekcji grzybiczej. Wynik odebrałam po 3 tygodniach. Nie wiem jak długo to miałam. Pani dr. zapytała kiedy ostatnio współżyliśmy, jak powiedziałam, że miesiąc temu to powiedziała, że w takim razie męzowi nic nie przepisuje.
Bella a też mam ELANCYL na rozstępy i jest dobry. Nie lubie oliwek, on ma kremową konsystencje, idealnie się dla mnie nadaje. Żadnch rozstępów nie mam. Kupiłam z polecania mojej siostry (jak wszystko:) ) Jej nie wyszły. W aptece pytałam i kosztował 170 zł, przez internet znalazłam za 130.
Gusia dwa razy śnił mi się syn- będzie córeczka:)
Sylwia trochę mnie uspokoiłaś, że ta grzybica nie jest aż tak niebezpieczna.
Też miałam przepisany urosept za zapalenie pęcherza, a nawet furaginum.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 13:18
-
nick nieaktualny
-
Gosiak wrote:Można go kupić w sklepach ze zdrową żywnością, jest w Galerii Bałtyckiej na pewno, w sklepiku koło Biowaya przy dworcu we wrzeszczu (to jest bio-piekarnia) i na allegro oczywiście. Moja koleżanka, która jest masażystką poleca bardzo ten: http://allegro.pl/bio-olej-kokosowy-najwyzsza-jakosc-francja-400ml-i4569960986.html
I on właśnie jest dostępny w tych sklepach.
Można też kupić w Bomi, Piotrze i Pawle...
jest jedna wada,nienawidze zapachu kokosa, nic mnie tak nie drazni jak pomadki perfumy mydla zele balsamy kokosowe, bleee
ale moze sie przemeczeGosiak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGosiak smacznego, ja robię dzisiaj na kolacje tylko musze upiec bułki, a to już wyzwanie, bo mam lenia.
Kurde, kupiła u mnie jakaś baba fondue na allegro i ani dzień dobry, ani pocałuj się w dupe od niedzieli, a loguje się cały czas na portalu. Po co ludzie coś licytują, skoro nie płacą? Wszystko byłoby spoko, gdyby nie to, że miałam innego kupca na tej aukcji, a ta biła się o to jak poparzona, brak słów.
Już któryś dzień z rzędu boli mnie głowa, ah.. Zjem sobie ciastko, co mi tam - na pewno pomoże
Jeszcze miałam jakiś zryty sen, że moja mała miała jakąś wadę serca o której powiedział mi lekarz na USG. Schizy mam niezłe, pewnie dlatego, że nie mogę się doczekać, aż ją w końcu zobaczę. Choć cały czas się boję, że np może mieć rozszczep wargi, jakąś chorobę genetyczną czy coś..Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 13:28
-
Angelcia tacy sa ludzie...
kurde szkoda ze nie wiedzialam ze cos takiego masz bo bym kupiła chetnie..poluje na cos takiego własnie! jaka cene miałas ???
a jakie bułki pieczesz ??? dawaj przepisa!!
mnie tez boli głowa, chyba cisnienie jest kiepskie..pije lekka kawke własnie -
Rudasek wrote:cicho cicho i nie tylko tu...
własnie ja sie też nudze ale w domu, wszystko zrobione i nie mam co ze soba począc...zastanawiam sie czy nie zajać sie jakimis robótkami ręcznymi czy cos...tylko poki co pomysłu brak! jesien za oknem, pogoda marna...a mnie jeszcze troche siedzenia w domu czeka...szkoda marnować całego dnia na chodzenie po mieszkaniu....
macie jakies sposoby na zabicie nudy, ale cos co nie jest siedzeniem na necie, ogladaniem tv..bo tam też nic nie mahehhe
justta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRudasek wrote:Angelcia tacy sa ludzie...
kurde szkoda ze nie wiedzialam ze cos takiego masz bo bym kupiła chetnie..poluje na cos takiego własnie! jaka cene miałas ???
a jakie bułki pieczesz ??? dawaj przepisa!!
mnie tez boli głowa, chyba cisnienie jest kiepskie..pije lekka kawke własnie
Kochana ja mam żeliwne: Fondue Elle Duka. W sklepie bodajże 299, a ja mam za 99 + ewentualna przesyłka. Ogólnie mam dużo carów z tego sklepu, ale przecież nie potrzeba mi 10 sit do mąki, czy 24 ramekiny do babeczek, ale cóż.. Ludzie woleli by za darmo, ewentualnie jakbym jeszcze im dopłaciła
Jakby któras z Was chciala jakieś takie przyrządy kuchenne to mogłabym zerknąć ile czego jeszcze mam, bo za swojego czasu mój ojciec mi to przywoził i było w czym przebierać.
Buły:
450g przesianej mąki,2 łyżeczki drożdży instant, łyżka cukru, łyżeczka soli, 250ml ciepłego mleka + 60ml ciepłej wody (chyba, ze lubicie faktycznie słodsze bułki w hamburgerze to wode zastępujecie mlekiem), 2 łyżki oleju. Do posmarowania bułeczek mleko i sezam (można użyć roztrzepanego jajka, ale wolę mleko, bo buły się tak nie świecą)
Drożdże rozpuścić w porcji wody lub mleka(60ml) odstawić na 5-10min. Resztę składników wrzucić do miski, dodać ten zaczyn drożdżowy i wyrobić ciasto. Nie powinno kleić się do rąk, najlepiej posmarować je olejem bądź miskę. Przykryć i czekać aż podwoi swoją objętość (czyli jakieś 45min). Później pozbawiamy ciasto powietrza, formujemy bułeczki. I kładziemy na blaszkę i czekamy ok 40 min aby wyrosły pod przykryciem. Przed pieczeniem smarujemy mlekiem sezamem. Piekę 20min w 200st, wiadomo zależne od piekarnika. Studzę na kratce, żeby były chrupiące.
Mnie wychodzi z tego przepisu około 12 bułek w rozmiarze mc donalds (też takich płaskich), a około 8 takich solidniejszych, co faktycznie zje się jedną i basta.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 13:47
-
Dzień dobry, i ja dołączam dziś do tych którym się nudzi. Drugi dzień wolnego i nie wiem co bym miała ochotę robię (z pewnością nie prasowanie które czeka ani obiad by dać mężowi po pracy) no tego mi się akurat nie chce. Już zadzwoniłam i uprzedziłam żeby się nie nastawiał i po powrocie nie powodował wyrzutów sumienia. Na szczęście specjalnie się tym nie martwię, generalnie nie gotuję na co dzień. Ja leżę jeszcze w łóżku brrrr. (nie żeby to tak przez ciążę, zawsze tak miałam w dni wolne jak nie miałam planów, więc to żadna nowość).
Frytek mi się chce...justta, Sewerynka lubią tę wiadomość
-
Pogoda dzisiaj jest taka leniwa jedynie spać się chce
Penelope ja wczoraj wróciłam o 23 do domu i miałam taka ochotę na frytki że musiałam sobie zrobićPózniej miałam wyrzuty sumienia że tak się najadłam frytek i jeszcze na noc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 13:51
Penelope lubi tę wiadomość
-
Penelope ja siedze 2gi m-c w domu
ja gotuje non stop bo to uwielbiamale dzis nie bede nic gotować bo 2 daniowy obiad z wczoraj plus ciasto wiec nie ma po co...chalupa wysprzatana, pranie zorbione..nie ma w co rąk włożyć
jak jest pogoda do lece na miasto, na plotki do kolezanek, na szmateksy , albo odwiedzam R w pracy ale dziś pogoda masakryczna...leje, plucha, zimno i mgła...brrrrrrrrr...jeszcze siedze w piżamie...w tv nic, w necie nic...jakas masakra! -
Gosiak wrote:Ja zapraszam do siebie, ze sprzątaniem oboje mamy problem, jesteśmy bałaganiarzami, zajęcie się znajdzie
Chętnie bo energie i siłe mama u mnie juz nie ma co sprzatać
Gdzie mieszkasz GOsiak....sprawdze trase:D hihihi
Gosiak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyto ja tez zapraszam do mnie na sprzątanie ;] ja nie ma kiedy. Prawie codziennie cos mamy - albo gdzies wychodzimy albo coś i wracamy późno. I nie mam kiedy tego zrobić.
Także jakby ktoś chciał to chętnie udostępnie mieszkanie. Zzapraszam do GdyniGosiak lubi tę wiadomość