X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • justta Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak smacznego ;-) pyszności

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka z tego co dziewczyny pisaly urosept lekarze daja nam czesto w ciazy na zapalenie pecherza- ale zawsze na tych lekach taka informacja jest zeby nie stosowac w ciazy i podczas karmienia;)

to ziolowy lek glownie- jest bezpieczny

truskawkax25 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś dzisiaj cicho tu......
    siedzę w pracy i potwornie mi sie nudzi...... niby mam co robić ale jakos tak nie mogę się dzisiaj ogarnąć

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wdrażam duży projekt, dziś o 12:00 ruszył i wyłapuję wszystkie "bagi".

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cicho cicho i nie tylko tu...

własnie ja sie też nudze ale w domu, wszystko zrobione i nie mam co ze soba począc...zastanawiam sie czy nie zajać sie jakimis robótkami ręcznymi czy cos...tylko poki co pomysłu brak! jesien za oknem, pogoda marna...a mnie jeszcze troche siedzenia w domu czeka...szkoda marnować całego dnia na chodzenie po mieszkaniu....
    macie jakies sposoby na zabicie nudy, ale cos co nie jest siedzeniem na necie, ogladaniem tv..bo tam też nic nie ma :):) hehhe

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola u mnie właśnie ta grzybica jest bezobjawowa. Żadnego swędzenia, upławów nic. Wyszło w cytologii. Jest napisane- nasilony odczyn zapalny, zmiany charaktrystyczne infekcji grzybiczej. Wynik odebrałam po 3 tygodniach. Nie wiem jak długo to miałam. Pani dr. zapytała kiedy ostatnio współżyliśmy, jak powiedziałam, że miesiąc temu to powiedziała, że w takim razie męzowi nic nie przepisuje.

Bella a też mam ELANCYL na rozstępy i jest dobry. Nie lubie oliwek, on ma kremową konsystencje, idealnie się dla mnie nadaje. Żadnch rozstępów nie mam. Kupiłam z polecania mojej siostry (jak wszystko:) ) Jej nie wyszły. W aptece pytałam i kosztował 170 zł, przez internet znalazłam za 130.

Gusia dwa razy śnił mi się syn- będzie córeczka:)

Sylwia trochę mnie uspokoiłaś, że ta grzybica nie jest aż tak niebezpieczna.

Też miałam przepisany urosept za zapalenie pęcherza, a nawet furaginum.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 13:18

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polecam krzyżówkę dwutygodnik szaradziarski nr 20/październik 201114. I krzyżówka pt. z przymrużeniem oka - hasła są takie że cholery można dostać, ale wciągające ;]

• Vel Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Można go kupić w sklepach ze zdrową żywnością, jest w Galerii Bałtyckiej na pewno, w sklepiku koło Biowaya przy dworcu we wrzeszczu (to jest bio-piekarnia) i na allegro oczywiście. Moja koleżanka, która jest masażystką poleca bardzo ten: http://allegro.pl/bio-olej-kokosowy-najwyzsza-jakosc-francja-400ml-i4569960986.html
    I on właśnie jest dostępny w tych sklepach.
    Można też kupić w Bomi, Piotrze i Pawle...

jest jedna wada,nienawidze zapachu kokosa, nic mnie tak nie drazni jak pomadki perfumy mydla zele balsamy kokosowe, bleee :P

ale moze sie przemecze

Gosiak lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak smacznego, ja robię dzisiaj na kolacje tylko musze upiec bułki, a to już wyzwanie, bo mam lenia.

Kurde, kupiła u mnie jakaś baba fondue na allegro i ani dzień dobry, ani pocałuj się w dupe od niedzieli, a loguje się cały czas na portalu. Po co ludzie coś licytują, skoro nie płacą? Wszystko byłoby spoko, gdyby nie to, że miałam innego kupca na tej aukcji, a ta biła się o to jak poparzona, brak słów.

Już któryś dzień z rzędu boli mnie głowa, ah.. Zjem sobie ciastko, co mi tam - na pewno pomoże :P

Jeszcze miałam jakiś zryty sen, że moja mała miała jakąś wadę serca o której powiedział mi lekarz na USG. Schizy mam niezłe, pewnie dlatego, że nie mogę się doczekać, aż ją w końcu zobaczę. Choć cały czas się boję, że np może mieć rozszczep wargi, jakąś chorobę genetyczną czy coś.. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 13:28

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia tacy sa ludzie...
    kurde szkoda ze nie wiedzialam ze cos takiego masz bo bym kupiła chetnie..poluje na cos takiego własnie! jaka cene miałas ???

a jakie bułki pieczesz ??? dawaj przepisa!! :)

mnie tez boli głowa, chyba cisnienie jest kiepskie..pije lekka kawke własnie :)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    cicho cicho i nie tylko tu...

własnie ja sie też nudze ale w domu, wszystko zrobione i nie mam co ze soba począc...zastanawiam sie czy nie zajać sie jakimis robótkami ręcznymi czy cos...tylko poki co pomysłu brak! jesien za oknem, pogoda marna...a mnie jeszcze troche siedzenia w domu czeka...szkoda marnować całego dnia na chodzenie po mieszkaniu....
    macie jakies sposoby na zabicie nudy, ale cos co nie jest siedzeniem na necie, ogladaniem tv..bo tam też nic nie ma :):) hehhe
    Ja zapraszam do siebie, ze sprzątaniem oboje mamy problem, jesteśmy bałaganiarzami, zajęcie się znajdzie :P :D

justta lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polecam krzyżówkę

http://sendfile.pl/105893/z_przymruzeniem_oka.pdf

:DD

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Angelcia tacy sa ludzie...
    kurde szkoda ze nie wiedzialam ze cos takiego masz bo bym kupiła chetnie..poluje na cos takiego własnie! jaka cene miałas ???

a jakie bułki pieczesz ??? dawaj przepisa!! :)

mnie tez boli głowa, chyba cisnienie jest kiepskie..pije lekka kawke własnie :)

Kochana ja mam żeliwne: Fondue Elle Duka. W sklepie bodajże 299, a ja mam za 99 + ewentualna przesyłka. Ogólnie mam dużo carów z tego sklepu, ale przecież nie potrzeba mi 10 sit do mąki, czy 24 ramekiny do babeczek, ale cóż.. Ludzie woleli by za darmo, ewentualnie jakbym jeszcze im dopłaciła :D

Jakby któras z Was chciala jakieś takie przyrządy kuchenne to mogłabym zerknąć ile czego jeszcze mam, bo za swojego czasu mój ojciec mi to przywoził i było w czym przebierać.

Buły:
    450g przesianej mąki,2 łyżeczki drożdży instant, łyżka cukru, łyżeczka soli, 250ml ciepłego mleka + 60ml ciepłej wody (chyba, ze lubicie faktycznie słodsze bułki w hamburgerze to wode zastępujecie mlekiem), 2 łyżki oleju. Do posmarowania bułeczek mleko i sezam (można użyć roztrzepanego jajka, ale wolę mleko, bo buły się tak nie świecą)

Drożdże rozpuścić w porcji wody lub mleka(60ml) odstawić na 5-10min. Resztę składników wrzucić do miski, dodać ten zaczyn drożdżowy i wyrobić ciasto. Nie powinno kleić się do rąk, najlepiej posmarować je olejem bądź miskę. Przykryć i czekać aż podwoi swoją objętość (czyli jakieś 45min). Później pozbawiamy ciasto powietrza, formujemy bułeczki. I kładziemy na blaszkę i czekamy ok 40 min aby wyrosły pod przykryciem. Przed pieczeniem smarujemy mlekiem sezamem. Piekę 20min w 200st, wiadomo zależne od piekarnika. Studzę na kratce, żeby były chrupiące.

Mnie wychodzi z tego przepisu około 12 bułek w rozmiarze mc donalds (też takich płaskich), a około 8 takich solidniejszych, co faktycznie zje się jedną i basta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 13:47

• Penelope Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, i ja dołączam dziś do tych którym się nudzi. Drugi dzień wolnego i nie wiem co bym miała ochotę robię (z pewnością nie prasowanie które czeka ani obiad by dać mężowi po pracy) no tego mi się akurat nie chce. Już zadzwoniłam i uprzedziłam żeby się nie nastawiał i po powrocie nie powodował wyrzutów sumienia. Na szczęście specjalnie się tym nie martwię, generalnie nie gotuję na co dzień. Ja leżę jeszcze w łóżku brrrr. (nie żeby to tak przez ciążę, zawsze tak miałam w dni wolne jak nie miałam planów, więc to żadna nowość).

Frytek mi się chce...

justta, Sewerynka lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda dzisiaj jest taka leniwa jedynie spać się chce :)
    Penelope ja wczoraj wróciłam o 23 do domu i miałam taka ochotę na frytki że musiałam sobie zrobić :) Pózniej miałam wyrzuty sumienia że tak się najadłam frytek i jeszcze na noc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 13:51

Penelope lubi tę wiadomość

qb3c3e5eerxx6827.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope ja siedze 2gi m-c w domu :)
    ja gotuje non stop bo to uwielbiam :D ale dzis nie bede nic gotować bo 2 daniowy obiad z wczoraj plus ciasto wiec nie ma po co...chalupa wysprzatana, pranie zorbione..nie ma w co rąk włożyć :D
    jak jest pogoda do lece na miasto, na plotki do kolezanek, na szmateksy , albo odwiedzam R w pracy ale dziś pogoda masakryczna...leje, plucha, zimno i mgła...brrrrrrrrr...jeszcze siedze w piżamie...w tv nic, w necie nic...jakas masakra! :(

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja zapraszam do siebie, ze sprzątaniem oboje mamy problem, jesteśmy bałaganiarzami, zajęcie się znajdzie :P :D

Chętnie bo energie i siłe mam :) a u mnie juz nie ma co sprzatać :D
    Gdzie mieszkasz GOsiak....sprawdze trase :D:D hihihi

Gosiak lubi tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też chcę frytki ;-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Chętnie bo energie i siłe mam :) a u mnie juz nie ma co sprzatać :D
    Gdzie mieszkasz GOsiak....sprawdze trase :D:D hihihi
    Gdańsk :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja tez zapraszam do mnie na sprzątanie ;] ja nie ma kiedy. Prawie codziennie cos mamy - albo gdzies wychodzimy albo coś i wracamy późno. I nie mam kiedy tego zrobić.
    Także jakby ktoś chciał to chętnie udostępnie mieszkanie. Zzapraszam do Gdyni :D

Gosiak lubi tę wiadomość

‹‹ 737 738 739 740 741 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ